Археолози откриха кариерите на Цар Симеон

Археолози откриха варовиковите кариери, от които Цар Симеон е взел материала, за да построи дворците във Велики Преслав. Оказа се, че каменните блокове са добивани близо до шуменското село Средня, което е на 15 километра от старата столица.

Обратно в новината

Коментари - Археолози откриха кариерите на Цар Симеон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 19.05 -И аз така мисля.

Преди да пишете глупости във форума, вземете да прочетете за обща култура за кой цар Симеон става въпрос и през кое време е царувал. За сведение този цар се е казвал Симеон Великий, а не сегашния мошенник Симеон Крадливий Комарджийски, анадък му....анадък. За последните думи използвайте речника за чужди думи в българския език ( турцизми зачещи -ясно ли е...ясно е), хайде със здраве.

A edin kreten kato teb zaslujava li da sa mu pylni djobovete ?! Koi dava pari na prazni glavi .. nikoi, te za tva sme bedni ! Shtoto takiva bol v Bylgaria! Dokato ti e kuha kretenskata glava, sha ti e prazen i djobyt !

Господа нихилисти, гледайте позитивно. Един ден ако се започне възстановяването на поне част от дворците в Плиска и Преслав, то ще имаме оригиналния материал. А джобовете няма кой да Ви ги напълни, след като по цял бръщолевите глупости по сайтовете.

До Шанка: ТЕ празнините в историята ще ни ги попълнят , ама джобовете ни сега първо да напълнят.

i stiga s toq smotam perperikon li be6e kvo...?!! do6lo e vreme za veliki preslav!!!

Най-висшата институция, казва простичко - ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ. Та и с Монката така. А за всички, които се гордеят с откритието - просто сте неграмотни, затова не се надсмивате на поредната медийна глупост, както мъдрият Haha

Някои коментари са потресаващи просто (или прости)... Нямам думи

Добре, открихме от къде са камъните с които е иззграден архитектурния облик на старата България, а дали ще се открие някога галерията за далаверите на съвременна България

ха ха ха ха, поредния смахнат и невежа царедворец!Кагат екстрадират мадридския мошеник, както екстрадираха дедо му, но без горите му, опандизен и конфискуван, тогава ще изчезнеш от хоризонта като дим...

Това са рудниците на цар Симеон, нали сте чели книгата рудниците на цар Соломон, е в случая са на симеон

Обущарю, не по-високо от обувките... Не знаете ли какво означава това изречение? Ами, накратко, не обсъждайте това, от което нямате понятие. Не се изказвайте за царската институция и за позицията на ЦАР СИМЕОН ВТОРИ без да знаете какво означава това изобщо. И какво означава фамилията САКС-КОБУРГ-ГОТСКИ Впрочем, в библията е написано: Блажени са низшите духом, защото тяхно е царството небесно. Е, надявайте се...

Обущарю, не по-високо от обувките... Не знаете ли какво озна

4udo na 4udesata, kolko li gordi triabva da badem....ne me pitaite zashto...

Бил си бейов гъзолизец, дорде не те е пратил да бориш московците с кирливата си чалма - нещастник татарски!!!

браво на търновската конституция! вярно е

Казвах аз, че Учените ни карат на много Телевизия ама нейсе. Е открихме Мините на цар Соломон, опс, Симеон... хмммм абе май цялата ни тая царска история си е баш измислища. Що ли си мисля, де веке сме бИли варвАри по мусулманското граница ХАХАаахаха

Не петнете името на най-успешният и най-българският цар СИМЕОН ВЕЛИКИ с това кубурготско недомислие!

Ех, Шумен, шумен и разгулен град...

И да не забравяме главните неща: Изполвания материал, начина на строеж (с каменни квадри по 6 тона и хорусан) и архтектурата на Плиска и Преслав (както и всичко намерено около кавказ и Украйна) са персийски!

Само където тъпите османци почти са разрушили Плиска и Преслав (ползвали са каменните блокове за строителен материал и трошен камък) когато са изграждали ж.п. линията от Русе до Варна - още преди Освобождението!

И какво е останало от тези великолепни дворци след 500 години турско присъствие!?!?.. После пък някои кириякстефчовци ми дърдорят за някаква си османска култура!!!!! Срам!!

нашия КРАДЛИВ ДЕДО да го пратиме в кариерата и лично да довърши започнатото . колкото блокове извади от там - толкова декари да му възстановим от рила , пирин , а ако иска и от морето . ама не ВЕРВАМ да се затича.

Ето това е истинският Цар Симеон, а не оня търгаш, който петни това хубаво име!

Този цар Симеон , македонски цар ли е или още си е български ?

Симеон Кобурготски никога не е бил цар и не е бил коронован за цар.Четете Търновската конституция действаща тогава.В нея се казва, че царя се коронясва като навърши 21 години в Народното събрание на царство България. Когато С.К. е бил 21 години царство България е нямало, нито действаща Търновска конституция.

Аз съм от Шумен...

Ама за кой цар Симеон става въпрос? Не е ли Кобургота?

Ооо Сименчо как ли търка ръцете за поредното богатство което му се полага :).

Вземете от онези гейове 4 лапи и без това нищо не правят освен пари да харчат и хората да плюят...

мините на цар симеон :)

сега ако върнат от преслав камъните обратно и ще могат да възстановят успешно кариерата както си е била преди Симеон

Наистина е вълнуващо и дано покрай тази кариера археолозите да разкрият още свидетелства за миналото, които да попълнят празнините в историята ни!!!

България един ден ще се възроди и ще застане там където и е мястото - начело на човечеството. А от вас няма да останат и плюнките, в които се давите и лайната, които ядете. Колоко жалко е да си вечно плюеща, по майка си, незадоволена отрепка.