Нови блокади заради метрото

Столичният бул. “Княгиня Мария Луиза” вече е затворен за движение до края на 2011 г. Причината за блокирането на една от основните пътни артерии на града е изграждането на втория метродиаметър от жк “Надежда” до бул. “Черни връх”.

Обратно в новината

Коментари - Нови блокади заради метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винету и Ташунко Сапа vs. Железния кон

Кой продаде ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА???

Обявявам награда от 100 лв за всеки от тези, които са виждали кв. Триъгълника само на карта, ако вземат разстоянието от Бърза помощ на сточна гара до ул Чепеларе 5 за по малко от 60 мин. с кола. А сега си представете, че сте получили сърдечна криза или инфаркт. Лека ви пръст. Това е резултата от умните глави в нашето управление, вкл. главния архитект.

От самото си идване на власт като кмет ББ проявява огромен интерес към строене и кърпене на пътища, метра и т.н. При това се прави по 1) некадърен 2)нагъл 3)скъп начини. Всички знаем за най-некадърно положения асфалт по Цариградско (с бибуни и неравности), който е 10 пъти по-лош от Тодор Живковият по-нататък. На второто лято от кметстването ББ затвори за ремонт едновременно южната дъга от околовръстното (това е най-скъпия пътен участък на Балканите 25 млн.на км.), панорамният път през Бояна и едновременно с това ремонтираше Царирградско и пътя за Железница. Интересен е въпроса дали това се прави по некадърност или с наглост се показва на населението, че пред големия бизнес и ББ няма никога и никакви спирачки и задръжки. Същото е положението в момента с метрото. Разкопан безпардонно е целия град. Нищо не се завършва, а се разкопават малоумно нови и нови основни пътни артерии, без някой да си даде труда за оценка и изграждане на заместващи временни трасета. На останалите неразкопани булеварди герберския главен архитект на София отдавна е харизал парцели за умопомрачителни с размерите си МОЛ и АУТЛЕТИ - всичките с крещящо неоразмерени паркиинги (като МОЛ-а на Вълка срещу Хемус). Кай на герберските глави не дойде на ум да построят поне един подземен/надземен паркинг. И да не забравите, че за метрото заемите ще ги изплащат и внуците и правнуците !

Вие скъпа, най-вероятно сте дошла от някое бившо село, днес квартал на София. Аз не съм дошъл от никъде, но това не ми пречи да не харесвам обществения транспорт. Просто защото е обществен. По тази причина за мен полза от метро няма, само неудобства. Независимо от това не гоня никого от никъде. Но не съм съгласен от една страна да ми бъде неудобно, за да бъде удобно на Вас, а от друга да бъда обявяван за нежелан, само защото не мисля и не живея като Вас. Колективното мислене и заклеймяването на инакомислещите е комунистическа отживелица.

аре да не е било точно като в Триъгълника, ша ме прощаваш.

Жозефке, това наш'то не е метро, не и в участъците които са почнати след Бай Тошово време. Това останалото е порнография и де-факто покрит недозарит трамвай, и не е открит само защото влакчето не може да се кара в дъжд. (Типът вагони е друг). Иначе, не е проблем метрото да излиза отгоре и да се движи под открито небе, в Европа това е практика извън центъра. Най-близката справка е Атина.

Нещо се обърках. Последно има ли път до триъгълника или не?

когато кв Триъгълника е станал бе и е квартал на София - аз си спомням времето когато нямаше Младост, Надежда, Обеля, Люлин и всички останали и тук някой се правят на по Софиянци и столичани! Мгагарета сте вие! Пълна глупост е на кметството да ни изолира така. Въобще не помислиха за нас! Живеем като в концлагер! Това , ако е демокрация!!!! Направиха ни на луди! Само да ни стрижат като овце искат! а ношият квартал е доста стар квартал на Сафия още по времето на царска България сме в пределите на столицата!

Задръстиха София, а сега ще налагат данък върху използването на автомобили с концепцията на Тошев, за да намалят задръстването. :) Според мен по-сигурен начин да загуби изборите ГЕРБ просто не биха могли да измислят.

