Коментари - Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г. | Днес.dir.bg

Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г.

Германец, който в продължение на две години набил 2800 пъти децата си, днес беше осъден в германския град Битбург на 16 месеца условно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Бий дупе да не биеш дупище е казал народа. И е имало свестни българи едно време.

Ами ходи по психиатри и ще разбереш, че точно ненаказваните с бой деца посягат на родителите си! Помисли малко за случая, в който едно момче наскоро уби майка си с бухалка! Ако си беше ял редовно порцията шамари, това вероятно нямаше да се случи!

Не съм ходила по психиатри, скъпа, просто съм си направила труда да прочета доста научни трудове по въпроса, за разлика от теб. Казах го преди и пак ще го кажа, има други начини за налагане на дисциплина, които не включват никакво насилие. Ти като си мързелива да ги откриеш, си е твой проблем и проблем на децата ти. Не знам за моите деца дали ще ми пишат писма от затвора, но се замисли дали твоите няма да ти напишат по някое, след като отидат там за побой над някой, чието поведение ги дразни. Защото родителите, които бият децата си ги учат точно на това Не те харесвам. Сега ще те смачкам от бой.

Браво, Бял зъб! Не се връзвай на gia - явно няма деца и знае само на теория как стоят нещата!

Очевидно посещенията ти при многото психиатри не са дали желания резултат.Ако детето ти е прекалено ниско за да стигне до тигана с врялото олио,ти за да го улесниш сигурно ще му го ливнеш на главата и ще му покажеш,че боли.Аз пък садистката предпочитам да го напердаша, когато не разбира от дума.Твоите деца ще растат с мисълта,че са недосегаеми и всичко им е позволено.Но това си е твой проблем, твоите ще бъдат изтървани, а ти ще намираш разтуха при психиатрите(както до сега).Ще ти върна пожеланията - пожелавам ти твоето отроче да ти пише всеки ден любовни писма от затвора,където рано или късно ще се озове благодарение на теб.

и я сега виж каква е днешната младеж? Какъв е изводът? Трябва си и бой, но както и в статията са написали за Нова Зеландия трябва умерен бой с цел да се научи детето на респект, на уважение и почитане, както на по-възрастните, така и на законите. Не да го пребиваш от бой, на детето му е стига да му се накараш, да го шляпнеш отзад и толкоз. Не е въпросът да го боли физически...а да започне да осъзнава защо бива наказвано! Така се възпитават децата. А днес - не го бий, не му се карай...и хоп, на 14г вече работи като общак, изкарва кирливите 400-500лв и всяка седмица ходи по дискотеките, пие, пуши, псува...когато родителя му му каже Ще ме слушаш иначе бой отговора е (ако е майката) Айде набий ме де, а на бащата Ще те съдя ей...Пълна пародия...Ама така е. И учителите едно време можеха да те шамаросат, сега и това го няма, че после в затвора ще те вкарат. И обикновеният непознат на улицата можеше да те шамароса, после да те отведе при родителите ти и те да те шамаросат, когато прегрешиш. Сега айде на свободията...не свобода, а свободия, която заробва народът, но той горкият не го осъзнава още!!!

Един колега тук попита защо не качвали коментарите. Ами, навсякъде има цензура, братко. Но в интерес на истината, в ДИР цензурата е най-слаба и сравнително нормална, което им прави чест.

Като деца ни пошляпваха през 50-те години, ама от моя набор станахме хора и няма нито един престъпник или крадец.

kak pa go iz4islixa 2800puti.

Вашите бащир майки, дядовци и пр. понеже въобще не са яли бой, са пълни боклуци и пропаднали типове сега. А тинейджърите понеже ги спукват от бой всеки ден и всичко изкарват с пот на чело (за неразбралите - разбирай наобратно), са образец за възпитание.... Малко даяк е повече от полезен

той боя не е да разгражда, той изгражда!

