Цените на жилищата продължават да падат

Индексът на пазарните цени на жилищата за четвърто тримесечие на 2009 г. спрямо трето тримесечие на 2009 г. е 98.1.0 на сто, т. е. средното намаление на пазарните цени на жилищата е 1.9%.

Обратно в новината

Коментари - Цените на жилищата продължават да падат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените в Европа са далеч нагоре. Лихвите в Европа са далеч надолу. Предстои постепенно изравняване и по двата показателя.

абе кой идиот ще купи тия кирпичени корита, дето ги продават навсякъде ? трябва да си завършен кретен, за да се набуташ в тия клозети. ама нейсе, бедната ни държавица е съсипана и хората са принудени да се натъпчат в помиината яма, наречена столица. за бога братя не купувайте тия ламаринени кутийки, кризата ще продължи поне 3-5 години. за това време много неща ще се променят, и цените ,,,хм.

Купих апартамент акт 16 от 2005 г. в центъра на малък областен град, но на тиха улица 3-ти непоследен етаж - 80 кв.м. с общите части 3 стаи, коридор, тоал.+баня за 350 евро кв.м 80 х 350...

Аз съм брокер от 20 г.Изчакайте още.Не 6 месеца а поне година още ще падат цените.Не хранете търтеите. банките и паразитни комисионери...Да не говорим за спекулантите дето купуват с цел препродажба и огромни печалби....Въоръжете се с търпение ако нямате голям зор....Който ме послуша ще спечели...който бърза после ще плаче сума ти години.....Много хора вече не могат да си обслужват И кредитите....и това доведе и до отнети имоти.. ще се увеличава предлагането им на пазара !!!!ИЗЧАКАЙТЕ ГОДИНА ТОВА Е МОЯТ СЪВЕТ !!!

ей,тарикат,първо все някога ще свършат,то безкрайни неща няма на тоя свят.второ-какво ще оставиш на скъпоценните си дечица бе,мършо,на бъдещите бизнесменчета?????де нещастен.....

АБЕ СМЕШНИК ТИ ЯВНО РАЗБИРАШ ОТ СМЕТКИ КОЛКОТО СИ ВИЖДАЛ И ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА.ДА ПИТАМ РАЗБИРКОВЦИТЕ....ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ СПОР НЯМА НЯМА ДА ИМА РЕАЛЕН ПАЗАР И СЛЕД 10Г,ПРОСТО СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ВЪЗМОЖНОТО ТЪРСЕНЕ. А ПРИМЕРНО КАК СИ ОБЕСНЯВАТЕ КЪЩА В БОЯНА ИЛИ ДРАГАЛЕВЦИ ЗА 150-300 ЕВРО КВ М? ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ИЗЛИЗА НЕ ПО-МАЛКО ОТ 500ЕВРО ДА СЕ ПОСТРОЙ? АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ...ЩОТО РАЗБИРАТЕ И ЗА ТОВА СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ ПО-ФОРУМИТЕ....И ПАК СИ ОСТАВАТЕ БЕДНИ ЦЪРВУЛАНИ...ГРОЗДЕНЦ МАЙ ВИНАГИ ЩЕ КИСЕЛЕИ ЗА ТАКИВА КАТО ВАС:))

До бизнесмена с многото сметки - защо ли се пъне тогава да обижда и да се обижда като си имал пари за цял живот, а селянин от селянин не се обижда. Истината боли и никой не иска да ти Купува от теб, така че си стой със сметките и си преживявай, а кой каде живее - не си направил проучване, за да казваш това . При условие, че има тр пъти повече апартаменти на семйство в странат смятаи някои имат по два апартамента. Е живи и здрави.

