14 удара с нож заради забележка за пушене

Адвокат беше убит в Турция заради забележка, която направил на посетител в бирария, който пушел въпреки строгата забрана за тютюнопушенето на обществени места.

Обратно в новината

Коментари - 14 удара с нож заради забележка за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

bravo... dano vsi4ki pu6a4i da gi posledva sa6tata u4ast ako pu6at na ob6testveni mesta... i o6te edno bravo 4e e ubil advokat.. kolkoto pove4e advokati bivat ubivani po dobre.. advokatite sa mrasni bokluci i zaslujavat 140 namu6kvaniq

Прочети пак тъпак

Сами преодоляваме пречките,които си създаваме. Защо изобщо се произвеждат цигари,щом има нагласа да не се пуши.

"Като се забрани пушенето в заведенията къде ще отидат пушачите?" - така, както сега непушачите са ПРИНУДЕНИ да пушат-пасивно във всички заведения, ако/когато се забрани пушенето на обществени места и в БГ, пушачите ще си пушат в домоветеси! Лошото е, че за да ги стигнем развитите страни /и Турция в това число/ ще трябва още много години да патим от глупостта си! Жалко за загубеното време! И за нещастните поколения обитатели на тази територия! Ако искаме да се подобри живота ни, трябва НЕЗАБАВНО да въведем правилата, валидни в развитите европейски страни!

Никотина пристрастява, може да се посочат много и фрапиращи случаи като този. Пристрастения пушач става като психопат - спира да се интересува от околните, важен е само той и цигарката, може и човек да убие, само за да си пуши.

Аз ходя само на места, където не се пуши откак забременях. Времето прекарано без цигарен дим тотално ме отврати от цигарите / и преди не пушех, бях по-скоро пасивен пушач/. Даже на спирката някой да пуши пак ми е гадно и ми смърди. А от пушачите по-нахални няма - един да е пушач на масата, другите 5-тима непушачи ще се съобразят с него и ще му дишат смрадта. Но от беднотия и простотия така става :(

Ей, ще ме откажете да ги чета тези форуми. Толкова злоба и омраза накуп ме трови повече и от тютюна!

С този закон Турция се доближава до Европа,за разлика от нас които с неприемането му си оставаме ориенталци.

Пуша, но нямам нищо против да забранят пушенето на обществени места. Стига да разрешат пушенето на "трева" като в Холандия... Ще мина на "трева" и никой няма да има проблем, нали? Освен това - да се забрани и употребата на алкохол на обществени места! Щото той също е вреден, а и пияните са много по-шумни и агресивни от пушачите!

Пушачите са най-смръдливите и нахални животни на планетата Земя. На второ място са кърлежите.

Е, щом и Турция е забранила пушенето, ние сме последната от най- последните африкански държави.

По такива простотии си приличаме с повечето ни съседи.

Ей, за турция пише форумните комплексарчета пак плюят България. Я се ебете майката вички форумни лайненца. Колкото и да ви е яд България и великия и благороден Български народ ще пребъдат а вие ще си останете да квичите от дупките на вмирисаните си душевни нужници.

Евала бате!

Забраните за тютюнопушене в световен мащаб се организират от престъпни наркосиндикати за увеличаване продажбите на наркотици и фармацевтични фирми.В България над 50% от населението пуши. Най доброто решение е всички големи ресторанти да имат две отделения, а малките да се ОБОСОБЯТ за пушачи и непушачи, както желаят собствениците. Така няма да се навреди на бизнеса и туризма. Не може шепа ИПОХОНДРИЦИ да определят и отнемат права. А замисля ли се някой, колко КОНТРОЛЬОРИ ПАРАЗИТИ ще са необходими и колко пари ще получават?

то и в България е така, който не спазва правилата се мисли за велик и безнаказан.

