Глобиха Глобул и М-тел за високи цени

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) санкционира "Космо България мобайл" ЕАД (Глобул) и "Мобилтел" ЕАД за неизпълнение на наложени от регулатора ценови ограничения, съобщиха от комисията.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха Глобул и М-тел за високи цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проклети МТел, чумата да ги тръшне тези бандити и пладнешки разбойници. При 19.90лв. месечна такса от 6 месеца не ми осигуряват в София покритие (на цялата кооперация, която попада в радиосянка), а мръсниците ми таксуват по 100-120 лева месечно за разговори, които така и не съм провел. МобилТел са най наглите мошеници в Европа - те са част от престъпната група на Наглите. Бягайте от МТел - техните цени за разговори на абонамент са по-скъпи от разговорите на VivaCom на предплатена карта !!! Ако не вярвате - сами проверете !!! Ще останете удивени, че такава наглост е възможна !!! Никога не ставайте абонати на МТел !!! Не защитавам Глобул и Виваком, те също са мошеници, но наглостта на МТел е нечовешка, ненадмината !!! Проклети МТел, проклети !!!

Казах Ви, да ме погребете с г...а на горе че ще дойде време да го целувате.Бай Тодор.

ha ha 5 000lv sedmi4no...te pravat tolkova v minuta ...daje kade ti minuta...na 10 sekundi sigrno .....4 000 000 karti da ima...v edin moment razgovariat pone 20-30 000 dushiminimum ako ne i pove4e ...minimuma ako vzemem 30 000 dushi v minuta po 0.45lv 10500lv v minuta..tova e vse pak grubo moje i poev4e moje i po malko....no na fona 5 000 lv sedmi4na globa ...smeshnici i skapana darjava

O4evidno Globul i Mtel davatna KRS po 100 000 sedmi4no za da gi globiavat po niakakvi sme6ni 5000lv. Te tia pari gi izkarvat na minuta..

А данъкоплатците колко плащат на КРС седмично за да си тътрят дебелите задници за рушвети до Мтел и налагат смешни глоби?

Moshennici sa gadni ne znam zashto gi turpim...oshte .....trqbwa po visoki globi i nikakwo oprawdanie

Беше най-прав(а). Говориш 10 сек., плащаш лев и 80 ст. После ти удрят една такса от минимум 15 лв. месечно и за десерт - 20 % ДДС над тази сума. Провел си десетина разговора при яко стискане цял месец и плащаш минимум 36-40 лв. НЯМА ЛИ НАЧИН ЕДИН КОНТРОЛЕН ОРГАН ДА ЗАСЕЧЕ КОЛКО Е ДЪЛГА ЕДНА МИН. ПРИМЕРНО СПОРЕД ВИВАТЕЛ?

Аз се чудя защо КРС още не е глобила Мобилтел и Глобул за картелно споразумение на пазар.Чуддя се защо и от Виваком си траят явно и тях това положение ги устройва.

усещам че доста от хората които пищат работят във виваком. Всички са един дол дренки ама ми е чудно само защо бившия монополист не беше санкциониран че не пускаше свойте абонати със фиксирани телефони да се изнесът от оператора та трябваше да си сменям номера който ми е от как се помня, и съшо да бъде санкциониран по същата причина по която ги санкционират и глобул и мтел, и те са със сьщите цени

А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТРУПАТ ПАРИ ЗА НАША СМЕТКА..

Umnite hora kazvat ne sym tolkova bogat da si kupuvam evtini produkti.V promociite ili shte te obvyrjat s dogovor ili s izplashtane a vsichki znaem che tova e predpostavka za neizgodna sdelka. Az za tova polzvam star telefon ne se izjivqvam za boz. Kato doide vreme i go zasluja shte vleza v magazina bez da pitam za cenata shte si izbera stoka. Poznati mi kazaha da ne se pazara i da se zalygvam po promocii i razbrah che sa pravi.

Смехотворни глоби и циркаджийски изпълнения - поне три нули още трябва да има зад глобите за да му мигне на някой окото....

Освен че винаги взимат повече отколкото ти е договора по някакви незнайни схеми, служителите им са едни надменни такива все едно са хванали господ за шлифера и едва ли не ти извършват безплатна услуга. 1. Да им се вдигне глобата на 500 000 седмично 2. Да се задължат да сключват договори позволяващи отказване по всяко време 3. Да се задължат да имат прости и лесни за разбиране тарифи и планове 4. Да се задължат да включват в рекламната цена всички скрити такси и ДДС-та 5. Да се задължат да премахнат съобщението при промяна на оператора и запазване на номера Прости неща, ама няма кой да ги свърши.

Обсъждахме няколко пъти с приятели (живеещи ясно къде) по въпроса за джи-ес-ем нещата . Прелюбопитни неща : - за 250 мин/месец и безплатни нощем и събота/неделя разговори било около две средни часови ставки (апарат и аксесоари дават ги включени) ; - компаниите са глобявани ако цените им са по-ниски от минимално допустимите ; ако ли са свръх високи то просто клиентите си отивали .

