ЕС навлезе в най-мрачния си период от 10 години

Лидерите на ЕС пристигат в четвъртък в Брюксел за среща на върха, доминирана от дълбок икономически песимизъм и разногласия за това как да се запази единството в ЕС, който е обхванат от най-тежкия "политически срив" от 90-те години.

Обратно в новината

Коментари - ЕС навлезе в най-мрачния си период от 10 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не обичам демагозите а мислещите хора . Алеко ми е любимият писател а до чикаго и назад ми е любимата книга от българска класика ,защото в тази книга са ни видяли всички нас глупави,умни,завистл находчиви и т.н . Не се чуди ,че ника ми е точно такъв . Препрочети книгата ще се смееш много ,защото във всеки човек и политик има по няколко от тези образи след като съпоставиш няколкото му образа на всеки един политик може да си направиш някакви много точни заключения . Знаеш ли какво Angeyan дори атестация е такова нещо изкарване на няколко образа за да се видят силните и слабите страни в дадена свера или област на човека . Поздрав и от мен - тъп и проZ циганин . Благодаря,че ми писа :))))

ПОНЕЖЕ ЕС НЕ ИМ ДАВА ЛАПАНЕ, НАЙ -НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИНИЯ НА МУТРИТЕ СТАНА ДА ПЛЮЯТ ЕС!

А бе ти нещастнико с голямата уста, отде знаеш, че ЕС не са ни дали нашия дял ? Абе вие кога ще спрете да говорите на аба!

прав е Митко Палаузов (25.03.2010 г. 15:43ч.) - КАТО СПРАТ ДА ПИЧЕЛЯТ ЩЕ СЕ ЧУПЯТ И КРАЙ НА ЕС. Съобществото бе създадено, като интересчийско за петте. Сега са готови да се раздуват, защото папат от нас бюджет, а ни отрязват мангизите по програми. Загубят ли интереса - разпаднал се е ЕС.

По завоалиран тъпизъм не съм чул.Защо това не казват другите държави от ЕС и то западните, защо не се оплакват от ЕС? ЕС съюз на национални суверенни държави.Как ще се изпълнят директивите му и дали ще се изпълнят, зависи от вътрешния политически елит, който ръководи страната. Западняците са добре- имат непродажни и работещи само за обществото си политически елити, питащи за всяко нещо и всеки изхарчен цент гражданите си.. Но нашите нови дИмУкряти работят не за обществото си, а за личния си джоб и крадат държавата сиреч ТЕБ и МЕН. За да не живеем добре в ЕС питай своите политици- сиреч българските продажни и най-крадливи политици в света.Щом и след това управление продължава да има българи като теб слпци- няма да я бъде България! ideyazabulgaria.org

ЕС е организация насочена срещу коренното население на Европа и германците са прави. Ние българите живеем по зле след влизането на страната в ЕС. От ЕС се получават само някакви тъпи и идиотски директиви, които българските бюрократи превръщат в задължителни норми за българите. Какво получи България от ЕС?

Dragi,ako prodaljavash da pishesh tolkova interesni komentari,na PIT sam da se vlyubya v teb,nezavisimo,che ne sam nito tsiganka,nito bulgarka.De,da byaha vsichki tsigani i bulgari proZti kato tebe,jivotat tsena nyamashe da ima vav tazi vasha Bulgaria. S uvajenie:Angeyan.

Войната я загубиха не немците,не германският народ! Хитлер загуби войната. Това ще ти го каже всеки по-възрастен германец,такива от които съм го чувал и аз.

Англия и САЩ се управляват от юдео-масони, които искат дестабилизирането на ЕС. В момента плановете им имат успех: 1/ С фалита на Гърция (съвсем умишлено инсцениран - нещо, за което гърците за жалост не се усетиха; 2/ Натискът и пропагандата за необходимостта от приемането на Турция в ЕС; 3/ Надигащите се гласове и безумни предложения за двойно гражданство на турците, живеещи в Германия. Не е ясно (поне няма видими признаци) дали Меркел и германският политически елит си дават с/ка за реалната опасност то турската карта, която им бе разиграна след -та Св. война, и чиито последствия започват да стават явни.

