Новите молове притиснаха старите

Високите наеми в първите молове в София могат да изиграят лоша шега на мениджмънта и да накарат търговците да потърсят по-изгодни места за развитие на бизнеса си.

Обратно в новината

Коментари - Новите молове притиснаха старите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едно време като баих ученик като исках да си купаи нещо или просто да се ражодя отивах в центара, кадето беше пално с народ и беше голаима бласканица. сега живея в kанада. в центара на града преди 9 и след 6 вечер, както и сабота и неделя не можеш да видиш жив човек....само наикои просаик или бездомник. мартвило. вечер хората се прибират в кащи след работа, а сабота и неделаи пазаруват по малловете, които са далече от центара, построени преди повече от 50-60 години. сега меcтните власти се опитват да варнат хората в центара, да го саживаит, но и тези процесс ще отнеме 50-60 години. така ще стане и в софiя. центара ще опустее, ще останат само бездомниците и просаиците там, да им се радва правителството, президента, народните представители и гостите на столицата. груба грешка според мене, но ще го разберем след 60 години...и тогава оле, кво става. а малловете са си ок, собствениците ще направят малко бечалба, наемателите ще фалират щото са балаци, а хората постепенно ще спрат да копуват от там, а после и да ходаит там.....докато се отвори следващя малл, построен от сащя собственик на друго маисто...това не е нищо ново, тук го праваит от 100 години....лошото е че софя центар ще стане безлуден, мрасен, отвратителен, дори наи-опасното маисто в града....ама сигурно наима да сам жив, ялко за децата ни....!

в разрез с плюещите по-долу ще кажа, че няма нищо лошо в откриването на новите молове. Директното присъствие на сериозни фирми, и то в този формат, е по-добър вариант от магазинчетата на мутреските, обрали разни намалени нещица от минали колекцийки и внесли ги в БГ с 300-400% надценка. България все още е много назад с многообразието на пазара и търговскте площи. Въпросът с доходите е отделен. Съвсем нормално е, освен сериозна търговия да има и някакво производство. Това, че го няма е лошо, но то не значи че не трябва да има и молове. Така че, зарежете си маймунското мислене или пък, ако не ви изнася - не стъпвайте в моловете. Всеки има право на избор.

ама много си прав.... само че последня пат като си идвах в бг си купих в usa едно коланче на томи hi за 25 доллара и в софя в мола го видаих сащото за 125 лв!!!!!! сигурно са го докарали до там с ракета през космоса.......в бг се хвалаит хората колко скапо са купили нещо, колко са богати, колко велики...а тук се хвалаит като си купаит нещо евтино....щото само балаците ще дадат 125 лв за нещо дето не струва и 25 доллара, made in China, дори и томи da e!!!!

Така или иначе парите от моловете отиват в инвеститорите-(разбирай-еврейските джобове),така че в нашата държава нищо не остава....

че кракът ми не е стъпил там. Няма и да стъпи! Каквото ми трябва, купувам от производителите, включително през интернет. От мен племето няма да види стотинка.

Това е смешно и жалко. Животът не е само интернет.

Да ГЛЕДАТ Стъклен дом и да не се пристесняват за утрешния ден в Молл-лендия !

A пък на мен ми харесва тенденцята. живея до мол-а на "хемус" и до скоро беше ад -- не можеш да минеш от коли, а уикенда е още по-зле. радвам се на новите молове, сега е по-спокоино при нас.

Не молове а производство ни трябва,евреите вънка!!!

100%

Не виждам как при такива цени и толкова ниска покупвателна способност на населението може търговците да са на печалба. Всичко покрай тези МОЛ-ове ми е тъмно, силно се съмнявам дали източниците им на доходи не са от сенчестия бизнес. Ако е така, няма смисъл да ги оплакваме, хората са си направили сметката отдавна и пак печелят на наш гръб. Докато данъчните не започнат яко да режат, а те знаят кой и къде, няма да станем нормална държава. И мисля. че трябва да се построят още два-три затвора и на такива "бизнесмени" да им се предлагат дълги почивки (all inclusive разбира се).

