Убитият ученик издъхнал от черепно-мозъчна травма

Изяснената е причина за настъпване на смъртта на 16-годишния Георги Чакъров от Варна - черепно-мозъчна травма.

Обратно в новината

Коментари - Убитият ученик издъхнал от черепно-мозъчна травма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моето мнение по въпроса,само да поясня осъзнавам,че все още съм дете и не разбирам някои неща,но станалото тук ми е пределно ясно.Та към момчето,наречено убиец...проблема е,че в днешно време всеки си мисли,че с бой нещата се решават.Помислете,ак той не беше излязъл да се бие с така наречената жертва,според вас да не би жертвата не би го потърсила с двойно повече хора и не би му размазала физиономията.Знам от опит по погрешка след като се преместих в ново даскало се почна с заек направи онова заек направи това..и един по голям батко 9 клас реши да се избъзика с мен като с още няколко батковци ме наритат в тоалетната.Е подразбира се,че аз го ударих няколко пъти,той не ме докосна и един път..каза ми:21:00 пред стадиона,ако не си там,ще те намеря.Аз не се явих на така наречения уговорен бой и след даскало ме хванаха и ме наритаха прибрах се с разбит нос,сцепена вежда целия подут...Та мисълта ми е може би момчето,което го е убило е смятало,че има повече шанс като се изправят очи в очи вместо после да го намерят и да го наритат :)

сега разбирате ли защо в България не се правят танкове, совалки, мерцедеси и процесори?

Цялото интернет-поколение е бъгнато и то не само у нас! Децата, а и голяма част от младежите, живеят във виртуален свят и не знаят какво да правят в реалния! За тях е важно е да впечатлят групата, към която принадлежат - даже и със смъртта си!!! За това са и автородеотата, и боевете, и рязането на вени on-line и всякакви други простотии!

Няма никакво значение от гледна точка на наказанието, кой - кого, щом резултатът е толкова потресаващ. Нито единият, нито другият, е отишъл там да каже здрасти брато (или както било модерно четох - куре - топъл приятелски поздрав без лош подсмисъл било това) на стоящия пред него. Не мисля, че би имало разлика за критиките, коментарите и последващите правораздавателни действия, ако резултата беше обратен. Важното е сега всички малоумници да разберат, че всеки може бъде от двете страни, и че в никой случай победата в подобно начинание не е нещо хубаво. Винаги може да се намери някой по-ербап, по силен, по-безмозъчен от останалите. Просто това не е начин да се разреши, каквото и да било. Нито оня с мачетето, нито.. има много примери, включително и с мое участие (като потърпевш на нещо подобно на онова с мачетето). Важното е обществото да се говори, да се говори силно, ясно и обединено, за да се стреснат и разбойниците, убийци, крадци, дилъри и всякакви, да се стресне държавата в лицето на всичките и институции (не само МВР, съд и прокуратура). Всички, които да постигнат целта на една цивилизована държава - да не се достига до гореизброените в скоби. Да се възпитават нормални социалноотговорни хора. На тези, за които е късно за превъзпитание да им стане безкрайно ясно, че обществото не търпи подобни дейности, а тези които все пак ги вършат, да са освободени от чувстовото за невинност и безнаказаност. Но така както си говоря се сещам.. и един мармот завива шоколада в станиол. Тъжна приказка и грозна гледка. Ние тук си пишем, но всъщност на малко от нас им пука!

Мисля, защото това са деца, които стоят непрекъснато пред компютрите и игрите...игрите основно с насилие. Те няма да го разберат. Те не отиват с идеята да убият съученика си, а да го натупат, да му разкървавят примерно устата или носа, да му разбият устата или да му насинят окото. Така другите ще видят какво те са направили. Както е било и в конкретния случай, убеден съм. Като видят, че примерно това дете е с доживотна присъда нито ще осъзнаят какво всъщност значи това, нито ще ги спре утре да малтретират някой свой съученик! И отново ще подкрепя мнението на 777. Едно е да отидеш с бокс или тръба или пистолет или друго подобно хладнокръвно оръжие, съвсем друго е да стане както в случая. Пак да повторя - не оневинявам детето, то трябва да понесе отговорност, но такава, че да го превъзпита, не да го обрича. Защото явно неговите родители, както и тези на другото дете, не са били достатъчно заинтересовани от проблемите на децата си. Страшното е, че ще му лепнат примерно някакво тежко наказание и случаят ще се забрави...до следващия път. Защото просто с наказанието на това дете няма да се реши този сериозен проблем при децата. В предния си пост исках да наблегна на това, че след подобен случай е редно да се замислим наистина как да предотвратим тази черна тенденция, а не просто да накажем един или друг.

