Коментари - ”Аватар” счупи рекорда | Днес.dir.bg

”Аватар” счупи рекорда

Триизмерната суперпродукция на канадския режисьор Джеймс Камерън "Аватар" счупи рекорда за най-бързо събиране на един милиард долара приходи от филм, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Аватар” счупи рекорда | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера, ние БЪЛГАРИТЕ може ли да бъдем обективни без да залитаме в крайности? Филма е направен със страхотна /фантастична/ визия за един съвсем различен свят от нашия. Свят който е базиран на връзката с природата - нещо което ние отдавна сме провалили.... Филма е невероятен за хора които могат да погледнат над сивотата и проблемите които ни заобикалят и да оценят красотата на един различен свят. Не мисля, че трябвва да го сравнявате с дълбко морални и етични филми - няма нищо общо с тях. А що се отнася до парите - това си е направо смешно - ако нямаше такива филми и всичко се свеждаше до трактора и полето /не искам да обиждам гения/ сега ефектите в киното щяха да са максимум на нивото на 13 годеница на принца.... И благодарение на такива филми 3D технологията е въпрос на време да навлезе масово. И сега някой ще се изкаже - това го правят мръсните капиталисти за да ни вземат парите и да ни промият мозъците, но дали пък не е било подобно положението когато дядовците и бабите ни са се събирали да гледат филм на черно бялата ОПЕРА и не са знаели за около един човешки живот колко напред могат да стигнат технологиите. За промиването си трябва цяла нова тема, защото не е виновно само киното.... ПП и не го гледайте на компютър а по възможност в IMAXa..

хахаха да си жив и здрав така не съм се смял от доста време и коментара след твоя го допълва чудесно

Страхотен е филма!

Е, не всеки може да разбере, че филмите на различни верлики режисьори често пъти са всъщност интелектуалски дрисни, защото не всеки има нужния акъл и ерудиция да го проумее. Аватар не е някакво велико прозведение, но е достатъчно смислено направен, с ясни послания и интересна форма. Разбира се, могат да се види откъде са заемките в сюжета - хари Харисън, братя Стругацки, Урсула Ле Гуин, но какво от това? Филмът казва, макар и във формата на един космически уестърн неща, които са важни за НАШЕТО време.

Много тъпа статия. Естествено е, че колкото са по-скъпи билетите за коно, толково по-голям приход ще имаш за по-кратко време (Ако преди години билета в някоя държава е бил 5 $, а сега - 20 $). Авторът на статията е човечец, за който 200 млн. долара са без значение - Аватар, чието заснемане е струвало между 300 и 500 милиона долара.

Гледах филма заради сина ми, за компания. Скучна и банална версия. Не струва и колкото една страница от диалозите на Платон, Светът като воля и представа на Артур Шопенхауер или Феноменология на духа от Г.Ф.Хегел. Заспах на коня!И се събудих от крясъци и шумотевици! После се прибрахме...home,hom

ето, дянков да направи филма Главатар, с 3D яйцеглава тиква в главната роля, да събере 1 милиард лева и да оправи платежния баланс!

ПЪРВО КАЗВАМ ЧЕ ИЗРАЗЯВАМ ЛИЧНО МНЕНИЕ. А именно - тъпотия... много красива тъпотия. Я ми кажете уважаеми, дали знаехте за какво става дума във филма преди да го гледате или отидохте на кино само защото е 3D? Аз лично само чух отгоре отгоре за какво се разправя. И да - отидох САМО заради 3D-то. Поради ограничения избор на 3D филми. И съм доволен защото наистина е красота голяма. Оправдани са ми очакванията - тъп филм, който изглежда красиво. Не мога да разбера обаче какво толкова му харесахте на сюжета на филма? Нито пък посланията са нови и неизпращани. Че вземете гледайте един анимационен Покахонтас... еднакъв сюжет... дали ще Ви хареса пак толкова? Не мисля. Харесва Ви обвивката и край.... страаашен филма. Чичко Ви Камерън ще си купи още някой самолет, а Вие се захласвайте по една история, която пез 10-15 години се разказва и повтаря. ДА - по нов РЕВОЛЮЦИОНЕН начин. Пък той луд на шаренко се радвал ;)

Ега ти вдетинения народ с промития мозък!До това ви доведоха компютърните игри.Искам да гледам истински филми,с истински талантливи актьори и разтърсващ сюжет,а не тази блудкава 3D шитня.Ако това е изкуството на бъдещето, много ви здраве,аз ще гледам стари филми .Ама като ви чипосат тиквите и на празен екран ще казвате-Велико!Защот това ще ви внушават.

