Франция гони българските роми

Около 200 български роми, повечето от които живеят в незаконни бараки и бидонвили в югозападния френски град Бордо и предградията, получиха помощи за доброволно връщане в страната си.

Обратно в новината

Коментари - Франция гони българските роми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нека ги приемат Русия САЩ и Англия

Айде бе. Нали скоро ни обявиха в дискриминация, защо сега връщат циганите. Ми да ги взимат и да ги интегрират.

Абе хора престанете да наричате мангалите- роми ,те са си цигани ,каква е тая глупост Все едно да наричате комунистите - социалисти ,същата глупост ,пък и едните и другите живеят само от кражби

Нито си тъп, нито прост - просто не желаеш да видиш някои истини за циганите (с каква цел ги кръстиха роми??). Истината е, че никой няма нищо против работливите ( и д-р Щирков бил циганин, но никой не говори лошо за него). Българи, французи и т.н. не харесват някой целево да живее на гърба им, когато му дадат нещо да го троши (става въпрос за жилища), за да иска после нови помощи. Има типични за циганите простотии и калпавост ( има поговорка, за която сигурно ми напомняш - хубава работа, ама циганска). Отделно, не съм срещал като явление циганин да плаща данъци (изключенията са малко), за разлика от гишетата за социални помощи, които са препълнени с мургави - подобно на родилните домове. Ти си един от малкото, които пишеш във форумите, но разбери - ако живееш в тази държава, не означава делба по етноси, а по желанието на тези етноси да уважават държавата, която ги е приютила. Явно и на французите им е писнало...

Преди 1989 година имаше тъмнина по циганските въпроси -ако у вас не са стъпвали ,то има други домове, от които мургави не са излизали, освен за да се забавляват с чуждите пари, въпреки че много добре са знаели,че жертвите им гладуват хронично,въпреки че работят.Не всички цигани са крадяли,но има и цигани,които крадат и убиват дори когато имат работа-бе показано по тв.ОСВЕН ТОВА ТАКАВА РАБОТА,КАКВАТО СА ВЪРШИЛИ ЦИГАНИТЕ -НИСКО-ПРОИЗВОДИТЕЛН РЕЗУЛТАТ/ ЗА МНОГО ПАРИ -СРЕДНО 2-5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО ЗА КВАЛИФИЦИРАН Е РЕЦЕПТА ЗА БАНКРУТ И ИЗОСТАВАНЕ И БЕДНОСТ НА КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА,ДОКАЗАНО Е!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРАВНЯТ ПО ОБРАЗОВАНИЕ И СЪВЕСТ С ДРУГИТЕ ХОРА! По правата на човека заплащането е според количеството и качество труд,не по изнудване или за липса на резултат, или за много деца,които също не се изравняват по труд,образование и данъци с другите хора! чети и мисли- не може да се живее от нищо,или от измамен труд,или от прекалено малко труд

Che te i v Bulgaria taka jiveqt, taka che bratq evropeitsi, ne ni pouchavaite za maltsinstvata!!!

Ama zashto gi vryshtat? Neka si gi gledat, integrirat i im dadat ravni prava s francuzite. Nali razni evropeiski predstaviteli tova ni syvetvaha minalata sedmica - da sme davali poveche prava na malcinstvata. Togava i francuzite trqbva da im davat vsichki prava! Ili kato vidqt kakvo realno predstavlqvat ciganite, zabravqt za choveshki prava.

Хареса ми това ,че всичко в тази страна вече е откраднато от българите и няма какво да се краде . Не си много прав остави и за другите етноси по някоя дребна кражба за заблуда на противника, нали правиш разлика какво е да обереш един бустан от беден човечец за около 200 лева и един европейкси бостан с няколко милиона евро пак от бедни но много хора . Да се противопоставяме един на друг е тъпо , защото нито ти нито аз сме тръгнали да крадем поне така мисля . И не плащаме само данъци а и откраднатото от много българи,цигани,турци и т.н Навярно ще се съгласиш ,че това откраднато ще го плащаме не само аз и ти а и нашите деца и това е жалко , това откраднато ще го плаща и всеки един на заплата от 250 - 300 лева ще го плаща и всеки един българкси пенсионер . И аз не искам да плащам за залумите и заграбването от други хора ,но какво да направя ако съм краднал да ме затворят така го разбирам аз тъпия и прост циганин . Жалко но не беше такъв живота през Живково време не ,че съжалявам но имаше и много положителни неща по онова време - СТАХ ! Ходехме споко из улиците не си заключвахме къщите и бяхме като ,че ли и по-добри . А даже и миризливите цигани имаха работа и парче хляб . Нито ти нито аз съм виновен за живота им , виновни са си самите те !

