Коментари - Борисов направи първа копка на ИКЕА | Днес.dir.bg

Борисов направи първа копка на ИКЕА

Стартът на строежа на първия в България магазин ИКЕА даде премиерът Бойко Борисов на кръстовището на "Бистришко шосе" и Околовръстния път в София.

Обратно в новината

Коментари - Борисов направи първа копка на ИКЕА | Днес.dir.bg

Коментари

Тази копка индиректно гарантира че до откриването на магазина на ИКЕА, околовръстната отсечка от симеоновско шосе до младост 4 ще бъде завършена - ТОВА Е ДОБРАТА НОВИНА ! В противен случай захода за магазина ще е АД, а задръстванията ЗВЕРСКИ ! ИКЕА си е ИКЕА, после е ред на някоя световна верига да купи парцелче от 20-30 дка между Младост 4 и Горубляне та и там околовръстното да стане по 3 ленти в посока ! И т.н и т.н.

..........половината мебелни фирми в БГ ги очаква фалит.....пазарна икономико майна кво да праиш

Превод за гербери няма, инак - конграчулейшънс на който мисли: "IKEA is focussing on the biggest cities in Serbia, like the capital Belgrade, where it plans to open two stores, Novi Sad, Nis and Cacak. The investment follows government decisions to grant tax concessions. IKEA will invest 650-800 million euro in furniture production in Serbia, creating 7,500 new jobs. The company plans to invest 225-250 million in the five retail stores. The first store will open in Belgrade in 2011. (ANSAmed- Belgrad)" Ма им натрихме нослетата на сърбите, а????

и аз сум фен на икеа, мебелиет и аксесоарите са семпли, изчистени, многофункзионални и удобни, суответно и зените им .мозе би произведеното за икеа не е за вечна употреба, но някои от собственизите на версаче десигн сущо не зивеят дулго, за да се радват на марковите си придобивки.. мебелиете на икеа са направени за хора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех, колко мъка има в България! Каквато и хубава новина да се напише, винаги има коментари от групата на все недоволните.... Ако си мислите, че така сте по- печени, или по-умни... недейте! По скоро сте черногледи, недоверчиви селски тарикати. Всеки преценява света през собствените си очи, мисли и действия!

Жалки креатури, построиха магистралите, закърпиха дупките, оправиха си законите, нищо не остана за работа, та и чужди обекти взеха да си приписват, резил.

В Западна Европа в IKEA много от продуктите са произведени в Китай.

Голямо задръстване беше...малиии ...и в двете посоки. Да бяха оправили пътя и там, като останалата част. Искаме пътищаааа

да си изберем друг министър-председател, който ще работи, а този ББ да го оставим копки да копае и ленти на построените обекти от правителството на Станишев да открива. Съжалете го човека, че то не му остава да работи и затова държавата ни от зле, на по-зле отива. До есента ще ни довърши съвсем - 4 милиарда за 4 месеца "бели пари за черни дни" събирани и след това ... останалите 4 милиарда пак за 4 месеца и ... айдаааа ...

И аз не бих наел български работници.Ще идват махмурлии, ще надигнат бирите още в 11 часа, ще работят прескуп загрош, както са си свикнали, и ще мрънкат, че не ги оценяват.Контрата пак ще остане в софиянци, защото градът ще се напълни с още паплач...

мишок, къде ти е дупката

Много хубаво,сега ако се направи и първа копка на някое шосе,а и втора и едно нормално околовръстно няма да е никак зле,пътищата ни стават все по зле и по зле незнам какво трябва да кара човек,може би БТР-и.

Да така се прави! Първите месеци се работи на загуба и след фалита на конкуренцията се минава на необходимите цени. Нещо като селското ни стопанство. За това е необходим ум в главата, а не между краката.

Дано като копаят да попадната на неотдавна заритите радиоактивни отпадъци от Тато,та да ги изпече всичките маляки,герберовци,и пост комунистически въшляци!!!

Трябва да се намериш добър психиатър, приятел!