Абе вие защо не казвате, че филма е за индианците в Северна Америка . Какво бъдеще какви пет лева. Това е историята на Токайто, Голямата мечка, Винету, Олд Шетърхенд. Само че не свършва по този красив начин ами онези отиват в резрвата а летящите разработват златото и петрола. Ма големи сте ... вие си изберете. Тука малоумник пак намеси чалгата. Като не слушате чалга поне книги четете, да въ в големите ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ. Като слушате опера така ще е.

Убедихме се, че филмите на Камерън, освен, че са суперефектни, винаги са и идейно подплатени. Естествено, идеите за човешката алчност и агресия, както и за единството на човека с природата не са нови, но поднесени по този фантастично красив начин, са особено въздействащи. Може внушенията да са твърде директни, но така са пък достатъчно разбираеми за младите хора, които ще получат много повече тъкмо от този филм, отколкото от Здрач, Новолуние и други тъпи вампирски изгъзици... Камерън е велик!

Картина - 6! Сюжет - 0!

Хора, забравяте че киното освен изкуство е и забавление. Това са най-бързо изминалите 3 часа от много време насам и не мисля че тези 12 лева са хвърлени на вятъра пари. Верно, идеята не е уникална но е облечена във форма изпреварила времето си с години. За гледалите го на PC - съжалявам че сте си загубили времето.

Филма е УНИКАЛНО тъп и още по-УНИКАЛНО скъп!Този сюжет сме гледали хиляди пъти за много по-малко пари.Ама нали ни научиха да не мислим ,а само да лапаме всичко ,което ни предлагат медиите,без даже да прочетем съдържанието.

За това,че ти не си разбрал филмите на Тарковски и Трюфо,не са виновни те.Но не е беда.За прости хора има и прости филми.

Първо-хората не мрънкат,а си казват мнението,само че по по-културен начин и не с такива просташки изрази като теб.За какво ще си дават парите и какво ще харесват си е тяхна работа.Какво твоите пари са си твоя,нали?Не е задължително всички да са съгласни с теб и да споделят мнението ти.Манталитетът ти е точно от времето на филмите за Щирлиц.Това,че си видял само красиви сцени,говори,че държиш само на външното ,на обвивиката ,на формата,а не на съдържанието.Ако бе внимавал в час по литература, щеше да знаеш,че една творба е сплав от форма и съдържание и трябва и двете да са на високо ниво,за да се получи нещо наистина стойностно.Което в случая с Аватар не е налице. Не си схванал и нравственото послание на филма,макар и не особено добре защитено-човек трябва да има свобода и избор.Нещо,което ти отричаш на другите с императивния си тон /факт!/и обидите си.И не разбах,понеже обвиняваш хората,че завиждали/ на теб или на Камерън?/ и не можели да напра вят филм-ти самият колко си направил? Като ти гледам нивото-май николко.

Филма е уникален и съм сигурен че ще счупи рекорда на Титаник, а относно ЧАЛГАДЖИИТЕ , тия са слабите мехури,любителите на сапунки и всички тъпаци, естесвено че сюжета ще им е плосък,елементарен и предвидим.

Човечеството явно се скапва, щом и порнофилмите вече са с компютърни артисти.

Като ефекти филма е уникален. Но като сюжет е на елементарно ниво. Очаквах повече от сюжетната линия за тази голяма реклама.

nshto osobenno suizeta e poznat...belite deto sa zabvladeli zapada ili izmestili indianzite ot Amazonite...viz efektite si struvat ....aide byevi za sega

Филмът е просто КРАСИВ! Няма претенции за нещо повече. Сюжетът наистина не е нищо особено, но и доста по-тъпи съм срещал подобни филми. Наистина трябва да се гледа на 3D. Тези, които са го гледали на компютъра просто се лъжат, че са видяли нещо! 6-те евро си заслужават!