Тези компании печелят по 16 милиона на ден. 5000 лв. седмично е смехотворна глоба за тях.

червеите които организират подобни мероприятия не могат да смятат за тях хиляда е страшно много а трилион ограбени долара от мобилните оператори са около половин чувал леко развалени картофи

Всички се гавреха и продължават да се гаврят с нас .Костовци,кобурги,Ст и тем подобни измети ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ.Гневът на народа ще ви постигне,но каква полза за изстрадалите хора

КРС,ставате за контрол само на сергий на Женския пазар.Корумпирани чиновници около баницата.Най високи цени,за най обрулената държава и наложени глоби, като за бозаджий.

Затова са милионери

Тия мобилни оператори се забравиха нещо съвсем- точно понеже сме паплач, а не народ- трябва някаква комисия да им налага глобите- та ние една стачка като хората не можем да направим, камо ли да се противопоставим на мобилен оператор.... И ако обичат тия мобилни оператори да спрат да ми цитират Европа- това било толкова, онова било толкова там- а няма ли някой най-накрая да каже- колко са ни доходите в съответствие с Европа, че да имаме такива претенции да ни одират кожите с какви ли не високи цени и налози!!!!!! Ако ми дават Европейска заплата нямам нищо против да плащам и европейски за какво ли не и тук, но докато я няма- не мисля, че някой има основание нещо да изисква от мен!!

малоумни са ни управниците или тарикати които лапат комисионни,тези трябва да бъдат глобявани с 500000 лв. на час не на седмица ,това са едни от най големите кръвопийци в държавата с рушвети потдържат цените високо над летвата в Европа,макар че сме най бедната държава в ЕС.

I na tiah da im.................. e sladka banitzata !!!!

5000 sa im malko 1000 000 sa da se stresnat

Ами първоначалното отчитането на минута, това къде го има? Говориш 10 секунди плащаш 60 секунди....А на всичко отгоре има и първоначална такса свързване. Ама то в България всичко е така, винаги те карат да плащаш нещо, което не дължиш за пример топлофикация и т.н.

Изглежда всички са на мнение, че мобилните оператори са едни от най-големите мошеници в страната и явно никак не е случайно!

И СЕГА ТИЯ ЩЕ СИ ГО ИЗКАРАТ НА НАС ТЕХНИТЕ АБОНАТИ

бълха ги ухапала тези мародери

Какви 6 евроцента!Мошениците от М-тел прибират по 0,54 лв. за разговор в тяхната мрежа от прима картите! Да не говорим,че сигналът им напоследък никакъв го няма!

Мястото на цялата тази паплач е в Белене!!!

абе вие забелязахте ли, че пише цени за терминиране, което е различно от крайни цени за потребители. Намаляват цената на плащанията един към друг, не на нас към тях. Ние ще плащаме и тока и телефона, пари бол, да е.... и държавата дето си продаде всички печаливши фирми на чужденци

Наистина защо не е глобена Виваком? Защо Виваком не беше глобена и за друго - Затова, че не спазва наредбата за регистриране на предлатени карти и изискваше повече лични данни, от изисканите официално по наредба на КРС? Ако не им се предоставеха, те отказваха регистрация. Много хора не бяха съгласни с безразборно събиране на лични данни, над предвидените в наредбата, и отказаха да си регистрират картите. Защо КРС не си мръдна пръста тогава и не наказа Виваком за това произволие?

Къде са тези 6 ст? То не се гледат само числата, ами и условята. Нека сравним предплатените карти в България и в Германия. Нека сравним при сходни абонаменти какви са цените в България и Германия. Нека сравним и заплатите! Санкции до дупка!

При милон на ден чиста печалба... Тея се базикат с народа, братлета! Който е определил 5000 на седмица е копеле, тр. да бъде показан на снимка на площадите, за да могат хората да я плюят.

тез типове трябва да ги закрият - всеки да си взима сертификат да си премести номера към Виваком (най-тънкана е и се говори много повече). Аз лично отидох и си прехвърлих номера в Мола. В коридора им е изнесен офиса и е много лесен и удобен - работят от 10 до 22 часа и са много точни момичетата. Аиде всички на сертификатите и към Мола, но не на шопинг а да направим разговорите достъпни :)

BB ne te izbiraha grackite fermeri a nie-vij kakvi solidni globi se na4islqvat na tezi bedni firmi,a kakvi ni6tojni hilqda lv ako ne si pla6ta6 zdravno osigorqvanevzemete se v race da ne vi izritame s po-golqm 6ut i ot 4ervenite bokluci

BRAVO I TOVA E NESHTO !!! GLOBYAVAITE GI VSEKI DEN PO 5000 LEVA MOLYA VI !!!!!

Годишен приход на МТЕЛ за 2008-ма година 1301.43 милиона лева. Проста сметка покавза че изкарват по 2510.47лв на минута тоест тази седмична глоба от 5000лв те я изкарват ама точно за 2 минути! Ако не вярвате отидете на сайта на telekomaustria -> избирате english version -> investor relations -> publications -> annual reports -> AnnualFinancialRep

Печалбата на GSM операторите се изчислявя ня десетки милиони левове годишно,

очаквайте скорошно увеличение на телефонната сметка с цел коригиране на глобите към мтел и глобул .Същото е и с чез и те така гледат от редовните си платци да си вземат разликите от циганския ток и глобите от енергийната комисия не знам до кога ще ги трае народа тия душман-изденици ,търпелив народ сме ама всяко нещо си има граници .

