1/4 от строителните фирми под въпрос

В България има около 12 000 фирми, които имат в регистрацията си строителна дейност, от тях около 5,5 хиляди са в членове на Стоителната камара.

Обратно в новината

Коментари - 1/4 от строителните фирми под въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така ще е докато се дават обществени поръчки на нелицензирани фирми, а тези които имат лиценз стоят и гледат. подбора е по рушвета , а не по моженето-поне до сега разни бригадки които сигурно не се и осигуряват щъкаха насам- натам........,но и те са хора

Моли се да няма фалит на фирми,че тогава ще те питам как ще вързваш двата края и как ще чакаш на огромни опашки за смешни помощи.Аз и да фалирам няма да бъда гладен имам нещо зад гърба си, ами ти какво имаш? Желая ти да се наредиш на държавната опашка и тогава да видиш как помага държавата. Моя съвет е не гледай , кой какво има и какво прави.Всеки на тази земя се е родил с някакво предназначение.Едни да са работници други шефове.Какво още да ти обяснявам? Преглътн завистта и омразата си и може да мръднеш малко напред.

Не, др. do high, ти май не я познаваш. Вземам повече от 200 лв, точно защото се ценя. ето това е нивото на псевдобизнесмена тук - неграмотен, неразбиращ нищо и обиждащ. Като не ти отърва, не ставай шеф. Няма какво да мрънкаш колко трудно ти е. Като не можеш да оспориш твърднеие, почваш да обиждаш как никой не рабира от икономика. По думите ти съдя , че точно ти не разбираш. С пожелание за фалит на такива бизнесмени

Шеф съм ,защото го имам повече в главата.А ти ще продължаваш да работиш за 200лв. щото до там ти стигат възможностите.Всеки квалифициран труд се заплаща добре.Това и Иванчо го знае. Не може да нямаш никакви умения, а да искаш да вземаш колкото другите,които имат повече възможности. Плюс това не всеки работодател е измамник.Има свободен пазар Ганьо.Като не ти харесва не купуваш. Има търсене и предлагане. Ти май изобщо не познаваш думата икономика.

Инфо Съдия вади луксозни вили за 280 €/кв. м 26 Октомври 2009, 10:46 Източник: Вт публичен търг за част от вилите на луксозното селище Бей Вю Вилис в Кошарица в местността Сулуджана организира частен съдия-изпълнител. За продан са обявени близо 12 000 квадрата, като вече първоначалната им цена е 567 лева за квадратен метър, т.е. 280 евро на квадрат./ в. Черноморски фар Още

ще се прекфалифицират и ще надуят друг балон. важното е наивниците да не свършват

Това строителите са най-подлата гилдия. Няма нито един, с който да не е имало проблеми. Винаги гледат да те преметнат. Не си изпълняват задълженията и реват постоянно за пари. Това е най-сенчестия сектор. Що пари направиха с това строителство, но нейсе, такава ни е държавата, хайдушка. Сега реват, но не се оправят. Може да стоят гладни, но нито свалят цените, нито работят качествено. Дай боже да нямат работа и печалбите от 200-300% за кв.м да им се виждат дълги години, като мираж.

то едни строители... учудва ме, че само 1/4 са споменати... 90% от фирмите са за съд, не за затваряне... Начело с Манхатън груп и подизпълнителя им Фючърс груп...

Първо се научи да пишеш грамотно. Второ, глупако в камарата на строителите не се вписват само фирми в областта на високото строителство. Опред си неграмотен в много области.Прочети и тогава давай изказвания. А такива като теб с удовоствие ги експлоатирам.

Съгласен съм с sgs ....Защо г-н Росен Плевнелиев не каже къде отиват тези пари... и защо таксата е толкова висока ...и какво правят Камерата за тези пари .... при нас ни взеха около 15 000 лв за да ни регестрират в камерата ....ами такива фирми в България са стотици ....минималното сума , мисля , че беше 1 200 без ддс за фирма . Нима членски внос за проектанска правоспособност не е така ...вземат ти 180 лв. на калпак и нищо не ти дават ... Обирджии ....

тъп нещастник излюпен от някой бордей или мамино комунистическо синче, как ще строиш качествено като нито цимента,нито тухлите ,нито желязото което влагаш ако не си го икономисъл отговарят на съответните стъндарти и норми.Ти знаеш ли в тъзи държава някой да спазва това,аз не защото ако имаше някой той щеше да предостави за сертифициране тези материали в института където работя. Това че си частник те прави още по голям лъжец и заблуждаващ хората които купуват от тебе.Много си долу в ерархията за да знаеш всичко.Продължавай все така да строиш но не лъжи хорицата.

От изказаните коментари разбирам,че вие не сте в областта на строителството и не сте в частния сектор като собственитици на фирми. Аз съм в частния сектор и искам да знам какво прави тази камара на строителите.Знам,че всяка година правя годишно потвърждаване и плащам луди такси на тази камара. Да ви светна и за това тъпи мърморковци,че тази камара не си е подала навън носовете и не осъществява никакъв контрол, а само събира пари. Ами излезте на свободния пазар,създайте си фирми и тогава елате да кажете за това как ви изнудват да плащате маса пари за нищо.

Абсолютно прав е колегата. Преди време едни немци искаха да си копуват жилище в София (да им се чудиш на акъла) и обиколиха строежите за да видят и снимат дали наистина е така. След като се върнаха, казаха, че за нищо на света не биха се върнали в подобна страна и, че това което са видели, ще го гледаме след някоя и друга година по новините като нещастни случаи. Но в интерес на истината, няма какво да се очаква повече от една посредствено, корумпирана балканска държава!

За какви строители говорите? Ако всички цигани и турци хвърлили пашмагите пред оборите си и дошли в големите градове да търсят работа ги наричате строители, жалка работа. Половината от тези строителни филми са основани от същите нещастници само че по стечение на обстоятелството са порабитили като общи работници в западна европа, и дошли тука да се пишат предприемачи. Жалка ситуация, кото останат настроенити жилища и офиси непродадени още една година, ще видите как ще почнат да се разпадат. Всичко това е строено с некачествени строителни материали,без контрол за качество и с много икономии за да може бързо да се забоготее. Жално им майка на тези които са си купили жилища от новото строителство!!!!

Започнах строителството в една градинка в София на луксозна жилищна кооперация от затворен тип с цех за салам и спа център на последните етажи, офиси в подземният, магазини и мини мол на първият етаж, а апартаментите с луксозно изпълнение на вар и шпакловка са интегрирани с цеха и офисите и позват общ коридор и те сега ще ми спрат строежа-нямало кои да го купи? А до сега как купуваха безумията които построих в цялата страна, на морето, Банско?

Еее, точно започнах строителството в една градинка в София на луксозна жилищна кооперация от затворен тип с цех за салам на последните етажи, офиси в подземният, магазини и мини мол на първият, а апартаментите с луксозно изпълнение на вар и шпакловка са интегрирани с цеха и офисите и позват общ коридор и те сега ще ми спрат строежа-нямало кои да го купи? А до сега как купуваха безумията които построих в цялата страна, на морето, Банско?