Коментари - Компютърен вирус порази човек за първи път | Днес.dir.bg

Компютърен вирус порази човек за първи път

Британски учен твърди, че е първият човек заразен с компютърен вирус.

Обратно в новината

Коментари - Компютърен вирус порази човек за първи път | Днес.dir.bg

Коментари

Казвах и аз на баба Нетка да не яде тия чипсове, че са пълни с вируси! Като нищо може да забременее и даже няма да разбере от вирус ли е, пач ли е или бъг в системата!

Много свеж коментар, особено на фона на долните ;) Благодаря ти, успя да ме развеселиш ;)

Така ми се пада. То забейбването добре, ама сега бъкам от разни бутове, червеи и троянски коне и ум не ми го побира ко ша праа...

Така е като предпочиташ вируси пред гларуси! На тях поне бутлоудърът им е истински!:)

Ей, това журналистите са интелектуално най-босите хора!

Точно!

Много важно,аз искам да си живея в колибата.

Доколкото разбирам докторът е намерил уязвимост в софтуера на чипа, която позволява вмъкването на зловреден код. Това е напълно нормално с оглед на качеството на софтуера по принцип, както е казал колегата по долу. Такива уязвимости винаги ще има защото хората често допускат грешки, особенно когато са под натиск за скоростно изпълнение на дадения софтуерен продукт, а и не винаги всичко може да се предвиди, за това и после си идват съответните патчове, ъпдейти... Доколко човекът е поразен от компютърен вирус е вече философски въпрос по който като всеки друг философски проблем може да се спори безкрайно. След като човешкото тяло има имплант който изпълнява функции на увреден биологичен орган, примерно пейсмекър, то когато софтуерът на това устройство е заразен със софтуерен вирус който пречи на изпълнение на оригиналните му функции, то наистина може да се говори за заразяване на човека с такъв вирус. На практика зловредния код пречи на нормалното функциониране на част от човешкото тяло, както е при биологичните вируси.

Стига глупости! Хора, които не разбират, може и да повярват! Определението за органичен вирус е ясно - Заразява жив организъм. Компютърен вирус по НИКАКЪВ начин не може да зарази човешки организъм. Това че е заразил и повредил електро-механично устройство е САМО по вина на конструкторът на това устройството. Тук определено се спекулирате конкретно с пейсмейкър, защото се намира вътре в тялото, и видиш ли затова заразява човекият организъм. Дори да бъде заразен от компютърн вирус, даден пейсмейкър, то този вирус не може да продължи да заразява жива тъкан, както се опитва да се втълпи в статията. Нека разгледаме сходните възможности - компютърен вирус заразява системата за подаване точно количество лекарства в болница и ви инжектира повече лекарство, това пак ви убива, но не значи че вирусът ви е заразил! Друга възможност е компютърен вирус да зарази софтуерът на автомобилът ви и в следствие на това да стане неуправляем и да загинете. Това, че повредата, вследствие на заразяване от компютърен вирус, на електро-механично устройство може да повлияе или застраши човешки живот е едно, но, че го заразява е отрковенна лъжа! По-правилният извод, е че компютърен вирус може да повлияе върху човешкият живот и дори да го постави в опасност, а не че заразява жива тъкан!

Не можеш да квалифицираш неща които явно не разбираш като "глупости"! Не си ти най умния на този свят, че всички изразяващи различно мнение да говорят "глупости", следователно да са "глупаци"! Може нещо да не е вярно или да не си съгласен с него, но това не го прави автоматично "глупост" ок? Сега по въпроса, или не си прочел това което съм написал или не го разбираш след като си направил такъв коментар, без изобщо да си разбрал изложената теза. Първо казах, че това е философски въпрос и може да се спори до безкрай по него и дадох пример за едно от вижданията като не ангажирам никого с него. Ще го кажа отново на по прост език и по добре обобщено с надежадата този път да разбереш тезата. Значи пейсмейкърът се явява част от човешкото тяло, орган, който изпълнява определени функции. Тези функции са заложени в софтуера на устройството. Софтуерният вирус атакува оригиналния софтуер на устройството като използва негова уязвимост, съществуваща поради грешки или пропуски в програмата. След което вирусът може да промени или изцяло заличи оригиналните функционалности на устройството, което както казах се явява орган в човешкото тяло. Крайният резултат е един и същ като при атаката на биологичен вирус над биологичен орган, функциите на дадения орган се изменят или изцяло прекратяват.

