Все повече съмнения в глобалното затопляне

Все повече американци се съмняват в съществуването на глобалното затопляне, въпреки че тези, които са на противното мнение, остават мнозинство, сочи проучване на независимия изследователски център Пю Рисърч Сентър (Pew Research Center), цитиран от агенция Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Все повече съмнения в глобалното затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност така стоят нещата, както казвате. Тук няма място за предпочитания и идеи , а за голи факти, и те са такива...

Като чета коментарите на някои колко са малоумни и тъпи американците,не мога да проумея нещо очевидно,как е възможно да бъдат тогава технически най развитата страна в света, обяснявам си го само по един начин че може би тези които пишат тези неща именно те са малоумни и тъпи

Стария, мноо ги усещаш бе. Не требе да ходиш в Америка, е го е Софиа седят в трамвая 200 души као да са сами. Индивидуализъм бро. Нема развитие нема затопляне, шаш. скийш ли бро хич не ми пука

Приемам забележката. Трябваше да кажа Пропагандния Отдел на КПСС - но той така или иначе се контролира от КГБ. Другото - само ме развесели...

не те знам колко си стар (което, прочее, не означава умен, двете неща дори не са корелирани), но явно имаш стари впечатления. Индивидуализъм, индивидуализъм, но някак неусетно започна да се цени работа в екип, т.е. колективно. Всякакви тийм билдинги, целящи укрепването на колектива, реформа в образователната система (все става дума за САЩ, ако не си разбрал), която от малък втълпява на физиологично равнище дори, че извън колектива (групата, общността) индивида с неговия индивидуализъм го чакат само лоши неща (бой, студ, присмех на колектива и т.н.). Това нещо да ти говори? Да си чувал фразата 10 американци, взети поотделно винаги ще бъдат с 1 глава по-високи от 10 японци, взети поотделно, но 10 японци, взети заедно винаги ще бъдат с 1 глава по-високи от 10 американци, взети заедно? Що се отнася до нелепите ти писания за КГБ (освен ако нямаш сериозен личен опит в редовете на тази организация, а не почерпени от съмнителни романчета на избягали офицери), незнайно как и защо присъединени към темата (още не бяха обвинявали КГБ за глобалното затопляне, но може пък някъде тайно да горят архиви вече 20г и това да е причината, побързай да си припишеш авторство на идеята), те са толкова нелепи, че не заслужават коментар.

Чудя се,защо американците не затворят техните ТЕЦ-ове работещи с въглища а ЕС се вгледал в нашите Марица Изток?Защо ли забраняват обикновените крушки,които уж отделяли много СО2/макар никъде във физиката да е доказано това/...Защо ли китайците също изгарят огромно количество въглища-ама някой да ги е порязал финансово или икономически???Явно всичко е политика,както се каза във филма Историята на една лъжа или глобалното затопляне.Хубаво е повече хора да го гледат-има го в Замунда.Там дават и за т.нар.еколозии техните организации...

Когато хвърляте камъни по щатите се сещайте, че за разлика от изтока там индивидуализма е на почит. И там си карат джиповете, а не се стискат като тука за всяка капка бензин...Добре е да се опазва природата, но не на цената на намаляване на потреблението или комфорта. А случая с набедения въглероден двуокис е прекалено тъп за д а го коментирам...

Големи каши има в главите на някои от пишещите тука. Едните обвиняват американците, че причинявали глобалното затопляне, a други ги обвиняват, че лъжели, че имало такова затопляне. Ха сега де. Ял, не ял - 5 лева!Кое е вярно, няма значение, всяка тема е добра за да се плюе. И много малко хора са били в Щатите, за да видят какво значи грижа за екологията. Как хора и природа живеят в хармония. И обвиненията идват от хора от страна в която цялото черноморие е бетонирано, горите са подложени на изгаряне и сеч, реките и язовирите са замърсени до степен да няма живот в много от тях и в големите градове димът от цигарата е по-безвреден от околния въздух. Похвално е, че някой се грижи за природата, но да започне от собствения си двор преди да оправя чуждите. Но май не е това целта, а само да има за какво да се плюе по американците.

