Цветанов поиска оставките на висшите магистрати

Вътрешният министър поиска оставките на членовете на Висшия съдебен съвет.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов поиска оставките на висшите магистрати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

той ги иска,ама все едно от овчар да вземе кривак.

Много хубав съвет са дали другарите тук, трябвало било да се прочете Конституцията. По-интересно е да се знае как са изчели цяла една конституция и как са си взели дипломите тези хора, след като тук те просто са коментирали само заглавието. Всеки може да поиска оставката на някого или и това не е конституционно. Всеки може и да си подаде оставката по морални съображения, но морал е една твърде далечна, чужда или направо казано непозната дума за една твърде голяма част от другарите. По същия начин, както коментарите тук, крайно нуждаещите се от имоти край морето магистрати явно са разчели Чл. 1. (2) на тази Конституция - "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция." просто като прехвърляне на имоти от народа за народа и по тази точка от Конституцията те са понижени противоконституционно. Друго няма начин и не може да е.

Да подадат оставки всички съдии.ЦЦ да назначи нови,които само ще потвърждават произнесените от него присъди.

В България се потъпкват всякакви закони, или се променят в името на управляващата партия ГЕРБ,Цветан Цветанов се вживя на Бог, кой си ти бе, че да диктуваш какво ще стане във ВСС, ти учителя по физкултура, не ти е мястото в Министерството на вътрешните работи. БТВ видимо работи за него, защото всяка сутрин му гледаме полицейската мутра, но запомни Президент на България - НЯМА ДА СТАНЕШ, ти също си тъп като калош! БОГ да ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Коментарът ми се отнася до "...не се изключва възможността той /Пенчев/ да направи предложения пред ВСС за образуване на дисциплинарни производства и налагане на дисциплинарни наказания". Какъв деликатен изказ по отношение на една престъпна схема. Но понеже са съдии, Пенчев изключи дори възможността те да бъдат подведени под отговорност като участници в организирана престъпна схема. Децата им били пълнолетни - ами тях да съдят, ама ще ги съдят ли?! Или ще се размине с връщане на парцели?! Как е възможно да се говори за успехи в борбата с корупцията, когато в Бг най-висшите магистрати са пладнешки хайдуци?!

Бих се отнесъл с разбиране към поведението на г-н Цветанов,но само ако си вярва,че ще бъде на власт пожизнено.Уж бил учител, а забравя,че цялата природа и всички хора /дори и Б. Борисов/ се подчиняват на два принципа. Единият е,че НЯМА ДЕЙСТВИЕ БЕЗ ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ!Другият-когато правим преговор.

А какво стана с "дарението" на "учебния център" и частния праж на ВАС в Лозенец?!? Няма ли кой да се заинтересува?

В края на миналата година СИбанк има 41 млн.лв. държавни средства. За някоалко месеца след като ББ става премиер на България удвоява приходите си от депозити на държавни фирми и от шесто място сред БГ бънки по този показател излиза на второ. Няколко На 31 март 2010 г. те вече са 80 млн. Сибанк процъфтява и от високите комисиони от данъци, винетки, здравни вноски, ТАКСИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА НОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, глоби и др. Докато ББ е кмет на София Цветелина инвестира 1 млрд. лв..... Виновните магистрати са за затвора, но явно има и много по-големи риби от тях, но защо никой не ги разследва?

Цветанов, докога тези циркове? Ще сваляте магистрати и няма да се наказват? Пак ли ще се оправдавате със неработещата съдебна система? Ами Бойко има "вся власт советом" в ръцете си, защо не направи съдебната система работеща?Ако така продържавата те ще ви осъдят във всеки съд за правата на човека че вършите политически преследвания и уволнявате по политически причини !Моля ви, не правете народа си глупав, без зрение и обоняние? ideyazabulgaria.org

Съдебната система. Използва, това че са уж "НЕЗАВИСИМА" власт и че са имам имунитет, за да правят каквото си искат! Ние народът нямаме никаква дума относно Съдебната власт, защото те са "НЕЗАВИСИМИ" и преследване срещу тях не може да има, защото са имунизирани! Еми какво правим? Нищо! Само си приказваме и чакаме, те само да се разкаят и да започнат да си вършат работата ли?

Какъв ВСС? Каква независима прокуратура? Какво разделение на властите? Само специално законодателство, разследване и съдебна процедура за 24 часа, както и тричленки (трибунали) под надзора на ЦЦ! Единствено ТОЙ може да каже какво може и какво не. Цивилизованост, граждански права, европейско законодателство - ДОЛУ! Да се свети името му и скорошното му твърдо приземяване и отиване там където му е мястото - в историята. Иначе ще стане както в СССР в периода 1917 - 1937 година.

