Отровна медуза се появи в Черно море

Като следствие от глобалното затопляне и климатичните промени един вид отровна средиземноморска медуза вече се среща и в Черно море, съобщи днес във Варна проф. Вангелис Папатанасиу - координатор на международния европейски проект SESAME.

Обратно в новината

Коментари - Отровна медуза се появи в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се има впредвид, че половин Европа и половин Азиа сетре и пика в тази локва тези рибки лайнояди трябва да са най- малко с размерите на китове.

Веднъж гларус, цял живот гларус. Досадни са!

Открит е нов вид риба в морето ни. Казва се Морски лайноядец. Разбирате с какво се храни. Обича да живее в супа от морска вода и заблудени туристи и си организира леговището под бетонните основи на хотели изградени направо в морето. Биолози казват, че поради прекрасните условия по нашите брегове се очква рязко нарастване на популацията на Морския лайноядец.

Не са жици, а тел. кабел щото е къдрав! Няма вече безжични медузи - отидоа на море у Ривиерата! Тюх, сега ко ше праим?!

ujas tova e portugalski korab,ima go vav vsichki moreata i okeani osven v nasheto i sredizemno dosega.Koshmarna rabota. Shtom go ima veche v Turcia shte go dovlekat i tuk korabite. Ima dalgi i nevidimi za horata pipala osven vidimite na snimkata deto reshihte che sa jici.

az sum glupaka ,kojto se kupe... v osranoto ni ot hoteleite fekallii.......bez precistvatelni systemi.rabotejat .zashto be glupaci.....ne meduzi krokodili ste vljazat i pirani v moreto

Време е тази медуза да навлезе и в софийския водопровод,дай боже по-скоро да е !

Digital drugs, huh?

Tova veche e nepriyatna novina. ..No globalno zatoplyane prez poslednite 3000 g e imalo i predi.

неразбрал (16.10.2009 г. 19:56ч.), сега ше ти светнем. На медузата никой не и вързал кабел. Всъщност медузата не е медуза. Това са роботчета с форма на медуза и имат резервоари които се разтягат когато се напълнят. Могат да се репродуцират. Кабела е тръбопровод, по точно нефтопровод. Аз ги пуснах. Чакам танкерите които ще захранват тръбата до Дедеагач. Ще авантвам петролец. Разбра ли?

По добре отровна медуза отколкото тъпи, гнусни и прости мутри!

Да си завъдят рибата Мола-Мола, която се храни изключително само с медузи.

Абе, ти си върхът на научната мисъл. Да не си учил в Москва? А знаеш ли, че светлокафявите хлебарки дойдоха с дървения материал от Коми АССР? А, че колорадският бръмбар е пускан с парашути от американците? Всеки бръмбар с отделен парашут. Леле, че си зле.

А динозаврите кога ще дойдат?

Ама това е само началото!

pusnah meduzata mnogo pesioneri izjaviha gelanie.

Не разбрах, защо нашите медузи са отишли в Средиземно море, а тук са дошли некакви горгони-медузи? И защо тази са я вързали с кабел?

абе общо взето партенка.Средиземно и Черно море нямат нищо общо,едното граничи с океан,а нашето е затворено,без липса на движение.Другото е соленоста на водата,така че общо взето глупости и евтина сензация.

Не съм виждал такава,ако е като тази на снимката,ама те повечето си парят,ако ги пипнеш-тия малките белите-са още слаби-нищо не ти правят.Ма каква работа имате с медузите-ако сте във водата-метър настрана и готово.Той и морския дракон-то името му е голямо,ама е дребна риба,ако го настъпиш в пясъка или те удари докато вадиш мрежата-ти изтръпва ръката,може и по-лошо-морската котка,ако не я видиш навреме и те перне с опашката си-там има отровен шип и там е лошо.Ма до брега,където се къпят хората-те не идват -и тях ги е страх.Добро си е морето не се притеснявайте.

абе, келеши, да не мислите, че БСП или Бойко Борисов са пуснали медузата... хахаха... все ви е виновен някой... карай се на индустриалната революция и газовите емисии по-скоро... хахахаха

Хич и не ми пука... Ако ще и харпии да се развъдят. Аз това морв съм го отписал, то медузите са му малкия проблем ами вижте по брега какви лайна изсраха наште комбайнери и трактористи.

Давайте да правим нефтопроводи. Черноморски туризъм няма да става. То и без това е осрано с бетони от мутренски глави, сега и еко. Лайнарията е пълна.

Отровните медузи са новите управници и техните надупени сателити!

ЗНАЧИ ИМА УСЛОВИЯ И ЗА БЯЛА АКУЛА- УРА! С 5 ПАРЧЕТА ЩЕ СЕ НАХРАНИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Това беше само въпрос на време и подходящи условия .Навремето с корабите от Тихия океан принесоха рапаните в Черно море а те изядоха черноморската мида която пречистваше водата .Помогнаха на рапаните и с масовия лов на миди.Въпрос само на време е новите отровни медузи да станат масови и да се срещат навсякъде .Не ми се вярва силното замърсяване на водата по нашето крайбрежие от миещи препарати (за това морето почна да изхвърля пяна при всяка буря) да им попречи.

И това ли осрахте бе, седерасти? Единственото море без нито едно вредно животно вече не е такова! Аферим!

Борим конкуренцията в туризма с отровни медуци и риби.

Тази медуза е пренесена само от кораби. Доколкото си спомням от това направление идваха кораби на НАТО, за да правят на пук на руснаците, ама май пак ще сърбаме супата всички ние.

По нашето крайбрежие най-токсични са хотелиерите и ресторантьорите:)

Абе, колеги от ДИР (дали мога да се обръщам към вас с приятелското ДИРници?), Медуза която се показали на снимката е португалско корабче и изобщо я няма ни в Средиземно, ни в Черно море. Медузата, която трябваше да фигурира на снимката е Chrysaora mediterranea и изобщо не е толкова опасна колкото португалското корабче. Нали разбирате, че с подобни публикаии само снижавате нивото на медията си? Поздрави

БГ журналист търсещ призвание...

За всичко е виновен Станишев! Той и комунистите са пуснали редица отровни медузи и риби, радиоактивни глигани и яребици, всичко с цел да бъде атакувано правителството на Бойко Борисов. Атака по всички флангове, другари и другарки.