Ще ти го кажа още по просто. Пейсмейкърът се явява част от човешкия организъм, изкуствен орган. - Да или не? След като този орган е заразен със тип вирус съответстващ на типа на този орган, в случая става въпрос за софтуер, то следва, че софтуерният вирус е засегнал орган който е част от човешкият организъм и съответно е засегнал самият организъм. Това, че не може да засегне други биологични органи не го прави по малко вирус от биологичните такива.

Към настоящия момент на развитите технологии може!!! да си прав! Но за бъдещето....е..нема такова живото, каза шопа!

Навремето си спомням, че имаше някаква програмка за пускане на ток по някви портове. Също по-старите саундкарти уж можели да се настроят да пускат звук на супер ниска честота - вредна за човешкото здраве... Нито едно от тея неща не работеше де :) Но технологиите се развиват, човек никога не знае... ;)

АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ! Много сте прости еййй, ама много.....

Това са глупостиииииии!!!!! Компютърния вирус е код от думи и цифри. Кога сте видяли думи и цифри да скачат от екрана или книгата и да убиват хора? По тази логика трябва да изгорим всички библиотеки, че думите там може да са опасни!!! Ха-ха-ха. Я този доктор да го образоват малко и стига сте писали абсурдни статии.

тези думи и цифри управляват самолети, коли, кранове и така нататък. представи какво ще стане ако главния компютър на самолет бъде заразен с вирус и излезе от строя, или пък вирус зарази чипа на пейсмейкър и обърка сърдечния ритъм.

Браво- не беше зле и друг човек да обясни на всезнайковците! ;-)

Прав си, че управляват самолети, пейсмейкъри и т.н. Но тук упорито се опитват да убедят, че видиш ли заразявал човека. А що се отнася до пейсмейкърите, защо тези пейсмейкъри трябва да може да си подменя софтуера? Ако достатъчно добре се изпита даден софтуер, то той няма да има нужда от ъпдейти и съответно да може да се зарази. Аз съм работил в индустрия където специално се държи да няма вмешателство на външен код и мога да кажа как става това. Много е елементарно. Системата не се ъпдейтва по никакъв електронен начин. Подменя се механично паметта с фирмуера. По този начин заразяване с вирус може да стане само където се приготвят паметите. Но това лесно се ибягва, ако системата не се ползва за друго и не е свързана с външният свят.

този е идиот, да го поканим за премиер?

за сметка на това по кръчмите всички ще ме познават и уважават!!!

Някой да е гледал Ghost In The Shell - 1995г. :)

Те са 3 серии. Ще ги гледам.

Напред към робството! ако се съмнявате прочетете www.evreite.blog.bg

Хехехехехехехе. Алоу, докторе, ще извиняваш, ама в България има достатъчно интелигентни хора с ИТ дипломи! Първо дори да ти се зарази "чипът" това по никакъв начин не заразява човешкият организъм! И определено сме доста далеч от кибернатичното бъдеще, където половината човек ще е машина. А заразяването на дадена система с компютърен вирус е възможно само поради лоша архитектура на системата! Да не говорим, че и самото заразяване е съмнително, защото вирусите са написани за определена система и прехвърлянето върху друг вид система е почти невъзможно, така че не вярвам вирус за персонален компютър просто да ти е "скокнал". Виж по филмите всичко е възможно :-)

Всеки интелигентен човек знае, че журналистите обичат да пишат преувеличени заглавия, които не отговарят съвсем на съдържанието!! По същество става дума за опасност заразяване с комп. вирус на технологии, кото подпомагат жизено важни органи на човека, а НЕ на самия човек! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре дошли в бъдещето!Днес чипове на кучета и котки,утре на хора.То както се вижда утрето станало днес,де.

Ами нима някой мислеше обратното до сега, т.е. че няма рискове?