Това,че навръх Нова година гледали кино,говори колко бедни души са.Значи нямат нито приятели,нито близки,с които да се съберат и да общуват човешки,та предпочитат една фикция.Един филм само ефектите ли го правят велик?Защото сюжетъ е твърде банален.Замислих се, че по някакъв начин ми напомня американската инвазия в Ирак-във филма идеше реч за метал,в живота-за нефт. Методите и средствата -еднакви,само нямаше смелчага да застане с иракчаните. И дали някога ще гледате такъв велик американски филм,а?

КИНОТО ОТДАВНА вече не е ИЗКУСТВО, а индустрия за ПЕЧЕЛЕНЕ на пари! Самият факт че за един филм се говори кога е събрал 1 милиард приходи е показателен. В класациите за най-добър филм има почти само стари филми. В класациите за най-касов филм - почти само нови холивудски бози от типа Властелинът на пръстените! Много ефекти, много реклама и много пуканки и кока-кола в салона - това е Холивудското кино. Заблуда за масите - опиум за народа. Както са казвали римляните: Хляб и зрелища - това й трябва на тълпата!

Сюжет филма имаше,кой видял ,видял кой разбрал разбрал........Филма може да е в бъдещето ,но историята е много актуална сега-в света на алчнотията,едно същество, без рамките на планети човешки образи и суета отваря сетивата на друго същество за заобикалящата красотата ,за необятността на Вселената,за неприкосновеността и,за безсилието ни ,за любовта....... до такава степен ,че жертва живота си.........

Истинско промиване на мозъците.

Е,щом е на твоя Маптоп и със суВтитри-това обяснява защо толкова ти е харесал.Иди на триизмерно кинА и направо ще се подмокриш.

И какво му е уникалното на това недоносче. Гледах го до средата, заболя ме главата и излязох на въздух и повече не се върнах да гледам тая детска компютъризирана история, изчистена сюжетно от всякъде. Това, че е използвана 3д анимация по време на финансова криза ще спести много пари на филмовите студии за декори и други там атрибути. Кофти филм, ама като за промити мозъци и зомбита това може да им се вижда, че е върхът.

Благодарим на Христова,че се е изръсила за билет,да дойде да гледа уникалното творение още пет -шест пъти.Доведете и приятели.Тъй де и ние трябва да печелим .Аватар година храни.

Предпочитам да си се рея из кристалните кътчета на Тетевенския Балкан и да си фантазирам с моя мозък и на чист въздух, а не да се тъпча в салоните, натъпкани със сойки и да въздишам по диващините на някакъв си Камерън... ROFL....

до Winnipeg- Хубава новина. Радвам се за успеха на сънародника ни.

Не очаквах, че във филм с ефекти ще има такива достатъчно смислени послания. За снобите, които си падат по тъпотиите на Тарковски или Трюфо (може би само Андрей Рубльов става за гледане, а на Трюфо нормален филм няма), ще кажа, че измислените и изсмукани от пръстите послания на техните филми са безполезни в сравнине с простичките на пръв поглед внушения в Аватар. А идеите на Аватар са ясни - противопоставянето на човешката цивилизация, която е насочена към разрушение на местната, която е постигнала хармония със своя свят и в своето общество. Уж прости, но съвсем актулани послания, особен точно сега, когато се вижда, че вероятно ни чакат сериозни екологични проблеми в близко бъдеще. Това е важното във филма.

И после нека да плюят по тракерите! Филм, който си заслужава да се гледа се гледа на кино и то няколко пъти! А повечето бози, с които ни заливат се теглят от тракера и се преглеждат за 10 мин, след което се изтриват завинаги!

филма е изумителен като визия и определено си заслужава гледането (в кино). Една малка революция в киното, или по-точно в изразните му средства. Че сюжета бил глуповат може и да е вярно, но все пак в тоя случай не това е основното. Фантастични филми с перфектна визия(за времето си) и добър сюжет са изключителна рядкост, може и 1-2 на десетилетие. Последния такъв беше Матрицата 1.