Защо ги гонят? Защо не ги интегрират?

Български роми ли? А български латини да няма ли погне, или български римляни? Я гледай ти! Какви народности имало за гонене! И как ги определиха като роми? Какво им изследват?

Сещам се за поговорката за лудия и зелника.Кой научи ромите/циганите да живеят така? Кой им дава пари за да гласуват,кой им обещава да не плащат ток и им дава помощи за да се плодят като зайци? Кой им внуши,че те са едва ли не недосегаеми? Защо в Кипър могат да работят и да не крадат? И то най-тежката работа в убийствената жега?

Волене върни ги на Льо Пен с по 300лв.

Мили братя и сестри роми и ромки, във Франция е хубаво и там не знаят как да се отърват от вас истински. Децата ви ще ядат всеки ден, а когато на французите им писне да им просите по улиците и крадете всичко, до което се докопате, дават по някоя пара и плащат пътя до България. Но това става рядко и за него пишат по вестниците, а друг път не сме чели да се е случвало. Затова, не се колебайте, идете във Франция! И по другата Европа не е лошо, опитайте и там. Светът е голям, не стойте в България, защото на нас пък съвсем ни писна да ни крадете и да ви плащаме с данъците си всички потребности. Освен това, Европа е един защитник на правата ви, а ние, нали всички знаят, не ви обичаме много-много , не ви интегрираме, а вече няма и какво да се открадне от нас. И кофите ни за боклук не са същите, като преди. Ние си ги опоскваме и си събираме всичко ценно, преди вие да стигнете до тях. А и вече не хвърляме почти нищо. Само найлонови пликчета и пластмасови бутилки, но пък те за какво ви са. Не искаме и да ни врачувате по улици и градинки. Знаем си орисията. Предавайте от уста на уста вестта, че във Франция , че и в цяла Европа, вратите са широко отворени за вас. И на проститутките там им е по-добре. Европеецът може по-малко и за по-кратко време, а плаща повече. Чиста печалба! Вървете, ние вече претръпнахме да четем по вестниците и да гледаме по новините, как българи са извършили огромен процент от престъпленията по широкия свят. То сте едни българи, дето говорите български колкото току-що заселилите се по селата ни японци, ама нали не успяхме да ви интегрираме...Та не се безпокойте, братя и сестри роми! И да ви хване полицията в Европа, имиджът ви няма да пострада ни най-малко. Целият свят е наясно, че сте българи и никой не смее да подчертае, че сте цигани, за да не ви обиди нещо и да не ви дискриминира. И журналистите се научиха да не спонемават произхода ви в никакъв случай. А и в техните затвори хранят по-добре и е като на хотел. Български. Хайде и със здраве! Ако се видим из Европа и в частност във Франция, ще се правим, че не сме ви разпознали, но се надяваме искрено да минем тънко- и с портфейлите, и , ако не дай Боже, прибегнем към другите ви услуги. Все пак сме все българи, нали така!

подкрепям негъра от Алабама

Имат горе долу и еднакви корени едните от Индия другите от Азия и Пакистан твоят род нали не е дошъл от Марс ? Има много хубави български поговорки чети ги,те са плод на народната мъдрост !

Аз предлагам Б.Б. както направи навремето В.Хавел: Да съберем колкото може французи до 200човека исъс същия полет обратно във Франция.Въвеждаме визов режим за всички французи.Англичаните се видяха във чудо през 95год.когато бяха изгонили около 500чехски роми.Чехите въведоха визов режим на колонизаторите и те спряха да гонят ромите от острова.Но това трябва да станеу със помоща на В.Сидеров той има опит вече от европейското отножение към Българите

ААА,къде е Цветелин Кънчев ли беше и оня другият от Хелзинкския комитет-Красимир някой си май беше... и една устата циганка,която се прави на журналистка-Полина.. да осъдят френската държава,че нарушава циганските права на ромите!А идеята да се изпратят обратно в Индия е много добра. Ама тамошните цигани няма да ги искат и те.

не изгонят и френските роми??? Сигурно са хилядократно по-многобройни...

