Рекорден студ в много градове

През тази нощ най-ниската измерена температура за страната от синоптичните станции е в Севлиево - минус 28,2 градуса, а в редица населени места са регистрирани минусови температурни рекорди.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден студ в много градове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей не знам дали глобалното е започнало но аз съм от едно селце на 6км от гр Левски сутринта в 8чтемпературата беше -30 ни по вече ни по малко в9чбеше -26 замръзнаха и климатици и камини и всичко що требе да топли.Снегът е добре около 40см но е адски студ .

интерсно сега дали се въртят перките на ветрогенераторите и колко ток се произвежда от фотоволтици.

времето неоснователно притиска бойко. Зад поръчаното лошо време герб е сигурен, че стои Станишев, БСП и комунистите. Докога ...

taka she e severniq polus se e primestil za minalata godina samo 65km, kam Sibir e normalno e i sibirskiq klimat da se e izmestil she stava i po studeno vsqka zima

Спокойно! Вече задуха вятър от югоизток. Видях го. Ще се постоплим малко. Или поне няма да мръзнем чак толкова. Че и климатиците измъчихме.

Ако не минем на геотермална или ядрена или някакъв друг мега източник на сравнително чиста енергия ще ни се е* майката на всички човеци!

Истината е че в природата, икономиката и всичко останало си има цикли - и се редува затопляне със застудяване, такива студове е имало и ще има, нищо общо нямат с глобалното затопляне - с човешката дейност не може да се затопли толкова земята че да се промени климата - всичко е въпрос на цикли и се е случвало и преди и след време ще се случва пак. Така че спете спокойно.

Ето в такива температури се е водила битката за Сталинград! Грандиозна касапница! Войниците са спели в окопите, да не си мислите, че някъде на затворено, топло и светло. Слава на героите и от двете страни на фронта!

и за рекордните ниски температури е виновен Станишев, споко!

В тази хубава зима трябва да кажем БРАВО на работниците на Е.ОН, водоснабдяване, топлофикация, пътно управление, почистващите фирми,производителит и търговците на храни, че ни осигуряват добри условия за живот.А то както сме кекави, както пише един, няма да дочакаме затоплянето.Ако и Бойко беше дал пари за борба с глобалното затопляне представете си какво щеше да стане....

Що се нервите от това т.наречено глобално затопляне или замръзване?Важното за управляващите е,че разни слаботелесни ще ритнат камбаната /най вече пенсионери/,а оттам ще дойдат вярно малко пари за дрисливия бюджет,но все нещо е.Като се прибави от секиренето на инвалиди,сираци и болни, белким оправят положението си. АМАН от некадърници в правителствата изредили се до сега.ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ!

Студ се лее на кутийки, вятър вее на филийки. Сняг ще има на фъндъци, тук-таме и на герджици. Вънка вие вук, бате маа пръжки с лук!

Явно все още съществуват такива КЪСНО ОСЪЗНАТИ СЕЛЯНИ като този Умерен.А това е за него и такива като него-- Съществува наука която никак не е от скоро (ЕКОЛОГИЯ), която като цяло е сбор от доста науки и на която сум отдал 15 години от живота си.И точно заради съществуването на такива нещастници(неглижира природата поне 30-40 години) сме на този хал.Поне да не продължават да рушат съзнателно.

Аве хора, не разбрахте ли че като зимата става -20 градуса - както никога преди в историята на планетата, а лятото +40, това означава че има някакво зверско глобално затопляне и края на света наближава с всяка изминала секунда? Добре че американците и китайците бутат пръти в колелата на ЕС, които с поредната си манипулация се опитват да ви цоцат парички от джобовете.

Слушай сега да ти обясним като на ентелегентен човек.На студената вода с температура 0 градуса по наш'те ширини и викаме лед.Дори в Полярния пояс дет' викаш,темпертаурата на водата е поне един , два градуса над нулата.Погледни на картата размера на Черно море или Родопите и вземи да смалиш малко размерите...най големият айсберг дето се е откъсвал беше около 150-160 метров ,ако не ме лъже паметта.Освен това малко е трудно с един -два айсберга да промениш течението на Гълфстрийм.Размера му грубо е колкото на всички реки на планетата ,взети заедно.Образно /за да ме разбереш/ е все едно да пуснеш в казанчето на радиатора на колата ,бучка лед.Ефекта ще е неособено голям.