Абе, невеж мързелив идиот такъв, тя ти говори за методи за възпитание, които не включват насилие и които, ПРЕДСТАВИ СИ ДЕЙСТВАТ! Ама то човек, за да ги знае, трябва да си направи труда да попрочете туй-онуй, а не само да си губи времето да пише тъпанарски изказвания в дир-а. Щото най-лесно е да удариш някой десет пъти по-дребен от теб и да се почувстваш много голям и силен и велик, но да бъдеш свестен родител, а не такъв който бие, се изисква време, търпение и ограмотяване. Като гледам коментарите тук явно това липсва на много българи, затова отрочетата им порастват насилници и тормозят другарчетата си в училище. Точно заради такива родители има толкова агресивни деца в училищата - те са научени от малки, че когато нечие поведение не им харесва, особено ако е на по-слабите от тяб, да удрят и унижават. После прехвърлят това си поведение в семейството, когато порастнат и имат свои деца. Насилието поражда един чудовищен порочен цикъл, който вие непрекъстнато подхранвате.

единствения нормален тук. аз също съм ги потупвала понякога , но .....егати гордостта на тези математички ли дето дресират-демек имат си животни в къщи, лошото е, че нейните разбирания после излизат сред нас...Горките, явно сте безсилни и слаби като родители....

Който и психиатър да попитате, ще ви каже, че боят не помага за налагане на постоянна дисциплина - т.е. може в момента да спре детето да не върши това, което искате, но няма да го отучи от навика перманентно. Вижте само изказванията на битите привърженици на боя - били бити много пъти за бели. Ами не сте спряли да правите бели, защото са ви били, нали? Да не говорим за езика, които някой от вас използват - боят не ви е помогнал да пораснете по-малко келеши, отколкото сте били като деца. Що се отнася до коментарът на кучката Белия зъб - ти наистина си садистична кучка, която е твърде тъпа и невежа, за да си възпитава децата по друг начин освен чрез насилие и заплахи. Това ли ти е начина за налагане на дисциплина над малки деца? Чрез страх от побой? Такива като теб не стават за родители и аз искрено ти пожелават детето ти диво да те мрази, когато поотрастне малко, защото чудовищата като теб го заслужават.

Ами нормално - нали градът се казва БИТбург

не му стигнаха 200 пъти за три годишна

Вярно е, но успокоява!:)

Да биеш децата си , е все едно да си лекуваш болните зъби с аналгин - понякога помага , понякога не и много пъти се получават абцеси.Може за някои родители да е пряк път за възпитание в забързаното ежедневие, но винаги НАСИЛИЕТО ПОРАЖДА НАСИЛИЕ макар и не веднага.

мимо ма, ти да не си садистка... кви по -гадни методи визираш... да го дереш с кремък... или да му избодеш очичките с ръждив пирон ли ма... или да виси с главата надолу в горски мравуняк... боже какви хора си пратил тук :))) един лек освежителен плясък по дупето си е възпитание ... малкия човек трябва да научи за болката!!! после, като порасне сам ще си я причинява... като остарее ще му я доставят във вид готов за консумация!

Защо да е за Гинес? Ако 2800 е общият бой за 2 год., то всяко дете е яло индивидуален бой едва на 2 седмици! Мисля, че трябва да го съдят за това, че не ги е бил по-често, защото със сигурност това не е достатъчно, за да са добре дресирани децата!

че те по този поклазател 90% от българските родителя трябва да са в затво - дано да не става че голяма вълна от наркоманчета и копеленца ще се заформи. Я по-добре си ги бийте да ни е мирна главата.

Бойо не помага само на грънците, оти ги троши!!! вЕрвайте ми!!! сметалчо излиза средно по 4 боя на ден бе брато... това петото му е на кяр... нещо като децата на 111111 :)))) има етнически различия, индивидуалност в подхода а резултата -същия! :)) значи какъвто и да е пътя все е правилен! :)))

Абе олигофрени, в статията става дума за Германия, плюйте по нея защо плюете по България, дееба и застреляните комплексарчета-гейче дееба.

ha-ha-ha Novozenladdtsite sa reshili da se opazyat ot blagata na tsivilizatsiyata.

Щом ги бие значи ги обича!!!

Този е за Гинес

Имам няколко колеги като теб, глезени дечица, каквото искат трябва да го бъде. Не са яли бой, а само са искали и получавали! Путки тъпи, сега се гърчат в работата, защото всичко се постига с труд, мама и татко ги няма вече!

Да биеш детето си е израз на родителско безсилие. Има много други начини за наказание, които са и по-ефективни.

