Тримесечно бебе почина след ваксинация

Тримесечно бебе почина в благоевградската болница. Близки на детето нападнаха лечебното заведение и чупиха стъкла, обвинявайки лекарка.

Обратно в новината

Коментари - Тримесечно бебе почина след ваксинация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този чат цари здрава цензура, явно чрез него ченгетата се упражняват как да ползват новия си закон за следене на хората по интернет. Защото от вчера написах моето мнение в защита на лекарската професия 3 пъти и нито едно не беше качено. Явно тече поръчнч ор Боико Борисов кампания за обругаване на българските лекари, след като той беше освиркан от делегатите-лекари на лекарския събор наскоро. Сигурен съм че и това няма да се публикува, а само оплювките на неграмотниците ще видят бял свят?

Лекарката твърди, че детето е ваксинирано преди да се появят симптомите, родителите - че е ваксинирано в деня, в който са го довели в кабинета заради кашлицата. При това две ваксини наведнъж. И двете неща могат да се проверят - ваксината трябва да е вписана в картона, а по датата на рецептата ще се види кога е изписан сиропа за кашлица. Не виждам причина родителите да лъжат - виж за лекарката не е така.

Точното заглавие е "Цигани професионалисти и доказани специалисти превземат родното здравеопазване".Подзаглавие-"Детето е без генетични обременености и е отглеждано в перфектната семейна среда".Лекарите-до един в затвора!3827

аз мразя мангалите, ама вече започвам повече да мразя тия безхаберници в бели престилки, които постоянно убиват тоя и оня. Добре, че са мангалите да протестират, та малко да се освестят тия.

Мога да кажа че д-р Мариянова е голям педиатър лично тя излекува детето ми от плевмония в болницата и като нейното внимание и професионализъм рядко се среща.

Бебето е починало защото е много "голям" педиатър. Как може да я защитаваш при положение че е збъркала фатално? Ужас! Това си е направо убийство! Един лекар не може да постъпва така с едно бебе!

Лично мен тази статия навежда на следната мисъл-оплюха учители-сринаха ги със земята, сега е ред и на лекари. Какво ли се цели? А просто абдикиране на държавата и от здравеопазване.-

Много е лесно да се обвини личната лекарка, но като прочетох за втори път случая ми направи впечатление, че ваксинацията е била извършена десетина дена преди бебето да се разболее. Ако то е било болно по време на ваксинацията, болестта е щяла да се развие много по-бързо, за половин ден. Пневмония при такива малки деца се развива изключително бързо. Затова смятам, че го правят за пари.

Кратък но много изчерпателен коментар . Аз не се срамувам да коментирам и да си сложа такъв ник защото и аз не съм от тях. Не бъркам по кофи ,уважават ме имам всичко дори в повече . Ученици медалисти / с отлични диломи поне за първото висше образование / и добри деца, знаещи какво искат да постигнат .

Няма никаква връзка с написаното против пострадалото семейство и твърдения от сорта, че циганите не гледали децата си, карали ги да просят и пр. А и някой се изказа, че лъжели относно лекарствата - не Зината е погрешен антибиотик, а сиропа за кашлица АЦЦ, който не се понася от много деца и предизвиква диярия и повръщане!!!! Когато се касае за 3 месечно бебе, опасността е голяма при приема на неподходящо лекарство, било то и сироп за кашлица. Жалко за бебенцето, жалко и за всичките му близки, които го обичат много и съм свидетел на грижата, която полагаха към него, не само родителите на детенцето, но и бабата и дядото. А жалко и за злия български народ!!!!

"Твърденията" за просията не са просто твърдения, а факти, толкова масови и очевидни, толкова безскрупулни и дебелооки, че ... аре нема нужда от цигански лъжи по въпроса.

А искаш ли да ти покажа и просещи етнически българи, ровещи също и кофите за боклук!? Нима не си виждала? Май си сляпа!

Лесно е да се обвини лекърката - не я защитавам може и да е виновна незнам. Но някой провери ли в какви условия е живяло това дете - хранено ли е добре, топло ли му е било, кой се е грижил за него (например 3-4 годишната му сестра - не се смейте виждал съм много такива случаи). Та както казах не бива да се разглежда едностранно случая според мен ....

Мдаа в банята била, че те в събота и неделя никога не си вдигат телефоните...като е била в банята, защо не е набрала номера после...

