Вдигат джамия близо до Кота нула в Ню Йорк

Проект за джамия и ислямски културен център близо до мястото на атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк предизвиква гняв, но и надежда в града.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат джамия близо до Кота нула в Ню Йорк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я да построим ХРИСТОВИ КРЪСТОВЕ с височина 250 метра в мюсулманските кочини МЕКА И МЕДИНА и да ги прокудим от КОНСТАНТИНОПОЛ - свещения град на ИМПЕРАТОРИТЕ на ВИЗАНТИЯ!

Това не е просто наглост от страна на имам Абдул Рауф,а добре премерена акция ,от която може да извлече само ползи.Ако му бъде отказано строителството ще има отново обвинения в ислямофобия и расизъм(?!) ,а ако му позволят -това ще е поредната победа за исляма.Именно така ще бъде тълкувано в Близкия изток.За това предупреждава и мюсулманката Вафа Султан-писател (A God Who Hates )и критик на исляма.Зад инициативата стои Cordoba initiative на споменатия имам.Cordoba е испански град - столицата в миналото на ислямският халифат Ал-Андалус на Омеядите.За днешна столица на Запада пък някакси най-подхожда (подхождаше? - до 9/11) Ню Йорк.И от тази гледна точка - да се построи на Ground Zero джамия и ислямски център- ми ето Ви го новият световен халифат- мечта на милиард мюсулмани по света.За съжаление съвременната западна демокрация няма здравословни защитни механизми с ,които да се предпази от исканията на малцинствата,защото техните права са един от фундаментите на същата тази демокрация - дори когато се касае за нагли и безочливи желания. В тази връзка ,предлагам да се построи шинтуистки храм в Пърл Харбър.С японското знаме отгоре.Ей така-за помирение на духовете.

едва ли евреите ще позволят това да се случи на тяхна територия. Виж, ако е в друга държава сигурно ще са "ЗА".

"Построяването на джамия и мюсюлмански културен център в идеалния център на Ню Йорк би могло, според имама, да допринесе за сближаването на мюсюлманския свят и Запада." - Тези думи са проява на ултрадебелоочие! За никакво сближаване не може да се говори, при положение, че тези варвари убиват жена с камъни на градския площад, само за това, че е вдигнала поглед от земята към някой непознат!

"накара законодателите в Конгреса да предложат нов закон, с който хората, заподозрени във връзки с терористични организации да бъдат лишени от американско гражданство."досега само по подозрение изпращаха в гуантанамо сега по подозрение ще лишават от гражданство да живее американското правосъдие

Наглостта на тези брадясали получовеци няма граници. по дебелооки и гьон сурати от мюслитата няма никъде и в никоя религия. човек ще каже, че разрушиха световния търговски център и избиха толкова хора вътре само и само да разчистят място за джамията си.

Ако се построи на това място решението ще е политическо и част от политическа стартегия. Според мен обаче "зелена светлина" за този проект би била грешка.

Ми хайде малко смирение и при тез световни бандюги!

Хайде сега, американци, да ви видим как ще решите този казус! Но подадете ли пръстчето си, пазете си после ръката! Моето лично мнение е, че това е недопустимо! Поне не точно там! Това е все едно да построиш германски културен център в Аушвиц, Дахау или Освиенцим!...

Абе папагал,поне покажи че цитираш и то не само мен ,но и още един коментар.

Аушвиц и Освиенцим е едно и също бе демент

Така е,сега пръстчето,после и ръката......

Не мина номера в "Манастирски ливади"- и сега- баш там. А трябва и паметник на Осама бил Гладен да вдигнат със всички мохабети..

Някой има много черно чувство за хумор!

Хайде сега американци да ви видим как ще решите казуса.Но подадете ли си си пръстчето си пазете си после ръката.Моето лично мнение е,че това е недопустимо да се случи.Поне не точно там.

Американците не са вярващи и за тях всичко е политика и няма никакво значение църква, джамия или будистки храм ще се строи.

американците са доста по-виярващи от повечето европеици, а за сравнение сус суеверни езичници като нас пук и дума не може да става! ти колко (невиярващи) американци познаваш и по какув начин, или просто като всички останали балкански дрункала тук, се опитваш да представиш желаното от теб за факт и деиствителност??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво като са вярващи - това не им попречи да направят най големият атентат на миналият век - убивайки хиляди цивилни граждани и обричайки много повече на мъчителна смърт впоследствие. Ако не се сещате за Хирошима и Нагасаки става дума ...

Това, че биеш празна тиква в земята не значи че си вярващ. Вярващият човек не търси материалното, защото знае, че е преходно. Няма как да познавам "вярващ американец" защото такова жовотно няма, мило доларче!

ясно разчистили са си гледката от тези грозни небостаргачи и сега ще строят :д