Над милион са бедните българи

1,2 млн. българи са бедни, а прагът на бедността е 13 пъти по-нисък от този в старите страни-членки на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Над милион са бедните българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народа български заслужава съдбата си. 20 години избира комунисти турци така ще е. Освен това народа слуша чалга и се къпе рядко.Такъв народ заслужава не 200 а 100 лева месечно средна заплата.

Какво очаквате след 65 години комунисти на върха и овчедушен народ?

Уважаеми, човек трябва да храни уважение и да се прекланя пред стореното от предшествениците, но не трябва да изпада в неуместен захлас! Безспорно Карл Маркс (Мордохай...) е име, без което историята от последните 200 год- не би могла да мине. Но трябва да се имат предвид и фактите: Основната част от живота на К.Маркс е преминала в Британската Нац. бииблиотека в изучаването на трудовете на Давид Рикардо, Адам Смит и плеядата други икономисти прреди него, на които той прави критически анализ и допълнение, за да се роди в крайна с/ка "Капиталът". През цялото това време издръжката за тези академични занимания е била осигурявана от една друга известна личност в историята - фабрикантът Фр. Енгелс. Подобни факти трябва да се знаят - не за да се омаловажава едно дело, а за да не ставаме жертва на популярни манипулации.

Мисля,че бедните в Бългапия са много повече.Така е защото синдикатите ни се спотайват вече 20години.Няма кой да каже на оправляващите че дори и да работиш,си евтина работна ръка.В България трудът ни е най- ниско платен за да станат някой още по-богати.А и тази безработица-ще кажиш,че обикновенния човек е виновен.Рибата се вмирисва от главата господа.И добре,че сме вече европейска държава,защото почти всички големи европейски столици започват протести против тези убийственни за бедните хора антикризисни мерки.И добре,че край сухото гори и суровото,защото бедните в България няма кой да ги разбере и защити.

A какви за нормите? Tа бедността е относително понятие. Dимо-мерси, Aнго- прав си, Mая -така е, милионер- разсмя ме, Xайо - бабичката ако е тук, ще я накарат да си продаде жилището, AKO търси някаква държавна помощ. Aко няма свое жилище а живее под наем, държавaта ще и плаща част от наема или някои от разноските :има таван за здравеопазването... браво абитуриент -само така! Kогато "босия" си купи обувки и не ходи бос, се чувства много богат! A здравето е най-голямото богатство!!! / A има и такива, които "от много акъл" дори си губят и леглото-понеже се спускат в опасни игри за много пари, други се пропиват, трети в гаранции и някакви "химери" за големи печалби.../ бъдете здрави!!!

Отидете в дата.бг и намерете "Капиталът" на Маркс на български. Пишете "капиталат" на латиница и той ще излезе. Това е Петото Евангелие. Има го и в Замунда в пдф формат.

има сайтове с по-хубави вицове!!!

Хора, ако четете какво става по света ще разберете, че на Запад пазара на имоти започва да расте, а тук няма никакви признаци за спиране на спада !!! Това е един от основните икономически фактори, показващи, че в България управлението е абсолютно некадърно и докато другите започват да се оправят, ние усилено копаем към дъното !!! До кога ще избирате тъпанари, като Цар, Комунист, Турчин и Мутра ??? Толкова ли е тъп народа ни, мамка му ??? ....

От една страна e виновно е управлението, от друга страна се вижда пълната липса на икономика и колко тя е разрушена през прехода. Но сегашното управление не се различава от предишните и е следствие на тях.ideyazabulgaria.org

Расте, защото напечатиха 800 милиарда $ Като ги изпапкат до наесен и пак ще я втасат. Външният дълг на САЩ гони вече БВП-то им (96,5%). Дългът върви само нагоре и то много бързо. Най- лошото е напред.

