Екзекутираха китаец за убийството на 8 деца

Бивш китайски лекар, убил 8 деца и ранил други 10 пред начално училище в провинция Фуцзиан в края на март, бе екзекутиран.

Обратно в новината

Коментари - Екзекутираха китаец за убийството на 8 деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, днес има още един - наръгал 15 деца и учител. За щастие няма убити. А уж системата била виновна...

OZZY, омръзна ми от наукоемки напъни, да ни плашат, какво щеше да станало от съдебна грешка и т.н., ала бала за наивниците. Първо съдът се произнася напълон убеден в доказателствата. В случая с китаеца, доказателствата са десетки трупове на деца и още повече свидетели. По-скоро да стане грешка в задника ти FZZY да влязат едновременно два х..я, отколкото невинен да бъде осъден на смърт!!! Айде марш от тука плашипутак юридически!

Случаят, който съм цитирал, е истина. Съдът признава за виновен и осъжда на СМЪРТ абсолютно НЕВИНЕН човек и само случайността го е спасила от разстрел. Чудя се, ако беше станало с твой близък, дали щеше да пишеш сега тези глупости. Винаги е възможно да има съдебни грешки. Ако не вярваш, вземи прочети книгата на Гришам "Невинният". Не е роман, а документален разказ по действителен случай за невинен човек, осъден на смърт. Наистина невинен. Ама като гледам какво си писал, ти си от хората, за които се отнася максимата, че акълът не е х*й, че да ти го начука човек. На тебе и 100 да ти начукат, ще си останеш същия глупак.

В края на март са заловили извършителя, на 20.04.2010 година апелативния съд потвърдил присъдата и днес я изпълнили. КОГА ГО ХВАНАХА , КОГА ГО ОСЪДИХА , КОГА ПРИВЕДОХА ПРИСЪДАТА В ДЕЙСТВИЯ??? ВСЕЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОЦЕДУРИ СА СТАНАЛИ В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦ. Какво щеше да стане ако същия беше извършил престъплението в България. Със сигурност съда щеше на първо време да е постановил да бъде пуснат на свобода и срещу гаранция щеше да си пие някъде кафето с някои магистрат.

Гледам, че някои от вас са за смъртна присъда у нас. Да оставим това, че сме член на ЕС, където такова нещо е недопустим. Да погледнем въпроса от друга гледна точка - ами ако стане съдебна грешка и на смърт бъде осъден невинен човек, тогава какво правим? По-възрастните от вас може и да помнят един случай от 80-те, май беше в Костинброд, не съм сигурен. Осъдиха на смърт съпруг, обвинен, че е убил бременната си жена. Малко след делото милицията гепва редивист крадец със склонност към насилие. От разпит на разпит чорапът се разплита и накрая се оказва, че рецидивистът е убил въпросната жена. Съпругът извади късмет и го пуснаха. Ами ако междувременно го бяха екзекутирали? Така че, по-полека със смъртното наказание.

лоши тоталитаристи ей...никав демокрация ...тц тц...затова загниват пък ние цъфтим който не вярва - справки Боко Банкянски

нема лабаво!

В България даже и разчекване с 4 коня да въведат, няма да има никакъв ефект. Нали трябва някой да осъди престъпниците, за да може палача да изпълни присъдата. Много си ни е добро менюто с присъди, само че у нас присъди ги произнасят парите, а не съдиите!!!

То затова Китай се развива- защото има ред и дисциплина!

Дано скоро и в България, иначе нема оправия!

Когато куче убие човек, то се преспива. Когато човек убие неумишлено или по невнимание не може да се осъди на смърт. Но когато убиеш умишлено тогава 1+12 и 2+24

Съгласен съм с вторият коментар. Това си е голата истина.Ние нямаме смъртна присъда, дори нормално правосъдие- тогава за каква държава говорим???После нашите младежи бягат и РБ няма хора, просто не останаха!!!Според мене иска вяра в Бога+силен ред и дисциплина./Пък това може да означава и национализация на много отрасли.../Защо трябва да ме грабят частници и все да не им..стига.А такива като Вальо топлото, който като го гледам и за х...й не става, но като има "чалъм" да краде..голям човек станал. Хайде бре....огкъде накъде.

Господа уплашени и зависими зайци от ВСС, господа педали-юристи от НС и всякаква друга псевдодемократична кал, това е правосъдие! Бързо и неотменимо възмездие за престъпниците! Така се прави и крепи държава! Не като вас - с дебели и пробити от лашкане задници, лица с отсъствие на воля и мъжественост, абсолютно зависими от престъпния свят и мутрите.

Не коментирам новината, но ми прави впечатление, че са дадени 4 коментара а излизат само два. Дали са толкова критични, че 50% да не се допускат?

Някой да забеляза времето от извършването на престъплаението, осъждането, обжалването и изпълнението на присъдата? Така се процедира.

браво на китайците! докато и ние не почнем да екзекутираме подобни чудовища, няма да се оправим.

Фудзян е комунистическа провинция

така се прави до месец и на площада,за да има държава !

луд или болен, но пред китайските закони очевидно бележките от докторите не се признават, тука щяха да го бутнат в болница за 4-5 години и после навън, да коли още ...