Държавата търси 80 млн. евро заради БТК

Министерството на финансите ще наеме международен правен консултант по делото за 80 млн. евро, които БТК дължи във връзка с последващата приватизация на БТК. Делото ще се води в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Държавата търси 80 млн. евро заради БТК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямало юристи, но затова пък си имат изпълнителни съвети / общо 6 човека, назначени от правителството / и надзорни съвети / обща 12 човека, назначени от НС/, с прекрасни заплати, допълнителни възнаграждения и други екстри.

Няма нужда държавата да търси трохите от софрата, нека потърси тези държавни мъже, които изядоха баницата - Миленчо и Николайчо. Проверките за далавери могат да се разпрострат и по-далече от 4г., ако им стиска!

Не вярвам Бойко Борисов да има толкова морал,че освен от предишното правителство да гони мъжки и женски вещици и от по- предишните правителства! Още повече, че на негово величество, той дължи благодарност - нали от обикновен бодигард и мутра, бе измайсторен политик!

Правилно решение

далаверата в АЕЦ неофициално се командва от Кирил Николов и Иван Иванов - пияницата, а официално от Иван Генов - изпълнител на поръчките на горните двама и Р. Овч. - нали му е кум. Няма промяна докато въпросните са там.

Абе, хора... С БТК се вършеха пладнешките грабежи от всички правителства - кой не е поискал не е взел пари от БТК за партийката си. Да не изпадам в подробности точно КАК. Затова закъсня приватизацията и т.н. Единственият, който имА топки да я продаде беше Царю. Защо? Защото бързаше да събере комисиона, дворците и горите. А какво по-сладко от фирмичка като БТК? И - после кат заваляха едни назначения на царчета във ВЕЧЕ приватизираното БТК - то не беше Митко Мустака, то в най-ново време е сестричката на Гергана Паси... Та и там едни такива заплати се раздават понеже собствниците на БТК са благодарни, че... Годишни 6 цифрени суми. Та, народе, сестричката на Паси е Генерален Секретар - нещо като Леонид Брежнев, а управленската й функция е специално измислена от Муше /поради полит и лични причини/ и е пряко свързана с предишните опити за приватизация на БТК. Справки - страницата на БТК - Управленски екип Между другото на същата страница може да научите как има вълна и наплив от кадри изгарящи от желание да работят в БТК, докато БТК съкращава поредните хиляди служители. И пътьом гледа да продаде ааааабсолютно всички сгради и да се нанесе под наем в новостроящият се хипер-супер и т.н. комплекс на Цариградско шосе ПОД НАЕМ! Другите фирми си правят сгради, за да не плащат наем - БТК - обратно. Пък и сключва за 20-тина години договор за наем на 20-тина хиляди кв.м. площ... Това беше наречено в пресата /преразказвам/ - рекордната сделка за наем в България за всички времена...

Така е то липсват ни юристи! Какво да се прави?! Ами заменете ги с пожарникари бе глупаци! И това ли да ви уча.

А този консултант колко ще ни вземе, ние нямаме ли? И тия ще са като ония!

Като човек вътрев нещата ще споделя нещо което знам със сигурност.ТВ кулата в Борисовата градинае строена в ония години с парите на софиянци.Ст.Софиянск беше кмет когато се поразрови и откри документите.Посл със заповед,без никаква юридическа стойност я прехвърлят към Пощите,защото там се намира националното и международно съобщително трасе /телефони,телевизия ,радио и телекси/.Моодернизир пак с парите на данъкоплатците ,вечепрехвърлена комунистически начин ,кулата става част от БТК.И едно уточнение,Костов при направена финансова проверка вижда БТК в тежко финансово състояние.Част от свободно мислещите от неговото правителство се противопоставиха за ликвидацията на Дирекциятазащото БНР и БНТ ,както и межденародния обмен на БТА всичко е зависимо от тези технически съоражения.После ,чрез подмолната помощ на тези за които и днес отмъщението им което граничи с национално предателство БСП Симеонското правителство продава БТК и прибират комисйонните,използв мълчанието на БСп.СДС беше разгромена опозиция а ДПС си е чисто популистична организация.Така ,че Костов няма вина,защото и Ст.Софиянски ,като икономист и бивш сл.премиер беше и е на страната БТК за си остане стратегическо звено в националната сигурност.Поне в мажоритарен дялов капитал при смесено дружество,както е по белия свят.Сега въпросът е съд и връжане на този процент от стойността за което е продадена и отнемане на контролния пакет .Така съветват икономистите и юридическите експерти!

Да запорират имоти за 100млн - толкова ли е трудно да се сети някой. Или ще изчакат да се продаде всичко и тогава ще има трябваше

Не ги търсете 80-те млн. , а затворете тези който предложиха и подписаха договора за 80 години, за да им изгният процентите в офшорните държавици!

По принцип си прав, ама ако ги опънем да стената, нали ще се разциврят десетки организации за защита на животните и опазване на околната среда от вредни вещества - не можем се наплатим с години!!! Тотална конфискация на имуществото и....чиба!!!

btk -da objasnjat sa kakwo im trebwat EGN to na horata , moshennizi , plikowete se tarkaljat po saklüchenite wrati i wseki chete dannite ako pojelae

Поздравления за поста! Добавям-трябва да има осъдени именно за национално предателство, както е имало по време на войните! Ние и сега сме във война, по-страшна от миналите-икономическ а от нея физическите жертви са много повече!