А муратчовците?

do 3,14 bravo be bratche/sestriche ti mi napalni duchata smiah se ot sarce hahahah kak gi izmisliach tia raboti seche ti pipeto.edin savet koito niama nichto obchto s temata tuka pochni da pichech xumoristichni razkazi ili noveli dobri pari chte izkarach pak veche imach edin fen ;)

Да не се позвалява повече от един циганин на кв.км. да живее! Ако са по един, може и да има надежда да заработят! Когато са на тумби - само зулуми правят! Пък и поединично няма да могат да се размножават много! Иначе са като глутниците - в група са много ербап!

...но във Франция до три месеца от престоя си те трябва да докажат, че имат работа и достатъчно средства за живеене. В противен случай ги заплашва експулсиране. Добре, а ние къде да ги експулсираме, след като цял живот не работят, само създават деца, които също трябва да издържаме, а помощите за интеграция не отиват по предназначение!? Нито искат да се образоват, българите за тях сме глупаци, които трябва да се изтръскват до последно. Но брашненият чувал вече е празен, чак продънен. Дадоха им жилища. Изкъртиха дограмите, пода, прозорци няма, мръсотия до шия, коне, кучета, железарии, фекалии покрай блоковете.... Един от изгоря, палили вътре огньове...Нещо страшно е.

Альо, как тъй шса йбаватье с европейски граждани?

оште можем да им доставим ще им вършат добра работа

Гонят тези които ги мързи да работят ,тези които живеят на гърба на обществото .И тук е същото колко пари се изкраднаха от държавата и колко ли хора живеят с откраднатото от хората ,станаха богаташи работодатели и ни управляват и ни дават насоки в живота с откраднатото от НАС . Примерно : Мургина ,Масларова,Батко и братко,Вальо топлото майка му Цецка и хиляди други знайни и незнайни труженуци . Аз пък много искам тези с откраднатите милиони и милярди да ги затворят да им отнемат имуществото и да ги изселят но ... АЗ пък искам да разкарат всички айдуци и ненормални изверги от тази страна /знам ,че не искам много... /

Он самолета в Парламента ,на обучение!

Аз сега очаквам американските доброволци от корпуса на мира да почнат да пискат по блогове и форуми колко са лоши француците и невинни като капка роса ромите... Ама нема, щото онея франсетата имат гръбнак. За разлика от нас.

Аз пък искам да им изпратим всички цигани , а не само 200.1година да поживеят във Франция , 1 в Германия , 1 в ......и т.н.т. пък след има няма 20-30г. поживели из Европа , чак тогава да ни ги върнат.Нека всички да видят какво значи български циганин - другаде такова животно няма !

...Франция се справя чудесно с огромното арабско население.... Безсмислен и алогичен коментар. Сравняването на арабите с циганите въобще не издържа никаква критика...

Сега Франция сигурно ще разбере разликата между РОМ и БЪЛГАРИН (въпреки че имаме еднакви паспорти). Французите са царе на саира - да стоят отстрани и да дават акъл. Като се касае обаче за задника им реагират по друг начин - усвояват двойния стандарт на американците. Все пат им съчувствам (стига да не се правят на много умни) - и те си имат достатъчно мързеливи араби и негри, че нашите циганета им идват вече множко...

Къде е сега Хитлер?Защо не беше още няколко години на власт?Още щяхме да си миеме крачката с шварц-сапун!Щеше да попрочисти планетата от тази напаст гадна!Трябваше още поне 5 годинки да ги прекарва през крематориумите и през коминчетата и ИНТЕГРАЦИЯ В ОБЩЕСТВОТО!!!

Естествено, че е тъпо! В най-добрия случай ромите ще бъдат след 10 дни в Белгия...

Арабчетата учат..... ама какво научават? а и мизерията във Франция е все по- трудна за овладяване и настъпва неудържимо.

Rom,nedei prikazva taka ,che shte te kastrirat,pratqt na gilotina i t.n.Q da idat v chujbina da vidqt kakvo pravqt bulgarute tam,beter cigani sa.Ta narkoplasiori li ne stanaha ,ta svodnici li...qdat ot kofite za bokluk ta pushek se vdiga ama kato doidat tuka na barovci se pravqt

ние къде да ги пратим след като НЕ РАБОТЯТ. Къде са ромските организации или само в булгаристан защитават хора, които не искат да работят, не доказват доходи и нямат средства за живеене, крадът, убиват/професора в красна поляна и много други/, заселват се където им падне, раждат по 15 деца и са вечно извън закона

та нали сме за хуманно отношение към братятя роми?

