Въвеждат допълнително здравно осигуряване

Без допълнително здравно осигуряване не може да има истинска промяна. Дали това осигуряване да е доброволно или допълнително обаче трябва да се реши допълнително.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат допълнително здравно осигуряване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова години плащам и гогато ми се наложи , ме убодоха 20 пъти и не ми хванаха вена и приятел ме заведе в болница за ХОРА. Предлагам да плащаме 300% данъци та да се задавят.

В развитието на държавата има два върианта . Първи богато и независимо населени и бедна държава и втори с богота държава и бедно носеление. При нас държавата е богата , но се краде. Изхода е елемантарен т.е. индивидуални здравни партиди . Парите ти постъпват по партида която следиш и когато те оберат сигнализираш. Не сегашната черна дупка. Предимството е че когато си здрав и не боледуваш ще спестиш пари за лоши времена НЕ да плащаш и да не получаваш , като сега. 60% от базработните живеят добре и не са платили и лев данъци и ползват благата на комунизма у нас, като работят нелегално и не плащат данъци. Тези които нямат и лев платена ЗО да им се формират кредити които да изплащат, коитокредитите да се унаследяват. Разбира се пенсионерите и дацата да са за сметка на бюджета, защото сме социална държава . Т.Е всеки да има един вид дебитна корто която да формира услугите които може да получи в болнично заведение , е не да си наплавиш пластична операция на задника ако имаш пари в картата , а защо пък не. НО защо да плащаме пари на вятъра

Не знам дали е правилно да има допълнително осигуряване в тази безработна държава. В града, в който живея има толкова много безработни от години, вкл. и съпруга ми. Не плащаме обикновените здравни вноски , защото е без работа, пари няма за нищо друго, освен за хляб. И как да плащаме допълнителни вноски, не знам. Като нашето семейство има хиляди такива в Б-я. Затова помислете уважаеми господа управляващи, първо създайте работа на хората и тогава правете реформи. Най-важното, от което се нуждаем сега е работа за всички, а не безработица. А пък, ако се разболеем, без осигуровки никой няма да ни обърне внимание - това значи да си умираме в къщи.

Тия са ненормални бе!Малко им се виждат здравните осигуровки, че и искат друго допълнително осигуряване! Да видим какво правят нашите УМНИЦИ - в чужбина всичко за тях - ток, услуги, данъци, осигуровки са по-скъпи от нашите и ХОП - веднага се прилага и у нас! Защо не кажат за заплатите и пенсиите!!! Как не ги е срам - хем некадърни, хем кожодери. Докога ще траем!?

Ми що не кажеш ма, сливи ли имаш в главата, предпочиташ да се развяваш полата по южното черноморие?! Ти щастливо си женена за онази работа на французина, ментарджийка, въобще си нямаш представа от здравеопазването на французите. Простакиня...

КАКТО СА НИ ПОДКАРАЛИ ТИЯ ЩЕ НИ ДООБЕРЪТ. Е..СИ М..АТА.

АБЕ ВИЕ СЕ ОКАЗАХТЕ НАЙ-БЕЗСКРУПУЛНИТЕ ОБИРДЖИЙ НА НАРОДА . Е ВИЕ ЩЕ НИ ДОЗАКОПАТЕ.

Май ти живееш в БГ катп гледам. Аз съм щастливо омъжена за французин и живея от няколко години на южното крайбрежие. За твой ужас мога да разкажа ТОЧНО как работи касата тук, защото я ползвам. Ти, гледайки колко добре теоретично си напомпан(а)-явно си от елита , възпитан от партизани, образован на запад и душевно неудовлетворен. Нас на запад не ни мисли, а слушай като ти се дава акъл. И не лъжи, няма малка лъжа! Хората в БГ заслужават да знаят истината!