За твоя техническа информация не патрона лети, а куршума, но както и да е... Ти сравнявашумишлено убииство (използван пистолет или нож или каквото и да е ...) и неумишлено - двамата са срщнали да се бият (никой не е планирал убийството на другия. Можеше случайността да бе в обратна посока. Виж, ако едното ммче беше използвало бокс и удара с него да е бил фатален, то това е друг въпрос. Когато пораснеш и за момент си помислиш, че твоето момче е виновно за такава нелепа смърт, може би ще разбереш за какво говоря (Не познавам жижото момче, но имам деца)

От hard. Ясен си ми щом всичко ти е интересно.Това показва,че до сега нищо не си научил.На техните години и ние се биехме,но всичко свършваше с два шамара и един ритник и се разделяхме като приятели.И през ум не ни е минавало да се бием като гладиатори до смъртта на единия от нас.Колкото до деца,не се безпокй,имам дори и внучка студентка отличничка в Монреал.А теб по-добре е било баща ти да те е изхвърлил на рогозката,че да те е изблизала котката.

Защо мислиш че наказанията няма да имат полза? Според мен ще имат полза и ефект стига да са адекватни на извършените нарушения и да им се дава достатъчно медиина гласност. Ако на всеки малоумник бияч му стане ясно че като пребие някой отива директно в затвора ще го прави ли как мислиш.. ? И да го направи отива зад решетките а другите кандидат герой дето ще раздават тупаници ще знаят. Ако с достатъчно твърди мерки се наложи това, че като пребиеш някой те чака затвор и солидна глоба а не училищен психолог и възхищението на приятелчетата в блога нещата доста ще се пооправят. Просто в момента в страната житае дух на безнаказаност и това е основня проблем.

Чета тука коментари и... или падате от марс половината или сте толкоз заблудени, до няма и къде. нито е първото такова убийство нито последното. Ако боят е организиран, 100% е убийство това. ако починалото момче беше случайно нападнато на улицата щеше да е по-зле, но и 2мата са се срещнали с идеята поне 1 от тях да загази яко, обаче и 2мата го отнасят сега. Урок, който родителите и на 2те страни са пропуснали. Ето че чувството за безнаказаност вече се ВЪЗПИТАВА в децата. Иначе и аз съм бил свидетел 20 души да търсят 1, за да му размажат физиономията. Там кой е прав ? тия които после ще държат бития или тия които нанасят ударите? Остава вътросът - защо 2мата се превърнаха в медийни звезди, тъй като това е често явление. (справка - новините последните няколко месеца - поне 5,6 подобни случая - къде с нож, къде с мачете, къде с пистолет - кой каквото има)