Човече , за първи път срещам някой който плюе по американците , но някак си поетично...Ти естествено не си и стъпвал в САЩ , иначе щеше да знаеш че там най много се цени индивидуализма - този индивидуализъм благодарение на който днес ползваш компютър , климатик, пералня , хладилник , телевизор дори тостер. Мога и без тостер - но трябва ли да запаля огън на балкона , за да си препеча филийки? А колективизмът е най характерен за източните общества вкл . и Източна Европа- колективна безотговорност ако си чувал...Що се отнася до масата -плебса , него ще го има независимо от общ. строй , политическата или икономическа система - във всяка държава - независимо дали е френски сиреноядец или фермер от Юга! Номерът на КГБ - да сравняват различни социални групи, напр. тракторист от Охайо с архитект от Париж и така да се правят генерални изводи, вече не върви.

Не брате, просто полюсите ще се върнат там където са си били - до 5те езера. В Северна Америка, леко ще се захлади - да знаят кога са си пожелавали глобално затопляне!

Браво!!! За съжаление си страхотно прав.Да си жив и здрав!

наскоро някак незабелязано мина 1 филм, наречен Глобалното затопляне - глобалната измама. В него имаше доста климатолози, метеоролози, в т.ч. и палеоклиматолози. Нямаше представители на онази лъжлива порода - политиците. Та, накратко резултатите на учените са: Емисиите на въглероден двуокис не са причина, а следствие от глобалното затопляне/захлаждане което е сложен цикличен процес. Всички данни, както съвременните измервания, така и много назад във времето, сочат обратна връзка, а това, което ни втълпяват е вярно с точност до наобратно. Т.е. представят ни фалшифицирани данни (в т.ч. и Ал Гор с неговия филм). Проследява се обаче една строга зависимост - глобални заплахи се появяват, когато дадена група компании решат да поизтикат от пазара друга група компании. Беше даден пример с озоновата дупка и фреона. Цялата работа е била в това, американските компании да наложат по-скъп хладилен агент и да притиснат европейските компании. Истерична кампания, сателитни снимки на нарастващата озонова дупка и - успех. Спряха хладилниците и дезодорантите с фреон. Сега дезодорантите ви са пълни с пропан-бутан, т.е. с автомобилно гориво. Нещо да стана с озоновата дупка? Не, тя си съществува, тя периодично расте и намалява. Просто вече никой няма изгода и темата беше закрита. Аналогично с въглеродните емисии. Питаха гренландци и те единодушно твърдяха, че е станало по-топло. Докато измерванията на температурите на острова показват точно обратното. Но пропагандата им е промила мозъците и те вярват повече на нея, отколкото на термометрите. И така за много други неща, да не замърсявам форума. Тъй че, не вярвайте на всякакви такива плашила, те имат за цел да ви измъкнат парите от джоба.

Нормално да се съмняват, нали карат коли с по 25/100 разход...няма по-паразитно общество от американското!

Глобалното затъпяване е истинския проблем! Даже мисля да направя организация Mind peace, ще подкараме корабче кръстено Brain warriors по моретата и ще крънкаме кинти за поумняване откъдето сварим. Ех, живот! Колкото до Греландия - ако се стопят ледовете, нивото на моретата ще се повиши с около 30-тина метра, а Греландия е висока над 2500 м. Т.е. дървета там няма да растат под водата, а отгоре, както е и било преди около 1000 години :-)

американците това,американците онова,та само тяхното мнение ли важи,нима другите нации не сме хора

Протокола от Киото е глобалистка простотия ! И не виждам защо трябва да противопоставяме американския модел, част от който е глобализма с плановата икономика, която не кореспондира с идеята за демокрация. Американския модел е доста добър като изключим някои тенденции по върховете им...А потреблението не трябва да се подтиска, напротив, това осигурява работни места. Просто може би трябва да се смени типа на потреблението - по-качествени стоки, по-малко и по-скъпи, съчетано с повече свободно време за хората, нещо такова....традиционн икономика.

На американците трябва да им се учетвори годишната доза урагани. Дано се сетят.

Ami ,amerikanzite sa takiva i onakiva,no zasto se trupate na opashki pred posolstvoto im.Mai grozdeto e kiselo,zastoto ne go stigame.