Коментари - Компютърен вирус порази човек за първи път | Днес.dir.bg

Компютърен вирус порази човек за първи път

Британски учен твърди, че е първият човек заразен с компютърен вирус.

Обратно в новината

Коментари - Компютърен вирус порази човек за първи път | Днес.dir.bg

Коментари

Казвах и аз на баба Нетка да не яде тия чипсове, че са пълни с вируси! Като нищо може да забременее и даже няма да разбере от вирус ли е, пач ли е или бъг в системата!

Много свеж коментар, особено на фона на долните ;) Благодаря ти, успя да ме развеселиш ;)

Така ми се пада. То забейбването добре, ама сега бъкам от разни бутове, червеи и троянски коне и ум не ми го побира ко ша праа...

Така е като предпочиташ вируси пред гларуси! На тях поне бутлоудърът им е истински!:)

Ей, това журналистите са интелектуално най-босите хора!

Точно!

Много важно,аз искам да си живея в колибата.

Доколкото разбирам докторът е намерил уязвимост в софтуера на чипа, която позволява вмъкването на зловреден код. Това е напълно нормално с оглед на качеството на софтуера по принцип, както е казал колегата по долу. Такива уязвимости винаги ще има защото хората често допускат грешки, особенно когато са под натиск за скоростно изпълнение на дадения софтуерен продукт, а и не винаги всичко може да се предвиди, за това и после си идват съответните патчове, ъпдейти... Доколко човекът е поразен от компютърен вирус е вече философски въпрос по който като всеки друг философски проблем може да се спори безкрайно. След като човешкото тяло има имплант който изпълнява функции на увреден биологичен орган, примерно пейсмекър, то когато софтуерът на това устройство е заразен със софтуерен вирус който пречи на изпълнение на оригиналните му функции, то наистина може да се говори за заразяване на човека с такъв вирус. На практика зловредния код пречи на нормалното функциониране на част от човешкото тяло, както е при биологичните вируси.

Стига глупости! Хора, които не разбират, може и да повярват! Определението за органичен вирус е ясно - Заразява жив организъм. Компютърен вирус по НИКАКЪВ начин не може да зарази човешки организъм. Това че е заразил и повредил електро-механично устройство е САМО по вина на конструкторът на това устройството. Тук определено се спекулирате конкретно с пейсмейкър, защото се намира вътре в тялото, и видиш ли затова заразява човекият организъм. Дори да бъде заразен от компютърн вирус, даден пейсмейкър, то този вирус не може да продължи да заразява жива тъкан, както се опитва да се втълпи в статията. Нека разгледаме сходните възможности - компютърен вирус заразява системата за подаване точно количество лекарства в болница и ви инжектира повече лекарство, това пак ви убива, но не значи че вирусът ви е заразил! Друга възможност е компютърен вирус да зарази софтуерът на автомобилът ви и в следствие на това да стане неуправляем и да загинете. Това, че повредата, вследствие на заразяване от компютърен вирус, на електро-механично устройство може да повлияе или застраши човешки живот е едно, но, че го заразява е отрковенна лъжа! По-правилният извод, е че компютърен вирус може да повлияе върху човешкият живот и дори да го постави в опасност, а не че заразява жива тъкан!

Не можеш да квалифицираш неща които явно не разбираш като "глупости"! Не си ти най умния на този свят, че всички изразяващи различно мнение да говорят "глупости", следователно да са "глупаци"! Може нещо да не е вярно или да не си съгласен с него, но това не го прави автоматично "глупост" ок? Сега по въпроса, или не си прочел това което съм написал или не го разбираш след като си направил такъв коментар, без изобщо да си разбрал изложената теза. Първо казах, че това е философски въпрос и може да се спори до безкрай по него и дадох пример за едно от вижданията като не ангажирам никого с него. Ще го кажа отново на по прост език и по добре обобщено с надежадата този път да разбереш тезата. Значи пейсмейкърът се явява част от човешкото тяло, орган, който изпълнява определени функции. Тези функции са заложени в софтуера на устройството. Софтуерният вирус атакува оригиналния софтуер на устройството като използва негова уязвимост, съществуваща поради грешки или пропуски в програмата. След което вирусът може да промени или изцяло заличи оригиналните функционалности на устройството, което както казах се явява орган в човешкото тяло. Крайният резултат е един и същ като при атаката на биологичен вирус над биологичен орган, функциите на дадения орган се изменят или изцяло прекратяват.