Донякъде съм съгласен с 777 (08.10.2009 г. 16:28ч.) . В смисъл такъв, че всеки се е бил в училище, малко или много, дори и аз. Проблемът, който мен ме притеснява е, че на 15г децата си уговарят среща за бой...това съм го виждал само от футболните фенове, но при тях проблемът е от малко по-друго естество, въпреки, че е подобен. Трагедията си е трагедия. Но за да се стигне дотам, че да се уговарят боеве от ученици в скайп...оле мале. Всичко би било кристално ясно, ако се прочете историята в скайп или който и друг чат да е използван. Принципно в случая до колкото супях да разбера от новините, убитото дете е поискало така да се каже този нелеп бой да се случи. Нещата не са само бели и черни, гледайте малко по-далеч от носа си. Не оневинявам детето, но си припомних едни думи на един репортер. От БТВ става въпрос, когато със скрита камера беше станал учител и показа действителността. Е, накрая си направи изводите - тези проблеми не са създадени от децата, няма и да се разрешат обвинявайки някое от тях. Това няма да спре насилието в училищата! Репортерът си го каза, виновни са възрастните...и родителите и останалите. Просто се създава идеалната почва за насилието... виновно ли е едно дете, че около него има само агресия, виновно ли е, че родителите му непрекъснато се карат, не му обръщат внимание, не изслушват проблемите му, пълно игнориране...мислят единствено отде да намерят пари. Пари, пари, пари... Питам ви - децата ли са виновни за това??? Те ли са създали това общество, в което живеем??? И отново злобата и антипатията на българина избива в една посока - наказание...ако може по-голямо. Ще повторя - в този конкретен случай каквото и наказание да има то НЯМА да реши проблемът. Той остава...утре пак ще се сбият в друго училище, други деца, друг може да умре или да бъде травмиран доживот. Днес ми говориха за право, за наказания и т.н. Е, нека уточня нещо, свързано с конкретния случай. Наказателната отговорност е най-тежката. Тя е само за тежки престъпления, каквото е убийството. Но, наказанията, които налага са със следните цели : 1. Нарушителят да има времето да размисли за това, което е извършил, за да не го повтори - да се превъзпита посредством примерно затвор. 2. Наказанието се явява превантивна мярка, целяща да откаже бъдещи такива престъпници. В дадения случай как по-точно очаквате да се превъзпита детето. Явно е, че носи вина за това, че, ако е вярна тезата за подбудителят на боя, се е съгласил да участва в него. Но реално ситуацията може да е далеч по-сложна. Как трябва да постъпи едно дете, когато примерно, казвам примерно, защото в случая има все още много неясноти, е малтретирано, убиждано, действано е агресивно срещу него, накърнено е достойнството му, самочувствието...и т.н. и т.н. и ако никой не му обърне внимание, не му помогне да реши този проблем? Да се прибира вкъщи и да си реве...и каква личност ще стане от него? Няма как, единственото решение в подобен случай е да отвърне на агресията. Не твърдя, че в случая е станало точно така, просто няма достатъчно информация. Относно 2) - превантивано няма как да подейства каквото и да било наказанието. Децата не могат да го осъзнаят тези неща. Твърде са сериозни за тях. Нали знаете израза от играчка - плачка. Ами така е, когато ти си дете всичко ти изглежда игра, особено пък за комп. поколения...Децата няма да се трогнат особено от каквото и да било наказание. Обесмисля се идеята на наказателната отговорност. Какво правим тогава? Аз нз отговорът на този въпрос, нз как бихме преживели тежката социална криза, в която се намираме. Може би хората ще започнат да мислят с главите си, да си определят приоритетите в полза на децата...нз. Дано обаче нещо се случи, защото по училищата е страшно! Даже току що се сетих, че тези дни по новините даваха пак репортаж, заснет с телефон, как ученик зверски удря съученик в главата. Просто е страшно! За това, моля ви, недейте да се правите на адвокати и съдии с изказвания изверг, доживотен затвор, смъртно наказание и т.н. и т.н. при положение, че информацията, която имате е нищожна!

Аре ВЕ! Големия Съдия! Осъди всички като престъпници! ТИ мишок, ако видиш пред тебе да се сбият двама непознати, ще скочиш ли да ги разтърваваш? НЕ! няма, защото си мишка и ще напълниш гащите от страх да не отнесеш ти боя! Хайде поне се научи да пишеш на кирилица....

Няма нужда от коментари - виртуалният свят на младото поколение достига невероятни размери! ОчевАдно си мислят, че са в МАТРИЦАТА, и не разсъждават! Филми, интернет, игри в мрежа - бой, оръжие, зло, безмилостно наказване на враговете! ПРОСТИ СМЕ, НЯМА СМИСЪЛ! Надеждите за светло бъдеще СВЪРШИХА!

голема експертиза - вероятно,може би,това са все точни думи.