Ами чадо, не чакай да ти казват, ами излез сред природата и сам виж! Виж изсечените гори, ерозиралата почва, пластмасовите бутилки плуващи в реките, измрялата риба, мръсния и задушлив въздух, паренето в очите, главоболието, сърбежа по кожата! Стига си чел какво ти казват - излез и виж сам!

Ако добре си спомним : - (файъра) огънят беше в небето комай (по Пушек над Водата ) . Всъщност, казват че в т.нар. Земя на Свободните -- отдавна имало сериозно научно течение в тази насока . Че промените (не непременно и не само затопляне) са продукт на слънчевата комлексна радиация и вариациите й . Наричали се отрицатели (денайърс) . Добрата Европа имала също научни светила, които участвуват .

Ехе, личи си, че си студент и хвърчиш из облаците! Крясъците ти за свобода са фантасмагория - свободен си дотолкова, доколкото има ресурси, а те идват от Природата! Не само, но и трябва някой да ги извлече и обработи за да може твое величество да ги ползва свободно! А това се прави от същите тези роби! Вие пеете все същите песни - също като младите бунтари, които са срещу консуматорското общество, но хич и не се свенят да консумират и никой не отива да живее свободно и в хармония сред дивата природа! Точно тази илюзия за свобода ни убива - мислим, че всичко ни е позволено , Природата е за ползване и удовлетворяване на нашите капризи! И много разбират свободата като безкрайна и неограничена консумация! А може ли ваше свободно величество да отскочи веднага до Северния полюс като волна птичка - може, но само наум!

Те американците смята, че Америка е центъра на Земята....

САЩ се противопоставя на удължаването на Протокола от Киото. Ако Америка го ратифицира и той се удължи, тя ще трябва да гони още по-високо намаление от това, което вече е отказала да приеме. ?!?

Като гледам коментарите и процента на безмозъчните в България не е по-малък от американския.....

Преди време в училище ни учеха за процеса фотосинтеза. Растенията използват слънчевата светлина, поемат въглеродния двуокис и освобождават кислород. Интересното беше, че този процес е ЗАБАВЕН поради ниската концентрация на въглероден двуокис!?!? Това за мен значава, че планетата като цяло има доста голям запас за реагиране. Повиши ли се концентрацията на СО2, ще се развиват по-бързо растенията и баланса се възстановява. Въпроса е да има растения, разбирайте не просто някакви растения, а гори, мноооого гори, дървета! И така, аз лично виждам проблема в унищожаването на горите по света. Друг проблем е огромното замърсяване на природата от НИСКОКАЧЕСТВЕНИ стоки. Имам в предвид стоки с много къс експлоатационен срок. Например, купувате си нещо /телевизор, перална, автомобил .../ и се оказва, че само след няколко години е не само морално остаряло, но се и поврежда, непоправимо! Остава ви единствено да го изхвърлите на сметището и да си купите нова вещ. Така производителите печелят - правят пари ,но се пълнят сметищата. А какво ще оставим за бъдещите поколения, сметища ли???

КОЙТО СЕ СЪМНЯВА ДА ПОГЛЕДНЕ САТЕЛИТНИТЕ СНИМКИ НА ЗЕМЯТА-ЩЕ ВИДИ ,ЧЕ ОТ ЛЕДА НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС Е ОСТАНАЛА САМО МАЛКА ЧАСТ.