Аз не казвам, че законът не е правилен. Така трябва да бъде, всичко да се смята. Въпросът тук е като средностатистически купувач и нормален логично мислещ човек какво ще ме накара да си купя жилище с реални 40 кв като за същите пари мога да си купя реални 75 кв? И въпросът е защо държавата не променя старите актове тогава? Защото в момента ако си купиш старо жилище го плащаш на старата квадратура смятана по старите закони, ако си купиш ново го плащаш на новата квадратура смятана по новите закони? Ето това не е редно, тук трябва да се намеси държавата да балансира нещата. А не както се оплакваше една жена преди месец на едни строители, че като купувала мислела, че ще е 100 а то реално били 60 кв. Или трябва по закон новите жилища да регламентират 1/ обща и 2/ реално използваема квадратура за живеене, или старите актове трябва да бъдат сменени и квадратурите да бъдат преизчислени по новите закони. За да може хората реално да си направят сметка какво купуват и в какво пространство ще се разполагат. Защото в момента е една мъгла и аз съм срещал вече излъгани хора, на които е била умишлено забравено да се спомене тази малка подробност преди започването на строежа в процеса на зарибяване. Така че лошо няма, но нека регламентираме всичко по едни и същи правила, за да излезе наяве истината за квадратурите, за да не позволяваме на некоректните строителни фирми да използват тази хитра вратичка в момента. Дето се вика още едно нещо да стане като по белия свят :)

Не купувайте !!! Цените все-още са измислени ! Идва време дето ще ви правят и сви...ка за да им купите и за 100 лв. на квадрат ! Повярвайте ми !!!

Га станат 2 за лев и един бакшиш, тогава жа купа.

Имаш 6-7 сметки пълни с пари ....и още 15-20 кредита хаххахххахахахахаха . Палячо.

Защо се нервираш, бизнесменче? Човек ще рече, че вместо сметки имаш кредити!

И още нещо - не забравяйте, че продавачите на жилища(инвеститори) са има-няма 2%. Останалите са собственици на жилища и това означава(намалението че те са обеднели! Хайде, со здраве!

Всяка стока струва толкова, колкото купувачът е склонен да плати за нея! Всичко друго са бръщолевения и жалки емоции!

Ти си бизнесмен, колкото аз доведената леля на Чингиз хан........

Схемата/ далаверата с цените на новото жил. сторителство е международна пирамида - а не бълг. отклитие. Центърът е едни, и кукловодите са едни и същи. Жалко , че българите се хванахме на въдицата - защото ние ще се окажем най-излъгани.

Селяни, мизерни мишки - ИСКАТЕ АПАРТАМЕНТИ БЕЗ ПАРИ - е от мен няма да купите - живейте си при мама и тати - аз имам 6-7 сметки пълни с кинти - мога да изчакам края на тази кризи(мога цял живот да не работя!), но ВИЕ сте мизерници!

РЕАЛНО ВЛОЖЕНИ ПАРИ ЗА ТРУД И МАТЕРИАЛ-150 EUR/M2,НОРМАЛНА ЦЕНА НА ИМОТА 300 EUR/M2,АКО ЩЕ ДА Е ГОРЕ НА МУСАЛА-ВСИЧКО ДРУГО Е НАДУВКИ И СПЕКУЛАЦИИ ЗА НАИВНИЦИ И ШАРАНИ!!!!!!!!!!!!!!

180-320 euro m2

Според НСИ. Статистиката на НСИ е следната /като във вица/ Ако главата ти е във фурната, а краката във фризера, средно статистически си много добре.. И тъй като не им вярвам изобщо, може ли разяснения как е изислена ...Средната пазарна цена на жилищата за страната през четвърто тримесечие на 2009 г. е 1001.72 лв./кв. м. редварително Благодря на НСИ за компетентния отговор

цената на един недвижим имот в България ще започне да пада когато българите проумеят че цената на имота се определя от наема който може да се вземе от него. Още нещо много важно. В момента българина не плаща почти нищо за издръжка на своя имот. Когато той започне да плаща данъци върху реалната цена а не върху измислена данъчна оцинка ,високи такси за свързвоне към ЕЛ и ВиК то тогава нещата ще се променят.Българите подават декларация ,че не живеят в един имот и не плащат например такса смет,а както знаем тази такса се състои от няколко компонента и т.н.

