Улични кучета нахапаха жестоко възрастна жена

Възрастна жена е била нападната от бездомни кучета рано тази сутрин в София. Жената е с рани по цялото тяло.

Обратно в новината

Коментари - Улични кучета нахапаха жестоко възрастна жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1-vo ku4etata bez pri4ina ne hapiat 2-ro te ne sa vinovni ako ima6e zoopolicia niama6e da ima nahapani no ne a puk i vie za6to ne pomislite i za jivotnite i te imat surca vie vednaga tiah obviniavate niamam dumi

Имам един въпрос към помияро защитниците!Вие въобще поне малко уважавате ли себеподобните си ?!!!Защо вашите любимци са на улицата?Храните ги с помии!Обичате помиярите,но мразите децата!За каква обич става въпрос?!!!Ами вземете си помиярите и си ги гледаите в къщите!Толкова обичате народа си ,че го продадохте за жълти стотинки на червените вампири!Лицемери жалки!100% не гледате и домашни любимци!

До 123: Добре уважаема :) Известна ми е тезата за това, че ако се премахнат животните други щели да дойдат и за това по-добре било да се социализират :) Спомням си как се решаваше проблеме при социализма ( не, че го харесвам) - бях тинейджър тогава и ми застреляха кучето докато обясня, че не е бездомно. Правеше се всяка година мисля от ловните дружинки. И беше ефективно. А вашето са глупости. Поздрави :)

Целият блок е пропищял,котките вече спряха да ръмжат и започнаха да хапят децата...хах Нищо не е спирало,защото не е започвало(кърлежи,ла и тн) И ако си имал котка или от обща култура,трябва да знаеш,че котките са много чисти животни и не биха се изсрали,където ядът или в близост. Като говорим за ла*на домашните кучета правят много повече и ако стопаните ги почистват градинките ще бъдат в пъти по-чисти.

И като сте кастрирали тези животни, живеещи около блока ви, те спряха ли да пишкат, да акат, да хапят и да разнасят бълхи и кърлежи?

до Elitarist: От коментара ви разбирам,че сигурно не знаете какво представлява въобще кастрацията и как действа при животните,нищо чудно.Ако имаше ЕФЕКТИВНА програма за кастрации на бездомните животни,досега щяха да са мит.В много квартали(София) кучетата са кастрирани,ни има и такива където е рядко да видиш такова. А относно смученето на финанси-не всички сдружения за защита на животните не си мърдат пръста. И също така:как,примерно,Ге се е справила с бездомните животни-може би са ги убили или отровили всички помяри?! И стига с тези конспирации ,много ще пострадат сдруженията като няма бездомни животни,горките те,няма на кой да помагат и за кой да си дават живота,жал ми е даже....Абе,аре стига с тия глупости и вие не си вярвате. пп:как реши,че съм драги,а не драга пп2:повеч от животните са кастрирани в Немски кастрационен център,около 7/8 котки,а останалите животни с наши средства.

Би трябвало, ако има нещо като справедливост, СОС и организациите за защита на бездомните кучета да платят изцяло лечението на пострадалата жена. Не само физическото, но и псхическата травма, която несъмнено преживява. Не само сегашния случай, а и всички подобни. Защото вината е тяхна, за това че толкова години не е решен въпроса и толкова зловещи случаи има, които трудно се лекуват, а плащаме ние с осигуровките си, както и те самите с лични стредства. Съвсем сериозно съветвам тези хора да си наемат оправни адвокати и да съдят Общината. Ако нямат финансова възможност, да си отркрият сметка, да я обяват и вярвам ще има хора, които ще помогнат да се направи нещо и да се спрат най-сетне тези безобразия и безхаберие от едната страна и страдания от страна на жертвите.

Темата вече е банална и се включвам за последно за да уточня,че ако беше прочел поста ми внимателно щеше да видиш ,че и за мен има проблем ,но съм против начините ,които повечето предлагат за решението му.Хората ,които са състрадателни към животните са такива и към хората и най-вече към децата и не искат те да са застрашени от помиярите,затова нека всички потърсим цивилизован начин да се справим с проблема ,а не с безразборна стрелба,хвърляне на отрова ,убиване с лопати и др.Надявам се този път да съм правилно разбрана.Колкото да ANIMAL PLANET ми препоръчваш нещо ,което гледам отдавна и е по-подходящо за опонентите ми.Приятен ден на теб и всички от форума.