Щом шефът на ЦРУ и едноокият Ричард Ран се стремят да получат български документи с биометрични данни, работите в Америка вървят на добре. Маите изглежда ще познаят за съществуването на цикличното време. 40 години Мойсей и Арон някога са се мотали из пустинята "Негев" - 20 години напред и 20 години към "обетованата земя" - Галилея и Юдея. Нашите компрадорци-екскомунисти, 20 години ни водят към пустинята "Чалгаланд" и сега в страната на слепците па се появи "едноокия водач". Може би е би е гледал филма "The Day After Tomorrow" / "След утрешния ден"/ да въведе допълнителни мерки облекчаващи евентуалното му бъдещето на ескимос. Т.е., при извъртане на континентите, очаква се северният полюс да се премести в Северна Америка...и това може би ще стане много скоро, защото ЦРУ отново се е активирало. През август 2001 година ЦРУ обикаляше из България и Румъния "по тревога", но Ню Йорк се оказа мишената. Сега милиардерите от Америка се подготвят може би, да се настанят във фалиралите заради дългове хотели, затова да са дошли тези двамата. Може би да проконтролират как върви изграждането на голфигрищата из България, иначе как те ще си уплътняват пребиваването тук?!

Кафнетата и моловете са пълни с хора, които живеят ден за ден ( т.е. предимно младите) и не се интересуват какво ги очаква утре. А и повечето от тях живеят при мама и тати. Бългалинът оцелява благодарени на това, че има жилище и 30 год. мебели в него. Не се интересува от нищо живее от кредити и далавери. Но това не е стандарт и осигуреност. Т.е. живеем по инерция и благодарение на това, което сме построили и спестили преди 15-20 год. И тук трябва да се припомни приказката за султана и неговия везир, който се преобличал и се смесвал с народа , за да види как живее и дали е доволен от живота...И когато една вечер казал на султана, че народа яде и пие и вика майната му, султанът разтревожен заповядал да свалят данъците! Освен всичко друго, популярните статистики на запад не отчитат още две характерни за българина особености: 1/той е най-издръжливото и кораво същество на планетата и намира изход и от най-трудната ситуация; 2/ България има природа и климат, които осигуряват оцеляването и на най-мързеливите. Въобще на тази географска ширина действат закони , различни от онези, които са в сила за останалия свят. Това все пак е утешение, че не сме случайни и чене могат да ни затрият въпреки всичко. Защото други народи, поставени при сегашните ни условия, биха изпаднали в безизходица.

Започна голямото друсане на клона.Трябва доста маймуни да паднат иначе клона ще се сшчупи.

Че бедните са повече, това на всички е ясно! На мен не ми е ясно обаче кой ходи в тия молове и кой виси по кафетата денонощно! А, и кой е по кръчмите също? Щото се са пълни с народ!

Ми върви ги питай кои са седнали по кафенетата. Явно не са чак толкова много бедните студенти.

За съжаление повечето българи се чувстват бедни и нещастни, дори и да притежават по няколко изплатени недвижими имота, да са здрави и да нямат дългове!!! Те са винаги недоволни и се оплакват от нещо, виждат нещата винаги в черно и не умеят да се радват на малките неща и да се задоволяват с възможното, според техните възможности, завиждат на другите и като цяло в България няма нужната дистанция,уважение и толерантност между хората. Човек живее не така, както иска, а така, както може, и трябва да се научи да бъде доволен с възможното! Вярно е, че в България може цял живот да работиш и пак да си останеш беден, но и в другите страни, където цял живот плащаш наем от 400-500 евро и задължително трябва да издържаш и кола, най-вече за да можеш да ходиш на работа и да пазаруваш - там също желанията надвишават многократно възможностите и има доста нещастни хора! Обикновените хора трябва да гледат скъпите нови BMW-та, поршета и други марки и да си поправят х-пъти на година тяхната стара 10-15 годишна трошка! На края обикновените хора също получават пенсия, която стига само да се плати наема, тока и телефона и или трябва да се работи още, или се стига до социалната служба, или вече изучените и добре печелещи деца трябва да помагат (длъжни са по закон, а ако не желаят, но имат финансови възможности, възрастният човек може да си потърси правата по съдебен път).

Прочее - богатите също плачат.

Е така ,трябва да има много пчелички ,но меда е за едно търтейче

Браво Борисов,браво Дянков!Поздравявам ви само така и смело мапреде пак след месец два или три ще станем 3 000 000 бедните

Бедни?Защо защото ние гласуваме за предателе и лицимерници и неуки за какво саго избрали.Или ако е акъл почва да крадне и така-Докато го научат тои подкупил най важните хора.Крадесе на поразия хората се загърбват с честен труд да изплащат апартаменти и тем подомни човешки блага.Като неможеш даси намереш и работа започват кошмарите.Ако вземеш да се съпротевляваш те претискат да си мълчиш-и така кой от кого се интересува-хората психясват пребягват до най долни а-морални правела само и само.