Аз сам здравно осигурена в Германия от 9 години в една от най-обикновените редови здравни каси. Положението е малко по-добро от в България, но сега от Вас научих, че било почти мечта... Истината е, че с всяка следваща година и тука се увеличават исканията за доплащане на лечения, от преди няколко години се въведе и такса от 10 евро за тримесичие. Много зравните каси казват, че имали финасови проблеми, защото се увеличава безработицата, а за безработните се плаща по-малка такса от службите по труда или от социалните служби. Относно зъболечението - всеки си има бонус книжка и е длъжен да ходи веднъж в годината на зъболекар за профилактичен преглед и за почистване на зъбния камък. Ако не ходи редовно на зъболекар всяка година и се наложи да му се прави мост, корона или зъбна протеса, то тогава касата поема плащането на още по-малък % от услугата. Короните, мостовете и зъбните протези се плащат предимно от самите пациенти и стуват хиляди евро, който има допълнителна застраховка за зъболечение - от там също може да му платят някакъв голям %, но пък трябва да плащаш тази застраховка всеки месец с години, без да знаеш, дали ще потрябва и кога. За Ваша информация - много хора ходят в чужбина да си правят зъбите, защото е по-евтино. Някои здрвани каси дават допълнителни бонуси за хората, които не пият, не пушат, не употребяват наркотици, нямат наднормено тегло и посещават редовно фитнес клуб и спортуват. Истината е, че българинът с удоволствие инвестира пари за цигари, алкохол или хубави дрешки, но повечето хора не спортуват, имат лоши познания за собственото си здраве и тяло, озлобили са се патологично и се занимават с любопитство и злоба предимно с нещата на другите, но не и със своите собствени проблеми. Сега, когато трябва да се доплаща тук-там за здравни услуги, всички зеят срещу Дянков, сякъш ако беше друг на негово място, нещата щяха да са по-добре и щеше да вземе пари от някъде наготово и да ги раздава. Истината е, че в България трябва да има контрол на всяко ниво и никой да не си позволява в работно време да върши други работи, освен работата, за която му се плаща, и то тази работа трябва да я върши по точно определени правила и с константно качество и постижения, които да се изискват и контролират всеки ден, всеки час, всяка минута - само тогава България ще започне да се оправя. Спомнете си моля за тези полицаи, които два дена изнасилвали 15-годишното момиче в бараката - ами това освен гнусно престъпление е и злопотреба в работно време. Защо тези полицайчета никой не ги е контролирал какво вършат 2 дена, а са получили надници, без да си вършат работата??? Ако не бяха филмирали от глупост и сексуалните си подвизи едва ли щеше да може и да се докаже случая... Със сигурност има и такива лекари, и медицински сестри и т.н., които в работно време не си вършат работата, а се занимават с всякакъв род други глупости и заради това всичката работа в България е такава - широбаджанашка, просташка, добрите резултати са по-скоро изключение, а не правило.

Тъкмо се готвех да напиша подобен коментар - изпреварил си ме. Наистина българската глупост е потресаваща - 20 години все десни управляват и този народ не проумуя, че тегли заради глупоста си.

ГЛУПОСТИ, 120 евро в ГЕРМАНИЯ ПЪЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА : ЗЪБИ+ЛЕКАРСТВА+ЛЕЧЕН КЪДЕТО СИ ПАЖЕЛАЕШ --- отново някой се опитва да ни гъбарка

Дянков ограби резервите и ги подари на МВФ. Сега смъква кожи. Герберите са най-големите крадци от 89 до гега.

На още няколко самоосигуряващи се дружества, които ще наемат персонал и офиси, за да управляват средствата ни по допълнително - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - здравно осигуряване, които ще си вдигнат палати на наш гръб, а в болниците ще продължат да ни лекуват като кучета! Пълен АБСУРД!!! Почвам да си мисля, че ГЕРБ не се отличават от останалите правителства, които даваха права на различни фигури да печелят на гърба на НАРОДА!

Да видим как е в другите страни, за да знаем какво ни чака. Барак Обама в шоуто на Дейв Летерман за американската здравна система: Как да направим така, че ако на един успял бизнесмен в Америка детето му се разболее, бизнесът му да не фалира заради това.