Кака Рада, какво госпожина бе душко празноглава! В кой век живееш? Това, което смяташ за нормално сега е перверзно. Целия свят е лъмнал за пари и оня там имало в Хималаите. Ей за това им викат примати. Да не си мисли някой тук, че ще му се размине. А това, че тук-там някои "лекари" джипита и тем подобни администратори са зяпнали за пари не значи, че всички са некадърни и лапачи. Тия, които се убиват от работа в болниците не получават и мижавите си заплати. Не си натискат парцалите заради вас.Стяган си багажа и чакат удобен момент.

какво значи циганче или булгарче,има ли зна4ение?важно за сажление е че детето почина и в това е несамнено виновна личната лекарка,щом са го водили бебето всеки ден в болницата на преглед, тези роми са били грамотни и са грижили за детето си, а може в лекарката са надделяли повече расовото предрасаци ?нали са дали хипократова клетва?срам за лекарката!

Това ,че лекарката го е убила поради расовите предръсъдъци смятам ,че не е вярно . Просто е поредната лекарска грешка . Явно не си била в болница и не знаеш ,че такова е отношението към повечето болни . Лекарите работят по картоните прегледи не се правят или са повърхностни колкото да те питат-добре ли си и толкоз.Точно за това беше и съветът ми към всички, когато отивате на лекар правете го с пари ! Осигуровките са за най-бедните и не очаквайте чудеса или да ви обърнат внимание . На осигуровките не трябва да разчитате защото тези осигуровки формират смешни заплати на лекарите . За да смекчите обстоятелството лекарска грешка си платете и няма да бъдете третирани като всички други - грозно е но е така !

От българин до циганин с български паспорт или турчеещо се леке има голяма разлика. Имаме си ги разни в държавата си, и обобщаторите хич ама хич не помагат. Понякога се чудя даже, дали не са точно мангали тези обобщатори. Нищо лично.

Мисля,че трябва да се направи сериозно и безпристрасно разследване на случая.Вариантите не са много - небрежност на лекаря,родителите или и двете страни.Очакваме компетентно разследване!!!

V Bulgaria ne sme hora zalekarite. Te ni priemat samo kato pari i taksi. Zabogatiaha tezi nekadarnizi za smetka na horata. Tarsete si pravata v sada, v zatvora im e miastoto na takiva lekari. No te vinagi se opravdavat i izlizat pravi Sramota!!!!

Не съм сигурен,че този етнос се грижи толкова за децата си-в противен случай нямаше да ги пращат да просят;да увиват в парцали зимно време бебета и да ги излагат на студа ,за да просят с тях;да ги пращат да крадат тухли от изоставени сгради,където загинаха немалко от тя;да не ги образоват и да ги държат гладни!Всичко очевидно е за парите ,които могат да вземат от смъртта на детето,което е типичен цигански мурафет!

Четох много тъпи коментари от от рода, че циганите били тъпи ,че на болно дете ваксина не се прави и т.н . Както винаги и най-големия тъпак е по-компетентен от специалист или професионалист в дадена област. В сучая хората са отишли на лекар , лекаря е този който преценява какво трябва и какво не / преценката каква инжекция не трябва е на тъпите цигани - защото те не са лекари !/ Когато отидете на зъболекар с болки , казвате ли какво да прави или се оставяте в ръцете му! А когато отидете на монтьор за колата си казвате ли на монтьра как да оправи колата ви или на сърдечния хирург ? Да си специалист по всичко е най-малкото тъпо защото такива хора няма . Това дете е лекувано от личната лекарка в продължение на седмица , така казаха по телевизията . В случая какво са виновни хората освен това ,че са цигани ... Утре това може да стане с дете което не е цигане , какви ще са коментарите тогава , а ако детето е ваш близък !

Четох много тъпи коментари от от рода, че циганите били тъпи ,че на болно дете ваксина не се прави и т.н . Както винаги и най-големия тъпак е по-компетентен от специалист или професионалист в дадена област. В сучая хората са отишли на лекар , лекаря е този който преценява какво трябва и какво не / преценката каква инжекция не трябва е на тъпите цигани - защото те не са лекари !/ Когато отидете на зъболекар с болки , казвате ли какво да прави или се оставяте в ръцете му! А когато отидете на монтьор за колата си казвате ли на монтьра как да оправи колата ви или на сърдечния хирург ? Да си специалист по всичко е най-малкото тъпо защото такива хора няма . Това дете е лекувано от личната лекарка в продължение на седмица , така казаха по телевизията . В случая какво са виновни хората освен това ,че са цигани ... Утре това може да стане с дете което не е цигане , какви ще са коментарите тогава , а ако детето е ваш близък !