Сбогом на хората, да живеят Комютрите!

да направи касов филм за 500млн. Но хайде Камерън, а и нашите велики режисьори , коиъо все нямат пари, да направят филм на световно ниво с една юрта, един трактор, и една овца, какъвто е ТУЛПАН. Няма да повярвате на очите си, колко добър, смешношо-тъжен филм може да се направи с толкова малко пари.

Филмът е уникален, защото създава една фантастична изкуствена реалност - красива, изпипана почти до съвършенство, невероятни ефекти, великолепни сцени, качествена режисура ! Никой не говори за сценарий - няма как да не е тъп, филмът е от Холивуд ! А ако сте тотално закърнели във фантазиите си и сте отчайващо затъпяли, че да не можете да се наслаждавате на красивата част на филма - значи не сте за кино, а трябва да си пърдите пред телевизорите и да гледате малоумните реалити шоута - те са по-истински и нечувано просташки - но вероятно само тях ги разбирате ! Филма не се гледа на компютър - отидете на кино 12 лв. е, не е милион ! А тъпанара, който ми се прави на интересен, че било по-добре да се дават на сираци - аз декември съм дал за сираци над 100 лева + 12лв. билет за киното - ти колко даде бе дебил ? Парите са си мои и има само 1 човек, който може да ми каже кога и за кой да ги дам - и това не си ти, а АЗ ! Няма нищо по-нормално от това да се дадат пари за красив филм, отколкото да се мрънка, че нямал сценарий - последните 5 години няма подобен красив филм, всичко е тотална боза, какво искате повече - като можете направете по хубав ! Но не можете, можете само да мрънкате и завиждате ! Засега този е номер 1 ! Факт ! Филмите със Щирлиц свършиха ...

filmcheto nema drugo takova EVALA Dano da inma oshte takiva filmi. Sled Avatar, ne mi se hodi na kino, sichko moje da se gleda i na PC

Красиви пейзажи, но елементарен и предвидим сюжет.

Достоен филм за всички оскари !Голяма фантазия но това е бъдещето !Гледах го двапъти от моя маптоп при това със сувтрити !Съжалявам че не го гледах в триизмерно кина !За този филм -само суперлативи !

Това е проблема, че си го гледал на компютъра и то с гадно качество. Този филм е правен за 3D. Невероятна красота и фантазия.

уникално тъп тъп филм като замисъл и изпълнение. ало детската градина, не говоря за ефектите вътре.

Че кое му е уникалното на сюжета бе? Само графиката е уникална. И тя като при компютърните игри продава продукта. Нищо, че сюжета се пука от плиткоумност. След няколко години ще се помни само като първия филм от една нова ера.

Честита Новата 2010 Година !Неизбежноста на бъдещето - това е истината ! Този филм заслужава цената !По въздействащ филм не съм гладала от години ! А тези които не оценяват филма това си е за тяхна сметка !Този филм може да бъде оценен само от естети - не от парвенюта !Благодаря на разпространителите на филма !

Кой рекорд,за тъп филм ли?

На смепите едноокият е цар.Чудя се самозваните кинокритици ,за които тази измишльотина е номер едно,дали знаят кои са Трюфо или Тарковски ,например?

Кое му беше великото на този филм?Я някой до обясни.Че аз нищо велико не видях.Детско-юношеск история, лесносмила за закърнелите мозъци на хора,несвикнали да мислят. Гледах го на компа,в никакъв случай не бих си дал парите за билет за подобно нещо.

Ако този филм не събере най-много милиарди, не знам кой друг да е. Уникален! Преставяте ли си, само в новодишната нощ в САЩ приходите са били 25 мил. долара. На връх Нова година хората гледали кино...

както каза Джеймс Камеран - Този филм ще промени киното

Страшно красив филм, великолепна идея, това е правилното бъдеще.

oburkal si si nicka . tryabvalo e da se krustu6 XAXO xaxaxaxa. filmut e neveroyaten. nai dobroto 3D, koeto sum gledal !!!

