Без проблем намираш дрога в училище

Лесно е да се намерят наркотици в училище, смятат 62% от участниците в онлайн допитване на повече от 1500 души.

Обратно в новината

Коментари - Без проблем намираш дрога в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Превенция и образование по въпроса > забрана и ахкане и охкане. Забраната е чудесно е оправдание за правене на нищо. После следва ахкане и охкане. Декриминализацията и контрола дават очевадно по-добър резултат от забраната и нищоправенето. Дилъра продава щото има далавера, не за да "трови децата ни". После едни родители и разни други хора се вайкат в стил "Ама нали е забранено, престъпниците са виновни! Децата ни са агънца невинни!". Не, вие сте виновни, за липсата на далновидност по въпроса. Закона за н.в. и забраната в него е което пълни джоба на дилъра и шефа му, наред с безделието на родителите. И сега не стига че децата ни са затънали в г*вната, отгоре на всичко ги заплашва затвор. Но предполагам, така е демокрацията. Всеки си отговаря за нещата - няма колективна отговорност. Остави детето си на самотек, и му осигуряваш сигурно закъсване в живота.

Много добре казано! Евала!... Само, ако можеше всички да мислят като теб... Па и, ако се правеше нещо по въпросааа.... А ни не само този.... Щяхме да сме на светлинни години пред света... Ама щом е по-изгодно да имаме калпави закони с безброй вратички и управляващи, които само ламтят за повече парички.... Нема как да стане.... А за съжаление, с времето трезвомислещите хора ще ставаме все по-малко......... :-(

не виждам как това се явява проблем. Пороците са един перфектен при това напълно естествен филтър, който отсява плявата от зърното. Силните ще оцелеят - останалите не ме вълнуват. След като си напишете плювките по мой адрес се замислете какво трябва да е следващото поколение - силни хора или малоумни и слабо-волеви овци, които се водят по чуждото мнение.

Еволюция - нема лошо. Ама много малко ще останат :)

На времето имаше един дето като тебе беше радетел за чиста раса от здравеняци с малко мозък и силни мускули.Не завърши добре човека и бая хора затри.Нямам против естествения подбор и еволюцията,ама тебе последната май те е подминала.Тъй,че преди да даваш съвети на другите да мислят,преди да пишеш мисли и ти.Някой ден може и до твоята глава да опре и тогава си спомни за А.Хитлер за които ти намекнах в началото ако не си се сетил.

то не е тайна че училищата са се превърнали в сборища на пияндета, наркомани и проститутки.....нямам бъдеще за булгаристана :(

"BEZ PROBLEM"...Ami mnogo E IASNO! Problema e v horata KOITO ne sa na miastoto si: Granicata,sadiite,roditelite,uchitelite, drugarchetata im,kakvo chetat,kakvo slushat... Drogite "letiat" i bez krila!!! AKO VSEKI si gleda rabotata- decata niama da UMIRAT TAKA ZESTOKO ILI DA STAVAT UBIICI na roditelite si! VSICHKI triabva da se OSAZNAIAT i da si gledat SAVESTNO rabotata! AMI vizte poslednoto ubiistvo ot narkomana -koi i ZASCHTO go pravi? Mnogo zalko za VSICHKI pobarkani deca!!! KOI E OTGOVOREN!?

Хомосексуализма се нарежда до проституцията. Вие изследващите нормлни ли сте? Какво като има хомосексуалисти, това си е абсолютно нормално мужду 4 и 10 процента. Аре стига сте ни плашили с нагласени изследвания. Всички знаем, че сте некадърни като журналисти и когато няма за какво да пиете пускате някаква такава скандална статия. Все едно чета жълт вестник. Колкото до проблема, който не иска да не ппраща детето на училище. Да си го държи вкъщи на сигурно, а то да стане асоцялно, затъпяло и с една дума - ненормално. По-добре син хомосексуалист опитвал дрога, отколкото инфантилен лигльо.