Do vsi4ki, koito odobriavat boia: ia si pomislete kak 6te se pochuvstvate vie samite, ako niakoi po-goliam ot vas, ot koito vie ste zavisimi, vi bie postoianno, zashtoto spored nego pravite neshto losho i greshno!? Mislete hora i shte vidite, che bieneto na deca e prestuplenie kakto bieneto na golemi hora. Napulno sum suglasna s 111111!

То щото толкова са ви били навремето, затова България прокопсала - на дъното, по-зле и от аборигенско племе в пустиня! Малко са ви били - ами на родители-побойници, ХАК да ви е като порасналите ви деца ви го върнат тъпкано, а не като сега, да ви хранят и трънтутят, понеже след преврата Държавата ви тегли майната и ви спря пенсиите и ви направи безработни.

Хората са казали Страх лозе пази.Когато детето ти направи някоя беля,напердаши го едно хубаво,другия път преди да направи пак нещо такова ще си помисли първо.Когато малкото ми дете беше на 2г. имаше странните мераци да прескача балкона.Първият път си говорехме т.е. аз му говорих с надеждата ,че ще разбере.Вторият път му теглих един здрав тупаник и му казах,че при третия път ще счупя вълшебната пръчка на дупето му.Пръчката е вълшебна,защото е достатъчно да я покажа и има мир в къщи.Не съм привърженичка на всекидневния бой, но понякога и топалка управяла.

Като се вижда колко си ТЪПОУМЕН се чудя как майка ти не те е хвърлила в кенефа като те е родила, всичките ти роднини биха одобрили това.

Добре, че живея в България, иначе цял живот да съм в затвора!

И в България е незаконно да се бият деца от 2000 г. Този, който мисли, че в собствения си дом може да прави всичко, би ли набил в своя дом друг възрастен или само децата може, щото и те са му собственост заедно с тухлите и керемидите? Намерете си някой във вашата категория и си се бийте с него, да бухаш по-слаби е долно.

ako vi bqha bili dostatu4no,za da vi nay4at koe e dobro i koe zlo...sega BG 6te6e da cufti..a ne ob6testvoto da nqma i malkoto nujno prili4no povedenie....da ne izbroqvam,4e sa beskraini primerite...NOO..MNO E JALKO ZA RODINATA NI,4E SE POGUBVA OT BANDITI .EBANI EVREI I CIGANI...

До 11111111: значи е наред четвъртото да те плясне тебе веднъж.

каквото не се оправя с бой се оправя с много бой! :)

Много е смешно като започнат сега българите да се хвалят колко били бити като деца и как им харесвало. ЕЕЕЕййй за такива изказвания, на психиатър се ходи!!! То затова сте пораснали насилници, тъпи, тъпи, варвари, нещастни!!! Много сте прокопсали с дребни мошеничества, гъзоблизане и робуване. Жалки...

защо не качвате коментарите

Защо ли не сме в Германия да осъдят и дъщерята за системно пребиване на детето и?Тук никой не обръща внимание, нито,че си бие детето, нито , че ми посяга и на мен като се опитам да го защитя.

И кой е малоумика/чката, който ги е броил тези 2800 пъти та е реагирал чак след 2 год.?

Не разбрах,тези деца,роботи ли са. Имат ли брояч,за нанесения побой. Или тези които ни учат постояно,са потрепнали малко

Da doide niakoi da mi kaje kakvo triabva i kakvo ne triabva da pravia v moia dom, pwk az chte mu obiasnia niakoi nechta za jivota...

Биенето на деца е доста противоречив метод на възпитание Ne i v BG!

бий магаре, по магаре.Този баща е варварин

Като дете съм правил много поразии. И много бой съм ял. Когато съм бил виновен пердахът никога не ми е тежал. Винаги, когато ме набиеха безпричинно търсех начин да си отмъстя, по един или друг начин. Предпочитах да отнеса един бой, страшно мразех поученията от рода: ама защо направи това, не прави онова и тн. Децата трябва да се възпитават с личен пример. Трябва да им се дава контролирана възможност сами да правят грешки, за разберат, че света е опасно място и да се научат да се пазят. В моето детство аз сам отктивах границите на позволеното и възможното , просто там започваше пердахът. Имам три деца, вече са големи. Първото съм го плясвал два пъти по дупето, второто веднъж, третото никога. Мисля, че съм успял като родител.

бий магаре, по магаре! Това е варварски метод

Коментари - Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г. | Днес.dir.bg

Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г.