Това наркоманите са много опасно племе ! Само да се почувстват застрашени и стават супер агресивни . С тези хора трябва много да се работи на психично ниво иначе ще има много такива случй ! А пък твърденията , че в заведенията за непушачи било скучно са тотално смешни . Айде да изчакаме първо да има свободни от смрад заведения пък тогава да видим дали е скучно а ?

Хахахааа, леле само като видях заглавието в началната страница на дир-а си помислих "това ако не е в Турция пък на" и се оказах прав :-D

Нали знаете кой е най-добрия пушач - МЪРТВИЯ !!!

ГЕНЕТИЧНО ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТУРЦИТЕ СА БЪЛГАРИ. Т.Е. И ТЕ КАТО НАС СА СИ ВАРВАРИ. НО ПОНЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ СА УЧИЛИ ПО СВЕТА И ПРОВЕЖДАТ ИНТЕЛИГЕНТНА И МЪДРА ПОЛИТИКА. ТЕ НЯМА И ДА ПОМИСЛЯТ ДА СИ РАЗРУШАВАТ ДОБРОВОЛНО КАТО НАС ИКОНОМИКАТА. ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ СТИМУЛИРАТ ТУРСКИЯ ИЗНОС. ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ИЗХРАНВАНЕТО НА МЪРЗЕЛАНКОВЦИ И ЦИГАНИ, А ОТДЕЛЯ ПАРИ ЗА РЕКЛАМА НА ТУРИЗМА, ЗА ОБЛЕКЧЕНИЯ , ПРЕФЕРЕНЦИИ ВКЛ. ЗАПЛАЩАНЕ ЧАСТИЧНО НА НАЕМИ И ЗАСТРАХОВКИ ЗА МАГАЗИНИ, ПРОДАВАЩИ ТУРСКА СТОКА. ПОДОБНИ ИЗЦЕПКИ ЩЕ ИМА, НО ТУРЦИЯ СЕ ЦИВИЛИЗОВА, ДОКАТО НИЕ СЕ ОПРОСТАЧВАМЕ . ЗАЩОТО У НАС "БИЗНЕСМЕНИ" И..... СА МУТРИ. ТЪПИ, НЕГРАМОТНИ, ЗЛОБНИ , АЛЧНИ...

Господине, 3 години живях в Италия преди забраната за пушене на обществени места, затова знам, че италианците пушат много, ама много. Жените повече от мъжете. Това лято отново бях в Милано, Пиаченца и Падуа и видях, че страстните пушачи италианци не пушат в кафенетата, ресторантите, въобще в закрити обществени помещения. Не мисля, че пушачите са станали по-малко, просто забраната се спазва.

Сам(а) потвърждавате това, което казвам и аз - че със забраната пушачите няма да намалеят, т.е. ефекта от нея в здравословен аспект е клонящ към нула, тъй като и пушачи и непушачи се тровят много повече от автомобилни и индустриални замърсители. В случая обаче искам да акцентирам на тоталността на забраната. Не виждам какво пречи да има заведения и помещения само за пушачи. Това е демократичното. По летищата например има стаи за пушачи и всички ходят там да пушат докато преди това го правеха по тоалетните и на разни други скрити местенца. Има обществени места за гейове, за проституция, дори на някои места за наркомани, а за пушачи да няма. Това си е истинска дискриминация:) И на края - не, не пуша;)

Psihopati..ai posle zemete gi v evropeiskia saius.....otka4eni pedali

Kagi turzzia i nishto poveshe...

еми така ще е ако не бяха мислели как да пе4елят от тъпите цигари сега нямаше да има толкова зарибени пристрастени наркомани. Защото то това си е като с тежките НАРКОТИЦИ няма ОТКАЗВАНЕ или става доста трудно ама видиш ли човек си е алчен и в червата заради тъпи намацани с мастило хартийки дето затриха човешката раса или е на път да го стори . АЛКОХОЛ,ЦИГАРИ,КАФЕ - НАЙ-ТЕЖКИТЕ НАРКОТИЦИ...... колкото и да не ви се вярва за жалост е така

Абе Секутор, те твоите приятели - непушачи, за да измрат преди 60 годишна възраст, болни от неизлечими болести ли са били.