Коментари - ”Аватар” счупи рекорда | Днес.dir.bg

”Аватар” счупи рекорда

Триизмерната суперпродукция на канадския режисьор Джеймс Камерън "Аватар" счупи рекорда за най-бързо събиране на един милиард долара приходи от филм, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Аватар” счупи рекорда | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера, ние БЪЛГАРИТЕ може ли да бъдем обективни без да залитаме в крайности? Филма е направен със страхотна /фантастична/ визия за един съвсем различен свят от нашия. Свят който е базиран на връзката с природата - нещо което ние отдавна сме провалили.... Филма е невероятен за хора които могат да погледнат над сивотата и проблемите които ни заобикалят и да оценят красотата на един различен свят. Не мисля, че трябвва да го сравнявате с дълбко морални и етични филми - няма нищо общо с тях. А що се отнася до парите - това си е направо смешно - ако нямаше такива филми и всичко се свеждаше до трактора и полето /не искам да обиждам гения/ сега ефектите в киното щяха да са максимум на нивото на 13 годеница на принца.... И благодарение на такива филми 3D технологията е въпрос на време да навлезе масово. И сега някой ще се изкаже - това го правят мръсните капиталисти за да ни вземат парите и да ни промият мозъците, но дали пък не е било подобно положението когато дядовците и бабите ни са се събирали да гледат филм на черно бялата ОПЕРА и не са знаели за около един човешки живот колко напред могат да стигнат технологиите. За промиването си трябва цяла нова тема, защото не е виновно само киното.... ПП и не го гледайте на компютър а по възможност в IMAXa..

хахаха да си жив и здрав така не съм се смял от доста време и коментара след твоя го допълва чудесно

Страхотен е филма!

Е, не всеки може да разбере, че филмите на различни верлики режисьори често пъти са всъщност интелектуалски дрисни, защото не всеки има нужния акъл и ерудиция да го проумее. Аватар не е някакво велико прозведение, но е достатъчно смислено направен, с ясни послания и интересна форма. Разбира се, могат да се види откъде са заемките в сюжета - хари Харисън, братя Стругацки, Урсула Ле Гуин, но какво от това? Филмът казва, макар и във формата на един космически уестърн неща, които са важни за НАШЕТО време.

Много тъпа статия. Естествено е, че колкото са по-скъпи билетите за коно, толково по-голям приход ще имаш за по-кратко време (Ако преди години билета в някоя държава е бил 5 $, а сега - 20 $). Авторът на статията е човечец, за който 200 млн. долара са без значение - Аватар, чието заснемане е струвало между 300 и 500 милиона долара.

Гледах филма заради сина ми, за компания. Скучна и банална версия. Не струва и колкото една страница от диалозите на Платон, Светът като воля и представа на Артур Шопенхауер или Феноменология на духа от Г.Ф.Хегел. Заспах на коня!И се събудих от крясъци и шумотевици! После се прибрахме...home,hom

ето, дянков да направи филма Главатар, с 3D яйцеглава тиква в главната роля, да събере 1 милиард лева и да оправи платежния баланс!

ПЪРВО КАЗВАМ ЧЕ ИЗРАЗЯВАМ ЛИЧНО МНЕНИЕ. А именно - тъпотия... много красива тъпотия. Я ми кажете уважаеми, дали знаехте за какво става дума във филма преди да го гледате или отидохте на кино само защото е 3D? Аз лично само чух отгоре отгоре за какво се разправя. И да - отидох САМО заради 3D-то. Поради ограничения избор на 3D филми. И съм доволен защото наистина е красота голяма. Оправдани са ми очакванията - тъп филм, който изглежда красиво. Не мога да разбера обаче какво толкова му харесахте на сюжета на филма? Нито пък посланията са нови и неизпращани. Че вземете гледайте един анимационен Покахонтас... еднакъв сюжет... дали ще Ви хареса пак толкова? Не мисля. Харесва Ви обвивката и край.... страаашен филма. Чичко Ви Камерън ще си купи още някой самолет, а Вие се захласвайте по една история, която пез 10-15 години се разказва и повтаря. ДА - по нов РЕВОЛЮЦИОНЕН начин. Пък той луд на шаренко се радвал ;)

Ега ти вдетинения народ с промития мозък!До това ви доведоха компютърните игри.Искам да гледам истински филми,с истински талантливи актьори и разтърсващ сюжет,а не тази блудкава 3D шитня.Ако това е изкуството на бъдещето, много ви здраве,аз ще гледам стари филми .Ама като ви чипосат тиквите и на празен екран ще казвате-Велико!Защот това ще ви внушават.

