Внимавайте с минералната вода

Хората в България купуват минерална вода и пият, без да четат етикетите.

Обратно в новината

Коментари - Внимавайте с минералната вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Za da unichojite bakteriite ot vodata reduvaoite pieneto s hubava rakia /nai vece grozdova/

Пантерке, преди да зпочнеш да пишеш, почети малко. Хипертрмалните води, тези над 40 грдуса, особено почти врелите, като тези в Сандански, Сапарева баня, Централна баня и Горна баня са не алкални, а нискоминерализирани. Което ще рече почти дестилирани. Горнобанската вода има най-малко разтворени в нея вещества от всички води съществуващи в България. Което ще рече, че може да се пие неопределено дълго време. Между другото, в едно населено място може да има няколко извора с различен минерален състав на водата, както е във Велинград, Наречен и Девин примерно, така че не е лошо да се уточни за води от кои сондажи става дума. Това обикновено се пише по бутилките. Водата от чешмата беше добра, докато в София бяхме на Витошкия водопровод и преди да се скапят тръбите. Аз лично скоро нямам намерение да пия вода от чешмата, а що се отнася до изворната вода, като знам какво се върши по планините, и от там вече не смея. Та това което е било от детството ми и по времето на бабите ми не важи за сега. Освен това за съжаление все още битуват много бабини деветини, като описаните от тебе, нямащи нищо общо с човешкото здраве. Балнеологията не е проста наука и не е за всеки. Айде със здраве.

Дори и Горнобанската вода не трябва да се пие целегодно- Горнобанчани знаят това! Минерална вода се пие 1 месец през есента и един през пролетта! Изворната вода- Витошка и от чешма е най-полезна! Пред магазин Витоша в Люлин тече такава вода, а в Бистрица също има чешма! Горещите минерални води обикновено са алкални, а и не съдаржат разтворен кислород, дори след ден престояване и най-добрите води го губят- свежата вода от извор е най-полезна за пиене! Питайте бабите си, те знаят по-добре това! Староналятата вода завъжда микроби и трябва да се прекипи! Затова водата от водоснабдяване се пречиства с хлор или дори флуар, които са вредни в по-големи количества! Като са ходили момите сутрин рано за изворна вода някога, хората са живели по-дълго! Пък и на чешмата момци са им вземали китките...

Ааа, доволен, дами и господа!! Тук срещнах много добри коментари, радвам се че част от нас започват да мислят, да задават въпроси и да мърдат сланината в главата. Коментарът на СТАНКА е перфектен - запомнете го, помнете и имената на предателите, които ползват медиите за да експерт-ват!! Има геноцид срещу нас и той е със страшна сила! Няма да ни простят, всичко ще сложат в храната и водата!

KOTO I 6TE DA PI6E AZ 4E6MIANKA NIAMA DA PIIA

За банкя нищо не пише.сега проверих - 3,4

не само за зъбите е опасен флуорида и не само за децата.потърсете в нета-/най-бързо е/ какво пише за него.

Да минералната вода е полезна, но за болни хора и в определени дози. Не е хубаво да се прекалява. Колкото до чешмянята - на места тя става, но на други е много гадна за пиене.

От кога водата от чешмата е без пари? Тъй като аз полуих сметка и за миналият месец?

Не говори глупости! Ca е катион и си е калций а F /флуора/ е анион, така че въобще не заблуждавай хората. Аман от компетентни лаици.

КАто тийнеджърка пропуших.Всички моментално ме заклеймиха като лошо момиче(говоря за 70те, когато нравите бяха по-различни:))))По-л ми казваха, че ще ми пожълтеят зъбите.Аз така се изплаших, че започнах да си мия зъбите по поне по 10 пъти на ден...и не можах да премахна гадния леко жълтеникав отенък...ама не исках да спра цигарите...Не знаех, че пожълтяването идва от ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ и от многократното им ползване!!!!!!! Те просто бъкат от гадния химикал.Още преди 20сетина години четох, че ако искам да имам здрави съби да не ги мия с паста за зъби.Направих си доашна с хума, сода бикарбонат и мента.Сега не пуша цигари, а си свивам тютюн.Би трябвало да съм жълта-пожълтяла, ама не - зъбите ми са здрави, бели и им се радвам от сърце!А съм на близо 50 години!!!Другият съвет беше да не пия минерална вода от една и съща марка повече от 3 месеца.На това му се вика порнографска работа-нещата, които употребяваме всеки ден са пълни с отрова.

И запомнете добре информацията за вредата от флуорида за следващия път, когато някой орган се опита да прокара идея за масово флуориране на питейната вода с цел профилактика на кариеса сред населението. Внимавайте и дали на децата ви в детските градини не се дава флуорирано мляко със същата уж профилактична цел.

Да, безплатна е. Затова има заведения, в които отказват да я сервират. Когато се съгласиш и поръчаш минерална вода без флуор, получаваш празен поглед :D

Off, ne iskah da komentiram, no ti me prinuzdavash. Ca a Calcium, ili na Bylgarski Kalcii, koeto e polezno za zdravinata na zybi, kosti, nokti i t.nt. Fluorida e syvsem drug element: Fluoride F-

Ca е символа за калций ! За флуор (флуорид е в съединение) символът е F...

шишетата минерална вода са мода , за демонстрация по улицата или където и да е...виж, за изпит или нещо подобно дълготрайно действие, което ще те умори, примерно-да., и нсвичкия народ се втренчи вече да чете какво ,аджеба,съдържа...ха бе като прочетоха и какво разбраха!...всичко е ....да имам какво да държа в ръцете , че не знам какво да ги правя...пийте си течащата вода и готово....

Не купувам ,защото си пия от чешмата, която е много по-добра и няма опасност за зъбите.

Просто правим поредна реклама на софийските води

пийте бира !!!

не купувам такива води, защото съм убедена, че измамниците може и да пълнят от чешмите и да печелят.Защо тогава да не си пием водата от чешмата

от чешмата не става, поне не в София, след като се дестилира остава една мазна кафеникава утайка, няма начин това да остане в организма

В Англия и в други страни имаше кампания срещу употребата на бутилирана минерална вода,която е 50-60 пъти по-скъпа от чешмяната.Смятайте каква е печалбата за монополистите.Нека и ние направим същото-там хората не са по-глупави от нас.

ние вкъщи пием само горнобанска вода

Също и Горна Баня пише Ca-1,5 mg/l това е флуорида. Затова пийте вода от чешмата. Там е с 0,5 mg/l и няма опасност за зъбите ви. Съдържа достатъчно количество колкото е нужно на организма. А и е без пари.... . Просто е излишно да се дават пари за минерална вода, след като от чешмата става.

Това като реклама на останалите продавани в мрежата води ли да го разбирам? Или направо на Банкя? Има ли някакви морални ценности в тази тъпа страна или всичко е платено?

Рекламата е голямо нещо.Юрнал се е народа да пие уж минерална вода и всеки втори е с бутилка в ръка.А откъде е нялята тя един Господ знае и този ,който я е наливал. Например на една вода етикета е Хисарска,а пък тя е наливана в с.Песнопой.