DOT MA NAVSQKIDE NASTNA JALKO ZA PNALO

Проста равносметка- за 1 час в кафето пуша 3-4 цигари, а това са 10-15 минути..... през останалите 45 в които съм в кафето пуша цигарите на някой друг около мен. Предпочитам да изляза за 5 минути на тераса или в някоя стая в дискотеката (с добра вентилация разбира се) и като се върна да съм на чист въздух. Преживях го в Ница за 3 месеца, не е страшно, даже ми харесва идеята.

Почва масовото записване за почивка в Турция и веднага някой продажен новинар създава "новина". И то велика "новина", хем не се пуши , хем се колят. За се почива у нас е необоходимо да идат нашите собственици на хотели на почивка в Турция да видят как техните колеги работят, как организират персонала си , как го мотивират.

До: Захо Да бе, те турците понеже са варвари правят забележки на пушачите, които ги убиват. А ние понеже сме цивилизовани, не смеем и на един тийнейджър да му направим забележка че току виж ни наръгал с нож! Бях свидетел как учителката по история обсъждаше урока с децата. По едно време тя запали цигара, и едно от децата я попита: "Госпожо, може ли огънче?" И тя му даде! Сигурно за да не я наръга, затова - толкова сме цивилизовани!

За пореден път се доказва, че смяната на един строй с друг - става само с РЕВОЛЮЦИЯ, както е казал един от отречените идеолози. За съжаление Той е много прав, прелистете мислено историята на България, доколкото и ако въобще я познавате, и ще си дадете сами отговор на въпроса: "Защо България е в такова положение и въобще някога ще се оправили"?, освен ако поне веднъж не вникнем и най- накрая не спазим поне веднъж цитирания по-горе основен принцип!!......

Защо навремето турците са извикали черкезите да им оправят мръсните работи в поробена БГ. За да не си цапат ръцете и за да няма твоя моя работа. Трябва ли заради пушачите в БГ да викаме отново черкезите за да се справят с пушачите на общественни места и затворени помещения, защото в БГ законите и да ги има те се заобикалят.

PONEZE nikotina TROVI VSICHKO v tjaloto-nikotina e OTROVA! Schte go opravdajat kato "izmitija mu mozak ne POMNI" kakvo e napravil!!! Sledete sluchaja. A i ne SAMO za tova ne gi iskat v Evropata! Osven tova kato "se pravjat" na civilizovani-ZASCHTO ne kriminalizirat noseneto na noz na obschtestveno mjasto??? Mir na praha na nevinnija chovek a toja DANO dozivot si puschi v zatvora!!! TAM MOZE!

А представяте ли си какво ще бъде в Булгаристан като влезе закона?

'бати дивотията, представяйте си какво ще става в Бг като се цивилизоваме и ние.......дай Боже

Разрешението се налага само от себе си: по-големите заведения - на две части, за пушачи и непушачи; по-малките - обособени за пушачи и непушачи. А колкото до вредата - аз съм страстен пушач на 61 години и се радвам на отлично здраве; мнозинството от непушачите, които познавах, са вече покойници. Някои от тях - отдавна.

аз пък най- мразя, като пуша някой да яде. а, де! защитете ме! и аз имам права!

хах доста рев от пушаческото стадо се чува тука. аз не съм пушач, ама ако вместо да забраняват цигарите на обшествени места, да повишат исизкванията към вентилационните системи на заведенията и всичко ще е ок

Щом са убили адвокат, нема лошо

Хм, всички лаладжии бойкотирате пушачите, а всички сте собственици на автомобили тип "таралясник", които за 1 час отделяте повече токсини от един пушач пушил цяла година. Аз пък протестирам, че ме задушавате повече, от колкото един пушач. Само лозунгите са ви големи, а същостта на общото тровене на въздуха го пропускате като пръднали в трамвая. Нагли лицемери сте!