Германец, който в продължение на две години набил 2800 пъти децата си, днес беше осъден в германския град Битбург на 16 месеца условно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха баща, набил децата си 2800 пъти за 2 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Бий дупе да не биеш дупище е казал народа. И е имало свестни българи едно време.

Ами ходи по психиатри и ще разбереш, че точно ненаказваните с бой деца посягат на родителите си! Помисли малко за случая, в който едно момче наскоро уби майка си с бухалка! Ако си беше ял редовно порцията шамари, това вероятно нямаше да се случи!

Не съм ходила по психиатри, скъпа, просто съм си направила труда да прочета доста научни трудове по въпроса, за разлика от теб. Казах го преди и пак ще го кажа, има други начини за налагане на дисциплина, които не включват никакво насилие. Ти като си мързелива да ги откриеш, си е твой проблем и проблем на децата ти. Не знам за моите деца дали ще ми пишат писма от затвора, но се замисли дали твоите няма да ти напишат по някое, след като отидат там за побой над някой, чието поведение ги дразни. Защото родителите, които бият децата си ги учат точно на това Не те харесвам. Сега ще те смачкам от бой.

Браво, Бял зъб! Не се връзвай на gia - явно няма деца и знае само на теория как стоят нещата!

Очевидно посещенията ти при многото психиатри не са дали желания резултат.Ако детето ти е прекалено ниско за да стигне до тигана с врялото олио,ти за да го улесниш сигурно ще му го ливнеш на главата и ще му покажеш,че боли.Аз пък садистката предпочитам да го напердаша, когато не разбира от дума.Твоите деца ще растат с мисълта,че са недосегаеми и всичко им е позволено.Но това си е твой проблем, твоите ще бъдат изтървани, а ти ще намираш разтуха при психиатрите(както до сега).Ще ти върна пожеланията - пожелавам ти твоето отроче да ти пише всеки ден любовни писма от затвора,където рано или късно ще се озове благодарение на теб.

и я сега виж каква е днешната младеж? Какъв е изводът? Трябва си и бой, но както и в статията са написали за Нова Зеландия трябва умерен бой с цел да се научи детето на респект, на уважение и почитане, както на по-възрастните, така и на законите. Не да го пребиваш от бой, на детето му е стига да му се накараш, да го шляпнеш отзад и толкоз. Не е въпросът да го боли физически...а да започне да осъзнава защо бива наказвано! Така се възпитават децата. А днес - не го бий, не му се карай...и хоп, на 14г вече работи като общак, изкарва кирливите 400-500лв и всяка седмица ходи по дискотеките, пие, пуши, псува...когато родителя му му каже Ще ме слушаш иначе бой отговора е (ако е майката) Айде набий ме де, а на бащата Ще те съдя ей...Пълна пародия...Ама така е. И учителите едно време можеха да те шамаросат, сега и това го няма, че после в затвора ще те вкарат. И обикновеният непознат на улицата можеше да те шамароса, после да те отведе при родителите ти и те да те шамаросат, когато прегрешиш. Сега айде на свободията...не свобода, а свободия, която заробва народът, но той горкият не го осъзнава още!!!

Един колега тук попита защо не качвали коментарите. Ами, навсякъде има цензура, братко. Но в интерес на истината, в ДИР цензурата е най-слаба и сравнително нормална, което им прави чест.

Като деца ни пошляпваха през 50-те години, ама от моя набор станахме хора и няма нито един престъпник или крадец.

kak pa go iz4islixa 2800puti.

Вашите бащир майки, дядовци и пр. понеже въобще не са яли бой, са пълни боклуци и пропаднали типове сега. А тинейджърите понеже ги спукват от бой всеки ден и всичко изкарват с пот на чело (за неразбралите - разбирай наобратно), са образец за възпитание.... Малко даяк е повече от полезен

той боя не е да разгражда, той изгражда!