В израза глобално затоляне, само първата дума е вярна. Една малка група хора, но-нагли, алчни и безскруполни от останалите, се опитват да поставет кранче. Кранче от което да тече живота на планетата Земя. Управляващи кранчето са те самите, а ползващи тънката живителна струя са останалите. По стечение на обстоятелствата, основната част от тези хора живеят в САЩ(не е тайна за никого). Това е млада страна, етнически разнородна (аз съм американец, а баба ми е гъркиня), в която няма как да има древни закони, защото носителите им са избити или заточени. С една дума младо торище! На него растат само бурени, но растат изключително буйно и се разпространяват много лесно. Там е поникнало семенцето на глобализма, там е и минимална съпротивата, там хората са най-роботизирани, няма установена религия, всеки е еднакво сив и има един Бог - ПАРИТЕ. Парите дами и господа, като самоцел са нищо! Все едно да събираш тръби, защото си жаден. Необходима е водата, а не носителя и. Работя за да живея, а не живея за да работя! Ето това искат да променят господа водопроводчиците! Най-лесно разбира се това се постига с вменяване на вина и то колективна вина. Масата започва да жужи като пчелен кошер и да търси проблема в себе си. Когато почти достигне до извода, че не е в нея се вкарва нов проблем - по-важен, по-страшен, вниманието се отклонява, хаоса отново завладява масата. Когато и това не помага има друго лекарство - Месия спасител. Обикновено влиза през задния вход, и някак си случайно попада в прожекторите, но след това те са секунда не го изпускат, докато хората повярват, че той е най-светлата личност - ВОДАЧА! Тогава кукловодите имат почивен ден, просто подават команди дистанционно и се изпълняват заложените подпрограми. До момента на СЪМНЕНИЕ, рак за глобализма... Теория на конспирацията, да! Просто всеки е длъжен да накара собственият си мозък да работи с възможо най-голям капацитет, с несмляна информация, за да не стане накрая МАТРИЦАТА истина. Наблюдавайте природата, тя не се подчинява на глобалистите, Земята още по-малко. Ако се окажем ракова клетка в този организъм има 10 на степен n начина да се самопочисти. Никога не забравяйте, че ДУХ е всичко непознато, а МАТЕРИЯ е само усещане! Понятието ЛУД също е форма на изключение, но не е доказано кое е истинското състояние.

Българите изобщо не се съмняваме в глобалното затопляне и замърсяване на околната среда. Може би около 1% се съмняват, но това са лежащо болните, които не излизат на вън, и не виждат кочината около домовете си.

Американец и промит мозък е едно и също..

Крименче, умно моме си ама намери друг начин за иронията си, защото трудно те чета и започнах да ти подминавам коментарите.

ВИСОКИ % НА АКЦИЗИТЕ!!! ГОЛЕМИ СУМИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ БЮДЖЕТИ!!! КОЙТО Е БЛИЗО ДО ВЛАСТТА ГУШИ, ГУШАТ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВЛАСТТА!!!

Браво пич. Яка реч - смеска между рекламата на Каменица и Кока Кола.

Ние българите отдавна го знаем. Всеки нормален българин си прави секуро/от единия в другия крачол/, като чуе глупостите , като глобалното затопляне или как Армстронг не е стъпил на Луната измислени от жадните за власт и пари хомосексуалисти.

ASHKOLSUN,JAMt4o...T e as sam Niveshta f tas oblas...IN rock ima peni-BLOOD SUCKER,INTO THE FIRE...HARD LOVIN MAN.......taka li beshi..??!! A F Machine head sa LAZY.NEVER BER BEFORE,SPACE TRUCKING.......a da i f albuma IN ROCK e i dite na vremitu-CHILD IN TIME....taka li beshi be,JAMka ????!!! AS sam uba4i into IVANA ,MILKU KALAIDJ i PRISLAVA....Da,na meni FIRE BALL,po mi sa haresva...katu tava..apak BURN-MARN tva nikkaf PARPAL za meni NI e...

Четете за скаларните оръжия! За НААRP машината за контрол върху климата

Ако на Гренландия се появят дървета, те ще трябва да се научат да растат под водота

Я се замислете - Доста високопоставени лица плюят по биодизела и етанола. Проблемът е че развитието им пречи да реализират идеята си да смачкат Европа и Америка чрез жълтите. Ако се развият тези производства към тях ще се насочи доста храна, цените и ще се вдигнат на свободния пазар и цяла Азия и Африка ще се върне там, където и е мястото.... Viva Europe, Viva USA

да съм спокоен значи, щом те не се страхуват... колко дни не съм спал, докато науча страхуват ли се или не!!!

