Винетки - в 5 вериги бензиностанции

От 18 януари ще започне продажбата на винетни стикери в част от бензиностанциите, големите вериги хранителни магазини, както и на всички гранични пунктове.

Обратно в новината

Коментари - Винетки - в 5 вериги бензиностанции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави си и Налбантов е прав, а Хана е празен въздухар като винаги! , Старите ЕС членки и развити демокрации такава услуга насочена еднакво към населението се върши само от държавни фирми или банки с държавно участие, защото нямат интерес да печели някой частник за сметка на всички данъкоплатци ,а само държавата да взима дивиденти и да отива в държавната хазна.Пощите във всички европейски страни са държавни, само услугата е лицензирана и всеки магазин може да си купи лиценз и да извършва пощенска услуга. В другите европейски страни купуването на винетки се върши не само от пощите ,но и от РЕПове, магазини, услугата е на същия принцип-купуваш от държавата лиценз и продаваш винетките но не на свободни цени.Лиценза означава да те включат в общия софтуер. Същата услуга е с тотото, то е държавна фирма, но се концесионира само услугата и всеки РЕП магазин купува лиценза и продава тото. Но има единна компютърна система и единен софтуер който се ръководи централно (без хора) и купуването на лиценз значи да получиш място в общия софтуер.Тези IT технологии трябва да ги подсигури фирма Информационно обслужване, но тя сега е завзета от партии , а не от професионалисти. Преди беше ДПС, сега е на ДСБ и там са се наместили само стари партийни лъвове които нищо не разбират от IT, но пък си точат зъбите да я приватизират и глътнат. ideyazabulgaria.org

А ханя е тъпа п*а, разбира се, какво той разбира под определениетоотдел на корпоративни интереси от властта и политиката, то не е понятно от птичи мозъци?! Хане престани да ти се привижда под всеки никдядо Йоцо- станал си като таласъмите..ха ха ха

Около въпросните винетки има две основни неща - справедливост на цената и гъстота на разпространението, т.е. да ги има навсякъде. 1.Първата точка не е изпълнена - няма дневни винетки, а седмичните и месечните не са на пропорционално намалена цена от годишната. От държавни структури е приложен търговски подход, което няма нищо общо с цивилизованите практики. 2. Второто условие също е нарушено - в малките населени места често няма представителства на въпросните вериги бенциностанции, а и доколкото при винетките има обществен интерес спечелилият кандидат трябва да бъде задължен да ДАВА ВИНЕТКИ НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ТЪРГОВЦИ ПРИ ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ. Чак на трето място може да се загледаме в това кой каква далавера е извадил. При всички случаи и тука подозренията са неизбежни.

Беше само един сарказъм. Но не е зле да се разясни на хорицата с герб-ниво на интелект. Благодаря! А винетките в Англия се разпространяват от пощите, разбира се.

Пак ли ти бе Налбантов, пак ли ти бе дедо Йоцо гледа!? Пак ли корпоративни интереси?! Едно време имахме една смахната бабичка в блока, дето все за империалистите от САЩ си плямпаше. Казвахме и баба Мара Политиката! На теб би ти подхождало Корпоратимни интереси-идеазабулга

Англия е неразвита демокрация ,на нивото на САЩ и там всичко е възможно, защото няма отделяне на корпоративните интереси от власттаи политиката, също като в САЩ, т.е няма ясно разделяне на властите. В Швейцария си е пълна дезинформация , защото фирмите които продават винетките не са 1 или 2 , а точно 10 и те не са свързани с никакви роднински връзки помежду си. Швейцарците са такова силно общество, че не биха оставили такъв случай да се случи...

ВИнетките в Англия ще се разпространяват от фирма на метресата на Г. Браун, а в Швейцария от фирма на братовчедката на шефа на парламента. Как ви звучи това? мислилите ли че е възможно?

Не можеше държавата да ги продава чрез договор с бензиностанциите? Защо са нужни посредници?