Абе, невеж мързелив идиот такъв, тя ти говори за методи за възпитание, които не включват насилие и които, ПРЕДСТАВИ СИ ДЕЙСТВАТ! Ама то човек, за да ги знае, трябва да си направи труда да попрочете туй-онуй, а не само да си губи времето да пише тъпанарски изказвания в дир-а. Щото най-лесно е да удариш някой десет пъти по-дребен от теб и да се почувстваш много голям и силен и велик, но да бъдеш свестен родител, а не такъв който бие, се изисква време, търпение и ограмотяване. Като гледам коментарите тук явно това липсва на много българи, затова отрочетата им порастват насилници и тормозят другарчетата си в училище. Точно заради такива родители има толкова агресивни деца в училищата - те са научени от малки, че когато нечие поведение не им харесва, особено ако е на по-слабите от тяб, да удрят и унижават. После прехвърлят това си поведение в семейството, когато порастнат и имат свои деца. Насилието поражда един чудовищен порочен цикъл, който вие непрекъстнато подхранвате.

единствения нормален тук. аз също съм ги потупвала понякога , но .....егати гордостта на тези математички ли дето дресират-демек имат си животни в къщи, лошото е, че нейните разбирания после излизат сред нас...Горките, явно сте безсилни и слаби като родители....

Който и психиатър да попитате, ще ви каже, че боят не помага за налагане на постоянна дисциплина - т.е. може в момента да спре детето да не върши това, което искате, но няма да го отучи от навика перманентно. Вижте само изказванията на битите привърженици на боя - били бити много пъти за бели. Ами не сте спряли да правите бели, защото са ви били, нали? Да не говорим за езика, които някой от вас използват - боят не ви е помогнал да пораснете по-малко келеши, отколкото сте били като деца. Що се отнася до коментарът на кучката Белия зъб - ти наистина си садистична кучка, която е твърде тъпа и невежа, за да си възпитава децата по друг начин освен чрез насилие и заплахи. Това ли ти е начина за налагане на дисциплина над малки деца? Чрез страх от побой? Такива като теб не стават за родители и аз искрено ти пожелават детето ти диво да те мрази, когато поотрастне малко, защото чудовищата като теб го заслужават.

Ами нормално - нали градът се казва БИТбург

не му стигнаха 200 пъти за три годишна

Вярно е, но успокоява!:)

Да биеш децата си , е все едно да си лекуваш болните зъби с аналгин - понякога помага , понякога не и много пъти се получават абцеси.Може за някои родители да е пряк път за възпитание в забързаното ежедневие, но винаги НАСИЛИЕТО ПОРАЖДА НАСИЛИЕ макар и не веднага.

мимо ма, ти да не си садистка... кви по -гадни методи визираш... да го дереш с кремък... или да му избодеш очичките с ръждив пирон ли ма... или да виси с главата надолу в горски мравуняк... боже какви хора си пратил тук :))) един лек освежителен плясък по дупето си е възпитание ... малкия човек трябва да научи за болката!!! после, като порасне сам ще си я причинява... като остарее ще му я доставят във вид готов за консумация!

Защо да е за Гинес? Ако 2800 е общият бой за 2 год., то всяко дете е яло индивидуален бой едва на 2 седмици! Мисля, че трябва да го съдят за това, че не ги е бил по-често, защото със сигурност това не е достатъчно, за да са добре дресирани децата!

че те по този поклазател 90% от българските родителя трябва да са в затво - дано да не става че голяма вълна от наркоманчета и копеленца ще се заформи. Я по-добре си ги бийте да ни е мирна главата.

Бойо не помага само на грънците, оти ги троши!!! вЕрвайте ми!!! сметалчо излиза средно по 4 боя на ден бе брато... това петото му е на кяр... нещо като децата на 111111 :)))) има етнически различия, индивидуалност в подхода а резултата -същия! :)) значи какъвто и да е пътя все е правилен! :)))

Абе олигофрени, в статията става дума за Германия, плюйте по нея защо плюете по България, дееба и застреляните комплексарчета-гейче дееба.

ha-ha-ha Novozenladdtsite sa reshili da se opazyat ot blagata na tsivilizatsiyata.

Щом ги бие значи ги обича!!!

Този е за Гинес

Имам няколко колеги като теб, глезени дечица, каквото искат трябва да го бъде. Не са яли бой, а само са искали и получавали! Путки тъпи, сега се гърчат в работата, защото всичко се постига с труд, мама и татко ги няма вече!

Да биеш детето си е израз на родителско безсилие. Има много други начини за наказание, които са и по-ефективни.