Всеки починал е починал от лекарска грешка, а в затворите - всички са невинни.

лекари вече няма в Б-ия

много скоро няма да останат никакви лекари в нашата мила страна булгаря и тогава сте ни буде по добре на всички.нека тупите доктори да ходят да лекуват англииски бабички..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Zinnat (от листовката) - При бебета и деца лекарят предписва доза в зависимост от теглото и възрастта. За голяма част от инфекциите при деца на възраст над 3 месеца до 12 години се препоръчва по 125 mg (една мерителна лъжичка) два пъти дневно или по 10 mg лекарствено вещество на един килограм телесна маса два пъти дневно, като дозата не трябва да надвишава 250 mg дневно. Aa-a-a-a, значи не било вярно, че лекарката е предписала лекрство за деца над 2 години. А-а-а-а-а ама заначи не всичко написано в статията е истина. Ама едно нещо като не е истина как решавате кое е истина. Циганите лъжат и това си им е в природата. Доверявайте се само на фактите, а не на изцепки от сорта на "една ромка каза". Така като гледам статията ми мяза, че единственото вярно нещо е, че едно цигане е починало.

25 години преход 25 години лъжи - не само циганите лъжат нали? За облагодетелстваните деца на съдиите чете ли, а за заменките а за ДДС-тата,Е.С фондове ... А това което и Борисов каза,че където и да бръкнеш все за далавери /синоним е на кражби,измами /. Не искам да изброявам защото е тъпо поне аз мисля така . Но ако мислиш ,че не е така напиши поне един пример за да ме опровергаеш - трудно ти е , много ще ти е трудно направо адски трудно , мисията невъзможна а ... !

Е, то не само Бен Джонсън може да тича...

Чета и се чудя,какво значение има каква раса е детето,що за простотия ,та то е невинна душица и повярвайте,щом родителите са ходили всеки ден при личната едва ли са толкова виновни и невежи,те сами са виждали.че детето се влошава,щом са го водили.Само.че друг не го е забелязал.И добре са циганите,че да линчуват виновните защото ние Българите сме толкова страхливи,че то всъщност добре се вижда.Сили за родителите.

Това с платените здравни осигуровки е повече от смешно , това е само за бедните хора ,не можете да искате срещу платените осигуровки чудеса това няма да стане а дали е така убеден съм, препатил съм ! Съвет към всички : имате като мен личен лекар/ка когато отидете при нея/го за каквото и да е платете повече от колкото трябва - направете го от сърце и се договорете да идва във вас така ще избегнете и опашките / с кафе,бобони и чорапогашник не става/. Когато видите ,че положението е сериозно отидете с пари, но повече от това което мислите с една 0-ла повече или в лошия случай няколко стотин повече/ но това ще е малко /. Такава е истината, гарантирам ви ще ви обърнат внимание . Дали е така убеден съм ! Нормалните ще ме разберат ненормалните няма . Уверявам ви ,че циганин или българин лекарите това не ги интересува . Когато ви трябва лекар търсете такъв с титла всичко друго е лъжа /не знаете как са взели изпита и бил ли е лекаря на този урок... . Болните ще ме разберат а на здравите им пожелавам да не се раболяват . Попитайте колко е скенера в токуда и ще разберете дали съм прав - скенера се заплаща дори и от пенсионери и не им пука имате ли или не здравна осигуровка .

А бе кое е смешно на здравната? Ти знаеш ли колко ми излиза здравната на месец? Над 100 лева, ти луд ли си или какво. В чужбина плащах по-малко и получавах доста повече, айде стига с тая гавра. И накрая пак си плащам заради такива като теб. Трябва да спрем да плащаме допълнително за неща, за които сме платили предварително. Нали това е идеята на осигуряването.

Ами Вие сте го казали ... "В чужбина плащах по-малко и получавах доста повече" ... те това и е смешното .... само че то май е за рев не за смях.

Абсолютно си права, носим мангалите на гърба си, а този тука като е от по-богата фамилия защо не обясни, има или няма зверско неравновесие между внесеното от мангалите и изхарченото за тях. И, като е ужким културен, защо не се откаже от българското си гражданство и да си изкара едно циганско... а, не можело, а може да парадира, че е циганин, и да лъже колко са били добри аверите му. Да, ама не - аз живея в този свят, и си черпя сведенията не от някакъв лустросан интернет агитатор.