А за комбинацията - нагли пушачи като теб, каращи автомобил тип "таралясник" какво ще кажеш? Май тази комбинация преобладава а ...

Ама цигарата не те вози до работата ти, нали!

Вози те до работата, но овонява всичко наоколо, трови ни, пък и ни скъсва нервите, защото пряко участва в създаването на задръстванията. Пушачка съм, но съм твърдо за закона, защото никой не е длъжен да ми гълта отровите. Но какво правим наистина с наркотиците и старите коли?

Разликата е там че ти не си постоянно зад ауспуха на колата нали? Друго е като си седиш на спирката и си пушиш пък другите да не те интересуват... Пушенето на обществени места ще се забрани а това че не можеш да спреш вредните цигари си е лично твой проблем! Като забранят и цигарите от производство ако още не си ги спрял ще си ги правиш сам!

В нашия град има заведение за непушачи и не съм забелязала, да няма клиенти - винаги има посетители. В заведението до него има отделение с маси само за непушачи и там трудно се намират места! Аз мисля, че собствениците на заведения просто се страхуват, че ще спадне оборотът, ако забранят пушенето. Но човек отива в заведение , за да се нахрани или за да се види с приятели, а не за да си изпуши цигарата! И по такива поводи пак ще ходи в заведения, дори и да не се пуши там, а ако много му се пуши, може да напусне компанията за малко и да изпуши навън цигарата си. Когато ходи на кино, как издържа без да пуши?Не бива да се драматизират толкова нещата. Никой не е починал от това, че не е пушач; но има много хора, които са починали от болести, инициирани от погълнатия цигарен дим!

napalno si prava,az ne hodq v zavedeniq s mnogo pu6a4i ili s mnogo posetiteli-predpo4itam po-malko pose6taemi !!!!

Бойко Борисов има икономически интерес да не се спира пушенето-може да скачате, да тичате и да протестирате-файда няма да има...

С тотална забрана пушенето няма да спре, а пушачите къде да отидат? Като не им се остави място естествено, че ще нарушават забраните. Нека има заведения и за пушачи и за непушачи, всеки да ходи където му е кеф и да не пречи на другите.

Shte pushat na opredelenite mesta za pushene. V USA kak se spazva tozi zakon? Ne se pushi dori ako sednesh na masa otvan v zavedenieto, ne se pushi ako si otvan, no si blizo do vrata ili klimatik. I horata si go spazvat, dori i balgarite v shtatite go spazvat. Prosto vie v Bulgaria ste super razglezeni, zashtoto ne spazvate zakonite i si pravite kakvoto iskate.

Уважаема Rea, където съм ходил в Щатите на открито е забранено да се пуши само на местата където се сервира храна и в близост до входовете на болници, училища и т.н. А на някои места се пуши навсякъде - във Вегас например;)

Не напразно тяхната религия (исляма) забранява употребата на алкохол, за да ги предпази от подобни инциденти като се има предвид какви жестоки варвари са по принцип. Навсякъде по света стават сбивания и убийства след употребата му, но при тези диваци е най често. Да почива в мир, горкият човек.

Разбирам че не е никак добро това което се е случило. Разбирам и че не е редно да се случва, ама неразбирам каква е връзката с религията и алкохола? Все пак смятам, че изказвания от този род трябва да се смятат за етническа нетолерантност. Неможе да смяташ от 2 случая за 2 години в 60млн. държава. Тука комшията ми го убиха защото направил забележка на дъщерята на друг за да неправи някъкво действие ... Мислиш ли че е по различно от горната статия?

И из Европата ритаха месец-два, а сега кротко си пушат навън. Даже не помнят кога се е пушело в заведенията...

