Екзекутираха севернокореец за истини по телефона

Севернокорейски работник е бил екзекутиран чрез разстрел, защото изпращал новини от комунистическата държава с незаконно притежаван мобилен телефон, съобщи Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Екзекутираха севернокореец за истини по телефона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май си младичък та не помниш кога стрижеха, слагаха печати по краката и конфискуваха плочи (касетита излязоха по-късно). Много често и интернираха за такива неща. Потърпевш съм и знам. Сигурно не си чувал и за Сашо Сладура и други такива, които бяха затворени и умряха в Белене именно за слушане на музика. Невежеството е опасно!

че КОМУНИСТ СРАМ НЯМА!Нагли,алчни и безкруполни-като БСПто...

е и най правдивото е , че от оръжеен завод казва цената на ориза...бе Гоьбелс знаеш ли го?))))

ми много ясно - да не се вярва на задокеанското ООД

Добре би било да не си измисляш толкова много и да се опитваш да фантазираш за миналото. Коментирай статията или и тя е написана по подобие , като твойта фантазия.

Нещо ме съмнява тази история - работник в завод за боеприпаси имал мобилен телефон към китайски оператор. По телефона казал на някого в чужбина каква е цената на ориза и затова севернокорейските власти го опушкали. От къде пари в този севернокореец за да си плаща разговорите по мобилен телефон? В каква валута плаща? Може би в севенокорейските пари и тях ги приемат китайците? На колко километра от китайската граница отива за да си води разговорите? Как е проникнал този мобилен телефон в самата Северна Корея? Как му разрешават да доближава границата за да влиза в обхвата на клетките? Както и да го сучеш все нещо не с връзва в историята. Седи ми като вчера на чешмата, жетите си говореха...'.

А една жена каза, че човекът бил екзекутиран не защото казал на приятеля си в Южна Корея колко струва оризът, а защото го прошушнал на ухото на жена си. И при нас така беше при комунизма - споменеш ли цената на хляба и веднага те опандизват, а ако случайно на магнитофона ти има записано нещо от Бил Хейли, Елвис, Пол Анка, Литъл Ричард и др. подобни, веднага те обесваха. Тези пък, които играеха рок и туист по купоните биваха живи одирани. Много тъпаци в тази България, ей!

Нямах предвид обикновените хорица, които едва кретат и вероятно биха казали на вече избягалите от БГ роднини и приятели каква е цената на ориза и каква е помия в родината им. Мисълта ми беше, че ако от части се спазваха законите в страната вероятно нямаше да стигнем до дъното, държавата щеше да разполага със сериозен капитал, защото няма как да не се съгласите, че България се оказа доста богата държава - вече повече от двадесет години на грабеж, все още има какво да крадът управляващите. То това е и причината да наблюдаваме политическите боричкания по избори време и компроматните войни. Ако знаят, че нарушавайки националните интереси ги чака куршум в тила, никой нямаше да иска да става политик или да дава луди пари да бъде назначен на възлово място от което да кашира държавни парици.

Хора, осъзнайте се, тука е същото, за истината убиват! Колко са убитите заради истината. Нима Г.Стоев, Джамбазов, Н. Колев и т.н да не става досадно, не ги убиха защото говореха

shok za 21 vek...

Предлагам всички пенсионери да отидат на почивка в Северна Корея.

Това е нескопосана пропаганда,но пред българската публика вървят всякакви простотии.За радост на кръглите идиоти.

Четете и мислете! В България беше същото през 50-те и 60-те години на миналия век.Различното е,че тогава нямаше мобилни телефони.Пък и да ги имаше ,у нас щяха да са забранени.Та до преди 1989 година не се разрешаваха дори и сателитни антени.

Алоооо. червените дебили -ТОВА искахте да ни наложите..Още сте живи , вие и изтърсаците ви..Пфу, червени БОКЛУЦИ... Скоро паметник на Рейгън ще направим!!!!!

А кога и България ще има собствена космическа програма? Май говорим за война с прашки? Все едно ЦРУ чуждите агенти ги посрешат с хляб и сол?

Един народ и две различни системи на управление. Жалко е, че в 21 век живи същества са подложени на комунизъм.

Това е долна американска пропаганда. Едно време заблуждаваха света, че и у нас няма свобода, а то не беше вярно. Напускахме държавата си, когато си искаме, слушахме западна музика, каквато си искахме. Даже дълги коси имахме, а такива като Ого, Соци,Дядо Йоцо и подобни ни преследваха и вкарваха в милицията, но това беше с най-добри намерения - да се запази на ниво социалистическият ни морал. Е, разбира се, че децата на големите партийни другари ходеха да учат в разни презряни университети, но това се налагаше с цел да внасяме пропаганда сред тяхната младеж и да ги накараме да имигрират в бъдеще към соц лагера.

ДА ЖИВЕЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ!

А какво би станало с обикновенните и честни хора които просто искат да споделят цената на ориза в бакалията с някой роднина или познат в чужбина?

Този почин скоро ще почне и у нас със закона за следене на разговорите и интернета. Само, че няма да ни разстрелват, а баааавно ще ни убиват с демокрация.

