Кюрди заплашиха Брюксел с бомбени атаки

Кюрдската работническа партия (ПКК) е заплашила с бомбени атентати централната сграда на федералната съдебна полиция в Брюксел и сгради на бившата банкова групировка Фортис.

Обратно в новината

Коментари - Кюрди заплашиха Брюксел с бомбени атаки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне от 50 години са моите спомени за кюрди-емигранти в България, които са избягали от геноцида в Турция. Познавах едно момиче, което научи перфектно български като изчете българските сласици, а за отмора си четеше френска поезия на френски език. Кюрдите са народ със своя култура, който се е борил за освобождението си от турското робство и по времето, когато България се е освободила.Само че на нас Русия ни е помогнала с цялата си армия, а кюрдите са получили само лицемерни обещания от Европа. Една от причините сега Турция да иска да влезе в ЕС е да си запази Кюрдистан, защото Европа няма да позволи отцепване. Но и да я приемят, Турция ще продължи терора над кюрдите и ЕС изобщо няма да се противи на това.

Пуснали прасето под одъра,то се качило на одъра!Та и кюрдите така.Ще серат на метеното,там където са ги приели, без да имат дори членство в ЕС!Хората добро им правят, те за благодарност бомби ще им слагат.

А може и турци да се се представили за кюрди за да намалят подкрепата на западните страни. Не им е за първи път да действат така.

Вярно е, че с терор не е хубаво! Дано си остане само заплаха! Но аз им съчувствам - те са в положението на България от преди Освобождението толкова много години.

бледоликите педита се оакали от страх май то нее като да демократизираш и човешки права да съблюдаваш май а???

Вече ми стават антипатични. Не е начина с терор.

Нова държава като косовоИ първо тя в Е.С.и след това Турция и от тях да зависи пътната карта на Турция.С тяхния аршин към нея.