Понеже съм на 70 г. и помня по-отдавна от пишещите тук, ще ви кажа, че такива студове в София има през известен брой години. Започвам с 1942 г., после 1947 г.(имам много хубави снимки пред Нотариата в София върху планини от сняг - живея наблизо). После 1953 г. -получих премръзване на някои пръсти , защото и в училището беше доста студено, после 1963 г. През януари не можах да стигна за 10 часа до Михайловград, след това 1985/6 г. се наложи да се карам на едни милиционери в едно Управление, защото само те не си бяха почистили и т.н.Така, че такъв студ би ни учудил , ако е през април-май( и през тези месеци е имало случаи да вали сняг). България е на едно особено място и се влияе, от разни въздушни маси ту от Сахара, ту от Арктика. Така че си стойте по възможност на топло, обличайте се добре и няма да загинете. А за онези от Добричко ще кажа, че даже тези студове и снегове са полезни за бъдещата им реколта. Специална препоръка към възрастните - съобразявайте се с обстановката и не правете излишни разходки само, за да ви премерят кръвното например.

Още ли има такива тъпи селяни като тоя Умерен. Дано поне през 2010 г. да им се отворят очите. Когато те са рушили Земята (пр. 30-40 г.) са си питали крачула. А освен това има една наука, която никак не е от скоро (нарича се ЕКОЛОГИЯ -пояснение за тъпаците), която като цяло е сбор от доста науки и дисциплини, и с която се занимавам професионално от 10 години.

Globalnoto zatoplyane e edna globalna manipulatsia s tsel turgovia za miliardi s vredni emisii i vlagane na bezumni pari v opredeleni tehnologii.

E,ne moga da razbera,za6to kogato po Koleda be6e ne normalno toplo i vsi4ki se oplakvaha,sega puk si e normalno studeno i pak se oplakvat.Haide stiga,zima e,normalno da e studeno.I drugi studeni zimi e imalo.

Ааа не много си умерен. Да фащат гората и да живеят природосъобразно за да не се затопля глобалното затопляне - никакви коли, телевизори, печки, анай малко лампи. И да не са посмяли да итсекат дърво и огън да запалят - сакън ще се затопли глобалното затопляне. Ха ма ха чай ще им даваш ами то подгрева на тоя чай ток гори и от там ето ти затопляне на глобалното затопляне.

ти малоумен ли си или да? Не виждаш ли че има глобални промени в климата (поради затоплянето, което стапя ледовете, които пък променят топлите течения в океаните, което пък води хем до по-силни бури там където са се затоплили, хем до по-големи студове, там където са изстинали), които обуславят точно това - екстремен, а не умерен климат - от +20 градуса на нова година до -30 малко по късно - това са 50 градуса амплитуда!

А такааа значи сега поради глобалното затопляне имаме глобално изстудяване. Брех как не се сетих по-рано. А като се замисля малко , щото не мога повече, не е ли заради глобалното застудяване да става глобално затопляне. Уффф обърках се. Абе я по-добре до ходя в гората та да не спомагам за увеличаване на парниковите газове, ам пусто да остане там ще трябва да ям мнооого трева и сугурно много ще пърдя като кравите дето и те ядат трева и нали много метан изпускали и създавали глобално затопляне. опс пак се отплеснах та за пърденето ми беше мисълта, като пръдна значи директно произвеждам парникови газове от гъза си. Ми той най-добре да се фръмна та да не спомагам за глобалното затопляне със съществуването си. Айййй ама като се гръмна пак барут, огън газове пак затопляне. Малеее нема угодия. Я бе най-добре верно Боко да се върнр от Германия да ни обясни каква е ролята на станишев з аглобалното затопляне и има ли връзка тройната коалициая, по станишево време не сегашната, с глобалното изстудяване тия дни. Айде със здраве и да не пръцкате че видите ли какви проблеми стават.