В Хималаите и в Андите има един особен тип лекари, не мога да си спомня на кое от двете места се казваха Анчи. В двете планини на местните лечители им е забранено да искат пари, дарове и т.н, получават само това, което в израз на благодарност хората им дават. Тези лекари са такива по призвание, синът наследява професията от баща си и изобщо не им хрумва да са немърливи, въпреки че всичко притежавано от тях е милостиня. Парите не са оправдание да се отнасяш с човешкия живот небрежно, липсва съвест, морал, страх от Бога или изобщо от каквото и да е било. Същото важи и за учителите: получавали малко и затова не учели децата както трябва. Ами такива като Рада Госпожина едно време да не са получавали хилядарки. Просто в днешни дни всичко се продава и купува и никой няма да си мръдне задника, ако не му размахаш пари под носа. Проблемът не е само български, вчера обикновени хора са прескачали на улицата умиращ човек във Великобритания. Човечеството не е в ред, караме коли, храната ни е убита, смляна и полуготова, уж живеем по-дълго, не ходим по нужда в храстите, а си оставаме добичета, чийто смисъл на съществуване е да си купим някой нов атрибут на егото.

Ех че кеф беше комунизЪма, от всекиго според възможностите за всекиго според потребностите. Имаше и добри лекари и добри учители. Вече почти няма, защото и да е решил да е хималайски аскет е малко трудно да обясни на смейството си как и защо следва да живеят в мизерия. Това да ви лекува който падне и да иска колкото си поиска не е причина за гадното поведение на българската селяно-чалгия, а следствие от нея!

А бе икономистче, ти май мн не знаеш за макро-икономиката? Иначе нямаше да плюеш една идея, само защото ти е промит мозъка от чалгицата дето я слушаш. Капитализма се проваля! Даже и в САЩ го виждат и правят държавно здравно осигуряване. В Норвегия(страната с най-висок брутен вътрешен продукт на глава на населението) социализма и капитализма вървят ръка за ръка и ситемата работи. Стига си плюл по това което не разбираш. Стига алчност! Стига мутренски изцепки и гупави, необразовани мнения по форумите. Комунизма беше една добра идея, която за съжаление точно като капитализма не може да съществува в чистата си форма.

Точно за такъв елементаризъм ставаше въпрос днес преди обед.И този път той се казва"Мене".По отношение на таксите за медицинското обслужване Мене беше излишно да ме усведомяваш.Имам поглед върху нещата,а и също така спрямо обслужването.А имам поглед и информация как постъпват лекарите в подобни случаи в чужбина.Просто ,защото живея в чужбина и си имам вкъщи клавиатура с кирилица та мога да натрия и то по най-лекия начин мутрата на такива като тебе.Предполагам,че няма откъде да знаеш,че в странство има най-различни здравни застраховки и тук се казват "митюел".Ставаш член на една такава застраховка според възможностите си разбира се,но обслужването подчертавам за да ти стане ясно навсякъде е на изключително високо ниво.Казах,че подчертавам.Независимо от вида на здравното заведение т.е. частна клиника или не щом кракът ти е стъпил там пред погледа на лекуващите е хипократовата клетва.Скоро ще станат 15 години откакто съм тук и естествено,че ми се е налагало и то неведнъж да съм пациент,но никога не видях и чух да се говори затова кой каква застраховка плаща или пък за е станало въпрос за техните заплати.Не си мисли,че тук според стандарта възнаграждението им е високо.Те просто си знаят хората,че сами са си избрали пътя в живота и че работата трябва да си я вършат качествено и то независимо от националноста и заплатите им.А тук националности колкото искаш ,но го няма този шовинизъм като при нас в България.Да не си мислиш,че между тях няма нагли, и бедни и вулгарни,а?Ама лекуващите не се оплакват като нашите умници.Намират се начин да се справят с такива хора,защото те не са само лекуващи,а преди всичко психолози.Имат търпението и възпитанието за всякакъв вид пациенти без да мрънкат ,че до гуша им е дошло от еди какво си.Я вземи си признай,че сме див ,невъзпитан и неетичен народ ние българите.Ето ,те и теб -откъде ме познаваш толкова добре,че вече ме нарече мухла.Само затова,че съм писала истината ли?Истина е също така,че и ти си част от тази паплач.Откъде накъде ще ме обиждаш без да знаеш каквото и да било за мен.Тия коментари не са направени да си разменяме обидни слова,а за нашето мислене върху нещата от живота било то у родината ни ,било то у чужбина.Няма да е зле преди да напишеш нещо да го обмислиш.А това,че се обръщаш към един непознат с обида хвърля светлина върху особата ти. Казах!