цитат: преувеличава се и се преекспонира тази новина, за да се подлее вода на Б. Борисов, уж че не е успял да се справи с бездомните кучетата; никога в София не е имало по-малко кучета и това е заслуга на Бойко Борисов, както и премахването на дупките по улиците и тротоарите; сигурна съм, че някой комуняга е насъскал бедните кученца; а, и какво прави тази жена от Русе, тук в София - сигурно е някоя пенсионерка, която не е гласувала за Байко, пък сега най-нахално се оплаква... колк простотия има по този свят ....

ДО АТИ-отговор: Значи според теб понеже не сме съгласни децата и близките ни да са заплашени от глутници бездомни псета и разнасяните от тях болести сме убийци така ли? Да жертваме сигурността на децатa в името на бездомните псета?! Кои ще са следващите след помиярите? А трябва ли да има следващи? Твоето е демагогия АТИ. Има едно сериалче май по ANIMAL PLANET - зоополицаи мисля се казваше. Що не вземеш да го изгледаш?

До 123 : Наистина си нахален драги. Тези басни за кастрациите можеш да ги разправяш на баба си. Докато има бездомни псета по улиците такива като теб смучат финансиране. За кастрации, обезпаразитяване и ....... връщане на социализираното куче там от където е взето. Изчезват песовете изчезвате и вие. Това го няма никъде другаде. А решението го знаеш. Едно време ги избиваха ПЛАНОМЕРНО и ЕЖЕГОДНО. Но ако сега го направите ще останете гладни. А сте свикнали да смучете вече 20 години. Градовете на ХОРАТА са места където живеят ХОРА. Ако не ти харесва иди в гората и живей с животните.

Долна лъжа е ,че всички кучета са събрани от Екоравновисие ? И в момента около същия блок се разхождат 7-8 отупоените и прибрани кучета.

преувеличава се и се преекспонира тази новина, за да се подлее вода на Б. Борисов, уж че не е успял да се справи с бездомните кучетата; никога в София не е имало по-малко кучета и това е заслуга на Бойко Борисов, както и премахването на дупките по улиците и тротоарите; сигурна съм, че някой комуняга е насъскал бедните кученца; а, и какво прави тази жена от Русе, тук в София - сигурно е някоя пенсионерка, която не е гласувала за Байко, пък сега най-нахално се оплаква...

Спасете ни от кучетата и лудите!!!

Отваряме всеки ден черепи заради кучешка тения. Моля Ви сънародници, информирайте се за болестта кучешка тения и внимавайте. България е опасна страна!

ВСИЧКИ ЗАЩИТНИЦИ НА ПОМИЯРИТЕ ДА БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ НА НАХАПВАНЕ ОТ ЛЮБИМИТЕ СИ ПОМИЯРИ.

Ako TOVA stanesche drugade v Evropa -ot njakoje IZBJAGALO, VEDNAGA SCHTE GO P R I S P J A T! Dano zenata se opravi da SADI OBSCHTINATA!!! Ima vinovni!

Откъде на къде четири лапи и дреги подобни малоумни здружение да поемат отговорността?!Не стига,че вършат работата на много общини,пък сега и да плащат?!Ей,някой хора надминават очакванята ми за малоумие... Кастрац му е майката... пс:едно добре гледано куче рядко достига до 17 годишни възраст,пък за уличните да не говорим.

Е,смисълът да пиша е нищожен,но все пак...Коментарите по тази статия са повече от нелепи и смешни,защото повечето пишещи са крайно не информирани относно бездомните кучета. Подкрепяйте лесния начин(т.е помярите да бъдат заличени),ама не разбирате,че лесно (в този случай)означава бавно и неефикасно,т.е уличните кучета никога да не изчезнат.Колкото и да се убиват,тровят и т.н пак ще има някоя кучка,която да ражда.А ето и другата страна по-бавна,но 99,9% сигурна:КАСТРАЦИЯ!!! има ефикасна програма за кастрации на бездомните животни във всички общини,финансиран от държаата,проблем няма да има. Малко се подразних от коментар,в който се казва,че привържаниците на животните нищо не правят-това не се отнася за всички,примерно пред нашия блок гледаме бездомно куче и около 12 котки и те са кастрирани(без 2 котки) и само да вметна,че 4-ри от котките се водят домашни,правете си изводите.... И също така има много хора,които правят това и даже мн повече за бездомните животни.

tva e moq kvartal pred bloka ima pomiari koito ne pravqt problemi de 6oto sa ot 2-3 godini ako ne se luja i ni poznavat no nepoznatite gi laqt na4i pomiarite sa baq v sofiq i ne e tolko lesno da se pribere vsi4ko na vednuj a i na6te malko si zakasnqvat s reakciite i qvno trqbva da stane problem za da se priberat pesovete ina4e na gi pipat za tva za da nqma problemi zimat si pu6ki horata i po4vat da gi trebat tva e re6enieto ako ne se digne malko tva ekoravnovesie i prikrito za da ne razbirat babi4kite koito gi hranqt ot susedniq blok ima edna koqto si gi hrani redovno i sig ima 2 ku4eta v tqh i taka se pravi izbivat se ot nqkoi nikoi ne razbira i kato pitat posle koi ubi ku4etata i nikoi nqma da znae tva e