прочетете в интернет как живееха китайците в епохата на МАО ЦЗЕ ДУН-техния ТАТО. и как отведнъж станаха икономически тигър и пример за подръжание на половината свят. нямам нищо против, но поне тия, дето ги дават като чудо на чудесата, да обеснят истината- да бе хора, англия им върна хон хонг 2000 г. плюс еди колко си милиарда инвестиции... и работата стана.

Нека някой да опише какво би се случило със хилядите корумпирани митничари, полицаи, лекари, министри,........... би се случило с хората, продали държавния резерв, хората източили милиони лева ДДС от хазната, хората присвоили държавно имущество..., Нищ нямаше да им се случи, ако са от управляващата комунистическа партия. Нали точно заради ограбването и охолния живот на техните комунисти невинните граждани умират от глад.

И да добавя - щом е работил във фабрика за боеприпаси, надали е предавал само цената на ориза, а и други нещица, чини ми се.

Така се пази държава. За предателите - калъч. В Китай щеше да е същото. Така са преценили, така са постъпили. Не им диктуват от вън.

Че от къде имат пари за GSM- и като гладуват бре? Остава да кажат, че GSM- ът е бил N97 на Nokia или Samsung Marvel :)

A puk v demokrati4na Bulgaria horata se zalivat s kiselina, 4upiat si kokalite s buhalki i se razstrelvat edin drug bez sud i prisuda i bez durjavata da im pre4i! BTW 4ove4eca bog da go prosti no opredeleno e znael kakvo pravi i kakvo go 4aka - veroiatno go e pravil za pari a ne ot demokrati4ni podbudi, no edva li e stanalo slu4aino. imalo e niakakvi pravila - nrau6il gi e i e bil nakazan.

Предлагам Трайчо вместо от Грузия да договори внос на газ от Северна Корея! Те няма да му кажат цената /защото нямат мобилни телефони/, но и грузинците още не я знаят!!! Така ще е най-евтино и сигурно!

Ей това идва при нас с новите американски закони!

Който знае цената на ориза , да мълчи , щото няма да успее да си го изяде!

Хайде с Oro под ръчичка и при севернокорейските братя!

Бързо да тича Дядо Йоцо на помощ на затруднената корейска икономика! В галоп!!!

Не се ли срамувате от тия глупости?

Социализъм в действие.

Никой от управляващите не обича истината за положението на народа, когато тя се разминава с официалното становище и с пропагандата! Така е при всяко управление! С тези, които казват истината, се постъпва по принципа на средновековната Инквизиция: Инакомислещите - на кладата!...

Разбира се, че това е тъпо. Разбира се, че са се престарали при определянето наказанието на работника. Разбира се, че това е акт на грубо потъпкване стойноста на човешкия живот..... Сега нека да се пренесем в милата ни родина и опитаме да носложим севрнокорейските закони в-у нашата правораздавателна система. Нека някой да опише какво би се случило със хилядите корумпирани митничари, полицаи, лекари, министри,........... би се случило с хората, продали държавния резерв, хората източили милиони лева ДДС от хазната, хората присвоили държавно имущество..., приватизирали гори, плажове, пенсионни фондове, национални богатства....... Излиза, че поне 20% от населението на държавата ни трябва просто да бъде екзекутирано, както и безусловно конфискуване на имуществото им.

Войната с истината продължава! Някой вярва ли че Истината може да бъде скрита или победена!!!? Какъв е тогава изходът!!!?

Следващия самолет за С.Корея излита след 2 часа. Ого, Соци , Сулю&Пулю и пр. имат запазени места............... не си вземайте GSM -те :)

няма да сек учудя ако тая мрежа е по- добра и от боковата

трябва да има ред

Севернокорейски изроди.

Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета! Комунист изверги! И тази зараза не спира да се разпространява!

Скоро и в България...

Надали е това причината, особено като знаем методите на антисоциалистическат пропаганда. Разстреляли са го за шпионаж и с право. Това е истината. Цялата статия прозира от фалшификации и противоречия. Може да мине, но само при малумните и хамериканците.

къде ми е коментара

Zivota e tazak v Severna KUReya, zashtoto KUReicite sa KAMANISTI, ako biaha COCAlisti kato nashite cherveni debili, shtiaha da imat skapi kashti, yahti, liubovnici i smetki v shveicarski banki, samo zashtoto sa COCAliasti.

Vsichki BG kamunyaki da badat nasilstveno deportirani v Severna Koreya, taka kakto sa deportirali evreite v koncentracionnite lageri prez VSV. Tam chervenite izrodi shte si popadnat v komunisticheaskia ray za koito se boriyat.

работник във фабрика за боеприпаси да си рискува живота за цената на ориза 'и други новини'. Това отворено радио нещо послъгва, или пак наш'те журналя го пишаТ с краката си.

Поздравления, КГБ (04.03.2010 г. 14:46ч.) ! - пределно-точен и безмилостно-верен паралелен анализ ! (само в цифрата, някак си сте ненужно консервативни)