12 г. затвор за перничанката, прегазила трима младежи

Пернишкият окръжен съд постанови днес 12 години лишаване от свобода на Живка Боянова, която на 18 юни 2007 г., при шофиране в нетрезво състояние, уби трима младежи на вътрешноградската магистрала в Перник.

Обратно в новината

Коментари - 12 г. затвор за перничанката, прегазила трима младежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой знае ли какво означава това: Наказанието ще бъде изтърпяно в затворническо общежитие открит тип.?

Егати изродите са тези съдии, какво значи неправилно отказана съкратена процедура? Не може един човек да убие трима и да иска съкратена процедура! 12 години на 3, това прави за убийство на човек само 4 години затвор, ужас! Как може толкова леко наказание за убийство... За убийство трябва да има поне 20 години затвор, а за убийство на повече от един човек трябва да се удвоява и да се добавя още! Съдиите мислят само за техните си бонуси и за нищо друго!

И защо така мнението ми прилича на грамофон? Вероятно разочаровнаоието ми е излязло извън контрол. Или компютъра?

Смтам, че при такива инциденти нарушителите трябва да бъдат лишавани от правото да шофират въобще. Прав е тзи, който говори тук за Стависки.За да спре шикалкавенето със закона трябв ада има общи и незаобиколими правила. Ще дам пример със злоупотребите: От 1-10 милиона - примерно 10 г. От-10 до 20 милиона -20 г. Като краде 6 и половина милиона-да мисли. Обществото е прекалено търпеливо относно недъзите.Смтам, че при такива инциденти нарушителите трябва да бъдат лишавани от правото да шофират въобще. Прав е тзи, който говори тук за Стависки.За да спре шикалкавенето със закона трябв ада има общи и незаобиколими правила. Ще дам пример със злоупотребите: От 1-10 милиона - примерно 10 г. От-10 до 20 милиона -20 г. Като краде 6 и половина милиона-да мисли. Обществото е прекалено търпеливо относно недъзите.Смтам, че при такива инциденти нарушителите трябва да бъдат лишавани от правото да шофират въобще. Прав е тзи, който говори тук за Стависки.За да спре шикалкавенето със закона трябв ада има общи и незаобиколими правила. Ще дам пример със злоупотребите: От 1-10 милиона - примерно 10 г. От-10 до 20 милиона -20 г. Като краде 6 и половина милиона-да мисли. Обществото е прекалено търпеливо относно недъзите. В обществото влизат и медиите.

Браво бе!!!Уникална правосъдна система! И какво...след 5-6години ще я пуснете за добро поведение, така ли???? А за семействата на децата, които ще страдат до края на живота си, една студена вода ли????

Внимавай, не се знае кого може да прегазиш.

Какво ,че едното момиче е дъщеря на прокурор?Това само забави делото.Децата бяха ОБЕЗГЛАВЕНИ от една поч

очевидно е че правосъдието работи субективно . Ставински уби човек пил и го пуснаха, тази обаче имаше нещастието да убие дете на човек от системата и хайде максимална присъда , същото е и с полицаите и чората.

Е много малко бе

Направо съм възмутена! Как е възможно да убиеш трима млади и да получиш само 12 години затвор? За всеки по 4 години. Как тогава ще се пребори правителството с пиянството и катастрофите, щом законът е направо идиотски? За такива като тази жена-пияна, убила трима - доживот без право на замяна. Да гледа през една дупка и толкова!

И отново тази тема... А изобщо някой грижа ли го е от управляващите какво става в България?!.. Едва ли... Както съм казвала и преди за убийство с кола в нетрезво състояние да бъдат съдени като за предумишлено убийство, защото умишлено са седнали зад волана след като са пили.. Какво?.. казвате, че пияният не осъзнава действията си... ами да се научат да се контролират колко пият или ще гният в затвор със строг режим както се полага на хора умишлено убили.

Явно в присъдите има намаление за престъпления на едро... Сигурно и промоции правят: 12 години вместо 60 за 3ма убити! Само до края на месеца!

БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ !!!

Тая заслужава да я разчекнат или убият с камъни.Колко деца трябва да бъдат убити,че да осъдят някого справедливо най-после ???

Родителите на тея младежи ще го преживяват това цял живот - тая не заслужава правосъдно милосърдие, а електрически стол!

абе тази е за въже,катран и пера,всичко мога да доставя безплатно

Грешиш - ако беше в САЩ щеше да получи не една, а три доживотни присъди. И нямаше да се разхожда в общежитие, а щеше да е в затвор със строг режим.

3 mladi choveshtki jivota?SMURT za pianata svinq!!!

Как е възможно ? Само за това ,че е пила толкова ,трябва да я осъдят на 12г. , това си е безотговорно деяние с предизвестен край!А за трите убийства до живот!!!!!!

как може беееееееееееее? тая е за доживотна присъда без право на обжалване!!!!!!!!!!!