Подготвя се отблокирането на двата процента от здравните вноски сумата 700 милиона лева, които са резерв на НЗОК в БНБ.Това е било обсъдено и договорено на среща в Министерския съвет между министър-председател Бойко Борисов, здравния министър Божидар Нанев и Теодора Захариева - председател на федерацията Български пациентски форум, съобщи пред журналисти Захариева на излизане от срещата в МС. Според Захариева това са около 700 милиона лева, за които по думите й и здравният министър е изразил съгласие, че трябва да бъдат отблокирани.-преда БТА. Готви се поредното прехвърляне на топката. Вместо от бюджета на страната, както е по света, защо да не се плащат с парите от здравни вноски. Тези средства ще се пренасочат към определени фармацевтични фирми,свързани сьс създадени от комунистите преди две-три години частни здравни фондове, като целта е съсипия на НЗОК. Подобна схема проработи и в Германия,но там бързо се усетиха.В България това ще доведе до тотален крах на здравеопазването , на НОИ,ще предизвика масови безредици! Няма ли кой да ги спре тези нови-стари крадци?

Абе,тъпанар,ти пък какво разбираш от модел здравеопазване?Нали точно американски сега се прилага?Трябва всички да измрем ли докато го разберете това?направете си труда малко да попрочетете бе.Кой каквото казал,размъквате го като войнишка партенка.За живота на хората става въпрос.

да си ходиш в Америката, а не да поркарваш американския моделЗнаеш ли бе нещастник, че в САЩ има 50 милиона без здравни застраховки и умират на улицата.Американсикя модел Е ОТРЕЧЕН В СВЕТА! А в европа НЯМА НЕЗАСТРАХОВАН ЧОВЕК. Явно прокарваш новите намерения на ГЕРБ да открадне парите на данъкоплатците събрани в НОИ за частните си фондове! Скрий се!

тоя измислен министър в кой свят живее.как може да ни сравнява с европа.защо не ни оправи заплатите,защо не проучи една мед. сестра колко взема .нахалството му гранич с цинизъм.господин министре едва оцеляваме работещите а тези хора, които са безработни за тях въобще да не говорим.или има предвид колегите си колко много пари вземат ,наистина гледал е през тяхните банкови сметки/

Аман от тъпи емигранти. Нищо не си схванал France. А иначе всички разбрахме къде си. У нас касата на практика не работи. Вноските наистина са по-ниски, но и заплатите са 15-20 пъти по-ниски от тези на запад. Доплащането и сега се прави, но корупционно. То няма да бъде изкоренено, но ще се натовари допълнително пациента. Идеята е глупава. Сега пациентите разчитащи на НЗОК получават лошо обслужване, тогава няма да могат да си позволят обслужване. По-добре би било въобще да се смени модела. Американския е добър например.

БРАШНЕНИЯТ ЧУВАЛ Е СКЪСАН ОТ ТУПАНЕ!!!!! НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГ!

осигуровките трябвало да бъдат три задължителна, доброволна (също задължителна) и допълнителна. А задължителната трябвало да бъде увеличена. Търгаши!

kogato pochnete da rabotite 10-15 puti poveche ,tpgava ste iskate 10-15 puti po visoki zaplati

Napravete purvoklasni bolnici i mizernite ostavete za socialno slabite. Samo togava shet ima spravedlivost. Nqma nie da si ostavim dushata za da moje edin ciganin ot socialni pomoshti i sociqlno zdraveopazvane da jivee dobre. Inache kachestotovo zavisi i ot samiq lekar. Nie hodim pri gotini lekari i sme dovolni ot uslugite im i za tiq pari.

или не работите в сайта или цензурата е заработила

Бонида Онанев престани с тези словоблудства.Малко ли пари се дават допълнителто под формата на всевъзможни такси.И още ще ни щавят.Тия съвсем се самозабравиха.Ебати и боклуците.