Do vsi4ki, koito odobriavat boia: ia si pomislete kak 6te se pochuvstvate vie samite, ako niakoi po-goliam ot vas, ot koito vie ste zavisimi, vi bie postoianno, zashtoto spored nego pravite neshto losho i greshno!? Mislete hora i shte vidite, che bieneto na deca e prestuplenie kakto bieneto na golemi hora. Napulno sum suglasna s 111111!

То щото толкова са ви били навремето, затова България прокопсала - на дъното, по-зле и от аборигенско племе в пустиня! Малко са ви били - ами на родители-побойници, ХАК да ви е като порасналите ви деца ви го върнат тъпкано, а не като сега, да ви хранят и трънтутят, понеже след преврата Държавата ви тегли майната и ви спря пенсиите и ви направи безработни.

Хората са казали Страх лозе пази.Когато детето ти направи някоя беля,напердаши го едно хубаво,другия път преди да направи пак нещо такова ще си помисли първо.Когато малкото ми дете беше на 2г. имаше странните мераци да прескача балкона.Първият път си говорехме т.е. аз му говорих с надеждата ,че ще разбере.Вторият път му теглих един здрав тупаник и му казах,че при третия път ще счупя вълшебната пръчка на дупето му.Пръчката е вълшебна,защото е достатъчно да я покажа и има мир в къщи.Не съм привърженичка на всекидневния бой, но понякога и топалка управяла.

Като се вижда колко си ТЪПОУМЕН се чудя как майка ти не те е хвърлила в кенефа като те е родила, всичките ти роднини биха одобрили това.

Добре, че живея в България, иначе цял живот да съм в затвора!

И в България е незаконно да се бият деца от 2000 г. Този, който мисли, че в собствения си дом може да прави всичко, би ли набил в своя дом друг възрастен или само децата може, щото и те са му собственост заедно с тухлите и керемидите? Намерете си някой във вашата категория и си се бийте с него, да бухаш по-слаби е долно.

ako vi bqha bili dostatu4no,za da vi nay4at koe e dobro i koe zlo...sega BG 6te6e da cufti..a ne ob6testvoto da nqma i malkoto nujno prili4no povedenie....da ne izbroqvam,4e sa beskraini primerite...NOO..MNO E JALKO ZA RODINATA NI,4E SE POGUBVA OT BANDITI .EBANI EVREI I CIGANI...

До 11111111: значи е наред четвъртото да те плясне тебе веднъж.

каквото не се оправя с бой се оправя с много бой! :)

Много е смешно като започнат сега българите да се хвалят колко били бити като деца и как им харесвало. ЕЕЕЕййй за такива изказвания, на психиатър се ходи!!! То затова сте пораснали насилници, тъпи, тъпи, варвари, нещастни!!! Много сте прокопсали с дребни мошеничества, гъзоблизане и робуване. Жалки...

защо не качвате коментарите

Защо ли не сме в Германия да осъдят и дъщерята за системно пребиване на детето и?Тук никой не обръща внимание, нито,че си бие детето, нито , че ми посяга и на мен като се опитам да го защитя.

И кой е малоумика/чката, който ги е броил тези 2800 пъти та е реагирал чак след 2 год.?

Не разбрах,тези деца,роботи ли са. Имат ли брояч,за нанесения побой. Или тези които ни учат постояно,са потрепнали малко

Da doide niakoi da mi kaje kakvo triabva i kakvo ne triabva da pravia v moia dom, pwk az chte mu obiasnia niakoi nechta za jivota...

Биенето на деца е доста противоречив метод на възпитание Ne i v BG!

бий магаре, по магаре.Този баща е варварин

Като дете съм правил много поразии. И много бой съм ял. Когато съм бил виновен пердахът никога не ми е тежал. Винаги, когато ме набиеха безпричинно търсех начин да си отмъстя, по един или друг начин. Предпочитах да отнеса един бой, страшно мразех поученията от рода: ама защо направи това, не прави онова и тн. Децата трябва да се възпитават с личен пример. Трябва да им се дава контролирана възможност сами да правят грешки, за разберат, че света е опасно място и да се научат да се пазят. В моето детство аз сам отктивах границите на позволеното и възможното , просто там започваше пердахът. Имам три деца, вече са големи. Първото съм го плясвал два пъти по дупето, второто веднъж, третото никога. Мисля, че съм успял като родител.

бий магаре, по магаре! Това е варварски метод