Най ми харесва в репликата на пожарникаря, "че когато ИКЕА дойде, това означава ..., стабилна държава"?! Излиза, че Икеа стабилизира държавите!

Сама на ЦРУ може да се има вяра!

Абе ББ толкова копки направи, че ако бяха локализирани на едно място си мисля, че вече щяхме да имаме примиер изкопал сам дупка за кенеф

Само да Ви светнем, че доставчиците на ИКЕА от БГ няма да зареждат магазина и това са пълни глупости, всички и до сега зареждащи доставчици действат по план на ИКЕА - Чехия , Полша ........А нашите фирми с техните надценки които работят няма да изкарат и една седмица с партньор като ИКЕА, а те няма и да искат ...просто няма да покрият условията и обемите които ще им възложат. НА ПОЖАРНИКАРА МУ РАБИРА ГЛАВАТА САМО ОТ МАРКУЧИ!!!

Що се изказваш неподготвен , бе пич. АЗ лично познавам няколко фирми , които доставят за ИКЕЯ. Аман от неподготвени комплексари като теб. И само да добавя- Икея е институция в цяла Европа и инвестира само на места , където има сигурност.

Опасявам се че и ИКЕА все някога ще сбъркат и това може да е точно с инвестицията им в БГ

шведската икеа е ласкав битак за мизерници и бедняци. всичко произведено и предлагано за и в този магазин е за "покоиници" и за "еднократна уботреба": много ниско качество с ниска цена. иъуруш на световните боклуци и ментета. вече имаме богат опит от китаискя битак в илиъенци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи Великотърновският ВЕЛИК съд затвори прохода на РЕПУБЛИКАТА а бат Боико открива първа копка на икеа,евала бе боклуци,евала че затворихте наи-важният проход между Южна и Сежерозападна България,но е по важно че ще си имаме магазин ИКЕА, все слушах че сте тъпи ама не очаквах да сте такива олигофрени

Браво, браво, ми той друго не прави - открива каквото падне: светофари, магистрали, молове ... А, да, и свен това ходи в командировки в чужбина и дава интервюта. Вторто обаче трябва да спре - ние сме му свикнали на глупостите дето говори, но с тия командировки ни разнася славата по света ...

Забравих да добавя, че откритите работни места са временни. А инвестицията е в дългосрочен план и че очакван да печелят пари тук в дългосрочен план. А строителите като свършат обекта пак безработни. Това ли са новите работни места? Айде да направим едно сравнение , все се мерим с Германия и други страни.. там едва ли Канцлерката ще ходи да прави първа копка на Икеа и да хвали че отваряли работни места. Там ходят ама като отварят заводи и нови производствени цехове/моощности. Магазините им са малко, а заводите в пъти повече. ИДИОТ е ББ!

сега икеа, догодина ако е хаирлия по една душевна чекя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

защо не се правият парви копки на заводи, фабрики, училища, болници, децки градини,.. а се правият копки на молове, спортни зали, банки, хотели, супер маркети? питам и отговор не искам, защото го знам: комунашката дебилна мафя пере пари. комунистическите крадци-олигофрени нямат толкова мозак за да строят нещо слозно и необходимо на народа. те строят за да скрят и преперат откраднатите милярди от балгарите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аве аз ли съм тъп или какво общо има бат Бойко с ИКЕА, тия идват пари от нас да печелят, а не да ни дават. И това е супер смешно - високопоставен политик прави първа копка на частна фирма? а да дойде ми удари първа копка и на кенефа дет на село ще копая? Наоред това не е правилно , ама никак!

Много точно заключение Уотсън, естествено че са дошли за да печелят. Ти кво да не си помисли че ще ти ги харижат безплатно за черните то очи? Поне нашите производители в бранша ще имат коректив и стимул че се самозабравиха

а на тоя човек не му ли писна да се снима до всяка копка, дупка... За какво го избраха мнозинството. От мероприятие незнам кога работи. Всъщност той пък какво ли работи... само стене и се оплаква, че другите му виновни. С неговия популизъм вече започна да ми се повдига. Не знам медиите ли вървят по гъза му или той ги вика да го снимат. Всичко си има граница, но това вече е прекалено...

