Магистратите си замразяват заплатите

Комисията по бюджет и финанси към Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи налагане на мораториум върху възнагражденията на магистратите и съдебните служители.

Обратно в новината

Коментари - Магистратите си замразяват заплатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази глупава държава само това може да се свърши. Не само да ги замразят, а да ги намалят и то многоооооо. Цялата икономика се тресе, а те богопомазаните, виждаш ли ще вземат и заплати за дрехи. Писна мииииииииииииии.

5 бона ништо не е трябва минимум 10 бона иначе нема да стана магистрат.. за какво сум учил 20 години...

Не само да ги замразяват ами и да ги намаляват, ако не искат да ги намаляват да спрат да взимат подкупи!

Боже,каква гнусна работа!Ни срам ни свян.Навсякъде намаляват заплатите-тези замразяват.Няма ли капка жалост към този изтрадал народ........

Ако замразят и рушветите хептен ще я закъсат горките

До магистрат !! Бих се срамувал да се нарека магистрат !! Имат ли край далаверите на т.н. магистрати !! Крадят, та пушек се вдига !! Живеят със съзнанието , че са недосегаеми !! /имунитет / Че нали са народни съдии??Припомням- съдийка от Варна, Прокурори от Плевен и Благоевград, русенският ЛюлинМатев, бедните , крайно нуждаещи деца на съдии??Кой те знае и теб ,на колко сиромаси си изпил кръвчицата ?? Едва ли живееш само от заплата ??

Ти в кой век живееш бе, глупчо? Магистратите имат само функционален имунитет, ако изобщо умната ти тиква разбере смисъла на тая дума.

Докато всички очакваме да ги НАМАЛЯТ!!!!!

Защо до този момент никой не коментира пред бедните българи, че господата висши съдии и прокурори вземат заплати по 7000 лв! Били претрупани от работа и затова забавяли делата и т.н.Защо не назначат още колкото трябва "нормални" магистрати, .... но те ще трябва да им изядат на алчниците част от големите заплати. Безобразие и дебелоочие по бай Ганьовски!!!

До всички тъпаци-от 20 г. съм магистрат , но вече ми писна да се оправдавам , че не съм камила и нямам сестра.Онези от вас , които не знаят какво означава тази професия могат спокойно дае си плюят по форумите.Навсякъде по нормалните държави тази професия е високоплатена , но не и в България.Навсякъде в чужбина , когато е ставало дума за заплатите ни и съм обявявал своята , първото което съм виждал е израз на безкрайно учудване и леко снизхождение.Един магистрат в Швейцария започва от заплата 6 000 франка.А вие ни плюйте , щом искате да бъдете съдени от цървулковци.

Ама нито аз съм швейцарец нито искам ти да искаш 6 000 франка за да раздаваш правосъдие. То е съвсем ясно, че вие нещо живеете в някаква друга реалност.

Аре по-полека магиСТРАТЕ и ние "... И ние можем да пушим цигари кент и да ядем бонбонки тик - так ...." И ние "обикновените хора", които сме били по ЕВРОПАТА като кажем за какви пари работим в БГ, ни питат това да не е за седмица, ама не се надуваме толкова. И без обиди моля.......

Магистрате, писна ни от вас и от държавните доктори - все вие сте най-онеправдани, все вие сте най-недооценени! Освен вас, има и други достойни българи, които работят, плащат си данъците, таксите и осигуровките, за да има и за вас! А не можете да получавате швейцарски заплати поради една простичка причина: ние, останалите, които ви ги плащаме, също не получаваме заплати по западен стандарт и няма как удръжките от нашите заплати да са такива, че да ви осигуряват мечтаните възнаграждения!

Слушай ве , мамул! Аз съм строител и наливам бетон! В Германия колегите взимат по 68 хил. евро на месец, а аз 1000! Ти кво искаш ве, да не си богопомазан? Келеш!

Нямам нищо против магистратите да взимат по 5000 лева, ама за тези пари, които са около 10 пъти средната заплата в страната, ще очаквам изрядна и най-важното ефективна съдебна система. Иначе човек колкото и голяма заплата да взима пак ще му се вижда малка... Примери много.

не бъдете нахални - когато вали дъжд /криза/ и отмива на всички от заплатите вие искате да минете между капките

ей смешник, колко струва образованието по право в Швейцария и колко у нас? Ти си завършил безплатно преди 20 г. Какво искаш повече? Ако си толкова добър - айде друма, свят широк!

Магистрате, магистрате, да беше си направил труда да пишеш грамотно, граматически и пунктоационно... Иначе вярно казваш, сигурно има и такива дето нямат сестри, но би било добре да ги виждаме и разпознаваме в адекватни съдебни решения, а не в твърдения по форумите...