PREDLAGAM MINISTERSTVOTO NA OBRAZOVANIETO, KOMITETUT ZA ZAKRILA NA DETETO I VSICHKI OSTANALI INSTITUTSII S OTNOSHENIE KUM DETSATA DA IZGOITVYAT PROGRAMI, KOITO DA SE IZLUCHVAT PO NATSIONALNATA TELEVIZIYA ZA PODPOMAGANE VUZPITANIETO NA DETSATA. EDNA ZA UCHENITSI OT 1-4 KLAS, VTORA ZA 1-7 KLAS I TRETA ZA GIMNAZISTI. AGRESIVNI DETSA. ELEKTRONNI DETSA. NEUVERENI DETSA, POLUGRAMOTNI DETSA .... UCHILISHTETO NE MOJE SAMO DA RESHI NATRUPALITE SE SOTSIALNI PROBLEMI, ZASHTOTO V KRAINA SMETKA OPIRA DO TOVA. Detsa na bezrabotni, na depresirani roditeli, na roditeli-trudovi migranti, na roditeli vuzgishtisali ot ikonomicheski problemi. DURJAVATA TRYABVA DA SE NAMESI AKTIVNO. Pretesenkata na polititsite, byurokratite i ekspertite za stepenta do koyato durjavata trybva da se iztegli ot individualnata sfera yavno ne e nai-dobrata. Nie nyamame shirokata mreja ot sotsialni institutsii - durjavni i chatsni, koyato na Zapad zapulva prostranstvoto mejdu durjava i individ. Ritorika mnogo, rezultatite-plachevn

Horata gledali boia,bez da opitat da gi ozaptiat sa iavni prestapnici,makar i neiziaveni vse o6te-niama zna4enie mladi ili stari...

То по твоята логика ако убиеца беше използвал пистолет пак нямаше да е виновен а виновен щеше да е патрона навлязъл в тялото на жертвата... Или пък жертвата ще е виновна че е застанала на пътя на летящия патрон. Ти нормален ли си? Не става въпрос за случайност а за тежко престъпление което се надявам да бъде наказано най-строго.

Това си е убийство. И до колкото се разбра пак е стил единият биткаджия убил другият биткаджия. Е победителят е при това професионалист. Все пак тренира боен спорт. Безкрайно ясно трябва да му е било кой удар до какво води. Като отговорни трябва да се прилекат и треньора му. Не е преподал най-важният урок - как да не се убива.

Някой може ли да чете и разсъждава нормално? Момчето (лека му пръст) е починало вследствие удар в бордюра при падане. Това падане е при загуба на р4авновесие и не е задължително да е имало удар(всеки се е спъвал). За съжаление удара в бордюра се е оказал фатален - съдба. Всяко момче се е било в училище за всякакви глупост (и ББ показа на 15-ти в кой ъгъл на училището са се били момчетата). Стига сме търсили кървава вендета от случайността...

bezumie sled bezumie-nqmam dumi,iskam da komentiram,no sam izcherpena...tolkova bezsmisleni jertvi-i to mladi...strahuvam se za dezata i vnuzite i zatova,che ne uspqvame da si pomognem-nito sami ,nito chrez nashite psevdoinstituzii...

tova kopele ubiez e do jivoten satvor a ne da go poskat kakva e tasi maika i bascha koito sa go vaspitali da e ubiez toi pak sche sche bie i sche ubiva dokato e jiv tova e ubiez isvrek no v bg.njama sakoni a boiko se sasmuschaval ot maketondzite a ot bg.pravosadie ne se vasmuschava nali

Като видях снимката по телевизията на този малък дебил Тодор категорично обвинявам за престъплението му и родителите му.Натресен като улична мутра,дали се носи така с тяхното одобрение? Типичен убиец,независимо,че е едва на 15 години.И очевидно,че не само за външния му вид,но не са се погрижили и за правилното му възпитание.

Трябва да се съдят за съучастие в убийство такива, които наблюдават боя и не се намесват. Аман от сеирджийство. Докога само ще гледаме и констатираме?!

Тези Професионални гимназии са свърталища на всякакви некадърници и комплексари !! Понеже има глад за ученици, , а на тях не им се учи и в училище треперят , някой от тях да не би да напусне ! Иначе, няма клас, и теб те няма !! Просто и логично !! РЕФОРМА ??? ХА- ХА !!!

Явно младите стават все по-силни, но за сметка на това по-глупави. На матурите хич ги няма, но в боевете взеха вече да се избиват.

Това разказаха пред медиите техни приятели, наблюдавали боя. Наблюдавали боя... Скотско племе

Абе в булгаристан още турско робство ли е? Абе Вие гяури знаете ли к'во значи вендета. Аааа знаете... Ми кво чакате тогава ... турците ли да дойдат. Онзи в банско му гръмнали детето и жената-поне 200 души, онзи му ритнал детето и съдята го пуснал-майка му и баща му на място, да му е гадно ... а и да не се размножават повече.

Фес,не ме обиждай,кретен обрязан! Живееш на моята земя даром ,читак неграмотен!