Със соларен самолет около света

Екипът на швейцарския любител на силни усещания Бертран Пикар полетя за първи път с прототипа на соларен самолет, предвиден за околосветско пътешествие, предаде БТА, цитирайки АП.

Обратно в новината

Коментари - Със соларен самолет около света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едва ли ще се стреми да обиколи земята без кацане. Най-вероятно ще лети само през деня.

SPORED MEN SA OBRE4ENI NA NEUSPEH

Един народ устремен към бъдещето! Хора, които знаят предназначението на парите! Мъдра политическа система! Има какво да се научи от тях. Желаем им успех!

Успех в начинанието Жан Люк Пикард! Благодарение на такива хора човечеството се движи напред. Респект!

Ей това е много оригинална идея ,макар и да звучи доста невероятно все пак това си е вид "перпето мобиле".

А какво ще прави, когато се скрие слънцето.Сигурно пак минава на самолетно гориво,иначе ще се разбие.Вярно така се намаля разхода на гориво,но така или иваче е необходим и петрол,а той май е на изчерпване.

Слънцето се крие много рядко на голяма височина (облаците обикновено не стигат толкоз високо). А ако се скрие поредполагам че минава на планиране - при тия криле и тази тежест вероятно няма да се разбие и ще лети доста време, сигурно дори ще намери слънце пак. А ако успяват да зареждат и акомулатор докато са на слънце могат да изкарат и повечеко.

Прятелю, самолетът трябва да излети, така че да излезе над облаците и да следва ослънчената страна на Земята, предполагам...

Самолета през деня набира височина, а нощно време лети на батерии и се спуска много плавно. Освен това лети и по течения които са що годе по курса му. И така пре спокойно изкарва нощта.