Поставям ника ви в кавички- ще разберете защо: 1. Не вярвам да сте истински магистрат - за заемането на длъжност от тази категория се изисква завършено университетско образоваие. Вашата лексика е присъща на ниско образовани, грамотни и ниско културни хора. Не сте магистрат. В "най-добрия" случай сте помощен персонал в някое провинциално звено на съдената система. 2. Магистрат не е обикновена професия, а призвание. Това е занимание за хора с ВРОДЕНО чувство за справедливост и вяра в нейното тържество (т.е., само образованието НЕ Е достатъчно). Това, че магистратите (истинските) у нас не получават толкова, колкото в Швейцария не е причина, нито оправдание да бъдат корумпирани - магистратите в Китай получават много по-малко отколкото стредностатистическия магистрат в България, но там престъпността (и в частност корупцията) е на много по-ниско ниво. Нали не си представяте, че някой китайски магистрат ще вземе като вас да протестира по форумите, че заплатата му е по-ниска от тази на колегите му в България? 3. Проблемът на българския магистрат е, че поради повсеместните и очевидни корупционни практики в тази система (знам, "корумпиран е само онзи, за когото се е произнесъл съдът и е вляза в сила присъдата.." но как да бъде осъден от свои "колеги" - по професия и по корупция един магистрат?), доверието в системата като цяло е почти нулево. Така дори и честните и съвестни магистрати (по призвание) биват презюмирани от обикновените хора като коримпирани. А съдембната система е в основата на държавността - ако тя е изгнила, държавата не е в състояние да върви напред, понеже тогава и политиците (рано или късно - в България "рано") се корумпират, поради безнаказаността си. 4. Ако на някой "магистрат" не са му достатъчни доходите, той може да се пробва в други професии. А вие, специално, защо не вземете да се пробвате като магистрат в Швейцария? Или в Германия? Не ми отговаряйте - знам как е в Зап. Европа - такива като вас изобщо нямат място там.

Ами вземи,че се дигни и прави кариера във Франция.И без това сте твърде много,изобщо няма да забележим ,че те няма.Като ти е трудно и тежко,ходи копай на полето ,че да ти стане леко.Не ни баламосвай обаче с глупави оправдания.И без това нищо няма да се случи.Ще замразите заплатите и ще увеличите рушветите,за да компенсирате. Защото вие с по-малко не можете.Наглеци. А нас сигурно с право ни наричаш прости ганьовци или каквото и да е там.Такива сме, след като ви търпим толкова време и не сме ви изправили до стената,пък който оцелее.

цялата им система е за затвора

i az искам да ми направят 3-5000 лв. заплата и после да ми я замразят. Криза е ! А бонусите идват по системата ДЕЛЧО " те ги хващат без доказателства-ние ги пускаме"

заплатите отдавна са им недостижими за средностатистическия българин, така, че замразяването им е добре дошло

срамота е, на фона на бедността в страната те да получават такива заплати та дори и неувеличени,каква е тая разлика в хиляди лева,всички пазарим в едни и същи хранителни магазини, смятайте колко беден народ има при заплати от 500.00 лв

Не знам защо си мислите, че всички в съдебната система получават еднакви заплати. Заплатите на съдебните служители изобщо не са високи и много от тях едва изхранват семействата си.

Сега остава да си размразят мозъците и морала.................

много хитър ход да си запазят размера на заплатите при спад на средно месечното възнаграждение в бюджетната сфера.

много правилно казано - мрусниците пак се правят на хитри на гурба на народа

Замразявали си заплатите.... Жалка долна измет, 90% от тях въобще не заслужават заплати а затвор и конфискация. Работят за престъпността а не за обществото.

2 юни - Ден в памет на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България! Вече ми е ясно,че повечето медии в булгаристан се управляват или спонсорират от чужди дяволски фирми,които ЗАБРАНЯВАТ да се публикуват статии за нашите святи празници! пробългарски малоумници, мрете!!!

много сериозна грешка е да се държи такава администрация въобще, не само в съда, а и навсякъде - полиция, общини, министерства, ведомства, по време на финансова криза. сега тези хора са най добре във финансовата криза, и като всички българи, те не са ни лук яли, ни лук мирисали, доката има пари да им се плаща. моля да не забравяте, че основата на държавата е производството, а тука са само администратори и търговци. раздутата администрация ще продължи да издува инфлационен балон, който рано или късно ще гръмне, закото тези хора са от обслужващата част на обществото, а не от пряко създаващата блага.

Как така: "дори ако средно месечното възнаграждение в бюджетната сфера бележи ръст" - не се ли отнася замразяването на заплатите за ВСИЧКИ бюджетни служители???

Увеличиха в съд. система с 10% заплатите от м. априли сега си ги замръзяват до следващото увеличение, което няма да се забави.Докато в останалите бюджетни предприятия намаляват заплатите с по 20-30%.Нека им е зле на "работливите" в тази скапана система.

но накрая пак ги взеха парите за бонуси