Жена и дете загинаха при взривяване на съветски паметник

При взривяването на Мемориала на войнската слава в грузинския град Кутаиси са загинали намиращи се наблизо жена и 8-годишната й дъщеря, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Жена и дете загинаха при взривяване на съветски паметник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чтом толкова голяма радост те обзела- ходи да гризнеш вратовръзка като оня мъжкарин Акашвили

Ауууу великия Alex се включи само заради мен! Еййй голяма работа съм! А автографи даваш ли?! Е като ме разстреля с толкова питанки, дай поне един отговор! Например, кой започна войната при Халкин Гол за която намекваш в края на апологетиката си на фашизмо-комунизма! И къде видя злоба в моето изказване, в това че ненавиждам виновниците за убитите 60 милиона човека ли?

Ауууу великия Alex се включи само заради мен! Еййй голяма работа съм! А автографи даваш ли?! Е като ме разстреля с толкова питанки, дай поне един отговор! Например, кой започна войната при Халкин Гол за която намекваш в края на апологетиката си на фашизмо-комунизма! И къде видя злоба в моето изказване, в това че ненавиждам виновниците за убитите 60 милиона човека ли?

Четеш историята както дяволът евангелието. Все едно че казваш сирак съм, нямам майка, нямам баща, мене вуйна ми ме е родила. И то с менторски тон, нетърпящ възражение. За да спорим трябват и малко познания и добронамереност. От теб тече злоба, характерна за слабограмотните и мразещите. Омразата не ти позволява дори за малко да погледнеш на фактите обективно. Но си е за твоя сметка. Карай и се зареждай с омраза, може пък някога да се почувствуваш по-добре. Дано ти даде Бог такъв шанс. За мен ти си достоен само за съжаление.

Еврей - это искусство, грузин - это профессия, чукча - это диагноз, русский - это судьба!

Безсрамието е велико.Спорите за глупости.Мемориала е издигнат не за величието на водачите, а за милионите невинни жертви загинали във войната. И ако Грузия ги унищожава , то тя не тачи своите синове.Всеизвестно е отношението на Хитлер към човечеството и отношението на Сталин към Русия.Нищо нова не казвате .Нима в момента великите сили не нанасят такива поразии на човечеството предизвиквайки мними демократични промени.Вземете пример от това,че нашата цветуща икономика, селско стопанство , образование , култура и т.н. бяха унищожени от подгласниците на великите сили и хвърпиха в нищета и чужда зависимост целият ни народ. Представяте ли си до какви висоти бихми достигнали ако наистена можехме да овладеем тези промени и запазим всичко онова , което бяхме постигнали като развитие. И стигаме до великите предатели на Изтока.

А сега се включвам за да отговоря на Хан Тукту. Има една приказка: По невеж от непрочелият нито една книга, е прочелият само една книга. Запомни я. Не влизай в ролята на прочел единствено версията на Шеленберг-Резун за началото на ВСВ. Събитията, които накрая прерастват в пълномащабна война започват от 1935 година в двата противоположни края на Евразия. Те уж не са свързани, но минава една тънка линийка между тях. Тънка, но здрава. Та вземи се поинтересувай, попрочети, посъмнявай се. Задай си някой въпроси от типа колко съветски дипломати са присъствали на признаването на сливането на Германия и Австрия? А колко са били на Мюнхенската Конференция? Имало ли е поне един съветски журналист там? Как стана така, че една от най-добре въоръжените в този момент държави - Чехословакия, клекна пред демилитаризирана Германия?Инф колко точно е била въоръжена Чехословакия ще намериш в спомените на воювалите във Вермахта, но с чин под капитан. Ще се изненадаш на количеството чешки камиони, танкове и картечници при нападението над Полша.А също така погледни едни карти от 1937 година и виж в коя държава е бил град Тешин. След това погледни къде е този град когато Германия напада Полша.А какво точно е пишело на листа който победоносно размахва Чембърлейн при кацането си след Мюнхенската конференция? Ниокой не ще да разкаже. А листа се пази в Лондонските архиви, които уж са отворени за историците, само дето този лист е странно безинтересен за тях и те не го търсят. А ако се заровиш в ставалото в Испания, ама в подробностите и съпоставиш някой дати, ще ти светнат други лампички. Също няма да е зле да се поинтересуваш и какво е ставало на противоположният край на земята. Как става така, че малко преди да се подпише договора Молотов - Рибентроп, съветски и японски войски се бият в Монголия? Задай си малко въпроси и не бъди толкова категоричен. Прочети малко отговори, ама на всеки въпрос, търси по един отговор от три страни поне.