Статията и заглавието и са класически пример как българскате медии лъжат и зомбирват българина.Нищо подобно не се случи днес, Франция и Германия мирно се разбраха за Гърция

Някой да ги е карал насила да приемат лекомислени средиземноморски пък и черноморски държави в ЕС?

Che,kadeto se poyavyat bulgarite,vsichko razpada!

Сега идва ред и на НАТО да започне разпад след като прие за член България.

do kolkoto si spomnqm godishnata vnoskata na balgariq za clenstwo w EC e 800 000 000 ewro ako priemem che sme ochakwali da wzemen 2 000 000 000 ewro a sme wzeli 1.5% ot tazi suma t.e 30 000 000 ewro grubo wseka godina ot bqlgarskiq narod EC ograbwa 770 000 000 evro ako priemem che naselenieto na bg e 6 000 000 s chiganite to na wseki grajdanin na bg se pada da plashta na EC po 250 leva godishno . E zashto ni e pitam az da chlenuwame w EC.

Германия бе смазана от коалицията след войната. Но намери сили и си направи икономиката отлична. Днес много държави се разняват по нея. Днес малко от големите държави показват, че се ползват от германския пример. Гърците се селски хитреци и мърди. Нека духат супата си. Никой не им е крив. Няма да им помага Германия. На мърди не се дава. На просяк - може, ако е във видимо крайно положение. Но на циганин с дебел врат, подложил ръка - не се давата пари. Изпива ги. Виждала съм го. И все пак: Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се, бе казал един писател. На Япония кой и кога им помогна? На Южна Корея?, На САЩ? Всеки да си дъвче хляба дет си дробил Другото е комунизъм - един лапа, друг му плаща! Стига комунизъм!!!

най тежкия период на Европа е след жлизането на англия в Европа

аз предлагам да станем Н-тия щат на САЩ та и тях да ги докараме до разпад. Щото с Китай работата е лоша - както сме 6.5 млн ще ни пратят в някоя провинция да бачкаме и ще ни забравят за 60г. Ако първо решат да гръмнат и корумпираните, съвсем човек българин няма да остане.

Германците като не щът да финансират Гърция, понеже се страхуват, че ще ги окраде за пореден път, да сменят гръцкото правителство и слагат свое...

системата е измислена и се нарича капитализъм

Да, абсолютно прави са си германците!!! Никакви права за мързеливи и крадливи хора не трябва да има!

Do 2 godini Saiuza na Orela, Raka i Shtukata (SORS) EU EOD shte se razpadne i posle vseki koi ot kade e. S evroto shte si barshat zadnicite siromasite ot PIGS(Portugal, Italy, Greece, Spain).

а не вярваха че България носи нещастие...към който се закрепим и потъва. Щом Германия иска някакви промени да ги правят - нека целия ЕС да стане като Германия лошо ли ще е ?

е да плащат и да си траят. Нямат избор - нека им напомним кой загуби войната!

ne na TURTSİYA v EC!!!!!!!NE İ TRYABVA!!!!!!!!!!!!!

kray na EC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я ДА СИ ИЗЛИЗАМЕ ОТ СКАПАНИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ДА СИ РАЗВИЕМЕ ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ДА СЕ ХРАНИМЕ КАТО ХОРАТА. ОМРЪЗНА МИ ДА ГЛЕДАМ ПРОСТАКА БОРИСОВ ДА ТРЕПЕРИ И МЕ ЗАПЛАШВА,ЧЕ НЯМАЛО ДА НИ ДАДАТ ПАРИ. ЕГАТИ ПРОШЛЯКА. ДА СЕДНЕ ДА КОПАЕ С ДРУГИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. ЕГАТИ ПОДЛОГАТА!

Разходите за този съюз са умопомрачителни. Балона е на път да се спука :))))

не само европейският социал-капитализъм си отива, но и американският капитализъм бере душа - вярно, печатницата на долари бясно работи - но докога ще има балами да продават срещу зелени хартийки без никакво покритие... прогноз са до година -две

С какво те краде ЕС ма, другарке ? Що не гледаш душманина си в своя двор? Кой те краде през целия преход- всички български Пепеляшки и техните принцове. И те са САМО БЪЛГАРСКИ, от мен шЪ знаеш!

