МВР не е дало и лев на ”Сименс” за новите документи

МВР не е платило нито един лев по договора с фирма „Сименс”, която изработва българските документи за самоличност.

Обратно в новината

Коментари - МВР не е дало и лев на ”Сименс” за новите документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дано не са в играта и им платят само малкото което заслужават защо никой не пита кое налага смяната на документи как е проведен търг за изпълнител и кой при всички положения ще спечели милиони....нещастници сме

и правилно,нали такива външни фирми ни учат на качество,коректност и почтенност,а всъщност в българия и те действат едно към кесим,защото знаят че ние си мълчим дори и да ни лъжат.

Абе тоя на къв се прави, че не е виновен той не е, предните го набутаха с тоя договор. Говорил с Мюнхен, интересно с кой е говорил там, че те Немците си нямат нищо общо с Симен България, и не искат и да имат най-вече.

То не е важно кой е взел и кой не е взел пари в момента, важното е, че системата не работи...

Отново сме уможени по 0 (нула) тези опашки са по-жестоки от живково време. Вижда се, че няма на кого да се вярва - абсурдистания!!!

I tova kakto i mnogo drugi neshta sa parodia v nashta hubava strana! Kak zapocvat da pecatat novite dokumenti kato targa e osporen v sada i otgore na tova system ne e prieta - ministarat kaza ce teparva shte podpisvat priematelen protokol!!! Az minah po tazi patecka i mi otne 48 casa da si vzema passport i 1000 dolara samoletni bileti plus smiana na polet zashtoto ne mi e gotov passport. Porednata izlagacia na izpalnitelnata vlast - a koi shte si podade ostavkata zaradi tova - NIKOI !!!

о, Сименс ще вземат % от таксите?!? Това се чете между редовете. :-D :-) Ако е така, да им е честито :-) Дълги години ще папкат гарантиран обем държавни комисионни... :-D :-)

ако ти имаш няколко свободни милиона, вземи им плати сега на Сименс, пък после прибирай ти таксите за издаване на документи!!! В цял свят се работи така. Сименс правят една инвестиция, която ще им се възвърне и ще е на печалба в следващите 10 години! Но на нашия Банкалкански манталитет, само му дай далавери да мисли, за бърза и лесна печалба!

Верно ли така се прави в цял свят? :-) :-) Не думай! :-) :-) Колко съм задръстен, да не повярва човек. :-D :-)

станишев е виновен,защото си праща електората наведнъж да си подменя доксументите

Нямама бърза работа да си вадя новата лична карта. Обаче реших ей така да се пробвам. Отивам аз и се оказва че съм номер 898 в някакъв списък и че трябва да отида след 2-3 дни да видя докъде е стигнал този списък. Ако случайно пропусна реда си - го губя. Явно е много трудно да се направи малко по-смислена и удобна организация...

ЕДИН ДЕН ЩЕ ТЕ ПРОСНАТ НА ЗЕМЯТА С БЕЛЕЗНИЦИ И ЩЕ ТИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА.

Издаването на документи за самоличност е сериозна задача и не е по възможностите на това правителство.По-добре ще е да прехвърлят работата на комисия от специалисти.Така някой друг ще им е виновен.

Не са платили, аме са гарантирали (че ще платим)... Абе кой си купува гсм Сименс???

който си купува и Волво))))

Споко, сега ще таковат цялото Министерство на финансите...

МВР не е дало! Засега само от Сименс са дали на (накого от) МВР!

Цецо, така направихте, че на хората вече не им пука за парите. По сериозен проблем е този, че аз като гражданин на България съм с ограничени права за свободно придвижване. Може с пожарникаря-слънце да си удължавате колкото искате срока на документите, но те не могат да се ползат извън България. Така вие нарушавате правата ни и е редно вече да завалят дела и то в Страсбург. Провалихте се и в основните си задължения. Както скоро ми каза един българин дошъл за да си смени документите - "Излекуваха ме от носталгията завинаги".

Аве мишок. Дело ще завежда! Заведи дело де! То на приказки е много лесно. Бойко му бил виновен. Цецко му бил виновен... А това че си чакал последния момент да си подновиш документите, да хванеш от новите, та да спестиш едни 20-30лв... "сигурно" Стой си сега в България, хем няма да се охарчиш повече! Ако не помниш на другарите 2 години пари пиляха за да тези "нови документи" без абсолютно никакъв резултат... Аман от комуняги, научени на лесно и на готово всичко да им се дава!

"Le Pompier Soliel" (ROFL) готино име

Евала Помпиер! Оправи ми настроението. :-D Лозунга "България - лек за носталгията!" трябва да се закачи на граничните КПП-та и на летището. :-)

Голям Праз, то и в момента бюджета не дава пари по изпълнени договори, тоя се хвали за изпълнени некачествено договори ...

Връщат се парите с бордеро, по банков път... ТАКСА внасяне, ТАКСА теглене ... опаля-а-а, и кой печели от цялата далавера??? ... Пълни гушка - да те слушка!

Защо спа до сега МВР.Защо не си тества системата - нима е тайна ,че изтича срока на документите за самоличност почти на една трета от България. Толкова време отлагаха тия документи - и сега много се изненадаха, че системата блокира. Никаква мисъл няма в нашите управляващи!

СИМЕНС ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ МНОГО ГОЛЯМО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТ ЗА СЪЗДАДЕНИЯ ОТ ТЯХ ПРОБЛЕМ! АЗ РАБОТЯ ВЪВ ФИРМА, ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ НА СИМЕНС И ТЕ ПОСТОЯННО НИ КАРАТ ДА ПЛАЩАМЕ НЕУСТОЙКИ ЗА РАЗНИ АБСОЛЮТНИ ДРЕБОЛИИ, КАТО НАПРИМЕР ИЗМАЧКАНИ НАЙЛОНОВИ ОПАКОВКИ (които естествено се изхвърлят при отваряне на кашоните) МНОГО СЕ НАДЯВАМ ДА ГИ НАКАРАТ ДА ПЛАТЯТ СОЛЕНИ НЕУСТОЙКИ НА ДЪРЖАВАТА!

много си надеждлив нещо такива обикновено яко духат супата....

А, сефте, те МВР на колко фирми и по колко договори не са платили за последната година - ум ще ви зайде, ако разберете. Но странно - тези данни никой не ги изнася, докато не стане някой сериозен сакатлък като този.

Бойко Борисов, каза, че сме дали един куп пари за тази система. Сега нови двайсе, не сме дали нищо. На кой да се вярва ?

аз знам на кого да не се вярва и то е - на НАСРАНИ гербери никога!))))

Дори да стигнат до 12000/ден и да работят денонощно да края на годината, пак не се получава сметката - 300 дни Х 12000 3 600 000 документа, а би трябвало до края на годината да подменят около 5 000 000.

Сметката ти е вярна математически, но е далече от логиката и реалността. Подмяната на документите не е задължителна и не трябва да се сменят всички документи, освен ако самите собственици на документи не го решат.

Да, ама къде е логиката в това да не са ти изтекли документите и да ходиш да правиш навалица. Беше съобщено за много такива случаи.