Не обичам събарянето на паметници. Предполагам, че тук цикъла е бил долу горе така - оставен е паметника да се руши и граби. Вандализма и откровените кражби не са били преследвани. Де що може от него е отмъкнато. Мястото е станало просто опасно - свърталище на странни типове. Появили са се две решения - да го възстановим или да го премахнем. И понеже грузинската върхушка е като нашата - американски марионетки, декомунизатори и без грам акъл как да си построят нещо даже за себе си, естествено веднага са казали да го премахнем. Естествено премахването трябва да стане с взрив - комунизма трябва да пада с трясък - също като нашият мавзолей. Само дето р при тях частните предприемачи са също толкова кадърни. Само дето тук са се престарали с количеството взрив. Сега очаквайте някъде да се почне да се строи два пъти по-висок паметник на загиналите във войната от 08.08.08.

Това, че СССР започнал Втората световна война като нападнал Германия го казваш ти. А щом не си чел нещо сериозно, прочети и се научи, че Втората световна война я запалиха Хитлер и Сталин. В частност в предишния си коментар споменавам за братското нападение над Полша от страна на най-страшните агресори в историята на човечеството, СССР и Германия. Да Германия едва ли щеше сама да нападне Полша, защото така тя обяви война на цяла западна Европа. Ако си спомняш до юни 1941 г. същата Германия воюваше срещу Англия с братската помощ на СССР! Разбира се като всяка банда кръвопийци, когато не могат да си поделят плячката започват да се колят по между си. Останалото са подробности, които струваха 60 мил. жертви на човечеството. Но както казва любимия ти Сталин (грузинеца Джугашвили) това вече е статистика!

Всъщност събарят фона, а скулпторната част на паметника ще бъде преместена на друго място. На мен лично въпросът с паметниците ми изглежда сложен. От една страна-раздяла с миналото. Похвално. Но от друга-някак си обикновеният човек се оказва празно място в историята. Живял, сражавал се за родината си, загинал, построили му паметник и след време паметника го съборили. А всеки десети грузинец-участник във войната е загинал.

Всички така, само Хан Куку-то наопаки.

Не съм фен на Грузинците и на Грузинският президент Михаил Саакашвили, нo зacлужават пoздравлeния! Доcтoйни xopa!

Русия реагира отрицателно на решението за събаряне на паметника, което възприе като посегателство и неуважение към паметта на загиналите в защита на отечеството. Тито беше хърватин, но сърби и хървати воюваха при разпадането на Югославия. Но преди всичко да изкажем съболезнования за загиналите майка и дъщеря. Та упрекват сегашния премиер на Грузия в проамериканизъм. Американците не подкрепят режима на третия райх и бяха съюзник на СССР във войната. Може да се допусне , че не става дума за проява на нацизъм. Остава единственото обяснение , че Грузия ( или най -малко президентът и ) не смята СССР за свое отечество , въпреки личността на Сталин. Може би последната война му дава основание за това.

...Ми ако го нямаше СССР, Хитлер нямаше да се осмели сам да нападне Полша!. Хане,от това твое твърдение по-голям абсурд не съм срещал!

Слава богу, има и други прости като нас.Един път прибират много пари от наивния народ, за да издигнат някой мастодонт, приумица на комплексиран селендур, окичен с власт, след това прибират много пари, за да го взривят, също по приумица на някой следващ грандомански малоумник.Този номер минава само при трагично изостанали общества.

СЛАВА БОГУ ИМА И

Прочети си внимателно творбата до hm и ако имаш доблест си признай,че творбата ти е пълен абсурд. До сега не бях чел и чувал, че СССР започнал Втората световна война като нападнал Германия. Ето че хан Тукту дойде да ни светне нас туземците дето нищо не знаем... Запомнете СССР е нападнал хитлеристка Германия. Това ви го казва Хан Тукту, а той знае. Много, много знае... И много, много омраза тече от устата му, но така е когато се говори за агресор... Има око,което вижда - казва библията - и всеки получава своето, нали Тукту!