За някои неща си прав, като например, че отдавна се знаеше, че ще се строи метро. Но не си прав за това, че има достатъчно заобиколни улички. От Триъгълника в момента има само един-единствен изход - покрай парка. На Ломско шосе няма достатъчно преки улички, през които да се заобиколи - до Бели Дунав са 3 или 4, през които е разрешено пресичането на Ломско Шосе. Освен това, за живеещите в квартала е пределно ясно какво малоумие цари относно плана за строителството на метрото. Пояснявам. Първо щеше да се строи по закрит способ - отдолу. После - по открит, пак отдолу. След това - отгоре, покрит, като на Обеля. Сега един Господ не може да ти каже какво ще щукне в мъдрата глава на кмета утре. Второ, под моста на Надежда метрото щеше да минава отдолу. После решиха, че не може да минат под реката (о, изненада - под моста имало река!!), горките руснаци в Москва и Ленинград сигурно метрото са го строили над реката ;) Трето, метростанциите са през по-малко от 1000 м. една от друга. Първата е на моста Надежда /евентуално/, втората е на бл. 172 - Хали Надежда. За какъв дявол са им 2 метростанции на един * място - никой не знае. Пеша се стига по-бързо. Четвърто, още не е ясно къде ще бъде метростанцията на моста Надежда. По план беше на празното място срещу Булбанк. После решиха да е от другата страна - към Триъгълника /изключително мъдро решение, като се има предвид, че докато пресечеш Ломско шосе трябва да минеш 3 светофара/. Сега уж ще е до пазарчето Надежда. Няма да се учудя ако утре решат метростанцията да виси във въздуха над моста! Пето /няма нищо общо с Триъгълника, но показва малоумието на управляващите/ - последната новина е, че метрото няма да стига до Обеля, а само до Била /ул. Бели Дунав/. И да попитам - за какъв дявол ви е метро след като до вчера имаше трамвай по това трасе?? О, забравих, сигурно за да усвоите около 100 милиона лева /за справка строежът на метрото струва между 25-50 млн. лева на км., а участъкът до Била е почти 3 км./ Шесто, свързано с разширяването на Ломско шосе. Имаше поне няколко плана за разширяването - първо само от едната страна с 14 м., после от двете страни - 9 и 14 м. /може и да греша с някой и друг метър/, сега /предпоследно/ - няма да се разширява, поради липса на средства за компенсиране на собствениците на имоти. Та, какво казваш - знаели са собствениците на магазинчета предварително? То дори кметът не знае какво ще реши утре, как ще знаят те? Все пак живеем в България.

По-удобен, бърз и чист транспорт от метрото няма!!!! На който не му е удобно и не му харесва да ходи от където е дошъл!!!

Като бях в Германия и там строяха метро. Ако не бяха ми казали че се строи метро нямаше да разбера. Бяше заградено място колкото 3 тира по дължина и едно платно по ширина! Никакви блокирания на половин град!

защо не се върнете на село, тук няма задръствания и тапи? (rofl)

Че когато го направят ще е удобство......удобст ще е,но искам да питам Иванчо от ломско шосе абе Иванчо ти пробвал ли си да влезеш във триъгълника с кола??? Аз пробвах и не стана,оказа се че трябва да мина през горичката(парка) и да си направя импровизиран офроуд.Надявам се следващия ти коментар да бъде след като се опиташ да минеш от там!!!

Подкрепям протестиращите.

До 9999: Само да ми обясниш за какви удобства говориш.

до Иванчо (07.03.2010 г. 10:58ч.) от простия ти коментар се вижда до колко живееш на Ломско и до колко си роден в София . Половината и повече малки магазинчета вече са затворени и преместени на други места , големите все още стоят , а кв.Триъгълника деиствително е блокиран от всякъде , ама първо трябва да знаеш къде се намира да си бил там поне веднъж за да пишеш тия глупости . А иначе в нормалните страни строят метро ...обяче не по полуоткрит полузарит метод като в скапаната ни страна и никъде не блокират едновременно цял град щото видите ли след няколко години ще е супер ...е колкото е супер в Младост и Люлин - нали имат метро ...я виж сутрин и вечер колко са клите от тези квартали и после за тях ...е къде е ползата от метрото ??????

Не се ли извършват строителни дейности при подходящо време. Доколкото си спомням от месец януари досега времето е все снежно и дъждовно. За какво стачкуват - не искат метро ли. Могат да потърпят малко мисля аз. времето се оправя и пътя ще им оправят.

не знам къде живееш ама точноне в Триъгълника, триъгълна главо проста....

Тъпаци. И ние в Младост живяхме 2 години като с окупация, когато затвориха Андрей Сахаров, но сега се кефим на метрото!

Някой ще ми каже ли какво точно е положението? Ако квартала е изолиран, включително и за линейки и пожарни, това е доста малаоумно. В информацията е казано, какво са коментирали протестиращите, но липсва основното - каква е всъщност ситуацията.

Прав си!

Ти или си глупав или много глупав,значи си против това в бъдеще да имаш по голями удобства,да ти или си глупав или червена кратуна което е едно и също разбирасе.