Проучих случая. Мисля, че статия е абсолютно манипултивна и отразява станалото едностранчиво. Това не е добра журналистика. Чуите и другата страна: "При ваксината детето беше абсолютно здраво Д-р Христина Мариянова - личен лекар От вас научавам за кончината на Боби, беше здраво и хубаво бебе. На 10 май в моя кабинет сестрата му би ваксина ДТК плюс полиомиелит. Бебето беше абсолютно здраво. Няколко дни нямаше никакви оплаквания. След това го доведоха с лека кашлица и му изписах сироп АЦЦ. На следващия ден дойде със засилена кашлица. Предписах антибиотик Зинат. Макар детето да нямаше дори температура. Чух го със слушалката. Нямаше нищо тревожно, гърдите му бяха чисти. Нямаше никакви данни за възпалителен процес. Това беше миналата седмица. После не са ми се обаждали, не знам, че бебето е повръщало сиропа и антибиотика. С 20 години стаж на педиатър съм. Абсурд е да не го пратя в болница, ако детето е в тежко състояние. В събота са ми звънели родителите на Боби по обяд, но съм била в банята. Те веднага са отишли при колежката ми д-р Веселинска. Тя видяла, че Боби е отпуснат, повръщал, имал разстройство. Пратила ги в спешния център, където е прегледал детето д-р Кръстев. Той ги насочил към инфекциозно, а оттам е настанено в детското отделение. Никога не си изключвам телефона. Детето е станало зле в петък срещу събота, а те са потърсили лекарска помощ чак в събота на обяд. А при децата понякога състоянието се влошава за броени часове." Я сега си представете, че смъртта на детето няма нищо общо с ваксинацията, която е била преди 2 седмици. Нима това е невъзможно? Нима е невъзможно родителите да не са уведомили навреме за влошаването на детето. Бебетата наистина могат да се влошат и починат за броени часове, но е абсурдно всяко бебе което кашля да се праща в болница. Въобще много пумия изляхте с тези коментари, без въобще да имате всички факти.

е как така ще предписва антибиотик без никаква причина? няма кашлица, няма температура, дай за всеки случай да го натъпчем с антибиотик и да си вържем гащите. ти на това ли му викаш кадърна лекарка?

ха-ха-ха много важно!!!

Това е резултат от ваксината, не всеки организъм приема нормално заразата. На мен брат ми почина от тази ваксина, също от бронхит и в болницата го доподредиха. Няма две мнения, че ваксините не са качествени, и не трябва да бъдат задължителни. Те са много токсични и не случайно толкова лекари вече и хомеопати говорят за тяхната вреда повече отколкото за ползата им. Но нали тези корпорации печелят луди пари от ваксините, как ще искат да чуят. Трябва сами да се оправяме явно със стачки ли, с друго ли, но е факт, че доктори нямаме, с изключение на единици. Трябва да се вземат мерки срещу тези ваксини - те вече убиват.

Ти пък много знаеш каква е била ваксината. Всички тук сте много компетентни, а нямате елементарни медицински познания. Смъртни случаи на бебета има по цял свят, медицината не е математика и не е всесилна.