9 godinini jivyah v GB diabetik sum na 2 vida insulin lantus i novo rapid.dva mesecha se borih s byurocrachiyata.nalo se da se obadya na moya GP v ANGLIYA za pismo za da udostoveri che az polzvam insulinite/ot kolko vreme i kakvi dozi/a toi se smee i me pita zashto e vsichko tova.blagodarenie na nego che izprati uverenieto az jiveya v protiven sluchai nyama insulin i umirash.za kakvo zdraveopazvane da govorim.pladneshki obirdjii.a lekarite sa pod vsyakakva kritika te sa v nevedenie po mnogo vuprosi.grubi,nekadu i alchni.v ANGLIYA vaksinite sa bezplatni za vsichki.nyamam dumi ne iskam da komentiram po veche....

Tolkova pari,tolkova medicinsko obslugvane,ne vi otarva dami i gospoda,mo sega veche shte vidite kon bob iade li,davash 12 leva sredna osigurovka na mesec ,poluchavash med.usluga za 120 leva -ne stava,stiaga na garba na lekari i sestri se hrantutkvate kato amerikanski pacienti.

Абе fireman откъде го изрови този некадърник?С такива министри не ти трябват врагове.

абе господа пациенти какво пак лекарите ви пречат защо като доиде някои и се наложи лекаря да извади лекарство или консуматив смятате че е без пари няма такова нещо една ампулка урбазон и труда на сестрата са 15 лв а това са парите за 1 пациент за 1 година от нзок за джипито кой да поеме разхода вие не щете нзок също е пациента или трябва да го оставим на бога или лекаря да плати от джоба си . колко от вас недоволните сте вадили от джоба си и 1 лев за да спасите нечии чужд живот-недовдлни сте от джипито вземал хиляди ами в края на месеца са хиляди и прегледите като се извадят разходите остават под1 лев на преглед ако сте недоволни и не щете осигуряване има и свободни цени искаш лекар в дома си 100 лв преглед 60 лв видеозон 200лв и т н и няма да има недоволни както при заболекарите нали това ви очаква като не харесвате сега лекарите и нивото им в краина сметка никои не се интересува от заплатата ви като се налага лечение ампулата е все 10 лв и тук и в америка

Колега, вие ли сте луд или нас на луди правите? Не ви ли е срам да говорите за вноските в Европа, без да говорите и за заплатите там? От както встъпихте в длъжност само резилите съсловието. Вземете се скрийте, че заради такива като вас ме е срам да кажа че съм лекар!

Nanev, umri byrgaroubieco !!!

Изобщо не е вярно, че парите за здравеопазване са малко- те просто се изразходват изключително неефективно.Няколко тома няма да стигнат да се опишат всички дупчици през които изтичат средствата предназначени за здравето на българските граждани.На фона на това безхаберие чиновническите структури в здравеопазването се увеличават и просперират.Ако някой проучи детайлно с какво по-точно се занимават раздутите щатове на двайсет и няколко Районни Центрове по Здравеопазване, ще разбере , че техните функции могат да се изпълняват от трима човека с три персонални компютъра.А що се касае до МЗ, то компетентността на хората работещи в него личи от нормативните документи, които изготвят.

Всичката ви е такава. Само че много повече плюете по другите за да замажете своите далавери и само за повече пари и пари говорите/да вземате естествено/. Засрамете се!

Алоооо, вие които само говорите че народа бил ограбван - а тези вноски от кого ще ги вземете? И пак ли са за народа?

