Турция омекна за тракийските имоти

Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че „ако действително се докаже, че страната ни трябва да изплати компенсациите за имотите на тракийските бежанци, ще бъдат предприети съответните мерки”.

Обратно в новината

Коментари - Турция омекна за тракийските имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато Турция влезе в ЕС ще го види дебел от кюрдите. Тогава паленето на цели села и разстрелването на жителите им няма да е така лесно, както сега. Но Турция не трябва да влиза в ЕС. Влезе ли след десетина години пак сме турска колония.

bogo e velik bulgarin ta tez ot bankj znaem li kakvisa navremeto bjha nai bednite a sega stanaha bogati kak....

ТУРЦИЯ в ЕС - след като признае 20 милиона кюрди, който тъпче вече векове

не знам колко омекнаха,знам че ние пак сме наведени.

Като сме толкова лоши оставете ни на мира, бе! Какво все ни се се натискате, че и тебе са те оставили дежурен по форум вече три години. За толкова време кучето ми научи чужд език, а ти не можа български да научиш. Нищо чудно че не те повишават и още кибичиш тука. Така и ще си умреш с кенефите в устата.

Неко, Говорим за преди няма и 100 г. Има си лесно ако искате да не ви се натрапва това постоянно. За справка - Германия: признавате си, поемата си вината (морална и материална) и тогава напред.. ама вие - не.. тарикати го давате. Е мен това ме дразни А да спомена само че не е батак.. по време на рускотурската война, на път за шипка башибозука е изклал всичко що е шавало и не се е скрило в старозагорско и казанлъшко. Няма значение дали са били старци, деца, жени. Гърците са извадили очи на.. войници.. Варварството на турчина е съезмеримо само с хитлерското.

Българите имат произход идентичен на европейските народи, защото са като тях трудолюбиви, културни, дисциплинирани,честн умни, добри и затова всички са богати и са се отдали на охолен живот като в Германия, Франция и т.н.

гърците много по вече са ви навредили но никой не споменава за това и то е ясно защо ,проблема ви е че турците изповядват исляма .Проблема е че турция е много по развита страна по всяко отношение и вие българите имате комплекси .Турците ли ослепиха 100 000 български войника , имало ли е нещо таково за 500 год . а някои пак ще ми пишат за батак стара изтъркана плоча .Да имало е убийства но говорим за 17/18 век то сега има по вече убийства по света .Много бързо забравихте за убийствата и безчинствата на българите по време на бъзродителнив/срамни за БГ процес само преди 20 год а сега сте тръгнали да търсите сметка за преди 300 год .Ами ваша си работа продължавайте да ровите в миналото белким намерите нещо хахаха.Веднъж за винаги се отърсете от тая злоба файда няма за никой .Кой какъвто иска да се чуства много ме еня .

БВП на БГ е минимум 3 пъти по-голям от този на Турция /на глава от населението/, защото турския се формира от гастарбайтерите-мияч в ЕС/10-12 млн. фесове/, при нас сивата икономика генерира още 250 %, а и личното производство не се отчита. Така, че макари грабила Турция е много по-бедна от БГ, а и армията и троши 1/3 от БНП. По показател ИЧР / индекс на човешко развитие/ е на светлинни години след нас. Ако не са цигани и турци, които лапат, а не произвеждат, да сме като Швейцария богати...

Правилно си написал.Българите не са от тюркски произход.Живеем в България,а не знаем иторията си.Най първо тук са живели старите траки,които са се наричалиБлагатих илиБлагари.Те са правили добрини.От тях българина е приел наклонноста към мистичното и духовното.После тук са дошли славяните и са залели Балканският полуостров.От тях са приели самоотричането,самож после са дошли Аспаруховите българи.От тях българите са наследили храбростта и волевият елемент.Така,че българина е съставен от тройна сплав.Днес всички българи трябва духовно и морално да се извисят.

Не е ли време да сритаме грабителите, не веднъж сме ги мънали, а и ракетните ни войски са доста по-модерни. С нас са и гърци, арменци,кипърци,изра американци, а и кюрдите само чакат !

