Пращат наши лекари в Украйна заради грипа

Екип на ВМА от пет човека, от които двама лекари, две сестри и една лаборантка ще заминат в понеделник за районите в Украйна, в които живеят българи и ще занесат помощ от медикаменти, консумативи, защитни костюми и маски на стойност 300 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Пращат наши лекари в Украйна заради грипа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Na men mi se struva 4e burkate nqkoi ne6ta! Purvo stava vapros za bolest i smurt, koeto nqma ob6to s gazta! Vtoro nie su6to pla6tame zdravni v bulgariq no NE gi izpolzvame v Ukraina! Mn grubo mi zvu4i vs koeto kazvate za6toto vsi4ki sme bulgari! I taka zamislete se ako vaj blizuk e tam dali 6te mislite po tozi na4in! GRUBO E!

V Bulgarija ne dostigat nito pari nito doktori i medicinski personal.V momenta sum bolnica .Ne mojete da si predstavite kak 1 lekar ,1 sestra i 1 sanitarka sa grijat za 50 choveka.Tezi hora ne mogat da se priberat u doma.Vmesto da razdavame pari ot nashite danuci , po dobre da se dadat na tezi vseotdajni HORA ,zashoto rabotjat za julti stotinki.Dali upravljavashtite znajat sustojanieto na Bolnicite.E,ako reshat da proverjat , da posetjat bolnicata v Samokov.Gospoda upravljavashti kyde jiveete - na nebeto ili v Bulgarija.Ogledajte se naokolo,stupete zdravo na zemjata i ne ni razdavajte parite navun

Браво най-после някой да се сети,че и в Украйна има Българи. Помоща е малка но от сърце,трябваше да е поне 10000000 лева. В Украйна сме по-българи отколкото сте Вие в България,макар неживеещи в България поради исторически и геополитически причини. Ако дадете гражданство на всички хора с български корени и самосъзнание в Украйна ще си решите тотално демографските проблеми. Тогава и турци и цигани сами ще се изселят от България,но имате ли толкова мозък и смелост? Отговорете бе пишман българи-данъкоплатци и патриоти?

Аз я знам тази рецепта от баба ми, но е малко по-друга. Ето я: по 1 ябълка, картоф, кромид лук, необелени и добре измити се срязват на 4 парчета, 1 счупен орех, 1 локум или 1 ментов бонбон и всичко това се слага в 1 литър вряща вода, която трябва да ври на тих огън, докато остане половин литър. Прецежда се и се пие 3 по 1 супена лъжица за деца или 3 по 1 каф. чашка за възрастни- половин час преди ядене. Много чай от шипка, лимонов сок с мед и вода и вечер счукан на каша чесън в малко кисело мляко и сол. Бързо оздравяване!

ВИЖТЕ ИЗКАЗАВАНЕТО НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР НА ПОЛША ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.... http

Да се надяваме, че Украйна ще оцени положително жестта и няма да краде от природния газ, предназначен за България.ако се стигне до такава ситуация.

Браво . Това се казва солидарност. Радвам се на такива постъпки . Защото добротата и хумаността нямат граници . Това много ме радва ,че се взело такова решение. Всички сме хора на тази земя . Не бъдете игоистични . Нека да помагнем . хората там умират и все пак са българи .

Чумпил, ще се оправи. Може би трябва да приложите и някакви народни средства, които се използват когато има хрипове. Имашер една много действаща рецепта, но съм я позабравил. Може би някоя добра гаржданка ще ни я напомни: вода, кромид, орехови листа, черупки от орех и ментови бонбони с еварят. Н еси спомням ве какво съотношение. Спомага отделянето на секрети. И наистина помага. Може ли да я уточни някой ако я знае.

Браво България. Най-после. Така трябва. Да се помага на всеки Българин, който е вън от родината.

Ние хем искаме помощ от Европа срещу грипа и тръбим навсякъде че няма пари за болниците хем пращаме неща за 300 000 лева и доктори към една държава дето когато и скимне ни реже газа. Аз ли съм тъп или на такъв се опитават да ме правят

а от военна фармация няма ли дакажат какво всъщност става?? че то е ясно де ама все пак))))

Гневът е срещу двойния аршин на правителството,с който то мери разходите от бюджета и грижата за българските граждани у нас и в чужбина, а не срещу българските общности зад граница. У нас дори гражданин без никакви доходи и средства е безусловно длъжен да внася здравна осигуровка от около около 10 лева месечно. С отпуснатата за Украйна сума може да се покрият вноските на 30 000 безработни у нас, така че в рзгара на грипния сезон те да имат право да отидат на преглед при личния си лекар и да се лекуват по негово назначение от грипа, а не от липса на пари за медицинския преглед да прибегнат до самолечение и да получат усложнения, често летални по изход. Всички смъртни случаи от грип у нас са заради прекалено късно потърсената от билния специализирана лекарска помощ, а не заради обективната смъртоносност на самото грипно заболяване.

не съм съгласна да се дават 300 хиллв.за украйнците.На нас данъкопратците българи които плащат здравните осигуровни не могат да се преглеждат и да се дават безплатни лекарства.Г-н пица Дянков от къде намери тези средства 300 х.лв. За пенсионерите няма нито лев а за Украйни има . Ти си голям лъжец и глупак заБългария. Ходи ди у Световната банка и си я управлявай както щеш ти.