Абе стига си плещил глупости бе!.Бившият кмет си използва властта Си банка да прекарва 4 години само в София район всички държавни плащания през нея и от таксите направи огромно богатство. Цветелина си продаде 78% от дяла на исландеця ТоД за 295 милиона евро, международен мошеник, порсона нон грата в цяла северна Европа и търсен от Интерпол за банковата катастрофа на Исландия. Това е била проформа, щото кака Цецка веднага като ББ стана министър председател се върна НАЧЕЛО на Надзорния съвет на СиБанка и я управлява с 22 % собственост.Сега Си Банка прекарва държавните плащания в ЦЯЛАТА СТРАНА и е сложена на мястото на БНБ. Сега ББ, кака Цецка и Костов( притежатели на банката) ще станат милиардери!- Ако това не е олигархия?.Впрочем,о е обединението на богатите хора със властта и използването на властта за собствено облагодетелстване. Това в бялата Европа се счита за МАЩАБНА ОКРУПЦИЯ но само ти и изглежда мислиш по друг начин. За това Костов мълчи като препикато мушкато в НС и нищо не говори срещу ГЕРБ, а БСП също мълчи защото участва в схемата на грабежа- Цветелина купи банката навреме с пари, получени от изчезването на валутния резерв при първото правителство на Луканов. А нашите БСП са всички лукановци, считат Луканов го за свой идеолог.

В тая държава безобразията никога няма да свършат. Цветелина Борисова печели търг за разпространение на винетки. Росен Плевнята щял да спечели 7-8 милиона от винетки .... А на мен кой ще ми плаща за изкривени джанти и разбито окачване на колата по родните 'първокласни' пътища, а? Нахалници.

Че работата е нагласена е ясно. Условията за конкурси в България (и не само) така се правят. Включват се странни и подбрани критерии и се пропускат очевидни. Ето едно много елементарно нещо, което е 100% необходимо условие - разпространителя трябва да има мрежа за разпространение и то много голяма.Ако той ще ползва чужда нещо странно се получава... Кому е нужна кухата структура между крайните разпространители и агенцията ? Толкова ли агенцията не можа да сключи договор с пощите (те са държавни и почти навсякъде ) или бензиностанциите или пък да се продават в данъчните служби ? Ето ви пример как човек ще не ще става престъпник - Иван от село Горно нанадолнище му се налага да отиде до града и иска да си купи седмична винетка ама в селото няма бензиностанция.... Ами излизайки от селото той вече е нарушител. За това, че фирмата е регистрирана специално за случая и от неслучайни хора няма смисъл да се говори. А формално всичко ще е наред... То и при всички предни правителства конкурсите са все наред. Колкото за ГЕРБ или по точно лидера им няма смисъл да се говори. Гласувал съм 2-пъти за него като кмет. Живея в София и това беше достатъчно да не гласувам за него при парламентарните избори. Освен това БУЛ ЛЕС СТРОЙ строй къща точно срещу нашата...доста преди да се прочуе... Как мислите дали беше обявено, че се променя сградоустройствения план на квартала? Като се поинтересувахме в общината защо фирмата строи и е взела голяма част от иначе широката улица се оказа че е променен плана, но без да е обявено както се полага. Дълго време работиха само в събота и неделя или след 20:00 вечер, а денем нямаше никой... Като се обадиш в общината, че стоварват чакъл в 23:00 питат коя и фирмата и толкова... Иначе проекта ГЕРБ е добър като съдържание, но аз на тези хора не вярвам. Много са самовлюбени и заради собственото си его ще закопаят идеята. Единия само, за да му е най-добър бюджета, другия щото във всичко е най-добър и т.н. На Людмил Желязков - Сливен (аз съм от Ямбол) нищо няма да му кажа :-) Явно на него този начин на развитие на града му го задоволява. А дали Лечков е много по различен от Галеви ще го оставя да прецени сам, както и кмета на Ямбол. На тази държава и липсва държавник с визия на къде и как да се развива. За това и се лута вече 20 години и се лъже, че има нещо като демокрация :-) Добре, че работя в чужда фирма (6-та по големина в света в нашия бранш) и нямаме (почти) нищо общо с България. Като ми предлагаха да остана в Париж преди 9 години отказах - заради приятелите и вярата че нещата ще се оправят. Сега вече не вярвам...умните и работливи хора май са на санитарния минимум. Бъдете здрави всички.

Дрън-дран! държавата щяла да спечели близо 40 мил.лв от този сдключен договор. Кои вече спечелиха е повече от ясно. Що се отнася до очакваната печалба от 7,6 мил.лв годишно тя вече е разпределена , но не и за дупките на пътищата.