Абе вие защо не казвате, че филма е за индианците в Северна Америка . Какво бъдеще какви пет лева. Това е историята на Токайто, Голямата мечка, Винету, Олд Шетърхенд. Само че не свършва по този красив начин ами онези отиват в резрвата а летящите разработват златото и петрола. Ма големи сте ... вие си изберете. Тука малоумник пак намеси чалгата. Като не слушате чалга поне книги четете, да въ в големите ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ. Като слушате опера така ще е.

Убедихме се, че филмите на Камерън, освен, че са суперефектни, винаги са и идейно подплатени. Естествено, идеите за човешката алчност и агресия, както и за единството на човека с природата не са нови, но поднесени по този фантастично красив начин, са особено въздействащи. Може внушенията да са твърде директни, но така са пък достатъчно разбираеми за младите хора, които ще получат много повече тъкмо от този филм, отколкото от Здрач, Новолуние и други тъпи вампирски изгъзици... Камерън е велик!

Картина - 6! Сюжет - 0!

Хора, забравяте че киното освен изкуство е и забавление. Това са най-бързо изминалите 3 часа от много време насам и не мисля че тези 12 лева са хвърлени на вятъра пари. Верно, идеята не е уникална но е облечена във форма изпреварила времето си с години. За гледалите го на PC - съжалявам че сте си загубили времето.

Филма е УНИКАЛНО тъп и още по-УНИКАЛНО скъп!Този сюжет сме гледали хиляди пъти за много по-малко пари.Ама нали ни научиха да не мислим ,а само да лапаме всичко ,което ни предлагат медиите,без даже да прочетем съдържанието.

За това,че ти не си разбрал филмите на Тарковски и Трюфо,не са виновни те.Но не е беда.За прости хора има и прости филми.

Първо-хората не мрънкат,а си казват мнението,само че по по-културен начин и не с такива просташки изрази като теб.За какво ще си дават парите и какво ще харесват си е тяхна работа.Какво твоите пари са си твоя,нали?Не е задължително всички да са съгласни с теб и да споделят мнението ти.Манталитетът ти е точно от времето на филмите за Щирлиц.Това,че си видял само красиви сцени,говори,че държиш само на външното ,на обвивиката ,на формата,а не на съдържанието.Ако бе внимавал в час по литература, щеше да знаеш,че една творба е сплав от форма и съдържание и трябва и двете да са на високо ниво,за да се получи нещо наистина стойностно.Което в случая с Аватар не е налице. Не си схванал и нравственото послание на филма,макар и не особено добре защитено-човек трябва да има свобода и избор.Нещо,което ти отричаш на другите с императивния си тон /факт!/и обидите си.И не разбах,понеже обвиняваш хората,че завиждали/ на теб или на Камерън?/ и не можели да напра вят филм-ти самият колко си направил? Като ти гледам нивото-май николко.

Филма е уникален и съм сигурен че ще счупи рекорда на Титаник, а относно ЧАЛГАДЖИИТЕ , тия са слабите мехури,любителите на сапунки и всички тъпаци, естесвено че сюжета ще им е плосък,елементарен и предвидим.

Човечеството явно се скапва, щом и порнофилмите вече са с компютърни артисти.

Като ефекти филма е уникален. Но като сюжет е на елементарно ниво. Очаквах повече от сюжетната линия за тази голяма реклама.

nshto osobenno suizeta e poznat...belite deto sa zabvladeli zapada ili izmestili indianzite ot Amazonite...viz efektite si struvat ....aide byevi za sega

Филмът е просто КРАСИВ! Няма претенции за нещо повече. Сюжетът наистина не е нищо особено, но и доста по-тъпи съм срещал подобни филми. Наистина трябва да се гледа на 3D. Тези, които са го гледали на компютъра просто се лъжат, че са видяли нещо! 6-те евро си заслужават!