Неграмотността предполага и прилична бедност.

как ги броите бедните ;без кредитни или задлагняли ,с много гилища , но без 2 лв., за 1-бира. бетонирани богаташи ,неликвидни,или хора на соцялни осигуровки?тухли и бетон не стават за ядене, а бедността ни е 50% от бетонираните ни глави.

Глупав човек-беден човек!Глупав народ-беден народ!Мутра премиер

Н Е Щ А Т А Н Е В Ъ Р В Я Т Н А Д О Б Р Е.............

В Азия всичко що се движи, става за ядене. Когато всичката храна в България свърши, първо полицаите ще я осигурят. Когато пазителите-гавазите вече ги няма, "хората с лоени сърца" ще могат да послужат за последен обяд. Поне един от канибалите ще остане накрая, за да "дръпне шалтера".

Може би това е от "работещите " българи децата и пенсионерите не са преброени. Знаете ли че сутрин рано докато е още тъмно българите пенсионери ровят в кофите за боклук а като се развидели минават ромите. Мили хора и нас това ни чака, ако успеем да доживеем до пенсия, щото докато доиде нашия ред може да решат"умните глави на държавата' да се пенсионираме на 101,5г Най-малкият проблем е че ще се напикаваме на работното място. Да пази господ доктор пред пенсия да те лекува или такъв учител да ограмотява детето ти или адвокат да те защитава или...Да изброявам ли? Но в Абсурдистан БГ всичко е възможно. Аз предлагам на вс хора да се инатят и най вече пенсионерите и ДА НЕ УМИРАТ напук на правителствата Получавайте си пенсиите до 150г колкото и да са малки

ще се подобри стандарта, ама само на т.н. ни мургави събратя

Къде си Владимир Илич,да ни поведеш,да посечем малко кулашки глави Моментът е назрял,има социална нетърпимост в целия свят Капитализма си отива ,но трябва да си отиде с як пердах Изедниците на на народа,на стената,с куршум в главата Ние сме милиони ,те са една шепа насрани,дрогирани хомосексуалисти За да извоюваме,едно по-добро бядеще за нашите деца-поне да бъдат равноправни

Браво Човече! Дано по- рано да се усетим! Какво чакат всички? Да изпукаме половината ли? Или да нямаме сили да държим брадвите?

Браво Борисов,браво Дянков!Поздравявам ви,че при толкова резил имате кураж да приказвате на хората!

Блазе на програмистите и IT специалистите, вярно за западен стандарт 3 бона не са много, но спокойно можете да изхраните едно петчленно семейство примерно. Аз едно дете имам получавам 500лв. попрегърбвайки се от работа в глухата провинция, вярно не сме умрели от глад ама дните преди заплата все се броят стотинки майонеза ли се да се купи или калиакра. А толкова искам още поне две дечица да си имам ама не, тате не го държи кръста от работа. Така, че програмисти, юристи и всички с по-сериозни доходи стягайте се в подмладяването на нацията, че след 30-40 години само пенсии ще останем и прага на бедноста няма да е 211лв ами 21лв.

Къде видя тия 3 бона? Аз си скъсвам задните части по 10-12 ч. на ден от писане на код, дебъгване, тестване и т.н., личен живот нямам, срещу 1400 чисти на месец, това е дори висока заплата за бранша. Колеги от аутсорсингите и IBM пък казват, че там толкова взимат тийм мениджърите, а за обикновените ИТ-та заплатите са 900-1100. А в разни скапани кол центрове парите не са повече от 6-700 при неимоверно по-високо натоварване, агентите са постоянно обругавани от разни тъпи западняци и заплашвани от тийм мениджърите с уволнение! Така че по-полека с изказванията, за какви 5-членни семейства говориш, плащам 350 за наем, още 200 за консумативи и като добавиш храната и други неотложни разходи, се случва да не достигат понякога!

Абе едно време българите имаха по 7-8 деца, нито дебъгваха, нито по форуми писаха и пак им пораснаха децата. Това сегашното поколение много кекаво излезе. Един сорс да напише и се скапва. За деца не му остават сили. Мани, мани...

Моята пенсия е 212 лева,което означава,че не съм беден.Ура!