Хм, никой не уточнява, че помощта от ВМА са всъщност продутки на Актавис, т.е., изпращат калпавите си лекарства с изтичащ срок, а държавата веднага ще закупи нови за ВМА, т.е., търговийката е налице. За чия сметка обаче, а???

маските са опасни за носене независимо дали са български китайски или немски

дамите да избягват сутиени вкл и без банели ,да не си носят никакви от българия

да си вземат достатъчно шампоани на арома/безопасни са , гелове за миене примерно Тест/зелени кутиики,задължително бельо идрехи за честа подмяна без пране качествен коняк за справяне с бактериози, да не пият кафе,чай,вода,напитк от чаши в заведения, да си носят вилици и лъжици и чинии и чаши може и за еднократна опотреба и ...задължително индивидуални кърпи и кухненска хартия за изтриване да внимават за опасни мутанти в бани тоалетни чинии,мивки дръжки на врати да обработят с български безир бързосъхнещ срещу анални убиици,нанофауна мутанти попаднали в тялото все още не е ясно как се отстраняват

АБЕ ,СТИГА ПАНИКИ.ВСИЧКО Е МАНИПУЛАЦИЯ.КОЙТО Е СЛАБ,ВСЯКА ЗИМА УМИРА ОТ НЕЩО КАТО ГРИП.В ЗИМБАБВЕ ХИЛЯДИ УМИРАТ ОТ НЕЩО КАТО СПИН,АМА ТАМ Е ПНЕВМОХИЯ.

А на ЮСА няма ли да пратм помощ. Да не забравяме, че украинците и юсанците са най-пострадали от вируса.

На нас ни вдигнаха здравната от 6 на 8% и не получихме нищо. Сега гласят няколко вида плащане и съм убеден че пак ще е същата мизерия, но няко щрактне пръсти отвън и ние пращаме бързо. А на нас кой ще прати? Вярно Уркайна има много починали от този грип, но са в пъти по-големи от нас.

Ами така ще бъде. В коя друга държава има нещо сходно като правителствена болица? Докато има такова нещо ще има и деление. Богоибрзани мутри и глупаци, плащащи данъци.

Tuk vsi4ko se e opravilo ta 6te pomagame na ukraina

zemete ot burgas lekari i posle napravo sas vlaka v sibir hi4 ne gi vra6taite tuka da moje da doidat drugi po kadarni lekari

държавници които не се грижат за бъдещото на страната ни а именно децата ни не са достойни да управляват и да се наричат политици .как е възможно през 21 век да не се вземат за да се предпазят децата и да няма безплатни ваксини за тях.поучете се от русия от турция и от много други страни в които преоритет са децата и тяхната безопасност а не да се представяме навън колко солидарни сме.господа политици -погрижете се първо за своите избиратели защото идват следващи избори а някои неща не се забравят.

Одобрявам! Най - после България да обърне внимание на българските общности извън територията на държавата! Възмутен съм как може да има толкова много гняв от българи срещу българи, макар и живущи в Украйна тези хора са БЪЛГАРИ! Не забравяйте това!

дъщеря ми се разболя, има хрипове но за нея няма базплатни медикаменти нито болница. За щерката на Огнебойкао има болница като се разболяла а на НАС ТОЙ с ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ НИ КАЗВА : няма място за паника (сверка Панорама БНТ, 6. Х.)

дъщеря на моя подната заболява от грип. Майката работи в централата на ГЕРБ в малкото НДК. Дъщерята я приемат в болница. дъщерята ан ББ се разхлемва и нея приемат в болница. Но виж внучките на приятелката ми с 39 градуса не ги приемат в болница.

a ko' praite tuka be nekadyrnici!!!

За благодарност Украйна ще ни спре газта през зимата!

Вена ми е бреммена тъпарани нещастни и никой нищо не казва, няма ваксини и т.н. Те ще пращат екип да помага на ройоните в които живеели българи. Ало-о-о, дроганти, ние сме тук, в България !

А за хората тука какво отделихте? За тези, които си живеят в родината и не са профилактирани?зашо от техните пари взимате за чужбина?От здравните вноски на безработните, които нямат пари да си ги внесат и затова губят здравни права ли ще платите тези помощи?

това е прекрасно - хем помагаме на българите зад граница, хем се сближаваме с украинците

Нали искахме помощ от ЕС за грипа, а самите ние даваме :)

Тежко им и горко на украинците!

V Bulgarija ne dostigat nito pari nito doktori i medicinski personal.V momenta sum bolnica .Ne mojete da si predstavite kak 1 lekar ,1 sestra i 1 sanitarka sa grijat za 50 choveka.Tezi hora ne mogat da se priberat u doma.Vmesto da razdavame pari ot nashite danuci , po dobre da se dadat na tezi vseotdajni HORA ,zashoto rabotjat za julti stotinki.Dali upravljavashtite znajat sustojanieto na Bolnicite.E,ako reshat da proverjat , da posetjat bolnicata v Samokov.Gospoda upravljavashti kyde jiveete - na nebeto ili v Bulgarija.Ogledajte se naokolo,stupete zdravo na zemjata i ne ni razdavajte parite navun

http://www.youtube.c

Трябва да помогнем на братското крадливо украйнско пезиденстко управление за да раздуе митът за грипна епидемия и да се отложат президенските избори. Така се пази власт.

Всичката Мара втасала , само п-----а си не сресала!!!

r

Народе вдигай се да изхвърлим агента гоце от президентството. Не чакай ББ да го махне-няма да го направи