Настана бъркотия с покупки онлайн

Изискването да се плаща ДДС върху пратки от страни извън ЕС, когато фактурната стойност е над 30 лв., създаде сериозно объркване на митниците след Нова година. Досега прагът бе 150 евро.

Обратно в новината

Коментари - Настана бъркотия с покупки онлайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, разбира се. А когато покупката е в чужбина и стойността е добавена там, ако изобщо има добавяне на стойност, а няма! защо данъкът се плаща тук и наистина ли е данък добавена стойност? И като е данък добавена стойност защо се облага цена? Какво пишеше в една публикация тук? Че работим 152 дена за държавата? Де да беше за нея!

А ТИ гласува ли за МухоБойко ?

Хехехехеех каква е това малоумие бе?!?!? Баси. Стига бе това е ненормално вече!

докато гониха контрабандните канали на Станишев, съсипаха бизнеса на хората. не е въпрос за покупките по интернет, а за мострите между фирмите представете си една гайка, един болт, една чаша, една плочка, едно стъкло и т.н. а колкото до тези номера... още с излизането на наредбата се създаде хаос. знаете ли че номера се вади от митницата в района на която е съдебната регистрация !!!...фабриката във враца, фирмата от Бургас... за един номер.. голям път се очертава, даже 2 пъти: за подаване и за получаване след 5 дни

Пълна простотия е това изискване!!! Вече взеха и от всеки и от всичко да цоцат пари.

То в България европейските изисквания ги четат май като дявола евангелието :)

Странно.

Защо да се прави просто, като може сложно...

...От митниците уверИяват...