Ще ти го кажа още по просто. Пейсмейкърът се явява част от човешкия организъм, изкуствен орган. - Да или не? След като този орган е заразен със тип вирус съответстващ на типа на този орган, в случая става въпрос за софтуер, то следва, че софтуерният вирус е засегнал орган който е част от човешкият организъм и съответно е засегнал самият организъм. Това, че не може да засегне други биологични органи не го прави по малко вирус от биологичните такива.

Към настоящия момент на развитите технологии може!!! да си прав! Но за бъдещето....е..нема такова живото, каза шопа!

Навремето си спомням, че имаше някаква програмка за пускане на ток по някви портове. Също по-старите саундкарти уж можели да се настроят да пускат звук на супер ниска честота - вредна за човешкото здраве... Нито едно от тея неща не работеше де :) Но технологиите се развиват, човек никога не знае... ;)

АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ! Много сте прости еййй, ама много.....

Това са глупостиииииии!!!!! Компютърния вирус е код от думи и цифри. Кога сте видяли думи и цифри да скачат от екрана или книгата и да убиват хора? По тази логика трябва да изгорим всички библиотеки, че думите там може да са опасни!!! Ха-ха-ха. Я този доктор да го образоват малко и стига сте писали абсурдни статии.

тези думи и цифри управляват самолети, коли, кранове и така нататък. представи какво ще стане ако главния компютър на самолет бъде заразен с вирус и излезе от строя, или пък вирус зарази чипа на пейсмейкър и обърка сърдечния ритъм.

Браво- не беше зле и друг човек да обясни на всезнайковците! ;-)

Прав си, че управляват самолети, пейсмейкъри и т.н. Но тук упорито се опитват да убедят, че видиш ли заразявал човека. А що се отнася до пейсмейкърите, защо тези пейсмейкъри трябва да може да си подменя софтуера? Ако достатъчно добре се изпита даден софтуер, то той няма да има нужда от ъпдейти и съответно да може да се зарази. Аз съм работил в индустрия където специално се държи да няма вмешателство на външен код и мога да кажа как става това. Много е елементарно. Системата не се ъпдейтва по никакъв електронен начин. Подменя се механично паметта с фирмуера. По този начин заразяване с вирус може да стане само където се приготвят паметите. Но това лесно се ибягва, ако системата не се ползва за друго и не е свързана с външният свят.

този е идиот, да го поканим за премиер?

за сметка на това по кръчмите всички ще ме познават и уважават!!!

Някой да е гледал Ghost In The Shell - 1995г. :)

Те са 3 серии. Ще ги гледам.

Напред към робството! ако се съмнявате прочетете www.evreite.blog.bg

Хехехехехехехе. Алоу, докторе, ще извиняваш, ама в България има достатъчно интелигентни хора с ИТ дипломи! Първо дори да ти се зарази "чипът" това по никакъв начин не заразява човешкият организъм! И определено сме доста далеч от кибернатичното бъдеще, където половината човек ще е машина. А заразяването на дадена система с компютърен вирус е възможно само поради лоша архитектура на системата! Да не говорим, че и самото заразяване е съмнително, защото вирусите са написани за определена система и прехвърлянето върху друг вид система е почти невъзможно, така че не вярвам вирус за персонален компютър просто да ти е "скокнал". Виж по филмите всичко е възможно :-)

Всеки интелигентен човек знае, че журналистите обичат да пишат преувеличени заглавия, които не отговарят съвсем на съдържанието!! По същество става дума за опасност заразяване с комп. вирус на технологии, кото подпомагат жизено важни органи на човека, а НЕ на самия човек! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре дошли в бъдещето!Днес чипове на кучета и котки,утре на хора.То както се вижда утрето станало днес,де.

Ами нима някой мислеше обратното до сега, т.е. че няма рискове?