и да си мълчат и да кротуват викаш... всичко да си върви по старому... като ви най-удобно нали. Искаш Евройпейска държава, ами излез на улицата си кажи мнението за съдебната власт, щом не искаш избраниците на Народа да изказват твоето мнение...

Цветанов е прав, но изглежда твърде самотен в тези битки. Браво на К.Пенчев, но действителрно срещу тези съдии трябва разследване и изхвърляне от системата.

Защо ли никой не разследва далаверите в Столична Община?

ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО! ИЗБИРАТЕЛНО СЕ РАЗСЛЕДВАТ НЕЩАТА!

Цецко си прави ПР за предстоящата кандидат-президентска кампания. Не се мори тъпо милиционерче, няма да гласувам за теб. Проблемът ти с съдебната система (която нямам намерение да защитавам) както и този на смрадливия гавазин на бай Тошо е, че искаш да сложиш своите хора там, а не че е корумпирана.

Най-големия оборот на дъжавата е в съдебната система!!!

съд за тия тримата и да доплатят до пазарната стойност на имота по времето на придобиване!

И НИЕ ГИ ИСКАМЕ, НЕЩО ПОВЕЧЕ, ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ПРАВОТО ДА УПРАЖНЯВАТ ДЕЙНОСТ , СВЪРЗАНА С ПРАВОРАЗДАВАНЕ!!!!!!!!!!! ЦВЕТАНОВ, ДЕЙСТВАЙ! НИЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ!

какво доверие да имаме на съдиите като излиза че решават делата само в техна изгода. няма ли конфликт на интереси в теази система като работяат само съпрузи, деца, внуци, майки и бащи. мисля че всички от горе до долу трябва да си вървят и назначат нови съдии при ясни и прозрачни критерии

Да им конфискуват парцелите и да ги пуснат на търг, или да накарат кмета, който е дал парцелите, да доплати до реалната им стойност.

Оставка на цялото правителство. За какъв се мисли ЦЦ че ще иска оставки в независим орган. Сега се разбра под чия диктовка Пенчев приказваше за несъществуващ рекет. Вместо да гледа сегашните изчеавания ЦЦ тръгнал да говори за времето преди 10-15 години. Да седне да се погледне тоя "човек" защото ще накара народа да го погледне

ти малоумен ли си . ЦЦ е честен и затова оска оставките на подлеците от ВВС. то е ясно че не може да ги уволни , ама тия трябва да лежат в затвора и да им се конфискува свичко , а за това трябва да се осъдят от техни колеги , което никога няма да стане - затова ЦЦ и целия народ им иска оставките , малоумнико

Малоумник си ти че бврваш безприкословно на всичко казано от ЦЦ и не мислиш - или не искаш или не можеш. Кои да бъдат съдии - тези които ЦЦ каже и на какво основание оклеветявате всички - пак защото ЦЦ го казал

ABATMOLLE

Ей, ОО - НАПИШИ СИ ИМЕТО! ДА ТЕ ВИДИМ КОЛКО СИ СМЕЛ! МАМИЧКАТА ВИ СЪДИЙСКА! БЕЗДЕЛНИЦИ, ПИЯНИЦИ И ГАДОВЕ ДЕТО ЛЕЖИТЕ НА НАШ ГРЪБ 20 Г.!

Демонстрирате липса на интелект, елементарно възпитание и култура, дори и на членоразделна реч . Комплексари като вас генерират само злоба, завист и омраза. Просто се учудвам откъде изпълзяхте с този прост селски ( в най-лошия смисъл на думата) език. А уж ГЕРБ била дясна партия. Та вижте и електората!!!

абе ти за какъв независим орган си приказваш , изобщо в час ли си . видял ли си независим съдия , щото едва ли си се сблъсквал с съдебни дела.

Първанов, защо сега не вземеш отношение? Нали си голям специалист! Вчера ги хванаха поредните "твои" хора с фалшиви бандероли! Твоя човек по САПАРД го "точат" съдиите няколко години! Това ли е съдебната система, която желаеш да има! Безнаказаност, кражби, оядени политици, президентски съветници и т.н.

Поставено лице Красимир Живков се оплита в лъжи , като пиле в кълчища. Спорид Сметната палата само за една четвърт от подлежащите на търговете по ЗОП е спазен закона. Бончев показва стена или по скоро бордюрче край реката за един милион лева. http://video.qip.ru/video/view/?idv1431665497f Бившия общински съветник в Правец Б.Бончев разказва как се заплащаха обектите по ЗОП от кмета Красимир Живков. Бетона стена дълга 25 м., висока 3 м.1 дебела 0.5 м. е платена със 160 хиляди лева. Новопостроен мост пада при първите дъждове в Правешко! http://video.qip.ru/video/view/?idv1430933bf8f

Да се съдят съдиите по Щариата или по китайските закони - това е неотменна част от Решението !!!

Не само оставки. Конфискация, съд, затвор.