Ха така.Иван Костов продава, а Бойко ще плаща милиони за адвокат!

Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия.

предлагам да ги плати плешивия дядка, който не стига че не ни оправи за 800 дни, ама така ни навря че 80 години няма да се оправим още.

Не 80 милиона , а и целият свят да работи за нас,пак ще потънат парите неясно къде.И тази спортна зала на 4-ти километър е на гол кръст чифте пищови.

Не, националните предатели не трябва да се изхвърлят! Историята знае как се постъпва с предателите - до стената и после.....

Ahamz. Toi q prodal za 2.1 miliarda :) A pomnite li za kolko q kupi? Nqkoi pomni li kak vse uj nikoi ne iskashe da ni kupi telekoma i go dadoha za julti stotinki. :) Nishto, halal da mu e. Nali samo naroda gubi ot cqlata rabota kakto obiknoveno ...

Липса на юристи? Айде де!! При положение,че някакви световно известни Благоевградски университети бълват по 1000 годишно!!! Ами не им давайте право на частна практика докато не се докажат с поне 10 дела спечелени в полза на държавата и няма да има липса. Пък и защо да не вземат и умерен процент от сумите,които си връща държавата?

Аз не говоря само за БТК - много добре знам че го продаде мадридския мошенник. Той продаде още около 1800 предприятия ако не се лъжа. А преди колко са продали Виденов и Костов - направи си сметка. Но по тяхно време схемата беше такава - дават на свой човек завод, а той го съсипва и им дава парите да си затворят очите. Първата стъпка беше да продадат наличната стока, втората машините, третата метала, четвъртата земята. Да не забравяме и почивните станции на морето и зимните курорти. Както и фирмените магазини - обикновено в центъра на градовете. Абе чудо - предприятие за стотици милиони го продават за жълти стотинки.

Има само шефове и надзорници. Пчеличките липсват.

За останалите 90 % от печалбата /както вие я пишете в кавички/ да се конфискуват имотите на Симеон Кобурга и антуража му и естествено и да си полежат в затвора.

джуджето Ники Василев да ги плати !! и не 10 % а 100% !!!

Глей сега пич....Нещо си в грешка!!!!! БТК го продадоха по времето на крадливия дедо от Мадрид!!!!! Нито Костов нито Виденов посмяха да го продадат а им предлагаха повече пари отколкото вервате ми го продаде после. Ясно е коъ намаза от БТК, ясно е и кой намаза от превъртането на външния дълг......Не е ясно обаче кой ще има смелостта да посочи публично злодея и да му потърси отговорност.

Според Атанаска Бозова, изпълнителен директор на Агенцията за следприватизационен контрол, голяма част от дължимите суми няма как да бъдат върнати поради липса на имущество, с което да бъде обезщетена държавата. Що за простотия? Каква липса на имущество? Апартаменти ли искате да ви раздават?!?!? Имуществото е това, което именно е станало обект на кражбата, демек приватизацията! Да се върне всичко на държавата и воала!

Е, това е някаква гавра! Значи нещо построено с парите на хората е подарено за 290млн, после препродадено с лекота и без грам инвестици за 1.5млрд? Накрая обезщетението за цялата хватка е само 80 млн. при колосалното съотношение приватизационна цена/продажна цена 290млн/1500млн?! Искам си моя дял или 1.5млрд/7млн. население!!! Да ми го дава лично Симеон и оня Василев!!!

А НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАРОЧНА ЛИКВИДАЦИЯ ЩЕ СЕ ВОДИ ЛИ ИЛИ КОЙ ГЕПИЛ ГЕПИЛ КОЙ НЕ ДА Е.

Сетиха се - то беше един контрол то беше чудо. Мятаха се едни куфарчета с пари насам натам към Костов и сие и всичко си беше наред. Само дето 5г трябваше да не уволняват и а не спират производството на съответняи завод. А те го спряха почти веднага и съкратиха хората. Ама кой го интересува - нали едните взеха парите, пък другите лапнаха заводите без пари. Всичко е наред - спете спокойно. Докато не се появи някой да им потърси сметка за всичко, което разрушиха!

Не 80 милиона евро, а 800 милиона евро и не от БТК, а от мадридския мошеник и шайката му трябва да се възстановят немедлено!!! По другите далавери тоже възмездие и....да се изхвърлят от България завинаги като национални предатели!!!

Плюят по Митьо Очите,ама той е повече българин от крадливата триглава ламя+костов крадливонекомпетентн вкарат в Белене Дедо,Н.Василев,М.Вел и подобни+1 казан грес и Митьо Очите ще ги оправи за крадливост!При такива екземпляри не вървят лъжи и кражби!

Никой няма да ги даде тези 80 млн! Бьорголфсон е съдружник на ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА в банката. Вярва ли някой, че ББ ще поиска да си плати?

Деде, не се самозаблуждавай.... и да нямат решаващ пръст Ст. Соф. и Ив. Кост. точно в тая далавера.....има си доста свидетели и за Горна Арда и за Мобилтел и за какво ли още не....няма невинни при капитализма - да знаеш!!!