ДО МЕЛИХА: Като пренебрегнем правописните ти грешки (пише се Осмелява, а НЕреални е една дума), какво значи някой да се осмелява да задава на Турция въпроси? Ние в безвъздушното пространство ли живеем или в Европа? Турция иска да се присъедини към ЕС или предпочита да си остане чукан от османската империя? От тази гледна точка, на Ердоган могат да се задават всякакви въпроси. България е ощетявана от Турция и от великите сили, и е в пълното си право да търси сметка. Ако апостолите на Априлското въстание бяха разсъждавали така (как смееш да рипаш срещу Турция!), България още да беше под робство. Турция може и да не ни върне ограбеното, може и да не си плати за робството. Обаче рано или късно ще плащат децата и. Това е вековна истина, важаща още преди да е имало държави. Затова по-добре е сега да разговаряме и без номера Турция да върне ограбеното... ДО ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ ТЮРКСКИЯ ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ: Хич не ме интересува какъв процент от кръвта ми е тюркско-прабългарски Не се занимавам с търсене на игла в купа сено. Ако почна да изяснявам до каква степен съм от траките, от славяните, от прабългарите..., животът може да не ми стигне. В мен има по малко от всичките и се радвам, че е така. Но защо всъщност трябва да се оправдавам за произхода си? Фактът, че прабългарите били от тюркски произход не ме прави по-малко българин. А ако сме толкова близко (по произход) до турците, самите турци що не са си го спомнили, преди да ни поробят? Сега, в днешно време, що не си го спомнят и охотно да върнат имотите на тракийските бежанци, да признаят геноцида над нашия народ?... Излиза, че дистанция все пак си има. Мен не ме дразни тая дистанция. Мога да общувам с различни от мен. Мен ме възмущават опитите на разни келеши да си играят с българското самосъзнание и с българската история. Все едно аз да кажа на германците, че техният кайзер Вилхелм е бил с обратна резба, идиот по рождение; да обявя митичния крал Артур за бандит с арабски черти, рицарите за мафия, а чумата в средновековна Европа - за благодат (е, какво толкова, преувеличавате броя на жертвите на чумата. Изобощо не е имало чума в Европа - само присъствие на болестта)... Моят най-добронамерен съвет към съвременна Турция: правете това, което искате другите държави да правят на вас.

Елвио, На глава от населението Турция има БВП колкото на глава от населението в БГ.. Иди и виж извък Истанбул, Анкара, Бурса и курортите какъв пещерняшки живот живеят.. същия като този в родопите и голяма част бълграрските села :)

Нямат място вЕС .Да ядат свинско

Брех колко много специалисти по произхода на българите имало у нас ....и от отношенията между търция и България ....ашколсун аферим ...ми да бяхте написали по едно трудче на тая тема пе келеши ...кои знае кои е праскал бабите и прабабте ви и се сметате за българи ....поне не пишете глупости ......

Турция има много,много мощна икономика -17 -та в света, а ние сме след 65-то място!Турция има близо 800 млрд.долара БВП,а България -малко под50 млрд.долара!Това е приблизително два пъти повече на човек отколкото нас самите!А такава разлика не може да не повлияе и на отношенията ни-отношения между гигант и мъниче!Сега мъничето иска от гиганта да му даде бонбонче,но това зависи единствено от волята на големия!Затова не се пънете,а гледайте реалистично на ситуацията!Тези нищо не ще ни дадат!

Нима предлагате тук някакава цена? На никаква цена Турция не бива да влиза в ЕС. Това е съвсем друга култура, друга цивилизация - ориенталщина, чалгализация, циганизация. Влезе ли Турция в Евросъюза, българите ще избягат от България, в нея ще останат само един-два милиона. Ха познайте кои ще дойдат на тяхно място тогава. Погледнете само сериалите им и си вадете заключение! Аман, аман! Сакън, сакъз!

Не е вярно че сме дошли от сибир ние сме население дошло от три пещери в африка опс те останалите народи и те от там са се пръкнали :)))

прадядо ми е бил тракииски бежанец имал е зоо.дк. земя + 2къщи по сегашните цени 250 000evro /имам турски нат актове/, информирам непосветените

С Турция,огромна територия,огромна армия и мощна икономика се разговаря по този начин-умно и дипломатично!

Независимо какви глупости са изписали някои от участниците в този фолум, ще кажа, че по време на посещението си в Турция Бойко Борисов се държа достойно и турската страна видя, че си има работа със сериозен политик, готов да отстоява твърдо интересите на страната си. За пръв път някой от новите ни държавници заявява на Анкара, че България и Турция нямат нужда от партии-посредници. Що се отнася до отношенията ни с Турция ние нямаме друг изход освен да се стремим да ги развиваме по възможно най-изгоден и за двете страни начин. Не бива в никакъв случай да забравяме, че от съседните ни държави това е най-силната във всяко отношение страна.

Хора, не че съм против обезщетението на засегнатите тракийски българи, но нека не заклеймяваме всчико турско, само защото е турско. Вижте каква простотия направиха гърците с тези фермерски протести и парите които загубихме от това само за няколко седмици. Защо не протестират на турската или македонската граница, а на българската. Гърците да не би да са изплатили компенсации на българите изгонени от тази част на Тракия останала под гръцка власт? А как се държат с българите там а? За да не признаят, че са българи официално признаха помашки етнос, с което ги накараха да почнат да се изживяват като турци. Абе изобщо ако се сложат на една везна загубите за България от гръците и от турците е доста спорно кои ще натежат. При всички случаи ще е добре да се абстрахираме от националността и да гледаме обективно на нащета - това е само в наш интерес.

