Българите са сред най-образованите и най-бедните

Българите са една от най-образованите нации в света - 98.3 на сто от населението е грамотно. Продължителността на живота в България е средно 73 години, при средна продължителност на живота за света 69 години.

Обратно в новината

Коментари - Българите са сред най-образованите и най-бедните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ние сме страна на парадоксалните индивидуалисти.

каква чудесна новина. ами сега кажете какво са открили и в какво са по-напред- "по-образовани" от "другите".?и защо никъде не се зачита българското образование и отново и отново човек трябва да учи??? вероятно заради купените и крадени дипломи ли? или има други причини?

Какво толкова се учудвате? Под образованост те имат предвид грамотност - то си е казано. А и по брой висшисти сме доста напред. Освен това вижте откъде идва информацията. Разбирам желанието на гости и такива с небългарско самосъзнание да се подиграват, то си е от завист, но българите?

Нямам желание да се подигравам , но днеска почетох постинги и установих че повсеместно се използват следните думи "осигоровки", "очудвам" и пр. бисери. Е какда се съглася с твърдение за най образованата нация

Пишете слято "какда", но със сигурност знаете, че са две отделни думи - "как да". Много хора допускат грешки при писането тук поради бързане, недоглеждане и много други причини, но това не значи, че са неграмотни, което е смисълът на твърдението за образовани в статията. Какъв е вашият критерий за образованост, между другото?

GOLQM MATAP HAHAHHA

къде ги виждате тия бедни , като всеки втори по улиците е със нова , скъпа кола , като дойдат празниците става великото преселение към курортите , туристическите дестинация , болшинството от домакинствата имат минимум по два апартамента .апартаменти , скъпи коли , вили , имоти и какво ли още не .ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРАВИМНА МНОГОСТРАДАЛНА ГЕНОВЕВА .заведенията пълни , курортите пълни , разни дрисли и дрисльовци със супер скъпи автомобили , и това ми било беден народ . трябва масово доказване на произхода и доходите на тия с новите коли , многото имоти . ако ли немогат , съд , конфискация на цялото им имущество и приземяване и принудително очовечаване . ще дойде скоро видовден и за тях- мръсни мошенници , млади дупета- олигофрени , пикли с скъпи джипове . .........айде у канафката и панделата..... самозабравил се псевдоелит от шоумени , чалгарки - парцалки , новобогашчета- парцали , разни измислени мениджърчета със супер високи заплати , рпг-то за вас .....

не се коси,парадира селянията,щото като не можеш с ум,става с материално,а интелигентните хора напуснаха отдавна дрисливата родина.да го кажа по простичко;viva la chalga

Това първото отдавна вече отдавна не е вярно.Нивото на образованието драстично спадна от началото на промените. Взискателността и авторитетът на на учителите ги няма никакви.Ежегодно променящите се материал и програми на обучение създават полуинтелигенти,които докарват до ужас провряващите кандидат студентските им работи.Медиите ни заливат с пошлости и скандални факти за отявлени, хомосексуалисти и пачаври претендиращи за ореола на някакъв елит.В резултат затъпяването и опростачаването ни докарват все по-некадърни и по-жалки управници.И като връх на манипулацията над съзнанието ни, днешният в.Стандарт пуска класация на рейтингите, начело на които се мъдрят трима гологлави простаци.Чудя се вече в каква страна живея.

за саяление тватдението че булгаринут е сред наи-грамотните в еу е мит. мит е и че сме сред наи-работливите.извинявам се че пиша на латиница,нямам кирилица.и знанята ни са полу- и животут ни е полуживот.не сме конкурентно способни на работната борса в еу. само дипломи имаме, без реално покритие за знание и практически уменя.тужно,но факт. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не изказвай мнение за народи към които нямаш честа да принадлежиш!И никой не те пита!

Извинявай , аз пък мислех че в България всеки може свободно да каже мнението си.

Добре де....живеете в страната ни, направили сте си труда да научите и езика ни, който не е лесен, и първото нещо, което решавате да напишете по темата е обида към нас. Днес прекрасно илюстрирахте колко често и най-доброто образование не гарантира добри обноски и възпитание. Аз пък съм живяла в три различни европейски държави и съм общувала с хора от най-различни националности в академичните среди. Да, бих потвърдила, че българите са наистина добре образовани, че въобще не умеят да продават интелекта си, и че тези два фактора са правопропорционални.

Почети коментари на българи към статия от днеска "Учениците ще учат по-малко". Да не виждаш проблема е граничи с глупостта

Как ли би изглеждала статистиката без Китай и Индия?

Днес да не е 1 април. На базата на какви източници на информация тези хора си правят проучванията. От малко на 7 млн. българи почти 3 млн. се определят като небългари, от тях почти 80% не могат да четат и пишат. Къде ги видяха тези 98% грамотност.

...........ауууууууу, тове не е истина, това е долна комунистическа инсинуация, изфабрикувана от СтаниГей и компания с цел да злепостави правителството на Биби Интелекта пред света и европа! Това не е така , това просто не може да бъде така, в противен случай прокуратурата щеше да събрала достъчно доказателства за образува досъдебно производство. /"Войната с човешката глупост е взела повече жертви отколкото всички останали войни"/

"средна продължителност на живота за света 69 години" Да, тук влиза средната продължителност в Зимбабве, където за жените е 25 години.

Даже сме най-образованите,защото у нас и тиквите имат докторати.

Много сме образовани,ама с менте дипломи и фалшиви знания и умения...

Вярно е.Не се отнася за не-българите,които живеят в България.Като например"гост" и "котак".Те са малограмотни,ниско интелигентни и с примитивни интереси.

Точно затова че не съм българка мога да съдя обективно. А дали съм ниско-интелигентна и без интереси - това е спорен въпрос. и определено не от твоя компетенция

Не им се ядосвай:) Грамотен не значи интелигентен, а и грамотността у нас не е 100% все пак:)

Откога македонците не са българи?

По дипломите ли или какво покритие има под тях?Все най-образовани ни управляват ,а все на последно място стоим.Стига вече фантастика и илюзии.

Смях в залата... 98% грамотни и поне 50% от тях незнаещи кога се пише кратък и пълен член!!! Айде много поздрави на всички настящи и бивши министри на образованието :))

Определено се базикат

Апсулютно.Те и манекено-проститутките им купиха по 2-3 дипломи за висше,един сладкаро-министър си 4завърши" за 2 години 2 университета,а мафиотите какви са ни начетени-не е за разказване.В училищата си им пишат високите оценки само за присъствие и някой лев в джоба.Та това,че се пишем за" грамотни" не значи,че сме.Който не се е плашил,докато се мъчи да прочете нещо наужбългарски да каже.

хахааха пак се изказаха неподготвени да отидат по селата /и не само там - една придошла част която е в София /да видят какви необразовани и прости хора има !!!

Българите сред най-образованите в ЕС????? Е това ако не майтап ...

Как си ги измисляте тези данни - направо срамна работа.