Да, такива инциденти беше нормално да бъдат очаквани след безумието наречено "Забрана на тютюнопушенето на публични места". Тази забрана, както и "сухият режим" в САЩ, ще останат в историята, като грешка на тъпанарите, които са ги измислили. "Сухият режим" в САЩ създаде мафията там от която и до днес не могат да се отърват. Забраната на тютюнопушенето, като начало предизвиква увеличение на убийствата. Имаше подобен случай и преди време в Турция. Дали властите там няма да се усетят и да отменят тази тъпа, безсмислена и предразполагаща към повишаване на криминалнат престъпност мярка, ни остава да разберем.

Ти и в историята няма да останеш . Не знам как в цивилизованите държави забраната за тютюнопушене не е довело до увеличаване на убийствата , а само в дивашките , каквато явно ще се окаже и България , след като има такива като теб ,които мислят по този начин и съответно реагират така. Както някой по-горе спомена, нищо не ви пречи да стоите по 2 часа в кината без да пушите , по време на полет също не се пуши , има такива по 12 часа , така че не виждам какъв е проблемът . И оправданието ,че бизнесът щял да загуби са абсолютно безпочвени , след като навсякъде не се пуши , пушачите в края на краищата пак ще ходят по заведенията . Само че на българина му дай да мрънка и да не спазва законите.

Нагли същества са пушачите. Вдигат врява, че им се нарушават правата, а не виждат, че самите те постоянно нарушават нечии права. Нямам нищо против да си пушат в къщи. Нямам нищо против и да влизам само в заведения за непушачи. Обаче ми писна всеки ден, когато чакам на претъпканите спирки на градски транспорт например някой да пуши в лицето ми или качвайки се в автобуса да хвърля незагасената си цигара в мен.

Така е, местата които са ни разрешени да пушим са на открито. Така че аз ще си пафкам отвън и на спирките или искаш и това да ни забранят. Най-крайни възгледи, като твоя, винаги ме дразнят.

Браво!

Затова именно казват, че тютюнопушенето е вредно главно за околните.

България Без Дим! Приятели, продължаваме борбата с 2 събития: 10 Април, Събота - предизвикваме Бойко Борисов и депутатите пушачи да тичат с нас за здраве в Борисовата градина. Мястото за среща ще бъде до езерото Ариана в 12.00 на обяд. Под надслов "Тичаме за здраве, тичаме без дим" се събираме, чакаме премиера, дошъл - недошъл даваме старт и тези, които искат да тичат, правят един кръг по алеите в парка - до братската могила и обратно. "Коалиция за живот без тютюнев дим" в която и ние участваме като граждани, ще внесе предизвикателството в деловодството на МС в 10.00 ч. на 6 април, сряда. 11 Април, Неделя - пак от 12.00 ч. от ез. Ариана и Орлов мост до Министерския съвет тръгва протестно шествие, с надслов "Водете ни напред, а не назад" . Моля да се върви на заден ход пред парламента и държавните интитуции, за да се символизира обратната посока, която налага отмяната на забраната за пушене. Ако сте присъствали на предишния протест, моля донесете си плакатите от тогава. Ние ще направим допълнително нови плакати този път с акцент върху нуждата на България от държавници, които да водят България напред. Ако изготвяте собствени плакати моля да бъдат в този дух. Надяваме се да ви видим на едно от двете събития (или и на двете)! Ето и неправителствените организации, които участват в "Коалицията за живот без тютюнев дим": АББА Асоциация на българите боледуващи от астма и други белодробни заболявания, Асоциация Родители, Асоциацията на студентите медици в България София, Асоциация Солидарност, БЧК - Български младежки червен кръст, Българска асоциация за защита правата на пациентите, Граждани без дим, Дружество на кардиолозите, Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари, Международен институт за здравна грижа и здравно осигуряване, Национална мрежа за децата, Пациентска организация България, младежка превенция, Сдружение Българска национална асоциация на потребителите, Фондация Грижа за здравето, Фондация Имеон Балкани и Фондация за борба с рака. Коалицията е отворена за граждански, обществени, общински и държавни организации.

Абе щом и в Турция забраниха пушенето то нямам думи каква държава сме!