ЧЕЗ иска поскъпване на тока с 9,4%

С 9,4 на сто да поскъпне токът от 1 юли предлагат от енергото за София и Западна България ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ иска поскъпване на тока с 9,4% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние сме равнопоставени с тях.След като те като продавачи искат увеличение,гражданит като купучвачитрябва да искат намаление.Да им спретнем няколко граждански сдружения и да поискаме официално и аргументирано намаление на цените на тока.ТЕЦ-овете продават на 3 пъти по ниска цена тогава тези как калкулират тази,че искат и повече.Ако не им изнася да се махат.Ние не сме съгласни да плащаме по скъпо.Като няма купувач на кого ще продават.Ако сме народ на място ще си отвием бушоните за 3-4 часа.От толкова нищо няма да ни стане,но да е масово и едновременно.Ще умрат прави.Верно е че някои съоражения няма да издържат товара,но си стува риска,защото ще имат едно на ум.

ние искаме национализация на възловите сектори и народа по график да ги управлява- всеки по един месец- така ще са всички доволни и сити, a и паричките ще се въртят в българия

Напълно съм съгласен с теб! Още навремето сините дермократи обявиха,че по презумпция държавата е лош стопанин и започнаха хищническо раздържавяване на стратегически държавни активи. Мадридският мошеник не остана по-назад и хариза електроразпределение но не на частен инвеститор, а на чужда държавна фирма!При това на безценица срещу тлъсти комисиони. Само медните проводници по далекопроводите като метал за скрап биха стрували повече от инкасираната сума! Да не говорим за инфраструктурата,кат подстанции,трансформ фонд,парцели и т.н. А на една страна вземат ли й енергетиката и банките,както се случи у нас, за суверенитет не може изобщо да се говори! Без да е пукнала и една пушка ни превзеха окончателно! И сега и хлябът и ножът е у чужденците.Крайно време е да се надигнем и да изритаме разните приватизатории концесионери,а нашите продажници да вкараме зад решетките!

Откакто се помня, а аз съм живяла доста години,непрекъснато се иска и се повишава цената на електроенергията с едно и също оправдание; увеличили са се разходите или ще се увеличават инвестициите. Същото го слушам години наред и за цената на водата!Е, кога наи-после ще ги видим и усетим тези инвестиции и кога ще бъде публикуван отчет за направените разходи? Искам да видя във вестник и в интернет точната сметка на това, как е получена цената!!! А не общи приказки и оправдания!!!!!

Има ли група в Лицевата книга срещу ЧЕЗ? Ако има - как се казва? Да се съберем там и да организираме протест срещу долната крадлива шайка - чешки инвеститори. На 3-ти март, когато е почивен ден и Национален празник срещу РОБСТВОТО (преди етническо, сега икономическо), за да се даде възможност повече ПАТРИОТИ да защитим НАЦИОНАЛНАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ И ИНТЕРЕС срещу чуждите узурпатори-монополис ДА ИЗРИТАМЕ НАГЛИТЕ ЧЕХИ ОТ РОДИНАТА!

кой е казал, че ще им плащаме? Трябва НАИСТИНА да спрем да плащаме каквото и да било. Пари нямаме - толкоз!

Няма от къде да взема толкова пари. Държавата да си поеме тока, тези чужденци си мислят,че сме с техните заплати. Знаят,че без ток не се живее и вдигат, вдигат, без да мислят ,че хората нямат пари?

Случайно някой да знае къде може да се намерят годишни финансови отчети на ЧЕЗ? А някой да знае колко пъти и с колко % трябва да увеличат тока, за да се проведат стачки, както в Гърция?

