Погребаната АЕЦ в Чернобил още е опасна

Преди 24 години Украйна преживя най-тежката технологична катастрофа в историята, заяви украинският президент Виктор Янукович по повод годишнината от аварията в Чернобил.

Обратно в новината

Коментари - Погребаната АЕЦ в Чернобил още е опасна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕРНОБИЛ - символ на най-страшната ядрена катастрофа в историята на човечеството. ЧЕРНОБИЛ - позорен символ на антихуманното отношение на комунистическата партия и правителство на СССР към сънародниците им и към всички хора по света, държани до последно в пълно неведение и коварно дезинформирани относно смъртоносната заплаха. ЧЕРНОБИЛ - поредния чудовищен символ на предателство на Българската комунистическа партия и правителство към народа ни. ЧЕРНОБИЛ - един от най-кошмарните символи от ерата на социализма=комунизма. ЧЕРНОБИЛ - надгробния паметник на комунистическите символи.

Опасни за здравето ви, деца, са останките на СССР и друзята с червени петолъчки, които още не могат да повярват, че тяхната ВОСР беше най-големия фарс в новата човешка история.

С ваше позволение да внеса една малка поправка към пишещите от двете страни на барикадата. Наместо "а бомбите над Хирошима, а Надземните ядрени опити, а радиоактивните отпадъци, а и др.", по-редно би било да се напише "и бомбите над Хирошима, и Надземните ядрени опити, и радиоактивните отпадъци, и Чернобил, и др.", защото всичко това се събира. Като се гледа отношението на хората към околната среда на планетата на която живеят, може и да си зададем въпроса дали именно те не са тези напреднали извънземни номади, които изсмукват всички възможни ресурси по планетите, докато те станат необитаеми, а после се насочват към други планети за да завладеят, изсмучат унищожат и захвърлят, както правилно, предупредително и напълно подсъзнателно е отбелязал Хокинг.

Ми топрез последните 5-10 години аз незнам някои да е не е умрял от РАК, и чат пат за бройка някой от инфаркт!!!!!

Помня това време. Помня и дъжда излял се над Ямбол (по това време отбивах воена служба) Помня капитана как с един уред си мрънкаше нещо и замерваше . Никой не му обръщаше внимание понеже всеки го смяташе за странен тип. Помня думите му ,че всичко било в нормите и даже се пробва и мен да мери с този апарат. Ухили се и каза, че съм бил наред и едни такива , все от неговите несвързани брътвежи. Но искам да напомня на тези които само Чернобил им е в главата. Та същата година но през октомври или ноември(точно не мога да си спомня) имаше авария в Козлодуй. Тогава няколко дена денонощно се движиха товарни автомобили а някои с ремаркета пълни с чакъл-големи скални късове направо с които запълвали дупка изровена от спукал се тръбопровод. Работници от централата шушукаха, че се е спукала тръбата с охлаждащата вода. И там в тази невероятно голяма яма са паднали няколко камиона заедно с шофьорчетата които са ги карали. Защо се премълчава този случай на наша територия? Зашо питам? Сори..съжелявам за споделеното. Документите които успях да прочета тогава в канцеларията на майора командваш един от отделите на свормираната набързо 4 армия бяха секретни. Да сте живи и здрави и да кажа само, че чуждите шамари болят повече от тези които дори не сте забелязали като са ни ги раздавали на територия България. Хората помнят това.. помнят как в късна доба колона от товарни автомобили на дистанция от по 20-30 метра се движиха един след друг в продължение на 3 дена денонощно. Идващи незнайно от къде минаващи през Сталийска махала-Лом и посока Козлодуй.

Ха-ха!!! Тръбопровод!! Хах Пройчо, и аз я помня "АВАРИЯТА" !!! Пропадна студения канал - водата идваща от р. Дунав и ползвана за охлаждане по Втори контур! Нищо общо с Великденския заек!

24 години след аварията, аз се боря с нейните последствия. Може да се каже, че станах "пристастен" към поглъщането на радиация. То не беше химеотерапия или "гама" и рентгенови объчвания. Според ядрените физици има цикли на повишаване на заболеваемостта (6 август Хирошима, 9 август 1945 година Нагасаки са началните дати за мащабните им проучвания) в последователност: 1, 3, 6 месеца, 1, 3, 5, 7, 9, 13, 25 години. А по-нататък...за Чернобил ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ и Апостол Йоан-Синът на Гърма ("...и водата стана кръв." според неговото евангелие от Новия завет).

24 години след аварията, аз се боря с нейните последствия. Може да се каже, че станах "пристастен" към поглъщането на радиация. То не беше химеотерапия или "гама" и рентгенови объчвания. Според ядрените физици има цикли на повишаване на заболеваемостта (6 август Хирошима, 9 август 1945 година Нагасаки са началните дати за мащабните им проучвания) в последователност: 1, 3, 6 месеца, 1, 3, 5, 7, 9, 13, 25 години. А по-нататък...за Чернобил ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ и Апостол Йоан-Синът на Гърма ("...и водата стана кръв." според неговото евангелие от Новия завет).

бог да помага на пострадалите и бог да прости умрелите от чернобил

Ни в клин, ни в ръкав пак Турция.

нашите комунисти отричаха до последно за наличието на риск за здравето на хората. Не бяха взети никакви мерки за предпазване, нито на хората беше обяснено какво да правят. Единствено членовете на ЦК на БКП и техните роднини получаваха специални доставки храна и знаеха какво трябва да се прави, за да се намали риска от заразяване. Българските комунисти си бяха дали г..за на руснаците и ги беше страх да гъкнат. Нека това да се помни и разни хорица да не приказват колко зависими сме от този или онзи сега, защото поведението на управляващите по времето на чернобилската авария е поредното доказателство, че по онова време нямаше самостоятелна българска държава, а комунистите бяха (и сега са) руски граждани по душа.

А предполагам, че хвърлените над Хирушима и Нагасаки ВЪРХУ МИРНИ БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА ("включително деца") ЯДРЕНИ Бомби, не са нищо, а?!?!?! Или СТОТИЦИТЕ Ядрени опити ей тъй за развлечение на САЩ (И Франция) почти във ВСЯКА точка на Земяното кълбо?! И тяхната радиация не влияе, нали. Чернобилската е по-така, "руска" радиация. За хвърлените наскоро (!) в ЗАДНИЯ НИ ДВОР (Югославия) Американски РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ, няма изобщо да говорим - тяхното лъчение е лековито Ахаха... Лицемери и Лъжци!