Искам да попитам учениците дали може да си дават джобните пари за нещо друго,например дрехи,обувки,козметика,бижута,книги и т.н.?Това също е мания,но не е толкова пагубна.На около 14г започнах да чета женски книги,които бих препоръчала на момичетата-по-интересни са от пороците на съвременния свят,четат се на един дъх и обогатяват светогледа на младите и неинформирани момичета.Такива книги са "Не без дъщеря ми","Една арабска принцеса разказва" и др.Писани са от силни жени,преживяли потресаващи неща.На момчетата горещо препоръчвам биографията на Майкъл Джексън "Лунна разходка".След прочита им ще се почувствате помъдрели и едва ли ще посегнете към дрогата,цигарите и алкохола.

Не знам дали си ученичка, но ти - с извинение за близостта - си единствената, която дава нормална представа за училищата в страната. Да, наркотици, пиене, секс - това са нещата, които интересуват младежите, естествено - нима не е било и ще бъде. Всеки се опитва да бъде в крак с модата. Аз също съм опитвала, на мен също ми е харесало, въпроса е кой къде ще залитне... И тук е мястото на родител и - опази боже - учителя в нашето общество. Нима аз като родител, изтерзан, безпаричен, изтормозен, пригбягващ всяка вечер към чашката не виждам на къде отива детето ми - много е лесно да кажем, еми то обществото е виновно. По същият начин се получава и ответната реакция - учителя - ами той родителя не го интересува, че аз ли с моите задължения и отговорности ще се занимавам с това и без това пропаднало дете... Кой е виновен?! Сами сме си виновни. Не мисля, че турските сериали, чалгата и простотията са ни фактор, формиращ личността. Личността се формира от самосебе си, е има и генна заложба разбира се. Средата - ами каква да ни е средата бе, като ние си я направихме такава. Хора, мислете за себе си, мислете за другите около вас, после всичко ще се оправи. Въобще не искам да проповядвам вяра и любов, просто човек, мислейки позитивно - създава позитивни неща - това е. Обичайте себе си и да видим какво ще се получи!!!

Имаме малки разминавания в разбиранията... Да, ученичка съм в столична професионална гимназия.... С спиред мен средата е много важна за формирането на личността... Какъв човек ще стане според теб, ако всеки ден гледа как приятелите му се друсат, пият, дават си парите за хазарт и дрога,... всяка вечер гледа филми, пълни с насилие и убийства или бозави сериалчета, като модерните напоследък търски сериали?? Според мен ще стане насилник пушещ, пиещ, друсащ се с беден речник и култура...... Освен това честно казано на мен ми е изключително неприятно да гледам всичката тази комерсиализация около себе си - всички се стремят да са еднакви... Всеки гледа да е като другия... Няма личностно изразяване, индивидуалност.... Всеки човек е различен и според моите, може би остарели разбирания всеки трябва да изразява себе си..... Но никой не смее, защото в днешно време, ако си малко по-различен те сочат с пръст... Нещо, в което аз не виждам никакъв смисъл.................... И аз съм опитвала разни наркотични вещества... И да.. първия път тръпката е страшна, ако разбира се е качествена дрогата, а не е мешана с боклуци.... И толкова... Не виждам смисъл в друсането, само защото е много модерно................................. Задължение на родителите е през първите 7 години на детето си, да му изградят ценностна система, да го възпитат, да му дават пример... Какъв пример би давал човек, които всяка вечер засяда с бутилката на масата, човек, които ругае, пуши, друса (има и такива), човек, които гледа собствения си задник и не се интересува от това дете??? Никакъв!.... А учителите, освен да набиват в главите на децата разни колко полезни, колко не неща, би трябвало и да наблюдават и да напътстват децата... Защото от 7 до 18 - 19 годишна възраст ние прекарваме страшно много време в училище - по-голямата част от деня..... Та според мен незаинтересоваността на родителите и учителите е главния проблем.............................. Тук вече съм напълно съгласна с теб.. Важно е да се мисли позитивно, да мислим доброто на себе си и другите... Но.. не знам.. манталитета ли ни е такъв, какво ли, но българина като цяло не може в една мисъл да вкара своето добруване и това на хората около него... Все гледа да прецака, да направи някаква далавера, да открадне (копче да е, пак е на аванта).......................... Въобще... тъжна картинка сме... Надявам се това някога да се промени.....