Когато компанията на-чехските пенсионери спазаряваше електроразпределител дружество за Западна България, Симеон и неколцина около него пропищяха, че така искал ЕС. В продължение на месец и повече СМИ бяха пълни със закани какви злини ни очакват ако не се продадат електроразпределител дружества. Прибрани бяха тлъстите, десеткомилионни, комисионни, а новите стопани се оказаха хищници в абсолютния смисъл на думата. И така сега от залъка на всички български граждани от Западна България чехските пенсионери получават допълнителна лапачка. Мед, масло и още доста неща. Това беше и е чисто престъпление срещу нацията, геноцид. И трябва да бъде преследвано от закона най-строго. Унгарците се усетиха веднага и държавата откупи продадените дружества. Но в България кой да направи това? Пък и за кого? Кой докара мадритския комарджия на власт? Тези, на които той заби ножа в гърба! Сега ни остава само вайкаме. В други страни се създават комитети, организират се народни движения и нещата се променят, но тук... Тук, който не скача е червен. Лозунг внушен от червената олигархия, която имаше нужда от повече хаос за да не й се потърси сметка за грабежа на нацията, който тя извърши. Защото имаше и хора и сили да подемат подобна акция. Но излезе синята идея, създадена и финансирана от същите кръгове, които й позволиха и тя да се налапа за да им стане съюзник срещу евентуално народно негодувание. Такова обаче няма. Има но то е платоническо. Лафене в кафенетата и тук, в сайтовете. На загубен народ - политици айдуци. Това е ситуацията и за нея никой не ни е виновен, освен ние самите.

Смърт за продажниците от ДКЕВР и частните монополисти глисти!!

Солидарен с ХАЙДЕ.Вън айдуците

И Бойко иска да ни натресе подобни европейски стратегически инвеститори и за АЕЦ Белене. Вън такива крадлювци.

Докато не изгоним крадливите стратегически инвеститори и не вземем енергетиката в свои ръце ще бъде донори на чужди икономики и ще живеем бедно. Трябва да сме господари за да живеем добре, никой слуга не живее като господаря.

А защо народът да плаща неустойките? Да плащат онези, които са подписали концесията и са взели комисионните. Единствено, което народът може да направи в отговор на такъв рекет, е спре да плаща данъци, да смени управниците с такива, способни да защитят интересите му.

политиците ни,учете се как една ДЪРЖАВНА фирма пълни бюджета на държавата си от нашите джобове.свалете до знанието на потребителите,какви са направените подобрения и какъв е размера на реализираната и изнесена печалба,откакто са у нас.

ЧЕЗ не искат ли бой с тояги?

Нашитеи родни политици доведоха чуждите ИНВЕСТИТОРИ, защото нашата държава, която те управляват била лош стопанин, а чуждите държави /примерно Чехия, защото ЧЕЗ е държавно предприятие/ са добър стопанин. Истината е съвсем друга драга Лия,някои управляващи / ако се прегледат договорите за концесия много лесно ще се видят и българите/ са взели космически комисионни за тези концесии, а сегабългарския народ ще плаща заради тях, тъй като и договорите така са направени, че и да изгоним чужденците ще има да плащаме докато сме живи. Така че преди да гоним чужденците трябва да осъдим продажните политици.

Вън Чез от България.

Мощен народен ШУТ по чешките задници (и по продажните бг политици, които срещу тлъсти комисионни ги настаниха у нас да смучат пари). Да покажем накрая че сме единен и сполтен народ, и няма да позволим на чужди инвеститори да ни заробват финансово! Протест на 3-ти март пред НС и МС.

ХАК НИЕ ,КОГАТО СИМЕОН ПРОДАДЕ НЕК СИ МЪЛЧАХМЕ КАТО РИБИ,И СЕГА АКО МЪЛЧИМЕ ЗА БЕЛЯНЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ ЧУЖДА ПРИ ТОВА РУСКА АТОМНА БОМБА НА НАША ЗЕМЯ С ОХРАНА ОТ РУСКИ ВОЙНИЦИ,А ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА ЩЕ НИ Я ПРОДАВАТ ,КАКТО ТЕ СИ ИСКАТ.НИЕ МАЙ ПАК МЪЛЧИМЕ КАТО РИБИ .

на времето ни казвахапрусаците балканите,за 20 години ни направихапростацит балканите,всички си правят далаверата за сметка на народа,държава мълчи,защото май и е хубаво да е наведена.

няма нищо по - страшно от държавен монопол , освен частен такъв .

ДОКОГА?ДОКАТО ГИ ТЪРПИМ. И не са виновни толкова те, колкото нашите мекерета - продажници. Защото така всеки може - първо събира пари колкото пожелае, после евентуално инвестира. Нали затова уж дойдоха - да инвестират със свои капитали, а когато ги докажат реално - тогава да претендират за увеличение на цените. И това увеличение вече става почти на всеки шест месеца...

basta basta stop

Аз да припомня, че на ЕРП-тата им бяха дали завишена възвращаемост, от 12 на 16% за няколко години, с идеята че ще инвестират в технологии за намаляване на загубите, след което тока трябваше да поевтинее. Очевидно са крали всяка година по 4% от приходите, и следва да им се удари сериозна глоба и о да се оставят няколко години да работят без никаква печалба.

