Интерактивна карта ще показва ”тапите” в София

Интерактивна карта на София ще показва какъв е трафикът по улиците и булевардите в града във всеки един момент, научи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Интерактивна карта ще показва ”тапите” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аха значи пращам СМС след което става задръстване и градския транспорт не идва! Много хитро няма що! И на тези информационни табла трябва да направят система за отчитане дали в действителност идва транспорта. Случвало ми се е да гледам след определен брой минути и после тези минути се увеличават, също ми се е случвало и да гледам едно и също време след което нищо не идва и така все си стоят същите минути! Поне ако стане нещо на пътя и градския транспорт не може да се придвижи да информират на таблата!

Дрън дрън, ала бала. Всичко е да се вземат пари и до тук. Ефектът ще е нулев. По света от средата на миналия век има радиостанции, които информират за състоянието на пътищата и трафика. А тука и една свестна зелена вълна няма. Всичко е за далаверата.

за културата на бг.шофьор няма какво да се говори.Той на съвсем празна улица може да направи задръстване

има ссмисъл само ако има АЛТЕРНАТИВНИ маршрути ...но такива премъдрият светлейший така и не направи така , че всичкото пак в Си банк ...като не си живял в голям град(имам предвид не кочината банкянска София) не се изказвай неподготвен

Колко оригинално. Няма да строят улици, а ще показват тапи... Ами като са тапи... Виж комисионните ще си ги прибератм, както от почистващите фирми.

Далаверка Кои са фирмите да кажат

След като имат GPS рейсовете, нека от Столичния транспорт ни обяснят защо продължават кражбите на гориво от страна на шофьорите??? Всеки шофьор граде средно 300-500 литра гориво на месец и го продава литъра по 1,35 лв., следствие на което ние търпим последвалите несгоди като нередовен транспорт, липса на отопление, повишение на цената за превоз и т.н. и т.н.!!! Питам аз кога СО ще преустанови кражбите???

На мен ми харесва идеята - малко преди да си тръгнеш от работа поглеждаш в интернет каква е ситуацията и ако трябва си променяш маршрута.

mi to dobre 6te pokazva tapite i vsi4ki 6te tragnat da minavat v drugi ulici i tam 6te stavat tapi mi se struva

Вместо с SMS да направят уап версия!

Това го има в много страни по света.И не е нужно да пускаш sms ,информацията след колко минути ще пристигне автобуса върви денонощно по спирките.

И аз съм съгласен, че това е безмислен разход. Той би бил полезен, ако има алтернативи на движение, но такива няма. Вместо да се дават пари за безмислени глупости по-добре да се направят подземни паркинги, да се подобръат улиците и т.н.

izlishno . stoite si v 20 vek..

Такива инфо-та има и сега в САЩ, на сайта на CalTrans (за Калифорния примерно), но там са си надвили на масрафа и парите. А пък и хората имат за целта качествени и бързи магистрали, а не като нас...всичко Мара втасала, само това ни липсва. Не, че е лошо да го има , но преди това да се изгради прилична пътна мрежа в тая скапана държава! Тези карти са съвсем в реално време и показват дори HIT & Run (катастрофа и избягал от местопроизшествието) и ,че линейка е на път към мястото. Но у нас...скоро такива екстри няма да има. Тука, ако има въобще някога, и ще ми показва Hit & Run от преди 3 дена примерно.

какво стана с таблата, които показват времето на пристигане. Или те не са рентабилни за общината. Писна ми от СМСи. За всичко - СМС.

Разбира се, че има смисъл от тази идея! Така трафика, ще се разпределя по-равномерно, което ще намали задръстванията! Когато тази система проработи, предполагам сравнително лесно ще се свърже с GPS-ите в колите ни и така автоматично ще избягваме задръстванията. Браво на общината за този проект!

само говорят и нищо не правят и не въвеждат.....движени става все по-зле

Хубаво!

Информацията можеш да получиш и сега стига телефона ти да има интернет. Разликата е, че ще платиш на мобилния оператор за GPRS или 3G трафика, а не за SMS. Пак са профукали нашите пари за нищо...

Е гати простотията,мислят си че правят нещо.Ами то и най-малкото дете знае къде има постоянни задръствания в София.А SMS за инфо за градския транспорт сигурно ще е платен нали?Що не го направите безплатен?Нали е за улеснение на гражданите.Или общината е на принципа няма инфо без да плащаш....

Излишен разход е това. Вместо да се дават пари за такива щуротии, по-добре да се инвестира в инфраструктура. Щало да показва тапите! Че къде в работен ден между 8.30 и 10.00 и 17.00 и 19.00 часа в София няма тапа? Абсолютно излишно е това.

xubavo... :)

Stiga gluposti za nasha smetka!

link?

ddd