че сме населението което обитавало земите около Константинопол ... Ние сме конен народ дошъл тук от Китай ... Не грешка - от Сибир, че е по-далеч. Около Константинопол и Одрин са били гърци :))), индийци и тук там по някой камилар.

до 999 колко са дали явно ти не го знаеш и това си е твой проблем но за да стане истанбул европейска столица на културата значи има за какво а ти може само да им завиждаш ,ген ганювски няма как

Аз не мога да разбера как се усмелява Бойко да повдига тема с такива не реални негови халюционаций. До сега никой не го е правил и не трябва да го прави!

май нещо бъркаш, населението в европейска турция прилича нас, защото са българи а не обратното

DA PLASHTAT

ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ-МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ! ДАВА КОН ЗА КОКОШКА,НО БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ....АМИН.

Облекчете им визовия режим, така ще станат 5 пъти по толкова тези които ще идват в страната ни да гласуват за онова миризливо заптие Доган с гъз разпран!

Не че селджуките имат нещо общо с днешните турци вероятно го знаеш но е хубаво да се вметне нали ще се правим на умни се пак .

Мила Сани, или мили Сани, информирам те, че в Карлуково имаме свободни места и прекрасни психиатри, а също и готини шизофреници за прекрасна компания. Д-р Шамаров

Първо за някои коментари по-долу ще кажа, че българите не са от тюркски произход и опитите на някои да изкарват българите като от семейството на турците са меко казано смешни. За съжаление истинската история на българите се крие от силните на деня. Това може да ни подскаже, че има нещо по-особено в тях. Какво ли е то оставям всеки сам за себе си да разбере...

как мислиш защо ни забраниха да внасяме стока с фактури и да я обмитяваме на границата! Тогава всичко си вървеше добре на нямаше рушвет а без него вБГ просто не става и го махнаха и ни накараха или да дадем рушвет на митничара или да пълним гушите на каргото!

Няма за какво да ти става болно драги. Първо попитай как стават тия работи в TR и тогава се превивай от болка. Официалната власт трябва да ти разреши да ремонтираш за да го направиш! Ако не ти разрешат имота отива на събаряне, събори ли се покрива - става собственост на държавата. Това е самота истина. Я попитай какви кандърми бяха да се ремонтира втората църква в Одрин. Решението е дадено с изричното условие, че тя ще се възстановява като архитектурен паметник и н вея НЯМА да се служи! Няма да е действаща църква а културен център. По същата причина в този град старата синагога не се възстановява, не им се дава разрешение за това на евреите, ти мислиш ли че те нямат пари? или че нямат дългосрочна политика за това? А? Не се заблуждавайте от топлото посрещане, което някои от вас са видели, посещавайки тая страна. Истината е съвсем друга.

Най-много ме изкефи, че Истамбул бил международна столица на културата. Колко учени, хора на изкуството, хуманисти са дали на Европа турците през вековете. И най-вече мазната борба, манафлъка, баклавата, локума и малебито. Сега като се научиха от евреите да лъжат и ментосват - същи авропейци. Ашколсун ефенди, машалим.

БОЙКО БОРИСОВ Е ВЕЛИК!

Браво на журналистите, съпровождащи делегацията ни. С въпросите към Ердоган те помагат на правителството и оттук насетне проблемът е негов. Всеки български министър-председател ще има оправданието, че се намира под силен натиск отдолу, поддържан неизменно от пресата, за да поставя толкова наболелите за страната ни проблеми. Ако се съди по написаното тук и Бойко е бил на висота. Браво!

Бойко да се извини на Божидар Димитров,че го нахока за Тракийските имоти! Димитров бе прав и показа как трябва да се отстояват националните интереси на България.

Такива жалки неграмотници като теб с подобни писания дават повод на други да ни плюят. Та - когато друг път те засърби някъде, иди пусни една вода на дувара, изтръскай се хубаво да не се оцапаш и се прибери при козите да спиш...

Какви земи,робите нямат земи.....500г. робство.Значи сегашното население на България са потомци на роби.От къде идва това робско мислене в българите?

Милиционерът от България-Бойко Борисов се изложи и в Турция.