Национален протест! И повсеместни стачки, ако тези келеши вдигнат тока, а в замяна не направят нищо за подобряване на качеството! Този път няма да е на шега. Народа е изгладнял и е на ръба на търпението си. Това трябва да е ясно на ДКЕВР. Ако искат да рискуват и да позволят на чешките мошеници, пък да видят какво ще последва.

Хайде да направим във Facebook група : ЧЕЗ Вън !

Неразбирам, защо електроразпределител дружества имат право да искат увеличение на цената на електроенергията? Не са ли производителите на еленергия тези, които трябва да искат увеличение на цената на стоката която произвеждат. То в нашата държава всичко е с главата надолу, какво ли пък аз се учудвам...

Защо всички тези навлеци не си вдигнат партакешите и да си ходят, откъдето са дошли? И защо продължаваме да държим разни чужди фирми като ЧЕЗ и Софийска вода да експлоатират очевидно печеливши дейности без дори да си правят труда да правят някакви инвестиции за подобряване на качеството?

Не може през месец да поскъпва я парно, я вода, яток и това на фона на криза. Да не говорим, че заплатите и пенсиите бяха замразени от ГЕРБ! Няма основание за такова поскъпване! Никъде го няма това!

Понеже дружеството предвижда инвестиции после, ние от сега да плащаме повече. По тая логика всички, които мислят да правят нещо могат да си вдигнат цените. Инвестициите се правят от получените печалби и от кредити. Ако не ти изнася, можеш да си смениш доставчика на интернет, супермаркета или личния лекар. Не можеш да си смениш обаче доставчика на ток. Ето затова държавата трябва да ги наглежда!

малко е

Без коментар!Когато продажните управници продадоха електроразпределител дружества едва ли са се притеснявали ,че ще дойде време да не могат да си плащат сметките.Техните комисиони са достатъчни за плащане на сметките и от бъдещите им поколения.Пардон... да влезе убития!

ДА СЕ ИЗГОНЯТ ТЕЗИ И ПОДОБНИТЕ ИМ ОТ ДЪРЖАВАТА А СОБСТВЕНОСТТА ИМ ДА БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕНА НА СРЕБЪРНИЯТ ФОНД ЗА ДА СИ ХРАНИМ НАШИТЕ А НЕ ТЕХНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НО СЕ СТРАХУВАМ, ЧЕ ИМАТ СИЛНО ЛОБИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВСИЧКИ ИСКАНИЯ ЩЕ ИМ БЪДАТ ПРИЕТИ ОТ ПОСЛУШКОВЦИТЕ В ДКЕВР

Изгонете тия компании и държавата да поеме сектора. Стига ни мъчихте! Помислете малко за българския народ, защитете ни. Плащаме ненормални сметки за ток. До кога ще се чувстваме като храненичета в собствената си страна?

ДОКОГА С ТЕЗИ УВЕЛИЧЕНИЯ ??? ТОВА Е НЕНОРМАЛНО !!! КАТО НА АБОНАМЕНТ СМЕ - МИНЕ СЕ ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД И .......... УВЕЛИЧЕНИЕ . СТИГА МИСЛЯТ НИ ЗА ИДИОТИ !!!

и аз искам по-високо качество, и аз искам ЕОН да ми праща фактура или поне сметка колко дължа... ама няма. Всяко увеличение на електричеството е престъпление - не може разходите в България да са по-ниски от тези в други европейски държави (понякога в пъти) и да плащаме едни и същи цени на ел енергията, а дружествата да реват, че все не им стига....

Да живеят стратегическите инвеститори като ЧЕЗ, Гад Зееви, Уникрадит и т.н.

Абе чехите не помнят ли как им взех Судетите!? Мръсни /не/славянски чифути!

ДА СТАНЕМЕ ВСИЧКИ МАНГАЛИ

Не мисли на дребно. Национален протест, но да си ходят. Ние сме по- силни. Ще искаме тока да минава през държавата, без да хрантутим алчни чужденци.