Те ви го те резултата от десетилетието на ромското включване - днес зле , утре по- зле и занапред все по-зле ще става.

Въпреки изявленията на премиера Бойко Борисов, че цялата нация трябва да понесе солидарно негативните последствия от предишното управление и ще се режат безкомпромисно разходи и заплати, държавните чиновници побързаха да си раздадат парите, полагащи им се за дрехи от бюджета, пише СЕГА. Финансо министерство се надяваше да спести 70 млн. лв., като спре парите за официално облекло на 280 000 служители в администрацията. Това е една от антикризисните мерки, по които има съгласие между синдикатите, работодателите и правителството. Заплахата да загубят тези пари е накарала повечето министерства да си изплатят предсрочно сумите, установи проверка на Сега. За държавни служители те са 300 лв. средно на година, а за чиновници на трудов договор - 250 лв. Около 8000 цивилни служители на Министерството на отбраната взеха полагащите им се по 250 лв. Според колективния трудов договор парите трябва да се дадат до края на първото тримесечие, поясниха от МО. Сумата, която е била похарчена за дрехи, е около 2 млн. лв. Парите за тази година са си получили и онези 790 чиновници, които ще бъдат съкратени от структурите на МО от 6 май. В Министерството на правосъдието още през януари са изплатени пари за дрехи по реда на Закона за държавния служител. До редакционното приключване на броя от ВСС не отговориха дали над 13-те хиляди магистрати и съдебни служители са получили парите си за дрехи. Магистрати обаче признаха пред Сега, че са ги взели. В социалното министерство също вече са получили парите за облекло, а в икономическото ведомство ги чакат с предстоящата заплата. Сумата е преведена и в Министерството на здравеопазването. В поделенията на ведомството в страната - районните центрове по здравеопазване, обаче това още не е станало. Бонуси за дрехи не са получили и служителите в 28-те РИОКОЗ, тъй като бюджетите им за тази година са се забавили доста. Не са взели добавки и учителите, които обикновено получават сумите в края на годината, и то ако съответното училище има такава възможност. В МВР още не са получили полагаемите средства за служебно облекло, тъй като практиката е те да се изплащат през април. В първия пакет от 28 мерки на кабинета се предвиждаше държавата да спести 45 млн. лв. от парите за облекло на 150 000 държавни служители и още 70 млн. лв. от 280 000 чиновници на трудов договор. В по-нататъшните варианти на антикризисния план на правителството обаче държавните служители тихомълком отпаднаха, но 70-те млн. от хората на трудов договор останаха. Ако кабинетът държи на тази мярка, ще трябва да намери механизми парите да бъдат възстановени от чиновниците. В същото време вчера стана ясно, че много министерства са спрели да изплащат дълговете си към фирми за свършена работа въпреки направените графици. Регионалното министерство например няма да спази споразумението да погаси задължения към строителния бизнес за 200 млн. лв. до края на март. Фирмите са получили малко над 126 млн. лв. и не е ясно кога ще бъдат платени оставащите 74 млн. лв., защото няма пари, призна министър Росен Плевнелиев. Повечето фирми, които са получили парите си, са се съгласили да направят 10% отбив от вземанията си. Някои от министерствата вече отказват да преговарят с нас, коментира председателят на Камарата на строителите в България Симеон Пешов. Той даде за пример социалното министерство, което дължи на строителния бранш близо 32 млн. лв. за проекти по програмата Красива България и Социалноинвестиционн фонд. От социалното министерство обясниха вчера, че все още не са получили пари от Министерството на финансите, за да се разплатят с бизнеса. Междувременно се възобнови натискът върху здравната каса заради редовното забавяне на плащанията. От Българския фармацевтичен съюз заплашиха, че аптеките ще спрат да работят с НЗОК. Без средствата от касата те няма с какво да купуват лекарствата, които са безплатни за пациентите.