Студенте, знаеш ли по какви учебници учиш и кой е спонсора за "развитието на тази наука"? Ще ти кажа- Рокфелер! А целта е при всяко заболяване вие да лекувате с "лекарства", произведени от неговите фармацевтични компании. Учите ли в академията други начини за лечения освен със синтетични препарати, които често са чисти отрови? Може ли да бъде лекарство нещо, което има дори един "страничен" ефект? Учите ли що е то "холистична медицина" , която се практикува "тайно" 50 години? Ще ти цитирам няколко мнения на световни лекари относно ваксините. Д-р Лен Хоровиц, най-задълбоченият и старателен медицински изследовател, заявява: Обичайното вече бъркане на ваксинацията с имунизация заблуждава масите. Имунизацията е инжектиране на токсин, което не се извършва от човека. Това е естествена, защитаваща организма реакция срещу чуждородни белтъци и микроорганизми, най-смъртоносните от които са били пренесени до човечеството чрез контаминирани ваксини и кръвни продукти. Д-р Джеймс Шанън, бивш директор на Националния институт по здравето, декларира: ... единствената безопасна ваксина е тази, която не е била използвана никога. В статията си Защо трябва да избягваш ваксините д-р Джеймс Ховенстайн цитира един епизод, в който д-р У. Торч успял да документира 12 смъртни случая на бебета, починали до 19 часа след ДТК-ваксинация. След това той проучил 70 случая на синдрома на внезапна детска смърт. Две трети от жертвите са били ваксинирани от половин ден до 3 седмици преди смъртта си. Нито един от смъртните случаи не е бил свързан с ваксинациите от медицинските власти или масовите медии." Д-р Бойд Хейли, професор и щеф на Катедрата по химия в университета вКентъки: Една единствена ваксина, направена на 3-килограмово новородено е еквивалентна на ваксиниране на 70-килограмов възрастен с 30 ваксини за един ден. Никой не може да извърши изследване, доказващо, че тимерозал (живак, съдържащ се във ваксините) е безопасен. Той е просто прекалено дяволски токсичен.

Я! Тази новина я четох, ама с друга информация!!!!!!!!!!!!! Та какво се получава, пак някой "журналист" иска да спечели на гърба на трагедията.....

Това са лаишки изрази:"силни лекарства такива над 2 годинки" - в медицината няма такова понятие, като "силно"лекарство", "Две инжекции бият ли се на болно дете" - бият се и повече, ако е болно. Човекът казва:"откарахме бебето в болницата" - не се разбира в болница, понеже е болно или в кабинета на личната, който може да се помещава в болницата? Но, ей това: "дадоха му лекарства, а преди това му биха две инжекции за имунизация", ако е вярно, това е големият фал. От така представената новина, излиза, че те са завели детето на лекар, защото кашля и не е било редовно посещение за консултация, когато обикновенно се правят ваксини на здравите. Това, че семейството са цигани не е причина за грешката, а е причина за неточна и объркваща информация.

не мога да повярвам че някои може да прави такива коментари.родителите сто не мислели като му се е слагала ваксината.боже сто за простотия.когато детето ти е болно можеш ли адекватно да мислиш.душата ти е в зубите ,за ваксината ли да мислиш.ми докторката за какво е.се за пари реват,малко им били.изроди.преди година докато маика ми чакаче в болницата с баста ми човек умря в краката им, пред детето си.повече от з0 минути жена му се молела на докторката да му обурне внимание застото неможе да диша ,а тя овцата говорела с колежката си какво си е купила за кустата.и като починал човека с ендна отврата махнала с рука на санитарите да го изнесат.а тоя доктор стял да се маха с колегите си в друга дуржва.дано всички като тях се махнат.те и без това само за пари мислат.и осте случаи мога да ви разкая.баста ми почина на скоро.млад ковек,не му беше времето.з0 минути чакахме линеиката да доиде ,неможеше да диша,искуствено дишане му правихме,нисто.з0 мин ,а живеем на 5 мин от болницата.идиоти.мраза ги.има и сувестни доктори,но са малко за суяление.и няма значение каква е националноста,нали всичи от едно място сме дошли и на едно място сте идем. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