БЕДНИТЕ СА МНОГО ПО ВЕЧЕ АКАКВО ДА КАЖЕМ ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ МЛАДИ ХОРА С МАГИСТРАТУРИ И Т.Н. КОИТО СТОЯТ БЕЗ РАБОТА И САМО ЧАКАТ НЯКОЯ ПРОСТОТИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ВДЖОБС И СЕ НАДЯВАТ .ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ЗА СТРАНАТА НИ . ТЕЗИ ОТ ГЕРБ С ТАЗИ АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ СБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ПАРАШУТИСТИ

Така е Розе ,ужасни са тези ГЕРБ Виж колко са учени нашите бойни другари ,още слизат от планините и са все от сой,партизани та дрънкат Веднага ще ги направим министри,ти само кажи кои

99 % от българите са бедни - кой материално, кой духовно или и двете...

Не е верно-вижте нас абитуриентите!!

Слава Богу аз не съм от тях! Взимам по 3 хилядарки на месец ... и като си помисля, че тате искаше да ме прави счетоводител. Щях да се чудя как да вързвам двата края.

Пише се връзвам , а не вързвам Нещо тате май не ти е казал да понаучиш и граматиката

като са ни управлявали хитреци които са доили простия народец който им е позволявал това

В този 1 милион влизат ли тези с чалмите и шалварите и мургавите дрипльовци? Нали и те се броят за "българи"!!!

Какво ще кажат по този въпрос ББ и Цветанов . Мизерия пълна настана в България. 1.2 милиона българи са в мизерия и наистина още толкова в беднос. Какви акции правят какви глупости .Скоро народа тях ще изяде от глад. На тях това майтап им се вижда и много далечно .Неможеме вече сметките само да си плащаме камоли да се храним,и абсурд някой да ходи на театър и опера . Мизерия пълна . Като не са виновни те и като немогат да се справят - ДА СИ ХОДЯТ !

Беднос, беднос, за колтура не говориме.

Такава им е стъкмистиката - само 1 милион - защото изобщо не се сещат , че децата ни, които едвам изхранваме , също са хора , ако ги добавиме тях, ако добавиме и пенсионираните ни родители , ако добавиме и тия които хем работят , хем не успяват да свържат двата края - ЩЕ ВИДИМЕ КОЙ НИ СЕДИ НА ВРАТА И КОГО ХРАНТУТИМЕ !!!

Важно е децата да не танцуват по телевизията.

Лъжа!!!Поне 3 пъти по толкова живеят в пълна бедност и си броят жълтите стотинки ако са им останали и такива въобще!!!Аман от гербарска пропаганда!!!?

Имам питане! Ако една бабичка живее в центъра на града в 100-квадратов апартамент или къща струваща 100 хил. евра ,безработна е защото е песионер,има ниски доходи пак по горната причина и е социално изключена отвсякъде,защото и наследниците й дори, не и обръщат никакво внимание, към коя категория бедни ще следва да се отнася въпросната старица?

Звучиш така сякаш искаш да ти го продаде за жълти стотинки и да отиде да живее в миниатюрна кутийка ново строителство... Ами има си го жената и това е - ще остане на наследниците й. Това не я прави богаташка, особено ако пенсията й е стотина лева.

Значи някой който живее под наем е по-богат и трябва да и плаща социални помощи?

Май са 3 пъти-повече!!!

У ВАРНА НЕ Е ТАКА !!!!!!!!

Тогава защо идвате У Софето...

Щото този дето се пише ВАРНАТА е някакъв абсолютен комплексар. Въобще не му обръщайте внимание, само простотии пише.

Само тоолкова? Айде бе, пак ли сте натаманили стъкмистиката? Не са ли малко повече от 3,5 млн., а? Или не броите за бедни тези, които все пак се хранят веднъж на ден с нитрати и мазни боклуци, и все пак не им тече много таванът, като вали? Така може.......Като се прибави мърсотията, руините, калта и дупките, направо си е "....земен рай" /повече земен, отколкото другото, ама нейсе/. Я веиднага да вземете да обложите с данък и ...мързеливите пенсионери, че и бременните, ако има такива - какво ще ми се правят на нещастни и само ще тежат на бюджета, я?!!!!! Ама-ха, къде се намират те, да не би да са в европейска страна, та и претенции имат......Какво, закони, Конституция, права? Айде стига глезотии, моля ви се, все пак Бай Ганьо е български събирателен образ, не американски или японски.....Иначе всички обичаме круши, стига някой друг да ги купи.....

и безумие! :-(