ами прав си ,и така докато стане по-бързо на неговата.кои са те че да пречат на вожда и неговия велможа да си правят каквото искат:)

Мартин Карбовски: "Съдът, който не успя да се самопочисти за 20 години. Темида - системата, която е празна презумпция, когато стане дума за неин клиент, който може да си плати, или политик, който може да се отърве с влияние. Независима съдебна система днес ние нямаме - затова и нямаме какво да губим в тази посока. И онова, което не знаете - никой на улицата не го е страх от специалните съдилища. Напротив - ако питате обикновените българи, те на този етап са съгласни да загубят някои от така дадените им свободи само и само хората във властта да престанат да бъдат неглижирани от съдебната система. Което наистина е опасно. Но пък чуйте какво ви се казва отдолу - така повече не искаме да живеем. Съд, и то специален, за всеки свързан с властта и парите на данъкоплатците. Не плашете гаргите с нов фашизъм. Защото досегашният фашизъм на несправедливостта (или дефицитът се казваше?!) в тази форма ни е достатъчен."

Мартин Карбовски: "Хората, роптаещи срещу специализираните съдилища, не казват направо къде ги стяга чепикът. А тяхната истина е проста: На нас досегашната система на работа на съда ни е удобна. Така ни е добре, дами и господа, нека запазим статуквото. И още - нека съдебната система остане независима. Посяга се на изконни демократични права. Но това ще е вярно само ако досега сме имали демокрация от западен тип. А ние нямахме. Имахме преход, който създаде чудовища в различните сегменти на живота - в икономиката, политиката, в престъпността, в обществената нагласа. И най-мудното чудовище, струващо изключително скъпо на данъкоплатеца, е съдебната система. Няма българин, доволен от нея. Няма добра дума и отвън за нея. За кого е тогава това статукво, което искате да запазите? Това, което се случва в съда днес, е подигравка към демократичните права на нормалния човек. Съдът е смешен в този му вид. Милостив към престъпниците и най-лошото - той губи човешко време. Старите турски кадии бяха по-мъдри и по-бързи от днешните облечени в тоги. Всяка система е по-добра от днешната, където липсата на логика в работата на съда е очевадна и стряскаща. Заради именно тази система у нас обществото е настроено да мисли като жертва, докато официално всичко е законно, проверено и - продължава. И никой не смее да каже - долу съдът, долу този съд, от който са недоволни всички - и жертви, и престъпници. Долу съдът, който ни губи времето. В него пропадна цяла една епоха."

Прав е Цветанов! Лично на мен ми писна да наблюдавам как за драстични нарушения и погазване на закона от чиновници и служители от всякакъв ранг наказанието е понижение в длъжност или най-много уволнение. Къде са законите? Ако се прилагат условно значи не са закони! Щом няма закони, няма държава. Щом няма държава, няма да плащаме данъци. Точно тези чиято функция е да спазват закона са го погазили!!! Наказанието трябва да е десеторно сравнено с това за обикновения гражданин за да има възпитателно действие на останалите им колеги, иначе просто се стимулира безнаказаността и корупцията!

Всичките са масони и са проникнали в съд и прокуратура, Цецо. Не знаеш за какво става дума.

И?

А защо на целия ВСС. Да не би да сме преминали на колективна партийна отговорност?

Браво на Цветанов! Само така.

И аз симпатизирам много, много на Цветанов. Момчето е от нашите, образовано е (ВИФ) и е от прогресивно комунистическо семейство - син e на дългогодишния шофьор на Григор Шопов - шефа на държавна сигурност

Цвятко да си гледа пработата. А съдът да се самоизчисти, по примера на постъпката на съдия Пенчев.

И КАКВО Е НАПРАВИЛ Пенчев че не съм разбрал освен че приказваше за несъществуващ рекет.

Да бе, сами.Все едно да накараш гробище само да се очисти или премести.

ИМА ЧЛ.313 ОТ НК НА НЕГО ДА СЕ ПОЗОВАТ ГОСПОДА СЪДИИТЕ - ЗА НЕВЕРНИ ДАННИ СЕ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ . ТЕХНИТЕ ДЕЦА И БЛИЗКИ ДА ГИ СЪДЯТ И ОТИВАТ В ЗАТВОРА . БЕЗОБРАЗИЕ.

оттук трябваше отдавна да се почне- тези отрепки от всс бог знае как избрани да му се прекрати деиността и да се избере нов савет( ако е необходим в този вид) по критерии, приети от нс и саобразени с обстата криминална обстановка в садииските среди... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То и ББ е "бивш член на онази партия"... Пък и хотели, казват, си имал...