та забравих да кажа - Бойко - ако така се справяш с проблемите на България, както си се справил и в София - тежко и горко ни ;)

Онзи ден ми се наложи за мое нещастие и аз да остана за повече от 1 ден в прекрасната ни столица... и то в Овча Купел... прекрасно място - не видях нито един полицай, нито дървета, нито чист въздух, осветлението също липсваше на доста места... но затова пък имаше много селяни с мощни коли (да селяни - явно в София са много повече от при нас в провинцията) каращи като пълни кретени, много дупки по пътищата, много мангали, които те дебнат да те замерят с камъни или да ти свият нещо или поне да просят, много места със хамбургери и дюнери (тези така полезни храни) и... много кучета... което обяснява донякъде 4-те будки за хамбургери 1 до друг ;)

Ей писна ми о тези пумиари бе! Това положение само в България го има! Във всички други държави има приюти и ако кучето не се осинови до 2 седмици се евтанизира! Къде са тези така наречени приятели на животните. Май само могат да говорят! Като са толкова приятели на животнитез ащо не почнат да се грижат за тези животни, ами само говорят?

къде са виетнамците? защо не ни ядат кучетата вече:(

Напълно подкрепям написаното от Saglasna s KuKu. Явно някои тук са решили да бъдат повече животни от животните. Те са също толкова опасни, колкото и агресивните кучета. От сигурен източник знам, че пари за този проблем са се отпускали достатъчно, за да бъде решен. Само че потъват в нечий джоб.

Може би трябва да има яки мерки за собствениците на кучета,че най-сетне да стане по-спокойно в градинките.Майка съм на 2 г. момиченце. В парка,където водя детето си да играе всеки ден води и кучето си един господин.Той е съпруг на известна детска педиатърка в града ни и смята,че няма нищо нередно моето дете и неговото куче да играят заедно.С абсолютно безразличие господина гледа недоволстващите майки, а кучето му продължава да пикае, сере и лае.Да ви кажа честно ако можех бих му била шута и на кучето и на господина.....детето ми е поа-важно и от двете!

Кучетата превзеха улиците, а ние се крием в домовете си. Кърлежи, изпражнения, кучешки лай и вой, и всичко това - примесено със страх от зарази и ухапвания - това е пейзажът в София.

Ако обществото е нормално не трябва да съществуват и хора ,които обиждат като вас.Аз никого умишлено не съм обидила в живота си когато не съм съгласна с него ,значи дори и да съм глупачкасъм по-стойностен човек от до глу...теб.А след като убиете помиярите кои ще са следващите?!А също не съм и мазохистка ,защото те нараняват ,а не лекуват като мен.

Тези според мен само прибират пари. Нищо не правят. В студентски град има цели глутници има подадени хиляди сигнали, а те казват ние ги кастрирахме и в същото време гледаш как някое пак е бременно... чакат да стане инцидент да изядат някои че тогава да ги махнат. Иначе природозащитниците не дават да се избиват еми тогава защо не си ги приберат у тях ??

Ами като се навъдиха разни философи, че кучетата са като хората?!! Помиярите трябва да бъдат избивани, както правеха преди години. И тези, които разхождат дом. кучета без намордници, да ги пускат в клетките на помиярите от кучкарниците за една седмица!!! ГАДНИ КУЧКАРИ!

интересно когато твойто дете намери разхвърляна тук там отрова каква песен ще запееш, а?

няма нищо против бездомните кучета, но ако тръгне да ме хапе бездомно или домашно изведено без намордник вадя електрошока и кучето е муертес.

Защо трябва отново да нахапят някой, за да ги приберат. ЗАЩО, ВИНАГИ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ПОСТРАДА ИЛИ НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА УМРЕ, ЗА ДА СИ РАЗМЪРДАТ ЗАДНИТЕ, ТЕЗИ КОИТО ОТГОВАРЯТ. И мен ме е нападало улично куче пред блока ми, вечер, а съседи го хранеха. Сега даже са се навъдили поне 15-тина.

Кучкари мръсни,защо не си представите ,че вашето дете ще е нападнато и нахапано от кучета? Стига демагогия,кучета да се разхождат по улиците ,да ни нападат и разнасят болести ,НЕ ,НЕ И ПАК НЕ!!!