Какво му е лошото да убиеш 5-6 часа в нова, красива и климатизирана сграда, да се видиш с приятели на кино, хапване, кафе... Колкото повече са моловете, толкова по-достъпни стават. Какви цени имаше на Стамболийски, какви има в Сердика? Определено има разлика. А на който не му харесва, да шляпа по жегата на "Витошка" и да му мирише на масло от трамваите, да се закалява с топло-студено и да се радва на живота...

Поредната безсмислена новина, тоест не никаква новина. Не е новина дори и неграмотността на новинарите и на техните редактори.

Когато ги откриват_с фамфари, а като фалират не се чува нищо.

Уникална страна е България. Тук живеем, като в изкривяване на времето и пространството. Пазарът си има правила, а господата молопритежатели мислят, че за тях не важат. Всеки човек има доходи и се простира спрямо тях. Всеки човек има тайни желания и може да ги изпълни, ако спести от основните разходи. Как някой мисли, че може да върви срещу това? Доскоро мафиотското картелно споразумение важеше във всички браншове, но се появиха нови играчи, които не спазват. Пазарът е като язовир, ако някой отвори дупка в стената, водата отнася цялата стена. От тази гледна точка, кризата е полезна в началния си етап. Лошо е, че след това идват хората проектирали "кризата" и строят нова по-дебела и по-висока стена!

Това е така, защото много от доходите се крият, не се плащат данъци. Ако не беше така картината щеше да е друга. Но за всичко държавата е виновна, по-скоро управлението й, защото не си търси нейното.

Не рабрах точно защо намерси доходите, но ще отговоря на въпроса ти. Доходи се крият, защото хората са на ръба на оцеляването от 20 години и както виждаме държавата само прибира, без да дава качествена услуга. Пред избора да умре човек от глад или да наруши закона, винаги ще избере второто. :-) А човека на който си отговорил еправ. Нашият пазар е толкова малък, че е ОЛИГОПОЛЕН, т. е. има 2-ма макс 3-ма силни играча, които са сключили негласно споразумение и ни обират съвсем явно и видно. :-) :-) Това важи за почти всички видове стоки и пазари в България. :-)

Кой ти каза, че в провинцията мислят по друг начин? Нали цялата провинция се е преселила в София? Кой за постоянно, кой за ден-два. Погледни номерата на колите, които се движат и задръстват софийските улици!

Ама то затова е направено Високи цени амааа простите Българи ееехххххххххх

И при нас се нароиха много молове,но се орасяваме ,че в това състояние на икономиката трудно ще се задържат в България.

Стадото на паша! Моловете и търговията няма да вдигнат статуса на българина! Само ще пълнят гуши на търговци и рентиери. А стадото естествено ще плаща за вкусните хапки и за сеира! Моловете няма да решат безработицата, а ще увеличат армията на прислугата. Не се е родил още мозъкът, съчетан с политическа харизма, който да поведе България по правилния път. Така на зигзаг доникъде няма да стигнем!Гърцийо наша, здравей!

Киркоре, това повтаряше бикоподобният ни премиер докато откриваше пак нещо: "Днес официално бе открит най-големия Аутлет център в София. Въжето преряза премиерът на България г-н Бойко Борисов. Водещ бе... а на събитието присъстваха известни лица, познати от родните медии. В своята встъпителна реч г-н Борисов увери присъстващите, че това е правилният път на България борейки се с финансовата криза. Центърът не само ще предлага на своите посетители избор измежду осемдесет различни магазина, аптека, банков офис, заведения за хранене, паркинг с капацитет 500 места, но и ще открие хиляда работни места." Ако трябва да спазвам речниковото разнообразие и непринуденото герберско изказване бих казал: "Пичове и *ички! Сънародници. Бутайте се у моловете, вашата леля - правете оборот за да излеземе от кризата!" БОЖКЕЕЕЕЕЙ! ТОВА БИЛО ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА!!!!!!!!!!!!!!!!