Това,че навръх Нова година гледали кино,говори колко бедни души са.Значи нямат нито приятели,нито близки,с които да се съберат и да общуват човешки,та предпочитат една фикция.Един филм само ефектите ли го правят велик?Защото сюжетъ е твърде банален.Замислих се, че по някакъв начин ми напомня американската инвазия в Ирак-във филма идеше реч за метал,в живота-за нефт. Методите и средствата -еднакви,само нямаше смелчага да застане с иракчаните. И дали някога ще гледате такъв велик американски филм,а?

КИНОТО ОТДАВНА вече не е ИЗКУСТВО, а индустрия за ПЕЧЕЛЕНЕ на пари! Самият факт че за един филм се говори кога е събрал 1 милиард приходи е показателен. В класациите за най-добър филм има почти само стари филми. В класациите за най-касов филм - почти само нови холивудски бози от типа Властелинът на пръстените! Много ефекти, много реклама и много пуканки и кока-кола в салона - това е Холивудското кино. Заблуда за масите - опиум за народа. Както са казвали римляните: Хляб и зрелища - това й трябва на тълпата!

Сюжет филма имаше,кой видял ,видял кой разбрал разбрал........Филма може да е в бъдещето ,но историята е много актуална сега-в света на алчнотията,едно същество, без рамките на планети човешки образи и суета отваря сетивата на друго същество за заобикалящата красотата ,за необятността на Вселената,за неприкосновеността и,за безсилието ни ,за любовта....... до такава степен ,че жертва живота си.........

Истинско промиване на мозъците.

Е,щом е на твоя Маптоп и със суВтитри-това обяснява защо толкова ти е харесал.Иди на триизмерно кинА и направо ще се подмокриш.

И какво му е уникалното на това недоносче. Гледах го до средата, заболя ме главата и излязох на въздух и повече не се върнах да гледам тая детска компютъризирана история, изчистена сюжетно от всякъде. Това, че е използвана 3д анимация по време на финансова криза ще спести много пари на филмовите студии за декори и други там атрибути. Кофти филм, ама като за промити мозъци и зомбита това може да им се вижда, че е върхът.

Благодарим на Христова,че се е изръсила за билет,да дойде да гледа уникалното творение още пет -шест пъти.Доведете и приятели.Тъй де и ние трябва да печелим .Аватар година храни.

Предпочитам да си се рея из кристалните кътчета на Тетевенския Балкан и да си фантазирам с моя мозък и на чист въздух, а не да се тъпча в салоните, натъпкани със сойки и да въздишам по диващините на някакъв си Камерън... ROFL....

до Winnipeg- Хубава новина. Радвам се за успеха на сънародника ни.

Не очаквах, че във филм с ефекти ще има такива достатъчно смислени послания. За снобите, които си падат по тъпотиите на Тарковски или Трюфо (може би само Андрей Рубльов става за гледане, а на Трюфо нормален филм няма), ще кажа, че измислените и изсмукани от пръстите послания на техните филми са безполезни в сравнине с простичките на пръв поглед внушения в Аватар. А идеите на Аватар са ясни - противопоставянето на човешката цивилизация, която е насочена към разрушение на местната, която е постигнала хармония със своя свят и в своето общество. Уж прости, но съвсем актулани послания, особен точно сега, когато се вижда, че вероятно ни чакат сериозни екологични проблеми в близко бъдеще. Това е важното във филма.

И после нека да плюят по тракерите! Филм, който си заслужава да се гледа се гледа на кино и то няколко пъти! А повечето бози, с които ни заливат се теглят от тракера и се преглеждат за 10 мин, след което се изтриват завинаги!

филма е изумителен като визия и определено си заслужава гледането (в кино). Една малка революция в киното, или по-точно в изразните му средства. Че сюжета бил глуповат може и да е вярно, но все пак в тоя случай не това е основното. Фантастични филми с перфектна визия(за времето си) и добър сюжет са изключителна рядкост, може и 1-2 на десетилетие. Последния такъв беше Матрицата 1.