край на мебелните мъки! всичко вче ще отмъти новата икеа- и пазарът ще залее с мебели прекрасни- премиери и кметици със слава ще фрасне! а народът да я духа супата гореща, за народа няма време- той е друго нещо!

Г-н Борисов ни показва,че предпочита да открива обекти, да прави първи копки,и не на последно място да пътува в командировки.Човекът трупа опит и прави каквото може.

Една хубава новина на фона на всички простотии напоследък. За плюещите - мебелите в магазина ще се произвеждат в България, което е повече от страхотно по време на криза. Усмихнете се, бе хора, радвайте се на хубавите неща, които се случват в държавата!

Абе, защо пишеш неща, от които си нямаш и идея. Общо взето магазина в България ще продава стоки произведени тук, толкова колкото и този в Германия. Отивай на спортната страница- там всеки разбира от всичко. Положителното е, че се отварят работни места; най- накрая ще оправят Околовръстното в тази отсечка; ще се повиши конкуренцията в мебелите; положителен PR за България и т.н. Но това за производствата е пълна измислица.

Хайде да не говориш ти неща, от които не разбираш ;) Политика на ИКЕА е да продава произведени в страната, където има магазин, мебели. Справки - Гърция, където е най-близкия магазин :) Първо се информирай, и тогава репликирай.

Нека да оставим платеният негативизм настрана и да погледем реално какво означава този проект. 1-работни места, 2-повишаване на конкурентцията в мебелния бранш, което води до повишаване на качеството и сваляне на цените, 3-дизайнът на мебелите е според мен много семпъл и може да внедри малко свежест в българските домове. А малките производители на мебели винаги могат да се изтъкват с по-оригинален дизайн и по-ниски цени...ако желаят де, нали знаем, че в БГ ако бизнеса не дава 200% печалба, тогава не се хващаме... Но проблемът с доходите на народа остава огромен. Трябва, както прочетох вече, да се градят фабрики, които да вкарват търговския баланс У ред!

Пич, ние знаем че кризата в Germany отминава и ти се чувстваш там нелошо. Тук обаче ни управлява бате Бойко и работата е доста по-различна. Радвам се за теб че си на добра място, но не давай акъл отдалече. Ако пък държиш да даваш - ела тук и споделяй "благата"

Явно никога не си се занимавал с малък бизнес и приказваш клишета! Ниски цени се получават от мащаб и големи обороти, така че големите вериги винаги могат да продават по-евтино! Освен това те могат и да продават на загуба, компенсирайки с печалбите от останалите магазини. Един малък производител няма такива възможности - нито да купува суровини с големи отстъпки, нито да прави големи обороти! Тези мултинационални компании не са изникнали за един ден - те са изграждани в продължения на десетилетия - някои повече от сто години, в икономики с традици, където е имало постоянен икономически растеж! В България скочихме от соца в дивия капитализъм - без знания, пари и традиции! Корупцията ни души, олигарсите също, населението е бедно и постоянно намалява, кадрите избягаха навън или в големите градове - нямаше среда за естествено развитие! И за капак големите хипермаркети които ни ошушкаха! Клиентите за оригинални мебели се броят на пръсти - може да се правят, но са скъпи и за тях трябват специални материали, които също са скъпи, а и няма внос поради малкия пазар! А и българина е много консервативен и като види нещо иска същото - погледнете как са обзаведени съседите, вижте балконите как си приличат! Изобщо ние сме деца изпратени да се състезават със шампионите в тежка категория! Затова няма да има средна класа в България.

Абе ти същия ли си с диагнозата From Germany или си някакъв в начална фаза? И на какво ти се обосновава обратното на негативизма? На редовното пиене на хапове и живота в розов свят?