Какви деца на мола сте бе всички сте от СЕЛО.

Какво не Ви ли хареса,че в Провинцията не мислят като Вас.

Те провинциалистите се тъпчат в МОЛ-овете бе душко...

Дочут разговор в близък до София град, място на действието- фризьорски салон: "Хайде да пием кафе в Моула." Така че по-полека с Провинцията.

Да затворят моловете за половин година и групово по цял ден да им прожектират сериала "Стъклен дом". После да отворят пак моловете, да се изпозастрелят и изпонае.ат, а след това останалите живи да пукнат от СПИН. Който оцелее - да се връща в САЩ:)))

Да затворят моловете за половин година и групово по цял ден да им прожектират сериала "Стъклен дом". После да отворят пак моловете, да се изпозастрелят и изпонае.ат, а след това останалите живи да пукнат от СПИН. Който оцелее - да се връща в САЩ:)))

И си направи справка откъде са говедата, които строят. Паричковците и архитектите. После ще си говорим, ако случайно са "софиенци"

веСник "Класа" и думички като "локация". Ще свърна да повърна, както казва един американски герой.

София не е България.Скоро ще разберете ДЕБИЛИ НЕНАСИТНИ.

И аз, като роден и отрасъл в София, твърдя това. Прибирайте се по градчета и селца, и се погрижете за запустялата ни родина. Само недейте да ми се правите на ноу кОлтурни, че днес пак някой селяндур си беше оставил боклука на улицата. Не, не е от блока, защото от блока до мястото се минава покай кофа. Някое леке от Мездра пак е отивало на работа, да зарежда МОЛ-ове и да говори глупости за София

Serdika Center - отвратително кошмарно грозна сграда. Който цървул е правил подземния паркинг, е икономисал от обозначенията. Паркираш - не можеш да си намериш после колата. Огромни магазини и НИКАКВИ клиенти в тях. Народът ходи като на изложба и дивее от кеф, че пил кафе и кола за 5-10 лева АМА В МОЛ. The Mall - а нема нужда! Керфур се пука по шевовете от подивели за 9 стотинково мляко бабета, странни мургави типове разглеждащи с възхита дънки от по 9.90, а някои неща са тоооолкова отвратително скъпи, че... Само минете на щанда за риба да видите цени. Ша ям шаран за 15 лева или цепура за 25, ама знаиш ли кога... Останалите магазини - изложбени зали пълни с НЯКАКВИ парцали и различни боклуци. Sofia Outlet Center - това па който го е измислил - здраве му кажи. Цени - олллеле маминко да ти и аутлета и т.н. Там другият смях беше, че като го откри премиерчето спомена, че тоз мол, видите ли, ще дава работа на 1,000 човека. Още ми е интересно къде са тези работни места, ама - карай. ЗА справка - обиколил съм повечето молове в България просто защото ми е такава работата. Не съм пенсиониран мърморко.

Освен това ми е направило впечатление, че когато откриват подобно нещо наистина има доста персонал, но до третия месец остават много малък брой хора! И бачкат едва 5 каси, а по щандовете за месо и млечни продукти в началото са един през друг персонала, после се мотата само по 2-ма...3-ма максимум. Та д ане ми минават с номера за многото работни места...а и там е голямо текучеството!

Не е така, новите и дори старите молове не са по добро нещо от по малките вериги магазини, приличат на хамбари и стоките не са па качествени, но това са перачници за пари.

Много рно започнахте да се хвалите със стстистики. Хайде поне 2-3 месеца почакайте, пък тогава отчитайте посещаемост...

Всяка умна българска жена трябва да пазарува от интернет сайта Ла Редут.фр- по - евтино, по - качествено, по - модерно! Да сложим край на скъпарската мол култура със супер надути цени! Прилични обувки в сайта са на цена 30 евра, абсолютно в същите в моловете са на 120 лв. Бай, бай молове!