Никакви пари не искаме. Искаме си незаконно ограбените имоти заедно с нанесените вреди като компенсация. Бащината къща на дядо ми в Бунархисар е запалена и унищожена. Имота от 280 декара е незаконно заграбен след Междусъюзническата война, а дядо ми със семейството си е принуден да напусне имота си и като бежанец да търси спасение в пределите на сегашна България. По Севърския договор тази територия е дадена на Гърция, но Ататюрк отвоюва тези земи за Турция след Първата световна война. Гръцкият и турският геноцид над местното българско население е еднакъв.

ave mnogo znayat vashite ustichki tuka v tozi sait/vmesto da si rabotite mirno .vie vse se natrapvate i si pahate glavite tam kadeto ne vi e rabotata.pak kat se kaje Balgari.che otkade pak sme doshli nie Balgarite ya proverete vsichi web sitove za da vidite otkade proizhojdat balgarite.,che sme bili evropeyti dran dran.kofa s layno sme .balgarite i turcite sa aziatci i balgarite sa prishelnitci emigrirat ot azia.ot himalaite ya si provetete malko predishniya si rod otkade proizliza.i shte mi vikate ,che sme evropeyti kvo evropeysko ima v BG nishto selenduri jalki .mnogo znaite pak shto se otnasya za trakiyskite zemi shte ni dadat edin sreden prast.a ne ste cheli istoriyata na BG balgarite koy e bil han asparuh i otkade e doshal s horata si za da sazdade BG.che balgarite ne sa klali trakite nali za da prevzemat tiya zemi.ami kade sa avarite koito sa bili v dneshna BG zami koy gi e kalcal pod noja.dane bi turcite ami nie balagrite za da sazdadat BG .realnata BG e na reka volga v CCCP milite mi .a taya BG si e izmislena ograbena zemya.ot trakite.pak se pravite na geroyi.shto ne povdigate vaprosa za ograbenite zemi ot garciya i ot sarbiya .nali sa slavyani.mnogo znayete slavyani.dran dran.kato garcite sa va prinudili da priemate hrsitiyanstvoto koy vi e vinoven prez 7 vek baba mi loi ili dyado mi.a predi da priyemate hristiyanstvoto na kakav ezik sa govorili balgarite .na turski pak posle vsichko se smenya neznam koy kogo e klal.i grabil.te turcite ako ne byaga nikade nyamashe da se vidi dneshna BG.shtoto bat vi jivkov i velikata vi CCCP smeniha vsichkite neshta na BG daje i istoriyata ni smeniha i uchiha vseki koy kakav e bil.ya da izlyazat vsichkite sitini i shte vidite otkade proizlizat BG balgarite dali sa naistina slavyani .shtom se pishite na slavyani kolko balgarski grajdani poseshtavat carkva i vyarvat dran dran no pak koy shte stoi po krachnmi i shte pie vino i rakiya.pak posle drugi sa ni vinovni .hay siktir .good luck.

за какви пари говорите не разбирам аз съм пряк наследник на такива пари и не очаквам нищо от там а и нищо няма и да има на повечето от вас май не е ясно че тези пари са частни на обикновени хора а не на държавата.колкото да свети стефан истенски болно ми стана когато кмета на Инстанбул плати ремонта и да не падне така че бойко да не дава акъли къде да я вписват а да даде пари за ремонт

Бай Годоре,нищо не си научил от съименика си от Правец.И той говореше глупости,но беше на власт,а ти само ще я сънуваш.

Сани, миличко.. Прабългарите и Турците са от един и същи културен пул (както и монголите и куп други подобни). Не че прабългарите има нещо общо с българите, ама все пак е хубаво да се знае, дори от патриотите. Но се съграсявам със Супер, че добри отношения с Турция биха само помогнали на България в много отношения.

До Сани: как не те е срам да пишеш подобни глупости, били си влели техните гени през 500-те години и следователно са ни нещо като братя? Какви гени са си вливали, тия от тях които не са с типично анадолски черти са част от мнoгoто поту рчени малцинства, асимилирани през вековете...отделно от това те са заграбвали за харемите си жени от покорените територии, което също допринася да придобият някакъв по-цивилизован вид. Какво има да намесваш Сърбия, тези територии колкото и да не ни се иска, са отнети от нас защото сме били на страната загубила войната. И забележи, там все още има българи - за разлика от Турция, която като добър съсед, които можел да ни понага, е избила и изгонила българското население от Беломорска Тракия. Северна Добруджа и Южна Тракия - кога са били в границите на България след 1878?? Никога, така че няма защо да ги намесваш. А това че имало китайски стоки в магазините е епохално откритие - по цял свят е така. С тази разлика че там няма турски стоки - с изключние на разни сушени плодове и други екзотики. Това че в БГ се предлагали турски боклуци и се показват турски бо зи по телевизията значи ли че вече трябва да сме в топли братски отношения с тях? Не, и си помисли какво щяхме да сме днес ако не бяха онези от североизток, с които искаш да скъсваш за сметка на близките (?) взаимоотношения с онези от югоизток...

Над 1 млрд. евро са турските инвестиции в български инфраструктурни проекти. А какви са българските инвестиции в Турция? 10 милиарда евро? Кой от кого е зависим? Турция от България или обратното?