Браво Цветанов, цялата съдебна система трябва да се подмени. Вземете хора от последния випуск и им сложете консултанти от чужбина. Тези корумпирани съдии , а за адвокатите да не говорим,станаха по големи милионели само от несканчаеми дела. Как ще са съгласти с специализиран съд, нали ще им дръпнете килимчето. Браво, Цветанов, ловете ги един по един, ние ви се възхищаваме на смелоста и хъса.

Нещо май нмного ги омешахме властите...

И новите сигурно иска еднолично да ги назначи? На тия дето по един учебник не са прочели в спортното - няма ли кой да им прочете и да им изясни конституцията на БГ. После да ги изпита преди да им даде да управляват държава.

мноооого е зле

Евала на момчето.А като чета тук какви простаци пишат глупости ми идва да не се върна в БГ

ами не се връщай и без това няма нужда от още такива като ЦЦ и ББ. Ще бъдеш поредният, който само говори и нищо не прави. А на нас, които седим тук, работим в тази държава и плащаме данъци, горко ни, че ни управляват самозабравили се хора с мнение по въпроси, от коиито нищо не разбират

Язе мислим, са като се върне Станишев, да си остави Цвъцко за "куче пазач", а он да си земе Боцко за секретарин, ама Станишката да ги сложне на късата каишка да не подмръдват много, много.....

Оказва се, че на вълка е поверено да пази стадото!!!!

В тоя не знам как да го нарека вече ВСС смърди на корупция , та се не трае ! Някои от членовете на тоя ВСС са по - големи престъпници и от мутрите , защото ги покровителстват и по този начин стимулират престъпниците да извършват нови престъпления ... Ето затова членовете от тоя ВСС трябва да си подадат оставките и да има избиране на на нови членове, които да са хора с морал, чувство за дълг и отговорност ! Разбира се, че и сега там има отговорни и некорумпирани членове, но те се броят на пръсти !

Оставка на ВВС.Браво.Липсата на съд е основната причина за патологичната държавност през изминалите 20 г.КОЙТО УСПЕЕ ДА УСТАНОВИ РАВЕНСТВОТО ПРЕД ЗАКОНА ТОЙ ЩЕ ВОДИ ЕНЕРГИЯТА НА НАЦИЯТА.

До колкото ми е известно ние сме конституционна република и като такава имаме разделение на властите- законодателна;изпълнителна и съдебна. Това уважаеми г-н Министър се учи в училище /за спортните не съм сигурен/. След като ни е такова устройството /поне за сега не е измислено нещо по-добро/ Вие нямате право да говорите по адрес на друга власт поне в качеството си на министър.В противен случай подлежите на разледване за нарушаване на конституцията. Колкото до имотите не ми е ясно какъв е проблема. След като има законна възможност някой да се възползва като купи имот,защо да не са хора които имат някакво положение в обществото. Ако съм го купил аз цървула няма да се говори изобщо според мен. Във всяка Община по принцип има процедури за оземляване на хора. Това по-скоро е нормална практика. Такава процедура има и в общини като Угърчин,но нали пък Министъра трябва да се прави на много интересен и да се ползва от медиен конфорт. Защо същите медии не го попитат откъде има шест апартамента в София и как ги е придобил примерно. Това също е интересна тема за читателите им.

Драги, нещо не си наясно с разделението на властите. В тази държава всеки може да изразява мнението си. Като за висшите държавни длъжности това може да мине за задължение, защото те "карат кораба". Ако наистина нямаше разделение на властта, ВСС вече щеше да е сменен.

Ти сам не си вярваш.. Освен ако не си омазал и ти в разни схеми, не виждам как може да си на това мнение. Ако те ограбват пред очите ти? Ако решенията на съда са неадекватни, несправедливи и са в полза на нечий интерес, на това ли му казваш демократично.. аххх дано те съди някой такъв съдия та да видиш... аз съм препатил и ще ти кажа, че човек се чувства безпомощен и незначителен, от това правосъдие!

Прав сте , но не съвсем. Разделението на властите в правовата държава не е самоцел , а средство да се постигне политическа свобода на индивида. Освен това тя властта си е една, а има разделение на функциите между държавните органи , така че взаимно да се контролират... Относно законността на процедурата по оземляване няма как да дадем компетентно становище без всички факти, но най-вероятно е спазена- въпросът е обаче дали е спазена целта на закона или е налице класически случай на заобикалянето..да не говорим за морала на магистратите като висши държавни служители...

Наказали ги били, а за връщане на имоти никой не говори. Голяма работа сте да знаете.

Чистка трябва и ще има рано или късно,но не само на ВСС.Цветанов ни втълпява,че единственно ГЕРБ са честни на което някои хора се радват.А истината е,че са най-дебелото пипало на ОКТОПОДА.

СЪДИИ СТРОЙ СЕ !!!!!! ГОЛЯМ СМЯХ ЧАК Е ТЪЖНО

ПРИЦЕЛИ СЕ И ПО НАГОРЕ .БРАВО ЦВЕТАНОВ