Този глупак докога ще ни занмава с неговите идеи за световна конспирация,писаници на шизофреници катоТамбурев и т.н....Стига шашави народа,4е само това му липсва!Пак ще тръгнат по баячки да им взимат по 60000лева...хаха

Искам да обясня на Министърът на финансите и Министърът на здравеопазването колко са зле образовани и подготвени в общата си култура! Да предположим, че се въведе доплащане на здравните услуги и това доплащане е задължително. Щом има доплащане значи става дума за услуга, а не вече за данък! Какво се получава. Един, който взима заплата 2000лв и се осигурява на нея и друг взима 300лв и се осигуряват на 300лв, реално се получава дискриминация, когато двамата ползват една и съща услуга, защото сумарната тежест е различна. Така сумарно този с 2000лв реално плаща повече за едно и също нещо от този с 300лв. От друга страна щом вече става дума за услуга и тя е различна цена, то автоматично има дискиминация! За което аз лично няма да пропусна да съдя държавата! Така че министрите на ГЕРБ са въздух под налягане! Образованието им куца и то сериозно! Жалко, че дори аз, който виждам, че съм в пъти по-образован от тях, се заблудих, че тези хора ще оправят държавата.

Бойко Борисов не ни излъга преди изборите! Той заяви,че управлението ще е дясно! А дясно управление навсякъде означава БЕДНИЯ ДА СТАВА ПО БЕДЕН- А БОГАТИЯ - ПО БОГАТ! В областа на здравеопазването дясно управление означава бедните да плащат, а БОГАТИТЕ да се лекуват! Всеки народ си заслужава управлението, което си е избрал!

Недей да лъжеш, че така е във Франция. Никак, ама никак не е така, прочети ми дългия коментар долу да разбереш как е във Франция. Вероятно се обаждаш от село Копанаре Българско и как е във Франция си нямащ понятие. Преди тебе един с ник европеец говореше същите глупости, парадираше че се обажда от Европау но в същност си нямаше и хал хабер от европейски ценности.Това ви е на вас-Герберите новата тактика, да се представяте за Европейци (без гащи) . Иди в нашия сайт да прочетеш за истинските европейски ценности. ideyazabulgaria.org

a sega koi shte gi otkradne i tezi pari

Бойко Борисов беше прав за некачественият материал! Но пропусна да каже, че не хората са този материал, а управлението на държавата.

ЗАПОЧНАХТЕ ДА СИ ПОКАЗВАТЕ РОГАТА! НЯМА ДА ВИ ТРАЕМ И ВАС! Кажете ни случай в който са ти обърнали нужното внимание и лечение и да не са ти взели пари! НЕМА ТАКЪВ...

тогава премахнете на личните потребителската такса и добавката за това че има пациенти записани при тях,или им сложете касов апарат на тези кръвопийци нещастни

Тоя не е добре с главния мозък!!!!Иска да плащаме,плащаме и като отидеме на доктор по по-сериозен проблем пак да плащаме.....Айде стига с тези недоизмислени изказвания докторче.

Вярно е за заплатите, но нали всички искаме Европейско здравеопазване, да сме здрави? Как става? Трябват пари за апаратура, лекарства, за битови неща. Защо когато някой има здр. проблем плаща каквото искат докторите от другите страни, а у нас не е така? А икономиста с какво ще е по-добър от д-р Нанев като няма пари? Д-р Нанев е професионалист

направо съм отвратена,да се налапат и разни части фондове направо ми се драйфа,а този има вид на байГаньо,келепир иска да смъква от бедняците,да задължи работодателите да ни осигуряват здравно ,до сега не съм ползвала услугите на здравната ни система,а доста мангизи съм вкарала,а когато отида личната ме гледа за 2,40 всеки път

Абе тия само вдигат такси,лихви,вноски,д винаги съм си плащал здавните вноски и като ида на лекар се си ми взимат още пари.Деаба и държавата.

Аз предлагам 100% от заплатите да отиват за данъци а останалите да ги пускаме във вид на SMS-и за подпомагане на тия дето не плащат данъци.

Браво, в цял свят е така. Друг е въпросът дали ще проработи веднага-ние сме спецове на далаверката и хитреците ще му намерят веднага цаката. Във Франция хванаха сърби, източили над 2 милиона за по-малко от година от здравната каса. Иначе работи много добре тук касата. Поети са огромна част от лекартвата, а което не се покрива от тях-допълнителния осигурител го плаща, така че практически аз заплащам 0,50 цента на лекарствена опаковка, нищо че някои са 400 евро.