Ти усещаш ли се какъв абсурд каза!? Значи СССР започна Втората световна война, но ако ги нямаше, при тая война Грузинците щяха да бъдат изтребени. Ми ако го нямаше СССР, Хитлер нямаше да се осмели сам да нападне Полша!

А американците сложиха руско грузинския филм МИМИНО в който има и спомени от войната във стоте най хубави филми на 20век...Глупаци.Дано това да са последните жертви на втората световна...

Този ненормалник пак се прояви. Ей много е лошо психопати да са на власт. Този защото е пионка на САЩ, затова оцеля. Но историята е показала, че САЩ рано или късно винаги воюват срещу своите пионки.

Dolu sssr ! Da jivee MOSKVICHA !

Ние пък си имаме паметник на незнайния турски воин...

Не съм фен на руснаците,но това е по-голяма тъпотия и от нашата с мавзолея /който можеше да се ползва поне като някакво хладилно хранилище.../ Все пак са участници във ТЯХНАТА за тогавашното време война !!!

Тоя е много подобен на Юсченко - само се напряга да лае срещу руснаците. А иначе съветският паметник мисля не е само руски, а и на останалите републики - също както Сталин не е руснак, а грузинец. От него ще се отрекат ли?

Е, това е пълна простотия! Не съм фен на руснаците, напротив - много съм критичен за поведението им в миналото и сега, но тоя Саакашвили се доказа, че е пълен идиот!Все си мислех, че предишните събития са продиктувани от патриотични намерения - явно не са.

Този наш валяк се упражняваше във взривяване, както и в управление на държавата. Жертви на площада нямаше, но жертви колкото щеш от управлението му. А че с премахването на мавзолея потроши гранитната настилка на площада никои не забеляза. А знае ли някой стотиците кубически метри гранитни блокове от постамента и околното пространство около мавзолея къде отидоха?

Колко грузинци са загинали във Втората световна война? Да не говорим, че водач на СССР е грузинецът Джугашвили. Много тъпа постъпка! Ясно е откъде идва името СегаАкашЛиВили.

Поредни неблагодарници. По време на СССР са се къпали в пари за сметка на руснаците, най-корумпираната нация в Европа, спекуланти и авантаджии. Не тачат и собствените си герои, какво да се очаква от такива.....

Грузинците, под ръководството на умопобъркания агент на ЦРУ, вървят по път, който е по-грапав и от нашия! Не ги чака нищо добро.

саакашвили разсипа грузинския народ покрай проамериканската си гъзолижеска политика.душевно болен е.

Както и да го погледнеш - Наакашвили. Жалко за обикновените грузинци. Пази, Боже, от такъв президент-палячо!

жалко за хората. престъпно некадърници има навсякъде... какъв е този паметник 100 метра?!

А Грузинците наясно ли са, че ако СССР не беше победил, щяха да са избити до крак, както са чернички и къдравички...

Валякът, седмица се мъчи да бутне мавзолея на Г.Димитров, но поне жертви нямаше. Не спазват мерките за безопасност при взривни работи, а после съветския паметник им виновен.

Сукашвили искаше паметникът да бъде взривен на днешна дата по случай рождения му ден.

Ами всичко си има цена...

Ах каква чест! А автограф ще ми дадеш ли? Искам да го покажа на комшиите за да видят какъв голям човек съм! Щом се покажи и веднага другаря Alex се включва за да ми отговоря. Ти наистина си много зле!

Ах каква чест! Ти се включваш само за да ми отговориш! Не зная как ми отговаряш, като само питанки хвърляш по мен. то не беше от девет извора вода, то не беше чудо! Та запомних само последната ти питанка вероятно за Халкин Гол. Да тренирал е СССР, имал е нужда особено след избиването на 80% от висшите офицери от страна на Сталин. Не е зле да попрочетеш кой започва тая война. Весели празници ти желая!