Хм, а Банката не дава хляб на хиляди хора, така ли?! хм ... интересноооо ... мноооооого интересно ... и какви хора бачкат в тая банка, бе, младеж?! Сигурно не са лелки, дето не могат два реда на компа да напишат, нали ;) а са млади, компетентни мениджъри и експерти ... Майкоооооооооооооо ако аз съм идиот, тури му пепел ... Извинявай, ама ми писна всичко в тая държава да ходи ... па и 8 % си писали ... ;) ГЪЗАРИ ;) за пазарна икономика чувал ли си?! за най-изгодна икономическа оферта ?! Не мога да повярвам на лудостите, които чета!

Въпроса е защо точно през СиБанк минават и всички здравни осигуровки??? И защо не може да си платиш здравните осигуровки за 6 месеца или година, а изискването е всеки месец да плащаш такса за внасянето и да се редиш на унизителни опашки! Та не само винетките, но и здравните и каво ли не минава през тази банка на Бойко, Ив. Костов и сие. А народа да духа супата, както винаги и да чака да се появи следващият измислен герой-спасител>

Ама какъв олигарх е тая жена, бе, човек?! Направихте от мухата слон! За обикновен търг говорим тук, а не за световна конспирация! Мислиш ли, че тая печалба за Консорциума ще е достатъчна да се плати на служителите, на подизпълнителите и на всички, които непрекъснато трябва да работят по подобна поръчка от толкова огромен ранг?! Честно казано, нз аз дали лапам мухи, ама вие сте да бетер пишещи по жълтите вестници - от безумие на безумие скачате ... а тва за прислужването даже няма да го коментирам - като сюжет от форум за майки ми идва ... И за кво мащабно обогатяване, кви пет лева?! А, ако ще ми сравняваш Царя с Бойко ... сам ставаш за смях - по няколко показателя ;)

Раздвоението на личността е МНОГО тежко психическо страдание)))))

Значи ти смяташ, че държавата е направила изгодна сделка, давайки 4.75% комисионна на частна фирма очевидно близка до премиера, вместо да даде 8% на държавните пощи, които дават работа на хиляди хора! Идиот ли си или се правиш на такъв?

След като държавата ще спести толкова много пари, следва ли, че винетките тази година ще са по евтини, нали уж държавата работи за народа?

Точно от допълнителните такси взимани от невинна държавна поръчкавинетка, Ц. Бориславова стана олигарх с 500 милиона богатство и любимия и съпруг с нея заедно, а ти зяпаш мухи в свинската си кочина или и прислужваш тук...Такова мащабно изпалзваен на властта за лично обогатяване го е правил само Сакса преди...Сравин двете...

Баси. Направихте световен проблем от една икономическа изгодна на държавата оферта. И какво като Ц. Бориславова има дял в СИБАНК?! Тая банка да не е one man's show?! Нали и тя трябва да оцелява, трябва да работи, да е конкурентна ... и в тоя ред на мисли - да участва в търгове ... Не разбирам и още нещо - ако беше спечелил консорциумът с Лукойл - по-добре ли щеше да е и по-малко ли щяхте да плюете? Бахти лудия народ - само знае да плюе, без да оценява реално нещата!

Не ви ли стана ясно господа Българи, ще ви управлява само един олигархичен клан, произлязъл от другите и досущ еднакъв като тях? Такова използване на властта за лично обогатяване на семейния бизнес кръг, в коя да е развита европейска държава и демокрация и в самия Брюксел се счита за МАЩАБНА КОРУПЦИЯ, но само нашия бананов народец не го счита. А да видим как сегаопозицията-Б ще реагира, защото тя го е вършила същото и постоянно. И още нещо- точно БСП докара съвсем съзнателно това управление на власт, за да го свали бързо и лесно и тя да се върне да управлява отново със същите хора и да продължава същото до безкрайност...ideyaz

до колкото знам бенз.ЛИТЕКС НЯМА,отдавна 'ШЕЛ ги купи.

Най посля. Тамън си мислех че ще караме до другата коледа с старите винетки и ей го на нови.

По-добре да се вдигне цената на горивата с толкова, колкото ще дойдат пари от винетките/въпрос на елементарни сметки/. 1.Така няма да се харчат пари за печат и разпространение на винетки. 2.Няма да се редим да ги купуваме, лепим и отлепваме. 3.Отпада и контрола и знаците за винетки по пътищата. 4.Най- справедливото-колкот повече караш и колкото по тежко МПС караш/гори повече/, толкова повече плащаш, защото и износваш повече пътя. 5.Няма да се плаща данък за колите, а ще се взема процент от това увелечиние на горивата, за ремонт на градските пътища.