ХОРА, КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ТРОВЕТЕ ТИЯ БЕЗДОМНИ ТВАРИ - ИНАЧЕ НЯМА КОЙ ДА СЕ СПРАВИ С ТЯХ.

след като има такива организации защо тези помияри ходят свободно. нека тези защитници и организации да направят така че да не се среща куче свободно да поемат те отговорността за всички инциденти свързати с тези бездомни мастии. честно да ви кажа че ще се изкефя ако видя как му теглят куршума на едно такова псе. НЕ не съм жестока като си помисля едн малко детенце оръфано от куче и неможе да си каже името направо ми идва да му пусна куршума между очите.

къде е батко, бездомните кучета да се унищожат! Някой не иска София да има европейски вид, ясно е , жалко, хората са неграмотни - кучетата разнасят на воля кучешка тения, бълхи, кърлежи- подарете ги или ги продайте на немците - с една влакова композиция!

Sega6nia ministar na zemedelieto, kato 6ef na ekoravnovesie se grige6e za bezdomnite ku4eta. Sega s tiah vaprosa e re6en, ostava zemedelieto.

Атиии, такова нещо като бездомно куче изобщо не трябва да съществува в едно нормално общество !!!

Problemi s bezdomni ku4eta ima samo u nas. palno bezumie.

За мен лично проблемът може да бъде решен, но на някой му е доста изгодно това да не се прави. И в крайна сметка възниква спорът Кучелюби срещу кучемрази... а реално нито едните, нито другите могат да направят нещо по въпроса. Със сигурност всяка година се изпращат определени суми за премахването на бездомните кучета от улиците, но къде отиват никой не знае. И само да уточня за тези, които мразят кучетата и животните изобщо-на нас-природолюбител също ни е неприятно да гледаме тези глутници около нас... макар и неприятно от състрадание, а не от желание да ги изтребим...

Е, па това е направо безобразие !!! Какво търсят бездомните псета по улиците ???

Tova Stana To4no pred moq blok okolo 6 4asa ne mogah da spa po edno vreme poglednah prez prozoreca i vidqh kakvo e stanalo mnogo lo6o..

Не съм жестока и не бих могла да отровя куче, но считам, че е КРАЙНО ВРЕМЕ този проблем да бъде разрешен. Обществена тайна е, че и тук има икономически интереси. НЕ СЪМ СЪГЛАСНА БЕЗОПАСНОСТТА МИ НА УЛИЦАТА ДА ОБОГАТЯВА НЯКОЙ. НЕ МИ Е ПРИЯТНО ДА НЕ МОГА ДА СЕ РАЗХОЖДАМ В ПАРКОВЕ, ЗАРАДИ БЕЗРАЗБОРНО ТИЧАЩИ ДОМАШНИ КУЧЕТА. УЖАСЯВАМ СЕ КАТО ГЛЕДАМ КАК МАЛКИ ДЕЦА ИГРАЯТ ОКОЛО ИЛИ ДОРИ ПИПАТ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ. КОЛКО ХОРА ОЩЕ ТРЯБВА ДА ПОСТРАДАТ, ЗА ДА ВЗЕМАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ? И ИМАМ ЛИ АЗ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ КУЧЕТАТА?!

Bezdomnite kucheta po ulicite na Bulgaria sa pulna ludost! Bezdomni kucheta prosto ne triabva da ima, kudeto jiveiat hora. Da pitat amerikancite kak taka niama nikakvi bezdomni jivotni v gradovete im. Vsichki zashtitnici na tia pomiari sa izrodi. Zashto ne zashtitavat pluhovete izrodi otkacheni!

Аз не разбирам какво е това нещо!?!Първо всички природозащитници са скапани наркомани и луди, които нямат социални контакти и затова са готови и на секс с песовете.Те не се грижат за природата като цяло а само за гадните пoмяри.Познавам една такава, която мноого обича гадните улични песове, но бяга когато я подгонят.И не мога да разбера ми да съдят пострадалите общината до дупка.А докато ги осъдят да избием всички гадни песове.Плащаме данъци а за какво, за да им пълним джобовете на управляващие ли?Не сме дорасли още за европа с такива проблеми, ей колко сме зле...

ДО АТИ: Това, че хората не искат да бъдат хапани от бездомни псета ги превръща в по-големи хищници от кучетата, така ли? Значи според теб човек трябва да е мазохист? Отиди на психиатър.

nama li koi da se obadi na stolicnia inspektorat 987 55 55 .... http://dnes.dir.bg/2

Следва да се осъди общината, тъй тя е стопанин на бездомните кучета по улиците, а ако тя не е виновна, понеже е била възпрепятствана от екоравновесие - да се съди екоравновесие.