Добричлията разбирам те напълно и аз при подобен студ пътувах 1 път в МЕЖДУНАРОДЕН!!!! влак от София до Букурещ - студа беше нещото което никога няма да забравя, защото точно в тази част в която са вагоните от международната част, нямало парно! И после онея да протестират че нямало пари - ми няма - кой малоумник ще се качи пак на влак след такава случка?!??!?

elate v kneja da vidite stud

тази сутрин в с. Червена вода, Русенско, в 7.30 ч. температурата беше -26.3

Всички полуобразовани кретени и мошеници, които говорят за глобално затопляне да изкарат едно денонощие на открито, но тъй като сме умерени, да им се отпусне по един термос чай.

днес в гр. Средец, Бургаско в 6 часа беше -24 градуса.

нали днес вече трябв да е последния студен ден, от утре ха ха ще е по-топло :)

При студ от -26градуса пътувахме снощи с влака Добрич - София! Да ама този студ беше отвън, а в купето беше минус 36 градуса! БДЖ ли сте , какви сте , как не ви е срам, бе малограмотници , кретени и престъпници! Знаете ли че във влака имаше деца , които посинели от студ плачеха и виеха като кучета, бременна жена, увита в парцаливи одеала приритваше и в полусън само повтаряше: 'да не пометна , Боже, само да не пометна.Хората прави тропаха на място, тупаха се с ръце по тялото, духаха по премръзналите си пръсти и ...псуваха! Ама яко псуваха! Псуваха и властта, и Европа и целият свят псуваха, но най-вече пустата си орисия, че на този свят са се родили, че в тази нощ на влак са се качили!

Стига с тези температури - нормално, дори полезно, през зимата да са такива на нашата географска ширина. Или вече темата за свинския грип не е актуална и няма никакви убийства или по-така катастрофи, та трябва да се поддържа нивото на ужаси и страхове. Нашите родители помнят и по-големи студове, здравата зима е предпоставка за нормално природно равновесие. Преди години реките са замръзвали, хората са карали кънки по тях. А забравихте ли класиката на нашата литература, как минават замръзналия Дунав с дъска? Сега какво - станахме нежни, гълтаме хапчета, но не можем и час да издържим навън, ваксинираме се, увиваме се с шалове при най-лекия вятър и само се оплакваме. Не вярвам да има човек до 20 години, който да може сам да нацепи дърва, да зареди и запали печка. С една дума студът си е нормален, но ние сме кекави.

Пълни глупости са когато се казва сега че с Атанасовден свършвала зимата 17.01. Хората в миналото са го казали, когато празника е бил на 30.01. по стария календар, а на Иванов ден 20.01 са най -големите студове по стария календар.

Най-накрая някой да го обясни това нещо.

преди да започнете да ревете, че няма глобално затопляне, ще ви го обясня просто, като за ентелегентни ора. Поради глобалното затопляне от Полярния пояс се откъсват огромни парчета лед, които поемат на юг. Освен това при топенето на леда в Северния океан постъпва огромно количество вода с температура 0 градуса, която преди това не е била там, а е била върху ледената кора под формата на ледена планина да речем. Тогава тая студена вода, която е колкото Черно море и отгоре, и тия ледени късове, големи колкото Родопите например, слезли на юг, променят курса на топлите течения като Гълфстрийм, и също така понижават температурата на околната вода и изобщо околната среда, което води до температурни аномалии.

Мерките срещу глобалното затопляне се оказаха прекалено ефикасни.

на много други места температерите са -22 но ги съобщават като -14 аз съм от Раднево и тук е - 25

Спокойно, идва глобалното затопляне!И всичко ще си дойде на мястото.

Сега чакам да се върне министър-председател от Германия и да намери някакъв повод за да обяви , че за студа и снега е виновен Станишев и че тройната коалиция още миналата година е подготвила заедно с руснаците идването на студената сибирска вълна , за да ни изнудват да горим повече руски газ. Конспирация насочена срещу неговото управление. мръсници

Помня много ,ужасно студената и снежна зима на 1963 г.с рекордните количества сняг-в Пловдив достигна 63см.

ЗАПОЧНААААААААААААА

факта, че ползваме думата затопляне, не означава, че ще сме винаги на 30 градуса жега.. означава, че ще има все повече аномалии като тези: лятото +50 градуса, зимата -50.. стягайте се и нека променим нещата! www.zeitgeistmovie

През тази нощ най-ниската измерена температура за страната от синоптичните станции е в Добрич - от минус 25,5 градуса или В Севлиево температурата е била минус 28,2 градуса, но това не е рекорд