А бе верно ли са 280 милиона винетките?! То колите не са ли 2-3 млн. Аиде да има и с по-кратка валиднист ама толкова ... Искам да продам само 4% от тях с комисионна 2%, може ли ?

И за какво служат винетките? Да давам пари на вятъра за разбити пътища?

за винетки зор а пътя си е пак стария се у дупки

ТУК Е ПЪЛНО С ПЛАТЕНИ КОМУНИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ ПРИЧИНА ДА СЕ ЗАЯЖДАТ С БатБойко. Цената 4,75% е толкова малка, че не очаквам някой да е предложил нещо по-добро. Печалбата от 50 милиона за винетките няма да остане в СИБ, най-малкото защото не са краен продавач. По-голямата част от печалбата ще е е в партньорите ОМВ, Петрол, Лукойл, Еко и Литекс, защото те ще продават на дребно. Относно въпросче? (08.01.2010 г. 15:01ч.): В статията казват, че ПАРИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОХАРЧИ ДЪРЖАТА СА ДВОЙНО ПО-МАЛКО ОТ ПРЕДХОДНИЯ ДОГОВОР. Комисионите на подизпълнотелите са за сметка на изпълнителите.

Държавата ще спести близо 40 млн. лв. от така сключения договор, заяви регионалният министър Росен Плевнелиев. А пожарникаря и кака с колко спечелят ?

Една трърде закъсняла новина. Вече си купих.

Значи сега вместо батко си имаме кака.Е какво се промени в държавата?

добре че концесията е за 4 години, инче и догодина пак няма винетки Безплатен линк kupih.com

Като те гледам колко си неграмотен, направо се чудя откъде извади това самочувствие, че да даваш оценки за неща, които просто не можеш да асимилираш. Налягай си парцалите и не се обаждай (освен може би за футбол и за чалга).

А каква е комисионната на разпространителите. Колко са транспортните разходи и др. неща. Ако печалбата на консорциума е 4.75% то разпространителите колко ще вземат? Като се има в предвид логистика, заплати и т.н. как ще стигне този процент? Май нещо ни мотаят пак...

Защо тези хора от С И - Банк въобще си правят ткруда да дават обяснения на всеки коитко се мисли за много умен От един журналист по една телевизия които е явно платен да задава такива въпроси до това да дават обяснение на всеки колко ще им бъде печалбата Те дадоха наи ниската цена и това ще струва наи евтино на бюджета или на държавата като цялоКакво ще обясняват на всякакви идийоти каква е Цветелина Бориславова или дали спи с г-н Боико Това си е лична неина работа и до колкото знам те са Дълбоко разделени Ако аз бях представител на СИ - Банк щях да кажа на всички тези от олигофрените от Б С П до онзи платен журналист от Н Т да ХОДЯТ И ДА ГО ДУХАТ чАОО жЕЛАЯ ВИ УСПЕХ

Щом при организирането на една проста работа възникнаха толкова трудности, нещата в БГ не са наред. Добре, че не се замисля (засега) нова организация на разпространинието на хляба, млякото и т.н. - ще си умрем от глад.

Не, че нещо, ама ШЕЛ и РомПетрол не са заслужили ли?

Пак ли ти бе Налбантов, пак ли ти бе дедо Йоцо гледа!? Пак ли корпоративни интереси?! Едно време имахме една смахната бабичка в блока, дето все за империалистите от САЩ си плямпаше. Казвахме и баба Мара Политиката! На теб би ти подхождало Корпоратимни интереси-идеазабулга

това, че има смотаняци, не усетили още влезлият му отзад като теб, си е лично твой проблем и хич не ни занимавай с това ок??? ега ти мазохиста ....

Едни полуидиотчета,вероят червени,писаха неотдавна,че печалбата щяла да е 50 милиона,други,че офертата не е най-ниската,трети вероятно още мислят какво да пишат.За да не се затрудняват в мисловния процес,бих им предложил да напишат:СИБанк да се закрие,още разбира се и ССБанк,защото там работи съпругът на външния министър,да не забравим и всички останали организации,в които работят половинките на министри,депутати и пр.Дано някои безмозъчни разберат,с какви простотии се занимават.

людмилчо и ти ще го духаш скоро...

Да живее СиБ, да живее ВИП, да живее мутренския бизнес - най-доходоносния и най-бързоразвиващия се в България!