Сбогом на хората, да живеят Комютрите!

да направи касов филм за 500млн. Но хайде Камерън, а и нашите велики режисьори , коиъо все нямат пари, да направят филм на световно ниво с една юрта, един трактор, и една овца, какъвто е ТУЛПАН. Няма да повярвате на очите си, колко добър, смешношо-тъжен филм може да се направи с толкова малко пари.

Филмът е уникален, защото създава една фантастична изкуствена реалност - красива, изпипана почти до съвършенство, невероятни ефекти, великолепни сцени, качествена режисура ! Никой не говори за сценарий - няма как да не е тъп, филмът е от Холивуд ! А ако сте тотално закърнели във фантазиите си и сте отчайващо затъпяли, че да не можете да се наслаждавате на красивата част на филма - значи не сте за кино, а трябва да си пърдите пред телевизорите и да гледате малоумните реалити шоута - те са по-истински и нечувано просташки - но вероятно само тях ги разбирате ! Филма не се гледа на компютър - отидете на кино 12 лв. е, не е милион ! А тъпанара, който ми се прави на интересен, че било по-добре да се дават на сираци - аз декември съм дал за сираци над 100 лева + 12лв. билет за киното - ти колко даде бе дебил ? Парите са си мои и има само 1 човек, който може да ми каже кога и за кой да ги дам - и това не си ти, а АЗ ! Няма нищо по-нормално от това да се дадат пари за красив филм, отколкото да се мрънка, че нямал сценарий - последните 5 години няма подобен красив филм, всичко е тотална боза, какво искате повече - като можете направете по хубав ! Но не можете, можете само да мрънкате и завиждате ! Засега този е номер 1 ! Факт ! Филмите със Щирлиц свършиха ...

filmcheto nema drugo takova EVALA Dano da inma oshte takiva filmi. Sled Avatar, ne mi se hodi na kino, sichko moje da se gleda i na PC

Красиви пейзажи, но елементарен и предвидим сюжет.

Достоен филм за всички оскари !Голяма фантазия но това е бъдещето !Гледах го двапъти от моя маптоп при това със сувтрити !Съжалявам че не го гледах в триизмерно кина !За този филм -само суперлативи !

Това е проблема, че си го гледал на компютъра и то с гадно качество. Този филм е правен за 3D. Невероятна красота и фантазия.

уникално тъп тъп филм като замисъл и изпълнение. ало детската градина, не говоря за ефектите вътре.

Че кое му е уникалното на сюжета бе? Само графиката е уникална. И тя като при компютърните игри продава продукта. Нищо, че сюжета се пука от плиткоумност. След няколко години ще се помни само като първия филм от една нова ера.

Честита Новата 2010 Година !Неизбежноста на бъдещето - това е истината ! Този филм заслужава цената !По въздействащ филм не съм гладала от години ! А тези които не оценяват филма това си е за тяхна сметка !Този филм може да бъде оценен само от естети - не от парвенюта !Благодаря на разпространителите на филма !

Кой рекорд,за тъп филм ли?

На смепите едноокият е цар.Чудя се самозваните кинокритици ,за които тази измишльотина е номер едно,дали знаят кои са Трюфо или Тарковски ,например?

Кое му беше великото на този филм?Я някой до обясни.Че аз нищо велико не видях.Детско-юношеск история, лесносмила за закърнелите мозъци на хора,несвикнали да мислят. Гледах го на компа,в никакъв случай не бих си дал парите за билет за подобно нещо.

Ако този филм не събере най-много милиарди, не знам кой друг да е. Уникален! Преставяте ли си, само в новодишната нощ в САЩ приходите са били 25 мил. долара. На връх Нова година хората гледали кино...

както каза Джеймс Камеран - Този филм ще промени киното

Страшно красив филм, великолепна идея, това е правилното бъдеще.

oburkal si si nicka . tryabvalo e da se krustu6 XAXO xaxaxaxa. filmut e neveroyaten. nai dobroto 3D, koeto sum gledal !!!