Не съм съгласен с това мнение,че ще затвори няколкостотин места в производството.Просто идва време ,в което трябва да се излезе от сивата икономика и да се плащат данъци и осигуровки.А не във всеки гараж да се правят мебели и да не плаща грам данък.Защо разсъждавате така , бе хора?Кога ще се оправим така?Мислете като европейци,нали сте такива!

Не съм съгласен с това мнение,че ще затвори няколкостотин места в производството.Просто идва време ,в което трябва да се излезе от сивата икономика и да се плащат данъци и осигуровки.А не във всеки гараж да се правят мебели и да не плаща грам данък.Защо разсъждавате така , бе хора?Кога ще се оправим така?Мислете като европейци,нали сте такива!

Нека да копне и по улиците,че си счупихме колите,а те нехаят-пак ги изберете докато улиците се превърнат в бомбоубежища!

Дотам ли я докарахте бе, демократи-седерасти? Да внасяме мебели от вън, че и магазин да си внесем? Работни места за измекяри. Да пукнете дано, че съсипахте България!

СМЪРТ НА КОМУНИЗМА, СВОБОДА ЗА НАРОДА

На герберизма, не на комунизма бе!

УРАААААААААААААА!След 20 години демокрация ИКЕА отваря магазин в София!Собственикът се беше зарекъл,че в България магазин няма да има заради голямата бюрокрация и корупцията!По същия начин стои въпросът и при останалите инвеститори и затова икономиката ни е на този хал.Тук инвеститорите не вървят,тук е страна на бързата далавера и мошенниците.Именно те са елитът на нацията.

Днес ще минем само с едно откриване??? И никакви задържани??? Няма една едничка акция???? Баси, че то днес и пуснати няма... ама то май и задържани не останаха....

акaдемик копка е наш боквоно тиквоно

Този пък смешко само това знае да прави - да открива копки на метра, молове, детски площадки, спортни зали... И баба знае това.

Боко Тиквата когато беше кмет все той откриваше с лопатата,сега като премиер пак той,явно му е хоби.Къде се е скрил сегашния кмет на Софията,а?Къде е Фъндъка?

Боко Тиквата когато беше кмет все той откриваше с лопатата,сега като премиер пак той,явно му е хоби.Къде се е скрил сегашния кмет на Софията,а?Къде е Фъндъка?

Браво сега ще се открият няколкостотин работни места за продавачи и ще се закрият няколко хиляди места за производители.

Абсолютно!

Много интересно ми е каква е работата на един ПОЛИТИК да прави копки на търговски обекти?! Та това е бизнес, къде е мястото на политик стигнал до подобна позиция? От него се очаква да решава проблеми и да мисли за благополучието на народа! Какви са тези безумия?!Докога ще продължава с глупостите не разбирам?!

Това е инвестиция ,която е от национално значение да ти обясня.по твоята логика , каква е ролята на правителството в инвестицията на АЕЦ Белене?

Ролята на правителството по проекта Белене е да спре обекта, отговарям на въпроса ти, патриоте

Б.Б. сигурно е получил мазоли от "първи копки" .Време е да викнем с пълен глас в негова защита.Стига .Започни да работиш като премиер , а не като "копач"

Този човек работи ли като министър председател? Докато не е в някоя телевизия, ходи да реже ленти. С тази лента на ИКЕА, той отново си противоречи. Преди няколко дни каза, че предишните само МОЛ-ове строили, а той да не би заводи да строи. Циркаджия!

Най-сетне обикновените хора ще могат са си купят обзавеждане на прилична цена. А и ако не му харесва нещо на човек може да връща, за разлика от всички останали магазини у нас.

Кажете ми да е открито някъде производствено предприятие?Откъде ще дойдат парите на българина за да влезе в молове, карфури, били и др...но това не е по акъла на пожарникари!!!

В Троян има две производствени предприятия, които работят почти изцяло за ИКЕА. В Ловеч - още едно! Продукцията им е под постоянен контрол и качеството е много високо.

