13-годишно момче покори Еверест

Американско момче на 13 години стана най-младият алпинист, покорил връх Еверест, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - 13-годишно момче покори Еверест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво ! Евала на момчето, иска се сериозна подготовка не зависимо от това колко хора са му помагали. И все пак си остава дете - аз не ги разбирам тези родители ??? Но хлапето буди възхищение определено.

Браво на Джордън Ромеро! БРАВО! Много мъжество се е изисквало и от двамата-баща и син. Участието на трима шерпи е логично и оправдано-минимализиране на риска. И коментарът на Jane е интересен. Факт е, че ако оставиш детето си само-носиш отговорност, ако няма бебешка седалка-също и пр. но да го качиш на Еверест-може. Въпросът е дискусион. За мен не всичко може, а и не трябва да се вмества в универсални рамки. Както са забелязали още древните елини те са вид Покрустово ложе.

и пари да ми дават там не се качвам

Брава на момчето! Истински му завиждам и злобея, че му нямам парите и аз да видя света от горе.

Оставете завистта да проговори

Искам да каже, че доц. арх. Веселин Дончев често идва на лекции неадекватен, поради неговия лош порок - алкохола. ТОй е алкохолно зависим човек, жалко за него.

браво на момичето а на тоя кретен по долу дето пише , че плащаш на шерпите и те качват мога да му кажа, екретен като него на Витоша ниама да може да се качи без да плати да го носат камо ли на Еверест...тъпак ниеден

POKLON!!! ALPINIZMA E SAMO ZA SMELI HORA!!!!

Естествено,че не може да се изкачи Еверест без да имаш финансови възможности.И понеже повечето тука ви интересуват само парите,вие пак няма да ги имате с тази завист.Как може да завиждате на едно 13 годишно дете за това,което е постигнало.По-добре се замислете какво трябва да направите,за да бъдете някой ден на неговото място.Браво на момчето,дано изкачи всички върхове.Това е цел,към която трябва да се стремим всички честно,а не да седиш пред компютъра и само да пишеш как било маловажно неговото постижение.

Ех хора с това нашето мрънкане и с тази завист.Пари на баща му,екселерация и т.н.Защо веднъж не се каже "Браво".Момчето на 13 е имало смелостта да иде там и да се изкачи.А Вие?Само злобни коментари може да пишете и да мрънкате.Аз казвам "Браво" на момчето ,нека продължава в същия дух!

Не може и да се сравнява с нашите 1з-годишни - пият, пушат, псуват и са готови за проститутки и престъпници! Винаги съм се питал, защо не споменават имената на местните водачи и по колко пъти те са изкачили Джомолунгма или на шерпите, спрели в подножието, натоварени с багажа на героите?! Ето това е една добра новина. Браво! Уникално постижение! Опасно, но все пак по-добре отколкото пред компютъра!... Браво на момчето! Както е тръгнала тази акселерация, току-виж скоро някой 3-4 годишен младенец ще си хвърли памперса на пъпа на Хималаите! Като имаш пари, плащаш на шерпите и те те качват до върха, и после те смъкват до базовия лагер. Стига само да ги слушаш, да изпълняваш указанията им и да не замръзнеш!... Предишният рекорд за най-млад покорител на Джомолунгма беше на 16-годишния непалец Темба Чери. Ромеро изкачи Джомолунгма заедно с баща си и трима местни водачи. Момчето си е поставило за цел да изкачи най-високите върхове на всички континенти! Ето това е достойно за пример и подражание, а не да станеш първенец в надяждане, надпиване или някое модно ревю!

Странен морал имат американците. Ако се караш на детето си или му шляпнеш един шамар, ще те обвинят в насилие. Ако оставиш само в къщи дете до 13 години, за да идеш до магазина, ще те обвинят, че поставяш живота и здравето му в опасност. Качиш 13 годишно дете на Еверест, ти си герой. Сигурно животът му там не е в опасност... Тия родители са за лудницата.

Има толкова други спортове, които също са много опасни за деца, но се практикуват. Например спортната гимнастика. А какво бихте казали за 16 годишното момиче, което обиколи само с яхта света? Там нещата стигнаха до съда и въпреки това го направи. Гледната точка е все пак интересна и то по отношение на всички държави, не само САЩ.

Както е тръгнала тази акселерация, току виж скоро някой 3-4 годишен младенец хвърли памперс на пъпа на Хималаите!

Имаш пари, плащаш на шерпите и те те качват до върха, и после те смъкват до базовият лагер. Стига само да ги слушаш, изпълняваш указанията им и не замръзнеш.

Да, ама нашите циганета на тази възраст вече имат по 1-2 идиотчета.

ма немое се сравнява с нашите 1з годишни ем пят и пушат, псуват и са готови к.ви :)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винаги съм се питал, защо не споменават имената на местните водачи и по колко пъти са изкачили Еверест или на шерпите спрели в подножието натоварени с багажа на героите.

Ето това е една добра новина.Браво уникално постижение.

С хеликоптерът на татко - всичко става!

Мой, на такава височина хеликоптери НЕ летят !

опасно но пак по добре от пред компютъра браво

Браво!

BRAVO E TOVA SA HUBAVI NESHTA

Ба си ко става там! Следващата стъпка е да почнат и да раждат.

ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА ТАКИВА ХОРА

Викат им: БАИР БУДАЛИ. По същата логика може да се възхищаваш на всякакви рекорди на Гинес (въртене, на най-много обръчи, жонглиране с топки и т. малоумия.) Каква е ползата за обществото от този подвиг? Решил е човека (кефи се) да рисува живота си - негов проблем, да е жив и здрав. Виж, да открие нещо, да построи нещо, да е пионер в някое начинание, носещо полза - ДА! Това тук е спорт и суета (не че е лошо младите да спортуват повече, но тук е рисково-финансов спорт)

Какъв била ползвата, а? Ами ползите са много, например се създават дрехи които да са годни за подобен вид температури. Изследва се също какви са пределите на хората и т.н. и т.н. А ти пухльо си стой пред компа и не мисли, става ли?

А ти какво си направил и постигнал бе, пич?