Предлагам да се жертваме в името на добруването на цялото човечество! Приемам предложения !Като сме такива каръци с кого да се обединим - с Китай или САщ?

С какво те краде ЕС ма, другарке ? Що не гледаш душманина си в своя двор? Кой те краде през целия преход- всички български Пепеляшки и техните принцове. И са САМО БЪЛГАРСКИ, от мен шЪ знаеш!

a batko BOIKO s koi 6te se konsultira ako se razpadne ES

Вие не разбрахте ли че ЕС е копие на СССР, само че по-завоалирано! Целта беше да не дадат на освободилите се от единия концлагер държави свобода за независимо развитие, а да ги вкарат в новия капан. А както знаете сиренцето е безплатно само в капана. Запитали ли се сте например, защо и в ЕС както и в СССР има комисари? И на двата съюза архитектите им са едни и същи- богоизбраното племе от Близкия Изток. Който има разум да разбира, нека разбира!

ВЪЗМУТЕНА СЪМ И ПРОТИВ СЪМ ДА СПАСЯВАМ СЪС СВОЯ НЕДОИМЪК СТРАНИ ЖИВЯЛИ ВЪВ ВИСОК СТАНДАРТ И СЕГА БАНКРУТИРАЛИ СТРУВАМИ СЕ ЧЕ НИ ПРИЕХА САМО ДА ИМ СТАНЕМ ЕДНИ БЕЗПЛАТНИ РОБИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ГРЪЦКИТЕ ШИВАШКИ ФИРМИ ДОКАЗАХА ЕКСПЛОАТАТ СИ АМБИЦИИ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ . УЖАС

Ето за това трябваше да има референдум дали да станем член на ЕС.За интереса на на щепа грабители сега страдат милиони честни хора.България се разрушава настъпателно и планомерно пак в интерес на шепа грабители.

Много са се развихрили тук Сороските организации и техния кумир- американския икономически( не социалистически) модел. Да знаят Соросчетата,че тяхното Отворено общество е забранено в западноевропейските страни и вече в много източноевропейски, сочат го като най-големия враг на народите, който носи само разрушения, както донесе кризата на Европа проповядвания от Отворено обществоамериканск икономически модел и показа своята несъстоятелност! Проблемите на ЕС идват от ДЕСНИТЕ които го управляват сега и от подмолната роля на Англия! ideyazabulgaria.org

Много смешна статия, на някакво си английско пуделско журналистче, харесана да бъде преведена от също така пуделски вестник Телеграф на наша Иренка. Човечецът си прави изводите в английски дух, а Англия отдавна се е цанила да бъда пуделът на САЩ в ЕС и да прави всичко възможно за неговото разбиване.Ако има проблеми сега Евросъюза се държи на две неща: 1) На управлението си от десни политици, 2) На опитите на САЩ чрез Англия и някои сателитчета( между които е и България) да бламират изпълняването на Лисабонския договор. Десните само от 10 години управляват Европа и доказаха за това кратко време своята проамериканска сервилна същност, наричат ги новите буржоа на Европа, алчни, често попадат по ножа на националните си съдебни система за опити за корупция.Те са тези които ( под свирката на САЩ) спират създаване на самостоятелна външна политика на ЕС ,отделна от тази на САЩ, общо икономически и финансови правила, общо антикорупционно законодателство, обща борба срещу мръсните капитали идващи от също така мръсните приватизации в източна Европа. Лявото пространство е слабо и няма нужния баланс, след като социалдемократите излязоха от лагера на левите и преминаха на страната на десните, като се превърнаха в техни слуги. САЩ чрез десните( и социалдемократите) си вкара ПИРОНИ в състава еврокомисариатът за да подрива чрез тях единството и стабилността на ЕС. Проблемът на Гърция се състои именно в пвдението на десните и гръцкото правителство на социалдемократите, което показа своята дясна същност, да провежда най-непопулярна дясна политика, като не влага заемите и субсидиите за развитие на слабата икономика на Гърция, а ги краде?! Друг пресен пример: Новата външна министърка на ЕС Катлин Ашлин се разхожда заедно с турския външен министър из Европа, в подкрепа на стария си стратегически приятел -Турция за да спира взимането на решения от европейските парламенти за признаването на арменски геноцид и по този начин Катрин Ашлин показа абсолютна несъстоятелност да заема тази длъжност на ЕС .Кой иска най-много Турция да влезе в ЕС- САЩ и пуделът и Англия?! Европа( западна и източна) е била винаги лява,от времето на Френската революция до преди 10 години тя е била лява. Лявата идея е била винаги силата на Европа, тя е родена в нея, много близка до хората, свързана дълбоко с националните съдби и е била само ГРАДИВНА , носела е огромен материален просперитет на европейците. Сега Европа упорито търси нови леви идеи, които за възродят лявата и идея и за заемат вакантното ляво пространство1 като създадат баланс и спасят ЕС. ideyazabulgaria.org

