Българските ИТ-фирми излизат от бизнеса

Технологичният сектор в България изпрати една трудна 2009 година и посреща новата 2010 с много неизвестни, обобщава в своя нов доклад независимата агенция за бизнес анализи и прогнози CBN Pannoff, Stoytcheff.

Обратно в новината

Коментари - Българските ИТ-фирми излизат от бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От тези фирми 95 % са на червените господа или техните синчета,които имаха възможност да учат в чужбина.Само за една обществена поръчка на община Стара Загора има такъв натиск от Софийски фирми чрез бивщи комсомолски величия,че да ти се завие свят.

е вие какво искате, мутрата пожарникар гледа на компютрите с недоверие, чувал е, че от тях се ловят вируси!

Софтуерният бизнес ( производство ) трябва да е приоритет. Няма отпадни продукти и не вреди на ок. среда. Мобилен е и лесно се преориентира. Инвестициите са - ОБРАЗОВАНИЕ И ГЛАВНО ОБРАЗОВАНИЕ, а как е западнало то у нас и трябва да го оправим. Енергия не харчи. Работи се отвсякъде в екип. При това е високотехнологично - нещо дето почти го няма вече у нас. Кадрите обаче трябва да са проблем колкото на бизнеса толкова и на държавата. Пазарите също. Аз лично преди година зарязах комп. хардуер, защото знаех и виждах тенденциите. Много хард. фирми се нароиха, а компютрите искат все по-малко грижи.Лаптопите, модерните GSM-и и гравитиращите около тях интелигентми машинки просто налагат тези промени. Тенденцията е от над 10 години според мен, сега се ускори просто и е в симбиоза с кризата.

Затова ние ще сме развиваща се държава. Защото развитите държави развиват и активно използват новите технологии! Но в България управлението е било от комсомолски секретари или пожарникари. Какво те могат да разбират от наука?

Пич, ама и твоите стейтмънти са голям булшит без нито една данна. Ех, тази IT индустрия - не случи с момчета...

Последната актуализация на сайта им пише че е от: 04.07.2005 г. Инъче наистина няма да е зле да си направят нов.

Първо, съветвам въпросната компания да помогне на българската IT индустрия, като плати на две момчета малко пари за да им направи сайта не толкова смешен, колкото е :) Второ, работя в IT индустрията и съм съгласен с голяма част от нещата, които се казват тук, че ще има повече конкуренция, ще бъде по-трудно, ще оцелеят най-добрите - КАКВО ПО-ДОБРО ОТ ТОВА може да се случи на пазара - когато цените на стоките падат, ние консуматорите имаме повече пари за харчене в други области, така се стимулира цялата индустрия и се откриват нови работни места. Трето, нито един от стейтмънтите направени в тази статия не е защитет от нито една реална данна, графика, анализ или каквото и да е - цялата статия е празни приказки и булшит.

гфйд