Коментари - Борисов направи първа копка на ИКЕА | Днес.dir.bg

Борисов направи първа копка на ИКЕА

Стартът на строежа на първия в България магазин ИКЕА даде премиерът Бойко Борисов на кръстовището на "Бистришко шосе" и Околовръстния път в София.

Обратно в новината

Коментари - Борисов направи първа копка на ИКЕА | Днес.dir.bg

Коментари

Тази копка индиректно гарантира че до откриването на магазина на ИКЕА, околовръстната отсечка от симеоновско шосе до младост 4 ще бъде завършена - ТОВА Е ДОБРАТА НОВИНА ! В противен случай захода за магазина ще е АД, а задръстванията ЗВЕРСКИ ! ИКЕА си е ИКЕА, после е ред на някоя световна верига да купи парцелче от 20-30 дка между Младост 4 и Горубляне та и там околовръстното да стане по 3 ленти в посока ! И т.н и т.н.

..........половината мебелни фирми в БГ ги очаква фалит.....пазарна икономико майна кво да праиш

Превод за гербери няма, инак - конграчулейшънс на който мисли: "IKEA is focussing on the biggest cities in Serbia, like the capital Belgrade, where it plans to open two stores, Novi Sad, Nis and Cacak. The investment follows government decisions to grant tax concessions. IKEA will invest 650-800 million euro in furniture production in Serbia, creating 7,500 new jobs. The company plans to invest 225-250 million in the five retail stores. The first store will open in Belgrade in 2011. (ANSAmed- Belgrad)" Ма им натрихме нослетата на сърбите, а????

и аз сум фен на икеа, мебелиет и аксесоарите са семпли, изчистени, многофункзионални и удобни, суответно и зените им .мозе би произведеното за икеа не е за вечна употреба, но някои от собственизите на версаче десигн сущо не зивеят дулго, за да се радват на марковите си придобивки.. мебелиете на икеа са направени за хора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех, колко мъка има в България! Каквато и хубава новина да се напише, винаги има коментари от групата на все недоволните.... Ако си мислите, че така сте по- печени, или по-умни... недейте! По скоро сте черногледи, недоверчиви селски тарикати. Всеки преценява света през собствените си очи, мисли и действия!

Жалки креатури, построиха магистралите, закърпиха дупките, оправиха си законите, нищо не остана за работа, та и чужди обекти взеха да си приписват, резил.

В Западна Европа в IKEA много от продуктите са произведени в Китай.

Голямо задръстване беше...малиии ...и в двете посоки. Да бяха оправили пътя и там, като останалата част. Искаме пътищаааа

да си изберем друг министър-председател, който ще работи, а този ББ да го оставим копки да копае и ленти на построените обекти от правителството на Станишев да открива. Съжалете го човека, че то не му остава да работи и затова държавата ни от зле, на по-зле отива. До есента ще ни довърши съвсем - 4 милиарда за 4 месеца "бели пари за черни дни" събирани и след това ... останалите 4 милиарда пак за 4 месеца и ... айдаааа ...

И аз не бих наел български работници.Ще идват махмурлии, ще надигнат бирите още в 11 часа, ще работят прескуп загрош, както са си свикнали, и ще мрънкат, че не ги оценяват.Контрата пак ще остане в софиянци, защото градът ще се напълни с още паплач...

мишок, къде ти е дупката

Много хубаво,сега ако се направи и първа копка на някое шосе,а и втора и едно нормално околовръстно няма да е никак зле,пътищата ни стават все по зле и по зле незнам какво трябва да кара човек,може би БТР-и.

Да така се прави! Първите месеци се работи на загуба и след фалита на конкуренцията се минава на необходимите цени. Нещо като селското ни стопанство. За това е необходим ум в главата, а не между краката.

Дано като копаят да попадната на неотдавна заритите радиоактивни отпадъци от Тато,та да ги изпече всичките маляки,герберовци,и пост комунистически въшляци!!!

Трябва да се намериш добър психиатър, приятел!