справедлива присъда, която обаче не може да върне младите хора от оня свят.....

do stenata i na avtomati4na....

Все пак се поразрових ето цитат: При удара на място загинали шофьорът на луксозната кола Светослав Йонев, на 23 г., и возещите се 19-годишни София Костадинова и Александра Ненова. Александра е дъщеря на бившия окръжен прокурор на Перник Мариана Борисова. Сега Борисова работи във Върховната касационна прокуратура. ето и източника: http://w

нали уж 14 години?? и защо сега 12? нещо не вдявам. а 2,4 промила си е сериозно количество мастичка...

Алооо, поощрените с бонуси, стига с тези двойни стандарти, бе... А какво се случи с пияния зет на Врачанския полицейски шеф - и той затри едни деца и ...

Това дело е ужасно показателно! Не си спомням точно а и не ми се търси, но съм 99% сигурен, че точно тази жена беше блъснала сина на главния прокурор (пак не съм сигурен дали беше точно главния)... Тоест правосъдието е субективно. За едно и също деяние едни са условно други 12 години в пансион....

сурово наказание за всички като нея, поне 2-3 пъти по-сурово, след като е зачеркнала 3 живота, нейния трябва да бъде зачеркнат поне веднъж, пиана мърла. Дано всички мърльовци на пътя не отнемат други животи, а само собствения

Това не е достатъчно наказание.Ужасна несправедливост плод на корумпирана съдебна система и почти съм сигурен плод на некадърно-корумпиран полицейска работа.Все едно е филм за правораздаване над бял за убийство на черен в Алабама преди 50 години.Ами криво правораздаване по алабамски това си е то.Нещо трябва да се направи и то скоро.А иначе за такова нещо до живот за извършителя, а ако някой е затъпквал следи умишлено или поради некадърност също присъда и за него и 20 години за извършителя.

В Америка щеше да получи доживотна присъда

Общежитие открит тип е нещо като затвор. Там се излежават обикновенно присъди с лек режим и такива за неумишлени (както в случая с ПТП). Общежитието не е с килии, а се заключва само отвън. Т.е. съквартирантите си щапуркат вътре спокойно. Даже им намират и работа понякога.

абе що не я пратите на малдивите на почивка даже и джобни и дайте. ЕБАТИ И ДАРЖАВАТА ЕБАТИ И ПРАВОСЪДИЕТО

За цялата работа със Ставински е виновна на 90% полицията,преди да стане катастрофата са го спряли и са видшли че е пиян не е трябвало да му давата да се качва отново в автомобила.А за това че е бил пил нищто не може да го оправдае,но ако му бяха взели ключовете за колата нямаше да се стигне до тази трагедия.

не ме разбирайте погрешно, не защитавам жената, но в Перник се говореше,че автомобилът е бил управляван от сина й (а тя е била до него) и за да го защити е казала, че тя е шофирала. И така да е било, пак е виновна, че му е дала колата. не знам каква е истината, нито съм от Перник, нито съм свидетел, но престъплението е ужасяващо и трябва максимална присъда!!!

Ти явно не разбираш! За повече уцелени наведнъж бонусите са по-големи! В нормалните държави употребата на алкохол в такива ситуации е утежняващо вината обстоятелство. У нас явно не е! Какво не ни харесват тия разглезени западняци?! Да сме си били оправили законите... Ми че те и сега си ни устройват! ;)

с камъни на площада !!! Само така ще има правосъдие - справка Иран , Афганистан , саудитска арабия

Явно цената на човешкия живот в Перник е по-висока, отколкото покрай морето! Или може би пияният Стависки е имал право на бонуси, та за 1 убит и 1 жестоко осакатен получи само условна! А, забравих, президентски човек беше и призоваваше ако си пил да слезеш от колата, че иска да пристигне жив!

имаш пари - нямаш присъда, нямаш-пари имаш присъда

Срам ме е ,че живея в България!За 3 живота -12 години и то в общежитие!След като се е качила пияна ,значи умишлено е убила тези деца!Смъртно наказание за нея!

Не разбрах за всеки или за всички.

синът ми беше убит от шофьор със съдържание на алкохол 2,8 промила в кръвта.получи условна присъда ,не знам да ли изобщо осъзна какво е направил

нали беше само глоба?!

Какво точно е общежитие от отворен тип - да се разписва в МВР всяка сутрин.?

Така добре, а за Стависки какво осъд?

А с канкьорчето кво правим !? Продължаваме да доказваме че правосъдието е гола вода !! То хич го няма и трябва да се уволняват магистрати и съдии ! Някой има ли спомен каква беше присъдата на Майк Тайсън ?

Vse edno shte ja ub ijat

не мога да разбера начина, по който работи нашето правораздаване. онзи ставийски, пиян уби човек и рани друг за цял живот, а е на свобода. идентична ситуация и 12 год. затвор?! последно, да внимавам ли като шофирам или мога да мина и тънко?!

Малко са и 12 години. Доживот да лежи убийцата пияна!