За DEEP PURPLE: Purple in Rock е албума с Президентите на корицата. Machine Head е трябвало да се запише в студиото на казиното в Монтрьо/Швеицария, което обаче е изгоряло по време на концерт на Франк Запа (някакъв идиот е стрелял със ракетен сигнален пистолет и залата се е запалила). Затова албума е записан в един празен, заради нетурстическия сезон, хотел. Всичко това се съдърва в текста на песента Smoke on the Water - дим над водата на женевското езеро от горящото казино на Монтрьо.

Браво на студента. Подкрепям мнението му на 100 %. Не е лошо да се знае когато говориме за глобално затопляне, че след 1998г. глобалната температура спада. Тука иде реч за това, че не трябва да се връзваме на лъжите на медиите и да се лишаваме от удобствата си заради някакви нечистоплътни интереси. Отново се доказва , че янките неслучайно са велика нация. Те скоро ще разкарат и недоразумението от Белия дом /ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗДРАВНИ ВНОСКИ - МОЛИМ ?/ За интересуващите се ща спомена, че Европа чрез т.нар. търговия с въглеродни емисии е обект на репресии от глобалния елит. Целта е да се унищожи промишлеността и високоплатените работните места...USA rules !

Няма нищо учудващо, че американците се съмняват. Пословични са познанията им по ....всичко. Те не знаят нищо повече от щата, в който живуркат и не виждат по-дачел от носовете си и дебелите щкембета.

Средностатистическия американец се вълнува от глобалното затопляне, точно толкова, колкото и средностатистическия българин, а именно - почти никак! Щом ножа не е опрял до кокала как да се вълнуват хората, такава ни е природата и на нас и на тях.

kum KREMENA...-vij kakvo-ne sme po temata,no mila mi,negramotnitze i sram za hubavia STARA ZAGORA-----DEEP PURPLE e moiata slabost ot 1971..!!!!AZ sam president na FAN-CLUB BERLIN....KREMI,DEEP PURPLE sa a n g l i 4 a n i....NIKOGA ne sa bili v studio v SWEITZARIYA.....mn pozdravi za ST.zagora

Само ви гледам сеира. Американците това, американците онова. Интересно ми е какви сте вие... умни? Шарени? Хитри? Какви сте? паркирате си колите по калните тротоари, плюете си дъвките по плочките, мързи ви да работите, малки са ви заплатите, хвърляте си фасовете и боклуците където ви падне, продавате нивите и отивате в града... какви ли сте вие... явно доста хитро и най-умното племе смешници.

И какво се опитваш да кажеш с това? Нека аз да изкажа мнението си. Да, ще харча електроенергия КОЛКОТО си искам. Защо? Защото има достатъчно алтернативи на петрола, само че някои нещат да пуснат кокала! Да, гладуващите не са виновни. Има ресурси всички те да бъдат нахранени...и не само 1 ден, ами постоянно. Същото се случва и с водата. Писна ми да ти пускат някакви услуги и ресури, да те накарат да свикнеш с тях и после хоп - спират ти ги. Писна ми да съм им роб. Писна ми те да казват кое е правилно и кое не - ТЕ не са богове. Няма и да бъдат. Писна ми обществото да бъде крайно манипулирано, защото е по-лесно. Писна ми вече. Аз няма да бъда като тях/вас!!! Робувайте си, само че аз се оттеглям. Аз съм свободен човек, ще правя каквото ми доставя удоволствие, ще мисля каквото си искам, ще ЯМ каквото си искам, НЯМА да се ваксинирам, няма да треперя от страх от ИЗКУСТВЕНО създадените грипове и ред други болести. НЯМА!!! Щом искате да сте роби - проблемът си е ваш. Утре ще ви кажат и че интернет е нещо много лошо и трябва да става с контрол от съответен орган. Да, ама не. Майната им на всичките. Само аз съм си аз, един свободен човек!!! Дерзайте, роби...

Все повече хора се съмняват в наличието на мозъчна тъкан у американците.

Значи 43% от американците са върли антисемити и фашисти.

глобално затпляне - безсмислени твърдения на многото безработни метеоролози с цел да привлекат отново инвестиции към изследванията си.

Обикновените американци са слабоумни и това не е новина. И метеорити да почнат да им падат по главите, ако президента им каже по ТВ, че няма такова нещо - сигурно над полонитата ще кажат, че наистина няма :)))