докато балъците чакате цените да паднат още,аз съм дал всичко под наем,нека ми е

РЕАЛНАТА ЦЕНА Е 200.250ЛВ/КВ.М МАКСИМУМ И ТО ЗА СЕЛО ВАРНА ИЛИ СЕЛО СОФИЯ.СТРОИТЕЛИ И БРОКЕРИ ДА ДУХАТ СУПАТА И ДРУГИ НЕЩА ДА ДУХАТ.....ХА СЕГА ДА ГИ ВИДИМ КАК ЩЕ МИ СЕ НАИГРАЯТ....ХА-ХА-ХА

За повечето неща си прав, но за реалната квадратура - не! Кой искаш да плати общото стълбище, по което стигаш до апартамента си? Ами коридорите в мазето, общите помещения? А площите, върху които са стените? Или искаш да си измериш стаите от стена до стена и 5х315 - да платиш 15 кв.м? Ако знаеш къде по света е така, просветли ни!

качването на цени ще е признак, че се излиза от кризата. В САЩ се молят да им се вдигнат цените на имотите, нали от там почна всичко. Когато балона се спука при падането на цените в края на 2006 и началото на 2007, и всички задбалансни финансови инструменти лъснаха, казаха, че положението ще се оправи, когато се вдигнат цените. Това, че падат ама изоообщо да не ви радва.

РЕАЛНАТА ЦЕНА НЕ НАДВИШАВА 400 ЕВРО СПОРЕД ПРОТАВАЧИТЕ НА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И ЧАСТНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ А НЕ НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ, КУПУВАЙТЕ САМО ОТ СОБСТВЕНИЦИ

Очаквайте да се вдигнат цените с това правителство в момента. Скоро след като банките изкупят лошите ипотеки на жилищата очаквайте и те да вдигнат летвата с някоя и друга педесетачка в еуро на квадрат.

Цените падат, но не в сайтовете на агенцийте тез все още търсят балъци, а таквиз има много:) и тук даже пишат :)

още преди година ви пеех , че ще падат и то яко и сега ви пея не ще падат а ще се сринат понеже идва депресия в цяр свят и то яка депресия - дето не сте виждали и чували понеже минаха 80 години от предната е сега , колкото и да не ни се иска това ще стане . помнете на дедо ви думите .

То с новото строителство как няма да поевтиняват - едно че в момента няма пари, едно че от новите апартаменти да попаднеш на нещо свястно построено е почти нулев шанса - за реалните квадратури между стари и нови да не говорим. В новите по закон включват части от стълбища и дворни места и т.н. Преди седмица гледах 75 кв ново строителство. Реално е около 40 кв площта за живеене - 2стаи + тоалетна с баня. И затова ми искат близо 45 000 евро. За тези пари ще си купя стар монолит със реална квадратура, че даже и ще го постегна и ще имам близо 2 пъти по-голям апартамент. Да не говорим, че както споменах никой не може да ме убеди, че новото строителство КАТО ЦЯЛО има някакво качество - от комунистическо време е за предпочитане. Новите технологии са хубаво нещо, ама в БГ много взехме да претупваме нещата за да печелим по-бързо пари. В крайна сметка се получава така, че масата ново строителство въпреки всички нови материали и техники поради претупването има по-ниско качество от старото строителство. Примери има безброй/некачествена изолация, доволно криви стени е най-редовен номер, проблеми тип течове с ВИК и слаби ел.инсталации поради поради полагане на кабели с по-малко сечение и т.н......./ Лично мое мнение - стар монолит е най-доброто на пазара като цяло. Новото строителство не е за средностатистическия българин, най-малкото като цена, ако приемем че се улучи качеството.....

А ако дойдеш в Лондон ставаш от шоп жител на света:))))

Дрън, дрън ... Падали цените. Глупости на търкалета. Излезте на пазара и се опитайте да намерите свестен имот и пак ми твърдете, че цените са паднали. Паднали са офертите за панелки, които и преди никой нормален човек не си купуваше. Пазара е цената на която стават сделките, а не цената на която се предлагат от продавачите.