СЕЛЯНИТЕ СРЕЩУ МЕТРОТО

Преди доста години имаше подобни протести и при започване строителството на НДК - сега всички се радват.

Ама като се возят после на метрото ще им е добре, нали?!

Еййййййй това селянията в София, край няма! И аз живея на Ломско шосе в момента, в София съм роден преди близо 50 години, но много добре разбирам какво се строи, и какво се предлага!!! По-добре 2-3 години запушени - макар че има достатъчно странични улички през които може да се излезне от квартала, но МЕТРО ДА ИМА!!! И не стачкуват живеещите там, а собствениците на магазинчета, защото им умря оборота. Но те сами са си виновни - за строежа на метрото се знаеше от години - поне аз от 10 години зная, че Ломско шосе ще се разширява, и метро ще има. Къде спяха, и защо не намериха 1 година, 6 месеца преди началото на строежа други места за търговия? Защото си мислеха че - те тая няма да стане... Е да ама стана! Д-р ББ не се шегува, когато говори! Ако все по този начин се разсъждаваше, като този на стачкуващите, сигурно още в пещерите щяхме да живеем! Няма угодия на селянията в София.

Задръстената Сандъкова задръства София.

Браво само така. Напълно ви подкрепям за протестите. Радвам се, че имате смелостта да го направите и стига да съм свободен ще дойда и аз. Трябва да има гражданско общество и да става все по-силно. Тогава има шанс нещата да се оправят в нашата страна.

ei pich, sto ne otidesh v severna koreia ili kuba, a se muchish tuka? da se klaniash na idola i da ti obduhvat promitia mozuk s propagnadni izkazvania. dori i 1 kilo zlato da namerish v joba si, na tebe pak niama da si dovolen , zastoto si psihicheski obremenen! Hodi potursi medicinska pomost , a ne ni zatormoziavai s ludostta si, kato pishes naizusteni repliki. bez dori i da si se zamislil i nai malko

вън от форума ГЕРБЕРИТЕ забатачиха СТОЛИЦАТА те са селяните в града Дупките по улиците са като лунни кратери

то се правят неща,строи се ,ама не така-юрболежката и неорганизирано

Protesti za kakvo be ?! Horata metro stroiat, za da moje edin den da ne se psuvate prez prozorzite na kolite si, a vie shte protestirate !!! Mai izobshto ne ste sposobni da opredelite koe e problem i koe ne e, v tazi nasha dyrjava. A i ot kyde znaete kak se stroi metro be ?! Kolko triabvalo da se ogradi, kak triabvalo da se izkopae ... vsichkite stroitelni injeneri stanahte !

Dragi sagrajdani! Nikade w Ewropa ne se stroi za obshtestwoto po tolkowa GRUB, MRASEN I BEZPARDONNO NEGRAMOTEN NACHIN! TOWA WAW WSEKI DRUG GRAD W EWROPA SHTE E KRAIA N A KMETA! DOBRE E CHE NIAKOI WSE PAK SE SESHTA CHE TRUABWA DA NI UWAJAWAT! DOKATO CHAKAME DA SE SLUCHI SWETLOTO BADESHTE JIWOTA NI MINAWA W BORBA ZA ELEMENTARNI NESHTA! TAKA PO -LESNO NI UPRAWLIAWAT.

до ht4w (07.03.2010 г. 12:58ч.) Тъпак си ти пич, защото всеки ден виждаме колко се кефите селяните от младост на метрото - по Цариградско шосе сутрин и вечер задръстванията са от младост до орлов мост вечер обратно - е що като толкова му се кефите на това метро не оставите колите и не се добирате в центъра с метрото а ? а създавате такива задръствания всеки ден ? за това ли селяни смотани ви построиха метрото ??? нееее защото селянина ако не покаже че е с кола в София ...какъв софиянец е ???? да звънне по джисиема и да каже ...ми аз съм в такова задръстване мани мани ....че и снимка да си направи а то после кой ше му поверва .Така че не особенно уважаеми недей да се изхвърляш за ползата от метрото ...то не е като в нормалните държави и ползата му е почти никаква ...освен за пенсионерите да си се возат от един пазар до друг .

до Учуден (07.03.2010 г. 12:49ч.) Пич като си толкова очуден ми ела долу в квартала , естествено ако си от София и естествено ако знаеш къде е Триъгълника и ще видиш какво е положението --- естествено ако можеш да се добереш по някакъв начин де .

що ти да не мислиш, че са постъпили многоумно наште посерковци???

И аз съм съгласна да изтърпя и две, и три години, за да е удобно после, ама дано тогава тия, дето още не са дошли от провинцията, да не вземат и те да пристигнат, че полза ни от метро, ни от нищо тогава. Аман.