Направиха 1-ва копка на небостъргач

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на булевард "Цариградско шосе" започна строителството на 126-метрова сграда, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Направиха 1-ва копка на небостъргач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига сте плюли, лумпени такива, това е хубава новина! знаете ли каква е безработицата в строителството в момента? с този проект поне няколко хиляди строителни работници ще получават заплата поне за две-три години!

Ех ти, Диков, Диков октомвриец млад!!!Освен това и лъжец! Къде си бре Плевненлийче??? Да построим още, още много , много небостъргачи и МОЛове като сме без полове.

Ние ще надминем предишните и ще построим много повече ненужни сгради, отколкото те.

Простотиите на това правителство край нямат! Сега пък това... огромна бизнессграда... ама бизнеса загина, за какво ни е това чудо?

на гол тумбак пищови и нямаме ли си български имена или и това е част от сделката на обезбългаряване.

Гадните мутри за 20 години превърнаха хубавия град в клоака. Застроиха гъсто, унищожиха зеленината, заграбиха общинско и всякакво друго /не тяхно/ имущество за да произведат грозотиите си. С идеята за уплътняване на града се постигат едновременно няколко цели, всичките гнусни. Първо - унищожава се възможността от развитие на конкурентен бизнес на лица извън мафиите. Второ - с новите високи блокове се осигуряват спални на новите роби от селата. Така се неутрализира и възможността хора да живеят от наеми и да се обогатяват. Трето - създава се нехуманна среда, в която виреят простотията, чалгата, престъпността и всякакви видове мании и фобии, т.е. хранителна среда на олигархията, място неподходящо за нормални хора. Дано се срути скапания ви небостъргач боклуци !

На гладен гъз ... небостъргач.

и кое по-точно му е интересното на района?????по ще си близо да село ли??!!

Само това нямаше в София.Видяла жабата,че подковават коня и.........

Този държавен министър вместо да открива частни проекти с неясна полза за благоустройството, да посети участъка на околовръстното и драгалевци И ВЕДНАГА ДА СИ НАПЪНЕ ГЪНКИТЕ НА МОЗЪКА И ДА ЗАДЪЛЖИ СТРОИТЕЛИТЕ ДА ОСИГУРЯТ ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ С ПО ДВЕ ЛЕНТИ В ДВЕТЕ ПОСОКИ ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КОПАЯТ ТУНЕЛА!

Надявам се а има още небостъргачи.

Проектът е на много хубаво място, на цариградско шосе и близо до метростанцията която трябв да еготова когато ще е готова и сградата. До нея е Метро, Техномаркет, Елипс тауър(в строеж) , Бенчмарк(тукмо завършена сграда) Интерекспо Център. Оформя се интересен район

Проектът не е на А и А а те само са консултатнти в БГ. Освен това проектът е готов за строеж поне от година и половина, но не му беше дошло времето. Парко местата са над 650 и са подземни, освен това има вариант да се откупи част от паркинга на техномаркет, който и без това стои празен . Проектът е достатъчно далече от Летището и няма да пречи на кацащите самолети.

Явно някоя братушка има парици за перпиране :D

нека аз , нека аз от първи път - Буллесстрой....или производна...)))

И от какъв зор ще строят това чудо? Напишете за какво ще служи!?

Тази сграда е много по голяма от спортната зала на ГБС а е много по евтина 60 мил. евро срещу 95 мил. евро за залата. Да се закрият крадливите от ГБС и Пешов да се махне от председател на стоителната камара. Той е неморален и курумпиращ.

А за паркинги дали са помислили или това е излишен лукс както около останалите сгради в София, излишно място което не бива да остане незастроено че иначе гледката ще е по различна от гола стена. Убеден съм че ако пуснат тая сграда в експлоатация целия район ще стане тотално непроходим. Какво като ще има спирка на метрото, това не изключва нуждата от огромен паркинг поне колкото цялата сграда. Но нали сме Булгаристан със сигурност ще направят едно малко паркингче само за най висшите мутри посещаващи сградата и охранителна фирма ревностно ще пази някой прост служител да не паркира.

Какъв търг те гони бе момче? Това е инвестиция на ЧАСТНА фирма и те решават на кого да дадат проекта и не са длъжни да дават отчет на никого! Ти даваш ли отчет на някой, за какво си похарчил парите си?

накрая се оказа, че Бай Ганя с тия скинати гащи нема кво да яде, а бостана обран и лъжицата измита ... и тука се заформя нещо подобно, следващият ход е българка ракета каца на Марс - гледат марсианците на лунохода и цъкат , а то циганите му откраднали едната гума ...