За всичко това вина имат родителите. Родителите, които нехаят за децата си. Нехаят за образователната система, нехаят за това, кой ще е министър на образованието и т.н. Но никой няма да си признае, че е виновен. Просто деградацията и упадъкът ще се превърнат в правило. И на всички така ще им е по-удобно. Когато изтрезнеят ще бъдат граждани (или роби) на една друга държава. Амин.

какво ще кажеш за това, г-н суперменски помощник

по мое време щях да им резна зелките на всички наркоразпространители...а вие днешните уж управници съсипвате бъдещето на държавата с усърдното си милосърдие към гадовете дето тровят поколенията..

Това е така защото дилърите се отчитат на Бойко-да не е луд да пожали училищата като има печалба? А незаконните му фабрики за цигари без бандерол работят ли работят...

То и политиката която води ГЕРБ ще се окаже доста вредна и фатална за много хора,също доста хора ще омрът от глад,даже ще има повече жертви отколкото има такива умрели от наркотици и другите вредни неща които сте описали,замислете се,дали няма да е добре и тая политическа партия да се сложи под закон за забрана :))))) хахаха

Статията показва колко опасно е училището за децата. Но продължава да е задължително и единствено в дневна форма. Като виждат това, родителите нямат право да изберат по-малко опасна форма на учене за децата си! Това не е държава, а казарма!

вместо да се строят спортни площадки и плувни басейни, в Булгаристан се откриват барове и дискотеки...

Бягството от дома не е престъпление, нито употребата на алкохол, нито скитането, Който е правил тази градация е абсолютен профан. Аман от тъпанари, насила да правят децата престъпници. Единствено кражбата е престъпление, останалото е противообществена проява от непълнолетни лица и това е спорно, защото в бягството от училище и от дома няма нищо против обществото

От кога хомосексуализма е престъпление?

Обиден/а ли се чувстваш? :-D Че при писането не е домислено ясно, но пък хомосексуализма при децата верно си е престъпление. Един познат психолог, преди години ми разказваше как от хомо организации ходели по детските градини и училищата да разправят, че да си хомо- е яко (с цел превантивно избягване на хомофобията) Колкото и абсурдно да е, нищо чудно заради такива и сродни дейци и пдлщината да е на мода :-(

и ас това се чудя???? таси статия е написана много предубедено *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Огромно е невежеството сред децата .Родителите са твърде заети ,уморени ,отчаяни ,депресирани за да се занимават с възпитанието .Масово самите родители имат проблем например с алкохола.Огромна част от учителите фиктивно провеждат дори уроците да не говорим за нещо повече като беседи при всяка възможност с учениците за нещата от живота а и на колко от тях итересите се простират по-далече от часните уроци.Остават медиите -чалга ,насилие ,простотии и средата е оформена .Откъде децата ще видят добрия пример?Фалшив блясък ,псевдо елит от нагли простаци ,непрекъсната борба за очерняне на националните ни символи .На всичкото отгоре и масираната инвазия на турските сериали които са само за износ (за хора не познаващи истински живот там)за да се лови не след дълго едра риба в родната ни невежествена мътилка.