НЕЩО БЪРКАТЕ - ОТ КЪДЕТО И ДА ДОЙДЕТЕ В НАЩИЯ ГРАД СТАВАТЕ СТОЛИЧАНИ НО НИКОГА - РАЗБЕРЕТЕ ГО ХУБАВО - НИКОГА СОФИЯНЦИ.

Някой да направи един сайт за покупко/продажби на имоти от частни лица, че тия фирмените изкривяват пазара

Някои получиха пари ; много пари . Като типични махленски шмекери направиха какафония ; голяма какафония . И парите отидоха ; всичките . А сега тези някои имат да си връщат вересиите ; всичките . Казват - било нездравословно да се бавят ; много нездравословно .

Ама и той не ви вярва, щото преди 3 месеца си купи двустаен за 800 евро/м2.

За 200-300 евро за кв.м. ще си купиш талашитен кенеф във Волуяк и то без земята...и без керемидите...

Само за прехвърлянето на жилище платих 4000 лв., а преди беше 400 лв.

Абе, лаладжии, какви цени са паднали, защо само лъжете нарада, всичко се вдига, надницата на строителен специалист от 10 лв. стана 100 лв., материали и цени за строително право растат всеки ден, адвокатски и нотариални услуги станаха 4 пъти по-скъпи, къде го виждате поевтиняването, или сте платени клакьори само да лъжете бедния, изстрадал и объркан народ !!!

да бе, повЕрвах ти. стига си лъгал - цените точно по черноморието са зловещо надолу.

Падали? Ще паднат мутрите -предприемачи и селяните дето не могат сега да си погасят заемите!!! Мнооого ми е кефф!! Чистка! А и кои ще им плаща тия цени, при положение, че в Америка вече квадрата е 100 долара ?? За изораните пътища ли? За рекета на топлофикация и гъзификация? За енергото- дето за 3 месеца не ти дава справка откъде идват сумите ли? Или за кулите строени с морски пясък, дето при 4 степен са долу? За кое?

И да падат, и да не падат - все ми е тая. Аз в мафиотската клоака България не се връщам.

оня мистериозен фонд,който щеше да изкупи половин София? И нямаше да останат жилища за мераклиите да стават столичани?

Kraino vreme e durjavata da naloji sus zakon jili6tata da se prodavat s cena na 4ista jili6tna plo6t - a ne da ni prodavat ob6ti 4asti? Tova nikude po sveta go niama! Otdelno 4e ako vzemete edna ruletka i izmerite kvadraturata koiato vi obiaviavat nikoga niama da suvpadne s realnata - toest i ottam lujat! I ne burzaite da se hvurliate da kupuvate, o6te 6te padat cenite - pone do eur300-400/m2

Нека ви открехна за старо борсово правило: имаме BEAR market, само ако 1) цените падат и 2) обема на продажби (volume) се покачва

разбира се че ще падат,и още ще падат. не е възможно в нашата кочина цените да са като в германия или австрия!? няма база за сравнение,инфраструк на живот,хигиена,иконом и т.н. просто тук изкуствено ги вдигнаха за могат мутрагените да си изперат паричките та дори и да натрупат още от балъците селяни,които пък съкровенната им мечта е да дойдат в софето. то затова и софия заприлича на трудов лагер. аман от тия нагли селяндури. навсякъд се навряха и затова сме на това дередже. в политиката всичко е селяк и голтак,после се чудим защо не върви. селянина идва за да се награби,не за друго.цял живот е бил келеш и като му падне не прощава!

Хахахаха къде ги тея паднали цени? Айде бегайте оттука с тея поръчкови статийки. Това го слушаме от началото на 2009... А реално? Аз следях няколко имота и нито един от тях не е паднал и стотинка.. Може и да паднат, ама само калпавите имоти в зачуканите квартали.

Трябва да станат 250-300 лв.кв.метър.А уж стройтелни предприемачи и брокери казват, че цените са тръгнали наогоре!

Тези, които не са забелязали, че падат, да си купят очила.

къде е този пазар, че не го виждам - улица адрес