Бе тоя Хитлер бил голям пъзльо бре срах го било се бие ако удео-болшевиките не му пазят дупенцето ама и тея западна европа били голяма сила две прогнили империи едната без човешки ресурси а другата цяло десетилети си ликвидира армията . Ооо ама сигурну под западна европа се има предвид Англия Франция Италия Испания а може би и САЩ нищо че не е в европа . Ама тя Испания малко си има вътрешни проблеми италия е малко фашистка и се дупи на Хитлер а Франция и Англия вече ги разяснихме ама кво стана с САЩ ми на САЩ им е през .... кво стаа у европата о да па жълтурите си вилнеят и източна азия без да има кой да им се противопостави . Общо взето съм съгласен Хитлер е пъзльо а запада е страшен . Ама кой да знае че СССР е колос ама на стоманени крака а Полша е сила само на хартия то тва да избереш за стратегически съюзник Полша пред СССР за втори фронт срещу Германия си е най-голямата тъпня на всички времена ама кво се прави те комунистите са виновни за сичку . Дажи оня сърбин дет ликвидира Австрийския престолонаследник 1914 и той май болшевик ша излези .

Уууууууууууу, Хане! тази приказка за невежа синина ти направи! Аlex, бъди по-нежен с малолетните, моля! Все пак те са бъдещето. А когато малолетните са и малоумни трябва много търпение,нежност и внимание.

Малко ги мачка изглежда великата руска армия тъпите грузински чутури миналата година!?!?

КЪСА, КЪСА ПАМЕТ...!!!??? ЗА КАКВО СА СЕ БИЛИ И УМИРАЛИ ТЪПИТЕ ГРУЗИНЦИ???? ЗАЩО СЕГА САЩ СА В АВГАНИСТАН????КЪСА, КЪСА ПАМЕТ...!!!???

Какво да се очаква от един очевидно шизофреничен третокласен агент на ЦРУ дето се насра миналата година само като чу някакъв звук във въздуха? Саакашвили е достоен наследник на другия велик грузински шизофреник Сталин-Джугашвили. Да разрушат паметник на жертвите на собствената та ти страна от борлбата с хитлеро-фашизма по случай рождения ти ден може да те наледи до такива светли личности като Тимур-Тамерлан, Чингиз-хан, испанските инквизитори и Борджиите. Жалко за прекрадния грузински народ, който е трудолюбив и горд,но в последните 20 години все не случва на управници - първо ненормалния поет Гамсахурдия, после дъртия предател Шевернадзе, а сега ненормаия американогъзолизец Миша. И тия като нас нямат гъсмет на управляващи.

Да им се чудиш на тези грузинци.Грузинец управляваше целия СССР,заради него умряха милиони,а сега взели да взривяват... Предполагам,че това е от носталгия по Сталин,защото руснаците го развенчаха.

Войната я запалиха западняците подарявайки Чехословакия на Хитлер. Той сам признава, че не би посмял да напада който и да било без тази помощ

Относно започването на втората световна-прочетете Виктор Суворов. Може да се обобщи, че всички Големи са я искали, с различни цели разбира се. Все пак световната революция не е в противоречие със други световни неща (без световното по ...). Защо и сега да не е така?

ти така и на Джугашвѝли ще се радваш... кретен дупедавен.

типично за тази туземска, първобитна държава. Няма ли най-после да изчезнат от картата......

Това, че СССР започнал Втората световна война като нападнал Германия го казваш ти. А щом не си чел нещо сериозно, прочети и се научи, че Втората световна война я запалиха Хитлер и Сталин. В частност в предишния си коментар споменавам за братското нападение над Полша от страна на най-страшните агресори в историята на човечеството, СССР и Германия. Да Германия едва ли щеше сама да нападне Полша, защото така тя обяви война на цяла западна Европа. Ако си спомняш до юни 1941 г. същата Германия воюваше срещу Англия с братската помощ на СССР! Разбира се като всяка банда кръвопийци, когато не могат да си поделят плячката започват да се колят по между си. Останалото са подробности, които струваха 60 мил. жертви на човечеството. Но както казва любимия ти Сталин (грузинеца Джугашвили) това вече е статистика!

пак пияните руснаци са виновни..