АЛО, ЕС, ЗАЩО НАРУШАВАТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА???? ДРЪЖТЕ ГИ ТАМ И ГИ ОТХРАНВАЙТЕ, ЛЕКУВАЙТЕ И ИМ ТЪРПЕТЕ БЕЗОБРАЗИЯТА, КАКТО ПРАВИМ НИЕ. ХАЛАЛ ДА СА ВИ!! И ОЩЕ МОЖЕМ ДА ВИ ИЗПРАТИМ.

къде сте, що сега не се обаждате? защитете правата на нещастното малцинство. нека френското правителство да ги обгрижи, нали са член на ЕС. дайте им къщи, платете им наема, тока, водата, дайте им пари за презервативи и работете вместо тях. и по-внимателно. цигани са все пак.

Е как така ще им нарушават човешките права? Защо не положиха усилия да ги интегрират, а?

Къде са ромските безброй фондации и организации ръководени и от българи интересчии,които за щяло и нещяло сигнализират и на луната и съдят държавата си за нарушените граждански права на ромите?

А, как така ще ги гонят? Нали непрекъснато ни обвиняват, че у нас им се нарушават правата, а грижете се сега вие за тях, интегрирайте ги, научете ги да работят, а не да крадат

Циганите, както и бандититe, са проблем на България, а не на Франция ! За сведение на тези, които си чешат езиците във форума, Франция се справя чудесно с огромното арабско население, чийто деца учат със своите френски връстници в модерни училища.

Бенчо, като е така, щракай с пръсти и не се обаждай тъпако, досега франсетата ни даваха акъл какво да правим, а като им дойде до главата се насраха. имат - нямат, да не се обаждат като не могат да го лапнат. ги също!

Сега всички прогонени цигани да се оплачат в ЕС за дискриминация. Защо не са ги интегрирали? Какво е това неевропейско поведение?

Сега нашият външен министър да извика посланика на Франция и да му връчи нота, че не спазват правата на българските граждани, които са и граждани на Европа. И да поиска незабавното им настаняване в жилища, за предпочитане е в еднофамилни къщички, с дворове за да могат да отглеждат коне, и други животни, тъй като са такива традициите им и начина им на живот. Да бъдат интегрирани по най-бързия начин във френското общество чрез отпускане на безсрочни помощи, да бъдат освободени от всички задължения за заплащане на енергия и енергоносители, вода, да им се признае правото на безплатно пътуване по всички видове транспорт /с изключение на въздушния/. Спешно да се гласуват нови закони специално за тях, които да ги освобождават от наказателна отговорност в случаите на педофилия, тъй като такива са традициите им и се развиват по-бързо /като не се има предвид умственото развитие/, изнасилвания на възрастни жени, кражби и даже убийства. Да могат безнаказано да влизат в чужди имоти и да си взимат това, което си харесат, като собствениците са длъжни да не ги възпрепятстват и да не се опитват да се защитават. Ако Франция не спази тези изисквания, трябва да бъде дадена на съд от специализираните европейски институции.

защо така братя франсета, демократи. къде е правото на свободно придвижване? къде са правата на малцинствата? къде са тези демократични права за които се борихте и ни натяквахте толкова години? и много са ви ефтини подаръците, какво да правят със 100 евро? това пари за сандвичи ли са? България ги настаняваше в новопостроени жилища, караше ги да се учат, даваше им работа - те унищожиха всичко. нали ги защитавахте, защо гоните хорицата от френската държава?

И ние ще ги върнем със следващия самолет, този път с още повече рода!

ta te ot vsiakude goniat mangalite tuka bulgaristan i rumunia sa rezervatite za tezi sushtestva u evropata :)

Преди време някакъв холандец ни учеше как да се отнасяме с циганите (смятай роми). Препоръчваше етническа толерантност. Най-нахално предлагаше да им се дадат жилища, както подобава на европейци. Защо французите ги гонят сега. Трябва да се съдят за етническа нетолерантност. Всяко толерантно отношение към циганите е погрешно!

Задръжте си ги да видиме вие във Франция как ще ги интегрирате :))) Така като гледам бройката е малка защо ревете . Нека поживеят мало за ваша сметка ние си имаме достатъчно на гърба