Петковден е - идва зимата

Българската православна църква почита днес църковния празник на Преподобната Петка-Параскева Търновска, известен сред народа като Петковден.

Обратно в новината

Коментари - Петковден е - идва зимата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работищети в шивашката сфера, трябва да си оставят работата и да заседнат на запой.

От лято в зима!А есента къде остана? Май от 4 ще останем с два сезона - лято и зима?Преди малко гледах,че навън прехвърчат ситни снежинки,в София съм. Дано не завали сняг, че последното ми излизане беше онзи ден по джапанки.Все още нямам есенни или зимни обувки.

Честит празник! Живи и здрави.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!!!!!!!

Щом е Петков ден, пак ли ще пуснем напред Кръстьо Петков или Румен Петков?????? Не им ли свършиха дните, или пак нещо сме се заблудили??????

Вярата на християните е насочена към Исус Христос, не трябва да се заблуждаваме с курбани и други жертвоприношения (това че някои още го правят е погрешно!). Най-голямата жертва вече е дадена чрез смъртта на Исус на кръста за всички нас и нашите души!

неизкоренимо е езичеството у българина... все нещо коли, заравя, отравя, яде, бае, врачува.... пълни глупости. навремето тия обреди са имали някакво социално значение...днес са смешни. Честит празник на всички празнуващи и възрадвани!:)

Честито на всички именици-здраве и късмет!

Всичко това има своя дълбок смисъл, не ни е дадено да го разбрем напълно - просто трябва да го следваме.

На всички именници желая много вдъхновение и успех!!!

Бо-оже, какво мъдро откритие!! Просто не знаехме, че следва зима...... То комай в умовете и душите си никога не сме излизали от тежкото зима на претръпналостта и безчувствеността.... като лош вариант на приказката за Ледената кралица, Кай и Герда.....!!!

Бо-оже, какво мъдро откритие!! Просто не знаехме, че следва зима...... То комай в умовете и душите си никога не сме излизали от тежкото зима на претръпналостта и безчувствеността.... като лош вариант на приказката за Ледената кралица, Кай и Герда.....!!!

Да са живи и здрави всички именници!

Горките шивачи и шивачки - трябва да си пускат отпуски...

Горките шивачи и шивачки - трябва да си пускат отпуски...!!!

na vsi4ki imenndenci im pojelavam da sa jivi izdravi i neka sveta Petka im pomaga i bog da vi pazi

Нямат край глупостите... Всички в безумни подробности знаят на кой ден какво се яде, как се приготвя и кой заколва някаква животинка, а вероятно няма и 1% от хората, които могат да изброят половината от 10-те заповеди например. Странна е българската духовност - същността и е в яденето. Не че се имам за християнин, ни най-малко, просто е интересно като се замисли човек.

ПЕТКОВДЕН се пише, т.е. една дума е. А иначе - честито на всички именници и да са много здрави!