Най ми харесва в репликата на пожарникаря, "че когато ИКЕА дойде, това означава ..., стабилна държава"?! Излиза, че Икеа стабилизира държавите!

Сама на ЦРУ може да се има вяра!

Абе ББ толкова копки направи, че ако бяха локализирани на едно място си мисля, че вече щяхме да имаме примиер изкопал сам дупка за кенеф

Само да Ви светнем, че доставчиците на ИКЕА от БГ няма да зареждат магазина и това са пълни глупости, всички и до сега зареждащи доставчици действат по план на ИКЕА - Чехия , Полша ........А нашите фирми с техните надценки които работят няма да изкарат и една седмица с партньор като ИКЕА, а те няма и да искат ...просто няма да покрият условията и обемите които ще им възложат. НА ПОЖАРНИКАРА МУ РАБИРА ГЛАВАТА САМО ОТ МАРКУЧИ!!!

Що се изказваш неподготвен , бе пич. АЗ лично познавам няколко фирми , които доставят за ИКЕЯ. Аман от неподготвени комплексари като теб. И само да добавя- Икея е институция в цяла Европа и инвестира само на места , където има сигурност.

Опасявам се че и ИКЕА все някога ще сбъркат и това може да е точно с инвестицията им в БГ

шведската икеа е ласкав битак за мизерници и бедняци. всичко произведено и предлагано за и в този магазин е за "покоиници" и за "еднократна уботреба": много ниско качество с ниска цена. иъуруш на световните боклуци и ментета. вече имаме богат опит от китаискя битак в илиъенци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи Великотърновският ВЕЛИК съд затвори прохода на РЕПУБЛИКАТА а бат Боико открива първа копка на икеа,евала бе боклуци,евала че затворихте наи-важният проход между Южна и Сежерозападна България,но е по важно че ще си имаме магазин ИКЕА, все слушах че сте тъпи ама не очаквах да сте такива олигофрени

Браво, браво, ми той друго не прави - открива каквото падне: светофари, магистрали, молове ... А, да, и свен това ходи в командировки в чужбина и дава интервюта. Вторто обаче трябва да спре - ние сме му свикнали на глупостите дето говори, но с тия командировки ни разнася славата по света ...

Забравих да добавя, че откритите работни места са временни. А инвестицията е в дългосрочен план и че очакван да печелят пари тук в дългосрочен план. А строителите като свършат обекта пак безработни. Това ли са новите работни места? Айде да направим едно сравнение , все се мерим с Германия и други страни.. там едва ли Канцлерката ще ходи да прави първа копка на Икеа и да хвали че отваряли работни места. Там ходят ама като отварят заводи и нови производствени цехове/моощности. Магазините им са малко, а заводите в пъти повече. ИДИОТ е ББ!

сега икеа, догодина ако е хаирлия по една душевна чекя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

защо не се правият парви копки на заводи, фабрики, училища, болници, децки градини,.. а се правият копки на молове, спортни зали, банки, хотели, супер маркети? питам и отговор не искам, защото го знам: комунашката дебилна мафя пере пари. комунистическите крадци-олигофрени нямат толкова мозак за да строят нещо слозно и необходимо на народа. те строят за да скрят и преперат откраднатите милярди от балгарите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аве аз ли съм тъп или какво общо има бат Бойко с ИКЕА, тия идват пари от нас да печелят, а не да ни дават. И това е супер смешно - високопоставен политик прави първа копка на частна фирма? а да дойде ми удари първа копка и на кенефа дет на село ще копая? Наоред това не е правилно , ама никак!

Много точно заключение Уотсън, естествено че са дошли за да печелят. Ти кво да не си помисли че ще ти ги харижат безплатно за черните то очи? Поне нашите производители в бранша ще имат коректив и стимул че се самозабравиха

а на тоя човек не му ли писна да се снима до всяка копка, дупка... За какво го избраха мнозинството. От мероприятие незнам кога работи. Всъщност той пък какво ли работи... само стене и се оплаква, че другите му виновни. С неговия популизъм вече започна да ми се повдига. Не знам медиите ли вървят по гъза му или той ги вика да го снимат. Всичко си има граница, но това вече е прекалено...