бидейки 22 годишен "батко" мога да кажа, че репликата "След тях се нареждат просенето (11.2%), бягството от училище (9.98%), употребата на наркотици (6.22%), алкохол (5.5%), проституцията и хомосексуализма - 3.85 процента" е принципно правилна, само дето е обърната наобратно. именно пиенето (не 5,5%, а по-скоро 95,5%), бягането от училище (по-скоро отказа изобщо да се ходи на училище) и проституцията (практически над 90% от момичетата) са наистина най-разпространените "пороци" сред днешната младеж. и ако пиенето и бягането от училище са един вид "традиция", то сексуалната разюзданост определено е нещо ново, и напоследък е в плашещи размери - практически всяко момиче днес е, ако не активна, то поне пасивна проститутка - готова за жълти стотинки и няколко минути внимание да се разчекне пред всеки. но като гледам, баровските синчета и чичовците патрулиращи около училищата се радват много, та не знам...

Много добре казано! Наистина бягането от училище е основен проблем, дължащ се на това, че учениците предпочитат да пият бира и да играят карти в кафето до училище по цял ден, вместо да посещават часовете си... А това се дължи на скапаната ни образователна система - на глупостите, които се учат.. защото някои от нещата, които учим не биха ни потрябвали никога в живота... Уча в професионална гимназия.. и според мен нещата, които учим са поостарели като технология... Вярно е, че всеки ден излизат нови и нови неща, но не върви да се учи нещо, което е било последен писък на технологиите преди 10+ години... А интересното е, че всяка година се сменят учебните планове и се измислят още нови простотии с цел "да имаме европейско образование"................................... Колкото до проституцията... Аз лично не познавам такива момичета, които за "жълти стотинки" си отварят краката, но наистина има изпаднали такива, които на 18 години вече няма какво ново да изпитат като усещане в секса, след като са започнали да водят полов живот на 12 или 13, та даже и по-рано....

Еее... нищо ново... Учениците били пушели, пиели и друсали..... Децата опитват наркотици, защото никой не им е обяснил какви лайна са, какво причиняват и до какво води честата им употреба.... Населението на страната е застаряващо и си няма и на представа какво е това хероин, кокаин или екстази... В интернет е по-лесно да намериш как се приготвят тези вещества, отколкото какво представляват... Разпространение има навсякъде, не само в училищата... Но в учебните заведение най-върви бизнеса, купувачите са неинформирани и наивни.... А има таква неинформираност, защото всички са вперили погледи в политиката, футбола и турските сериали!!! А през това време децата сами опознават света с всичките му бумащини... Само дето някой не успяват да се откачат от дрогата, пристрастяват се и накрая умират от свръхдоза на 25.........

Само дето учениците не взимат наркотици, защото някой не им е обяснил, а защото така правят баткото, каката, групата, в която са попаднали. Това е мястото за тяхната социална изява и за да не са изолирани, взимат и те. Някои пък си мислят, че щом Баровелата шмърка, значи това е много модно, и те почват да шмъркат. Други причини да се взимат наркотици няма. И аз си признавам имам такъв опит, 2 пъти пуших ганджа щото бях в крайно неподходящи компании, където всички го правеха и... мърдане просто нямаше. Не е вярно също, че можеш лесно да се пристрастиш - трябва всеки ден поне за 1 месец да го правиш. Мисля също, че проблема за разпространение на наркотиците може лесно да се реши, като се изловят и приберат тарторите - и на взимащите наркотици, и на дилърите. Другите са достатъчно слаби, че да не смеят да се друсат. Но това зависи само от волята на разни тъпи лелички и чичковци, до които проблемът просто по случайност не е опрял и не им пука да работят за тази кауза.

И пак опираме до въпроса за средата... Обкръжението влияе изключително много.... Не отричам, че и аз съм пушила трева и, че съм шмъркала.... Но се спрях... А имам познати, които си провалиха живота, заради едната доза.... Пристрастяването опира и до самата личност... Има хора, които са предразположени генетично към пристрастяване, има и такива, на които има трябват месеци, години, за да се пристрастят........ Колкото до разпространението и хората, които го правят.... Докато наркобосовете са гъсти с полицията, наркотици винаги ще се продават... А за съжаление пирамидата е толкова висока и с толкова много разклонения, че няма за месец или два да се разбие тази мрежа.....