Докога ще търпим тези подобия на мобилни оператори? Толкова ли сме зле, че всички ни използват, мамят и цицат като вампири?

Да, глоби от 5000 лв. са малки за операторите. Освен това забелязали ли сте, че Глобул и Мтел преподписват договорите автоматично. БЕЗ ДА ИЗВЕСТЯВАТ КЛИЕНТИТЕ СИ ! ! ! Ето какво ми се случи само преди седмица. ( Да знаете, зашото някой ден може и Вие да сте от потърпевшите. ) Виваком предлагат горе-долу добър план (добър за БГ) ако абонат премине от друг оператор към Виваком. Моя договор към Мтел изтичаше на 21 януари 2010 г. На 7 януари отидох в офис на Мтел и от там ми казаха, че договора ми се подновява в момента и съм изпуснал срока. Срока е бил до 21 декември 2009 !!! Т.е. 1 месец преди изтичането на договора ако не подам молба за прекратяване Мтел автоматично ми го подновява за същия период. За да се откажа от Мтел искаха да платя всичките неустойки по още не преподписаният договор. МНОГО НАГЛО ! ! ! Добре, че имах друга карта на която платих неустойки само за 2 месеца . (Същото е положението с договорите и в Глобул, но те са малко по добре след като ми поискаха само 100 лв неустойки независимо от това кога ми изтича договора.) И което ми беше най-обидно е, че от Мтел 10 дена ми се обаждаха да ми предлагат по-изгодни планове, но за съжаление само ми изгубиха времето.Поне се надявах,че след като съм им клиент още от 1997г. ще ми предложат нещо разумно, но уви. Не съм фен на Виваком, но от всички оферти които се предлагат на пазара техните са най-изгодни. На плана който подписах договор отчитането е на 30 секунди и минутите, мегабайтите се прехвърлят за следващия период ако не се изговорят.

а водата и тока?

Какви са тези смехотворни глоби? Глобата за такива фирми трябва да бъде минимум 1 милион на ден!

ЕТО ЕДНА ТАРИФА НА ОРАНЖ АВСТРИЯ;1000 МИН КЪМ ОРАНЖ ,300 МИН КЪМ ЕВРОПА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ОПЕРАТОРА Ipfone 3G БЕЗПЛАТЕН ЗА 29.90 ЕВРО НА МЕСЕЦ С ДВЕ ГОДИШЕН ДОГОВОР ИСРЕДНА ЗАПЛАТА 1400 ЕВРО НЕТО.ДА ГИ ГЛОБЯВАТ С ПО 1 МИЛ. НА ДЕН ЧЕ НАВРЕМЕТО ПЛАЩАХМЕ ПО 400 ЛВ ЗА КАРТА И 1.30 ЛВ НА МИНУТА

ЕТО ЕДНА ТАРИФА НА АВСТРИЙСКИЯ ОПЕРАТОР ОРАНЖ ; 29 ЕВРО НА МЕСЕЦ 1000 МИН.КЪМ ОРАНЖ 300 МИН КЪМ ЕВРОПЕИСКИТЕ СТРАНИ -БЕЗПЛАТНИ. 6.9 ЦЕНТА КЪМ ДРУГИ ОПЕРАТОРИ В АВСТРИЯ И МОБИЛЕН АПАРАТ IPhone 3G ЗА 0 ЕВРО ПРИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА 2 ГОДИНИ .ВСИЧКО ТОВА ПРИ СРЕДНОМЕСЕЧЕН ДОХОД 1400 ЕВРО НЕТО . ...........БЕЗ ДУМИ НАЛИ .ДА ГИ ГЛОБЯВАТ С ПО 1 МИЛИОН НА ДЕН ЗАЩОТО НАВРЕМЕТО КУПУВАХМЕ КАРТАТА ЗА 400 ЛВ И ПЛАЩАХМЕ ПО 1.30ЛВ ЗА МИНУТА РАЗГОВОР

А? Я се опитайте да си прехвърлите номера на фиксирания телефон и да видим колко лесно ще стане...

Нещо не разбрах - 6 евроцента на минута????!!!! - такава цена на мойта разпечатка няма.

Тези алчни чиновници от ГлобулыМобилте и останалите оператори следва да бъдат принудени да изпълняват наложените им правила с по-крути мерки,включително и с отнемане на правата за разпространители на услугата!Радвам се,че трябваше да дойде едва това управление на ГЕРБ ,за да се предприемат действия срещу монополизма на някой фирми в страната!Но защо трябваше да чакаме цели 20 год.,за да дойде човек,който да се заеме сериозно с кръвопииците?Затова въпреки всички простащини ,писани от враговете му:Да си жив и здрав Бойко!Само ти можеш да се справиш с червената мафия!