край на мебелните мъки! всичко вче ще отмъти новата икеа- и пазарът ще залее с мебели прекрасни- премиери и кметици със слава ще фрасне! а народът да я духа супата гореща, за народа няма време- той е друго нещо!

Г-н Борисов ни показва,че предпочита да открива обекти, да прави първи копки,и не на последно място да пътува в командировки.Човекът трупа опит и прави каквото може.

Една хубава новина на фона на всички простотии напоследък. За плюещите - мебелите в магазина ще се произвеждат в България, което е повече от страхотно по време на криза. Усмихнете се, бе хора, радвайте се на хубавите неща, които се случват в държавата!

Абе, защо пишеш неща, от които си нямаш и идея. Общо взето магазина в България ще продава стоки произведени тук, толкова колкото и този в Германия. Отивай на спортната страница- там всеки разбира от всичко. Положителното е, че се отварят работни места; най- накрая ще оправят Околовръстното в тази отсечка; ще се повиши конкуренцията в мебелите; положителен PR за България и т.н. Но това за производствата е пълна измислица.

Хайде да не говориш ти неща, от които не разбираш ;) Политика на ИКЕА е да продава произведени в страната, където има магазин, мебели. Справки - Гърция, където е най-близкия магазин :) Първо се информирай, и тогава репликирай.

Нека да оставим платеният негативизм настрана и да погледем реално какво означава този проект. 1-работни места, 2-повишаване на конкурентцията в мебелния бранш, което води до повишаване на качеството и сваляне на цените, 3-дизайнът на мебелите е според мен много семпъл и може да внедри малко свежест в българските домове. А малките производители на мебели винаги могат да се изтъкват с по-оригинален дизайн и по-ниски цени...ако желаят де, нали знаем, че в БГ ако бизнеса не дава 200% печалба, тогава не се хващаме... Но проблемът с доходите на народа остава огромен. Трябва, както прочетох вече, да се градят фабрики, които да вкарват търговския баланс У ред!

Пич, ние знаем че кризата в Germany отминава и ти се чувстваш там нелошо. Тук обаче ни управлява бате Бойко и работата е доста по-различна. Радвам се за теб че си на добра място, но не давай акъл отдалече. Ако пък държиш да даваш - ела тук и споделяй "благата"

Явно никога не си се занимавал с малък бизнес и приказваш клишета! Ниски цени се получават от мащаб и големи обороти, така че големите вериги винаги могат да продават по-евтино! Освен това те могат и да продават на загуба, компенсирайки с печалбите от останалите магазини. Един малък производител няма такива възможности - нито да купува суровини с големи отстъпки, нито да прави големи обороти! Тези мултинационални компании не са изникнали за един ден - те са изграждани в продължения на десетилетия - някои повече от сто години, в икономики с традици, където е имало постоянен икономически растеж! В България скочихме от соца в дивия капитализъм - без знания, пари и традиции! Корупцията ни души, олигарсите също, населението е бедно и постоянно намалява, кадрите избягаха навън или в големите градове - нямаше среда за естествено развитие! И за капак големите хипермаркети които ни ошушкаха! Клиентите за оригинални мебели се броят на пръсти - може да се правят, но са скъпи и за тях трябват специални материали, които също са скъпи, а и няма внос поради малкия пазар! А и българина е много консервативен и като види нещо иска същото - погледнете как са обзаведени съседите, вижте балконите как си приличат! Изобщо ние сме деца изпратени да се състезават със шампионите в тежка категория! Затова няма да има средна класа в България.

Абе ти същия ли си с диагнозата From Germany или си някакъв в начална фаза? И на какво ти се обосновава обратното на негативизма? На редовното пиене на хапове и живота в розов свят?