ха, Германия и без друго вече се задъхва с това че трябва да издържа няколко милиона анадолци, които само се плодят на нейна територия и плюскат от бюджета, понеже не стават за нищо друго... сега пък да плати и сметката на гърците. Някакви други желания? единственото решение е да си въведе пак марката, която германците и без друго си искат и да излезе от ЕС, пък да им гледа сеира

България няма нищо общо с провала на ЕС, те от нас само печелят, защото вноската, която даваме е по-голяма от това, което получаваме. А за империите, то няма нито една империя, която да е оцеляла, всички се разпадат рано или късно. Провала на ЕС идва от самия му фундамент - а именно планова икономика, базирана на държавна регулация и огромни бюрократични спънки и разходи за всичко. Това няма нищо общо с капитализма, ЕС е социализъм, не капитализъм. Ако беше капитализъм нямаше да има квоти и ограничения за производство на стоки или риболов. При капитализма пазарите а не държавата регулират производството и цените. В ЕС Брюксел иска да управлява всичко, при капитализма - всеки управлява себе си, като само спазва правилата на играта.

ЕС може да бъде разтурен само от българия. Никой друг няма такъв ресурс.

По твоята логика излиза че Атлантида, някога е била населена с българи? :)

Как кавто ще правим ? Влязохме в СИВ и го разтурихме. Влязохме в ЕС и там работата върви на разтуряне. След ЕС ще си намерим друг пакт за да влезем и да го прецакаме.

Аз ви казах още в деня на приемането ни в ЕС,че ако те не ни оправят,ние ще ги развалим.Е,при нас нищо не е наред,следва.... Няма оцеляла империя,в чито предели е била и България. А на германците - голямо БРАВО!

нормално е във време на криза противоречията да се изострят, особено когато един пие, а друг плаща. Нека левичарите не злорадстват, защото не мисля че имат какво да предложат като алтернатива, а простите плювни по лошия капитализъм не водят до нищо. Както пише по-долу един от коментиращите - проблемът на ЕС е прекалено многото социализъм и гигантската бюрокрация, която върви с него.

Германия в качеството си на наи-голям донор в ЕС има право да е недоволна от това, че лекомислени средиземноморски нации играят сиртаки за нейна сметка. Дали ще има ЕС или не Германия ще я има. Тази нация възкръстна от пепелта след втората световна война за период от само 20 години. Други нации за 20 години деградираха обществата си.

Сега да ги видим! Всичките те в криза и не знаят как да излязат, а ние излизаме на 15 юни от кризата. Браво Бойко, браво Дянков (предварително). Кеф а? :)

Интересно, българските политици май се оказаха най-големите европейци: докато немци, французи, гърци и британци първо пазят интересите на своята си държава - българските държавници застанаха на позиция По-скоро ще оставим бългаските фермери/предприемачи комай всички други българи и българки да загинат, отколкото да вървим срещу великите принципи на Обединена Европа!

Комунизмът си отива, спете спокойно деца., беше припев от песен в зората на НАШАТА ДЕМОноКРАЦИЯ. Само че ЕС ще се наложи българи като Кристалина Георгиева, да го спасяват от бедствията Гърция, България, Румъния, Литва, Латвия, Унгария...