имал съм такива случаи като лекар ,работяс много цигани и в масата си са страшно арогантни и неблагодарни.Обикновено влизат в кабинета и дори най простия и неграмотен циганин започва да ми нарежда какво направление и изследване да му дам ,как трябва даго лекувам въпреки 2 те ми специалности и 15 годишен опит ка то лекар с близо 5000 пациента в момента.Лекарката правилно е поставила нужната ваксина на детето ,абсолютна индикация за отлагане на същата е само температура над 38 градуса ,лекарството за над 2 години е обикновено сироп за кашлица и антибиотик ,който наистина има в упътването си дозировка за над 2 годишни децо ,но се изписва от лекарите масово и на новородени ,защото иначе няма подходящ медикамент за такива малки деца ,все пак се съобразява с дозировка ,вид и състоянието на пациента.явно родителите са били редовни хора щом са имунизирали детето и смятам ,че е много рано да се обвинява лекарката ,въпреки ,че ваксините които се предлагат на пазара и особено ДТК дава много странични ефекти ,като температури ,отоци на местото,алергии ,авно не е качествена ,но ни принуждават да я ползваме или да предлагаме подобни западни варианти но заплатени от пациента .За съжаление ,явно детето е било и с допълнителна инфекция предадена може би и от някои от роднините и единствената грешка на лекаря прегледал детето ,че не го е пратил веднага на второто идване в болница ,което е можело да спаси положението,въпреки ,че не винаги може да се реагира адекватно при тези малки деца имал съм случай детето да е без никакви оплаквания през деня ,а вечерта да е с 40градуса ,в кома и разбира се циганите да ме търсят да ме линчуват ,ако им умре детето ,тогава го спасихме с много усилия и лично мое участие в реанимацията на детето ,което разбира се по никакъв начин не ми донесе нищо добро ,просто не ме убиха тогава ,след години ми го казаха други благодарни цигани ,от тогава не се занимавам с тях ,не поемам никаква отговорност и не ме интересува състоянието им просто не поемам никаква отговорност ,а само канстатирам и препращам,също правя всичко възможно въпреки че ми харесва тук работата да се махна при първавъзможност ,защото народа с тези писанияпротив лекарите наистина изперка и се работи вече много трудно с хора ,които ти нямат никакво доверие и започват да ти се карат отвратата за нещо ,което те искат да стане ,нещатастават нетърпими и понеже и ние сме живи хора и все пак не сме избрали тази професия за да търпим извратени изблици на злоба и омраза по форумите просто напускаме ,онека циганите сами си се лекуват .

Не може да сте лекар! Или ако сте - това е ужас! Толкова неграмотно да пишете. Ако са такива докторите, направо ни е спукана работата. Вие би трябвало да имате двойка по български.

Именно затова стават такива работи, другарю. Не защитавам циганите, но не защитавам и Вас, защото като не можете да вземете решение, можете да направите изследване. След 15 години стаж съм потресен, че Ви учудва внезапно повишаване на температурата. Говоря за малки деца, които не могат да кажат какво им е, или ако могат, са достатъчно малки да не успеят да обяснят. И не е професионално да "препащате" някого бягайки от отговорност, именно затова е такова положението, защото само препращате. Част от професията на повечето от нас е да не обръщаме внимание на човешката неблагодарност. Щом съм извършил добро, вътрешно аз съм удовлетворен и не ме интересува бай мангал, или бай Бойко какво мисли за мен. Наемете си ПиАр за да Ви гъделичка тщеславието и да Ви рекламира!

Вярвам ти, че с циганите не се общува нормално. Камо ли да работиш с тях. Колкото до форумните приказки по повод лекарите - прегледах някои теми със задна дата. Не забравяй, че хората коментират новината, такава, каквато е представена и споделят собствен опит. Трябва да признаеш, че тези форуми изобилстват с невъзпитани и злобни изказвания, подписани от лекари. Много рядко се среща полезно, информативно мнение на лекар. Ако има такова, ти виждаш, че хората реагират с уважение. Благодаря, за спокойния тон на коментара, който е почти без обидни квалификации относно българския народ.

Ако бебето/лека му пръст/ бе починало от мизерията и мърсотията в която живее/то затова е било болно, явно/, циганите щяха да се бунтуват, че лекарката не му е сложила ваксина и това е причината за кончината му. Те нали все се бунтуват за нещо... Както каза брат ми, когато аз кажа, че наистина трябва да се помогне за интегриране на ромите, той казва- "Може да се интегрират единствено тези под тригодишна възръст"... И друго... Благодаря на Бог, че в 21 век живея в Европа и слава Богу, че няма да съм жива в 22 век...

Никой, абсолютно никой от нас не е длъжен да знае при какви условия се поставя ваксина!!! Това е работа на лекарите - те да преценят. Тук няма да търся вина, тъй като медиите са си медии. Факт е, обаче, че след Пентаксим случаите на увреждане, дори леталитет, стават все повече... Прав е този, който писа за неправилното съхранение, но не е и това само причината. За бога, хора, прочетете листовката дори и вижте за какво става въпрос вътре.....Онзи ден РИОКОЗ в едно градче отказа освобождаване от ваксина на дете с пареза на ръка и крак!!!....С мотивите, че ще го израсте. Лично педиатърката каза пред комисията, че не се наема да ваксинира отново детето, защото този път очаква трайна парализа....Е, педиатърката отнесе 200 лв глоба и мъмрене от РИОКОЗ, че видите ли, разрушава доходния бизнес с ваксини....Реве ми се вече.