абе, хора какво почнахте пак да плюете, това е частна инвестиция и хората са си преценили риска, министъра само прави пиар с тази копка, после да му мислят тези които дават парите!

Dojiviaxme. Bravo, evala. Dano da e ka4estveno stroitelstvoto i

Bla, bla, bla, skyscraper na 30 etaza e nishto. IOstinskiya skyscraper e nad 50 etaza. Osven tova Sofia e riskova seizmichna zona i nikoi glupak ne bi postroil visok nebostargach.

казват небостъргач...освен в София

Чудесно, обаче АиА архитекти нямат потенциала да се справят с подобна задача - те са една шепичка хора с не особено голям опит, но пък имат късмета да са много близки с г-н Плевенлиев - те бяха главни архитекти на бизнес парка в Младост, на който разбира се г-н Плевенлиев беше шеф и сега случайно когато Плевенлиев стана министър тези архитекти печелят конкурса за единственият небостъргач в София. Няма лошо - но при условие, че търгът е спечелен честно - с по-добри цени и условия, което е крайно невероятно, защото и Плевенлиев и АиА архитекти са като дупе и гащи и би било интересно да се разследва търга. Тъпа история - нали затова дойде ГЕРБ за да прекрати подобни шуро-баджанашки изпълнения - защо се повтаря същият филм с други артисти ?

v istanbul i atina ima po visoki a dubaj X 8

Pod golqm blok, golqma dalavera se krie...

Tazi Sofia e rastegatelna ...Tia ne moje da poeme kolite na sega6nite jiteli , no ie stroim ne parkingi , a nebosturga4i-o6te jili6ta ....

Що да няма небостъргач в София. То заради такива хора като повече, които сте коментирали сме толкова зле в тая държавица. Просто сме бедни душици и даже като почнат нещо хубаво пак ще се намери някой да го плюе. На който не му харесва да си ходи на село при къщурките.

При доказаната сеизмична активност в софийското поле,построяването на небостъргач звучи като грозна шега или изключителна простотия.

Проектът-намерение на предишното правителство - раозбирай на тези във властта от всички шарении, беше да се изгражда нов правителствен център на Царигрдаско шосе и правителството да се мести там. Този небостъргач, както и огромният бизне център до спирката на Окр. болница, изглежда са част от този бъдещ проект. Въобще София се изнася на изток. Какво ли значи това?!...

Познайте от един опит,коя фма ще извърши бетоновите и мн.други работи...

НАЙ-ПОСЛЕ СЕЛО СОФИЯ ДА ЗАПРИЛИЧА НА ГРАД

Пич, объркАл си рейса! АА нямат проект за градинката до Руската църква. тези проекти са от далечната 2004-та, когато нямаше спорове около имота.

Небостъргач - силно казано. Бледо копие на Бурж ал Араб! Аман от грозотии по Цариградско шосе!

Ако харчат техни пари да правят каквото искат, ама там дето са родени

Ало, кметицо! Тук не е Дубай! Какво е предназначението на 126-метровата сграда? Каква ще бъде ползата за гражданите? Офис центрове и молове имаме в излишък.

Най-необходимото за София е изграждането на инфраструктура...тоз град и сега е лош за живеене. Необходим е закон за развитието на София. София не може да поеме повече от 1 милион, а сега вероятно наближава два...Хората дойдоха защото тук имаше работа, има една наука-икономическа география...необхо е правилно разпределение на производителните сили...Много е възможно съзнателно да ни тласкват към оголване на райони...те празни няма да останат...

от гледна точка на инвестиция самоче за 3 години напред има резон...Все пак там ще има спирка на метрото 2012 година и доста фирми биха се преместили кадето има транспорт и нисък наем...

Капитал форт, Бенчмарк Бизнес Център, Елипс Тауър на кое авеню се намират?

А толкова хора дали ще има в България докато го приключат?

на проектантите че там има подземно езеро Луда работа.

Хаайде пак грандоманщина в строителството! Ясно е, че някой, който се занимава с търговия на черни метали и строителство, трябва да препере пари - ами, построй нещо полезно за хората в града! Сега, за какво ни е това височайшо чудо!?

На снимката прилича на Брежнев, с този широк размах ще разорем небето .....

Само това ни липсваше, за да сме на световно равнище.

Малко ни бяха празните офс сгради на Цариградско, ще сложат още една. Тъкмо ще закрие гледката към София Аутлет Центъра, който е отзад. И без това се забавиха нещо с пускането му в търговската мрежа, сега като не се вижда съвсем ще го доубият :) И никой не иска да строи фабрики ...