Не съм съгласен с това мнение,че ще затвори няколкостотин места в производството.Просто идва време ,в което трябва да се излезе от сивата икономика и да се плащат данъци и осигуровки.А не във всеки гараж да се правят мебели и да не плаща грам данък.Защо разсъждавате така , бе хора?Кога ще се оправим така?Мислете като европейци,нали сте такива!

Не съм съгласен с това мнение,че ще затвори няколкостотин места в производството.Просто идва време ,в което трябва да се излезе от сивата икономика и да се плащат данъци и осигуровки.А не във всеки гараж да се правят мебели и да не плаща грам данък.Защо разсъждавате така , бе хора?Кога ще се оправим така?Мислете като европейци,нали сте такива!

Нека да копне и по улиците,че си счупихме колите,а те нехаят-пак ги изберете докато улиците се превърнат в бомбоубежища!

Дотам ли я докарахте бе, демократи-седерасти? Да внасяме мебели от вън, че и магазин да си внесем? Работни места за измекяри. Да пукнете дано, че съсипахте България!

СМЪРТ НА КОМУНИЗМА, СВОБОДА ЗА НАРОДА

На герберизма, не на комунизма бе!

УРАААААААААААААА!След 20 години демокрация ИКЕА отваря магазин в София!Собственикът се беше зарекъл,че в България магазин няма да има заради голямата бюрокрация и корупцията!По същия начин стои въпросът и при останалите инвеститори и затова икономиката ни е на този хал.Тук инвеститорите не вървят,тук е страна на бързата далавера и мошенниците.Именно те са елитът на нацията.

Днес ще минем само с едно откриване??? И никакви задържани??? Няма една едничка акция???? Баси, че то днес и пуснати няма... ама то май и задържани не останаха....

акaдемик копка е наш боквоно тиквоно

Този пък смешко само това знае да прави - да открива копки на метра, молове, детски площадки, спортни зали... И баба знае това.

Боко Тиквата когато беше кмет все той откриваше с лопатата,сега като премиер пак той,явно му е хоби.Къде се е скрил сегашния кмет на Софията,а?Къде е Фъндъка?

Боко Тиквата когато беше кмет все той откриваше с лопатата,сега като премиер пак той,явно му е хоби.Къде се е скрил сегашния кмет на Софията,а?Къде е Фъндъка?

Браво сега ще се открият няколкостотин работни места за продавачи и ще се закрият няколко хиляди места за производители.

Абсолютно!

Много интересно ми е каква е работата на един ПОЛИТИК да прави копки на търговски обекти?! Та това е бизнес, къде е мястото на политик стигнал до подобна позиция? От него се очаква да решава проблеми и да мисли за благополучието на народа! Какви са тези безумия?!Докога ще продължава с глупостите не разбирам?!

Това е инвестиция ,която е от национално значение да ти обясня.по твоята логика , каква е ролята на правителството в инвестицията на АЕЦ Белене?

Ролята на правителството по проекта Белене е да спре обекта, отговарям на въпроса ти, патриоте

Б.Б. сигурно е получил мазоли от "първи копки" .Време е да викнем с пълен глас в негова защита.Стига .Започни да работиш като премиер , а не като "копач"

Този човек работи ли като министър председател? Докато не е в някоя телевизия, ходи да реже ленти. С тази лента на ИКЕА, той отново си противоречи. Преди няколко дни каза, че предишните само МОЛ-ове строили, а той да не би заводи да строи. Циркаджия!

Най-сетне обикновените хора ще могат са си купят обзавеждане на прилична цена. А и ако не му харесва нещо на човек може да връща, за разлика от всички останали магазини у нас.

Кажете ми да е открито някъде производствено предприятие?Откъде ще дойдат парите на българина за да влезе в молове, карфури, били и др...но това не е по акъла на пожарникари!!!

В Троян има две производствени предприятия, които работят почти изцяло за ИКЕА. В Ловеч - още едно! Продукцията им е под постоянен контрол и качеството е много високо.