Солени глоби при 3 неплатени здравни вноски

Солени глоби ще плащат самоосигуряващи се граждани и работодатели, които са пропуснали повече от три здравни вноски.

Обратно в новината

Коментари - Солени глоби при 3 неплатени здравни вноски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

no credit loans bad credit loans loan mart loan with bad credit

Ме съм плащал вноски от 2 години заради финансови проблеми и липса на работа, когато ми се е налагало да ходя на болница съм си плащал намясто, както е по закон за които не си е плаща вноските. И сега изкат пак да плащам това което съм плащал само 4е не през касата. Нее редно да плащам за едно нещо два пъти.

Новият екип на здравния министър може ли да подскаже на дипломираните млади хора - безработни, макар и квалифицирани, откъде да вземат парички за здр. вноски ?! Работни места няма, а ако някой реши да поеме нелекия път на гурбет - щели да го спират на границата ! А българките с кое по-напред да се справят - да работят наравно с мъжете, деца да отглеждат и да се преквалифицират, защото трябва да са конкурентноспособни, а и домакинството да поддържат. Искате да се плащат европейски данъци и такси ? ОК! Ако получаваме европейски заплати, защо не - но никой в Европа не плаща без да получава !

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани. (2) Всеки български гражданин има право да се завръща в страната.

Бойко хубаво си помисли какво правиш защото в крайна сметка ти отговаряш за твойте хора: в момента се опитваш да вземеш от тея хора които са гласували за теб ТОЧНО ТЕЯ ХОРА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО ИСКАХА ПРОМЯНА а ти сега изкаш да ги доуграбиш (окрадеш)защото това си е кражба и нарушаване на КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани. (2) Всеки български гражданин има право да се завръща в страната.

Ти или си си платила двете дипломи, или са ти разпрали оная работа. И в първия и във втория вариант не виждам от какво се оплакваш. А и на всичко отгоре се пишеш безработна. Е може ли тъй! Вместо да заемеш мястото на плочката, да се оплакваш.

БЕЗРАБОТНА СЪМ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЛИЗКИТЕ МИ СИ ВНАСЯМ ОСИГУРОВКИТЕ. БОЛНА СЪМ И ЗА НЕЩАСТИЕ СТИГАХ И ДО БОЛНИЦА КАДЕТО НЕ МИ ОБРЪЩАХА НИКАКВО ВНИМАНИЕ. ВИЖ С ПЛАТЕЖОСПОСОБНИТЕ Е ДРУГО НЕЩО.....А И ДОКТОРИТЕ НАПРАВО СИ ИСКАТ.Е! ЗАЩО ПИТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ ЩОМ НЕ ПОЛУЧАВАМ МЕД.ПОМОЩ БЕЗ ДА БРЪКНА ЯКО В ДЖОБА. ЕМИ АЗ БЪРКАМ АМА ТАМ НЯМА Н И Щ ООО! А ТАКА МИ СЕ ЖИВЕЕ. ИМАМ 2 ВИСШИ АМА ЗАКАКВО СА МИ КАТО НАВСЯКАДЕ САКРАЩАВАТ ИЛИ СИ РАБОТЯТ СЕМЕЙНО.МЕД.ПОМОЩ ТРЯБВА ИЛИ ДА Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА ИЛИ НАПЪЛНО ПЛАТЕНА ТА КАТО ОТИДЕШ НА ЛЕКАР ДА СИ ЗНАЕШ КАКВО ЩЕ ПЛАТИШ.МОЖЕШ ИЛИ НЕ.АКО НЕ ЩЕ УМИРАМЕ.ДРЕМЕ МУ НА НЯКОЙ!!!!!!!!!!

Цялостното лечение трябва да е безплатно-да плащат богатите-те така или иначе ограбват държавата с техния нерегламентиран бизнес.

Стига с здравните осигуровки-каквае разликата между този. който има здравна осигутовка и този който няма-никаква.Тозо който дава пари на лекаря него лекуват>Стига с тези заблуди.Това ли измисли новия финансвия министър. Да завърша този който плаща осигуровки да бъде лекуван безплатно.Парите да дойдат от неосигурените.Този който не работи държавата да му плаща осигуровките защото тя е виновна за голямата безработица в момента.Като няма промишленост къде да отиден да работим.Иван Костов унищожи всичко от него търсете съдебна отговорност.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА , ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ УСИГУРЯВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. В КРАЙНА СМЕТКА ЗРАВНАТА КАСА ОБСЛУЖВА ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ. ДРУГИТЕ КОЙТО НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ , СИ ПЛАЩАТ ПО-СКЪПО ПРЕГЛЕДИТЕ. ТО Е ПРОСТО, АМА АКО ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД ВСИЧКИ ФАКТИ И НАЙ-ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ. НЗОК Е МАШИНА ЗА ОГРАБВАНЕ И ЗАТО ИМ Е НЕУДОБНО , АКО НЯКОЙ НЕ ПЛАЩА. И ТАКА СИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО И ПРЕГЛЕДИ И ЛЕКАРСТВА , ДАЖЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ЛЕКАРСТВАТА ПО КАСА СА ПО-СКЪПИ. ДОЛНА КОРУМПИРАНА ВЪРХУШКА. САМО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И РАЗТРЕЛ НА ВСИЧКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 20Г.

Нахални ГРАБИТЕЛИ ЕРБ. Как ще вземете глобите и вноските от ромите? Ще ограбите имуществата на българите, които няма да имат пари за лекар и погребение. Отврат.

Да осигоровки трябва да плащаме но защо след като плащаме осигоровки си плащаме за прегледи.В Пазарджик освен педиатри други детски лекари няма.Ако ти се наложи да търсиш я детски хирург я невролог или какъвто и да е друг трябва да ходим в Пловдив и София.Там обаче за специалист чакаш с месеци и за синът ми който е на 2 години винаги си плащам защото когато се е налагало да отидем при специалиста той няма часове и съотвено минаваме на часно.Е питам аз всичко това нормално ли е?Да не говорим колко беден е вече народа а вие Господа министри мислите как да глобявате този който не плаща.Направете здравната вноска по ниска и така можеби ще се намерят повече платци.Не може при средна заплата от 350 лв и ако само един работи в семейството вие Господа министри да търсите под вола теле.

abe tia ludi li sa???kak 6te im pla6tam za ne6to deto ne polzvam??az ne jiveia v bg i imam ot 2000-2001 neplateni vnoski KOITO NIKOGA NIAMA DA IM GI PLATIA...NIKOGA!!!ak me zadarjat na granicata 4e ne sum pla6tala ..OK...6te gi platia i 6te ostana v BG samo za da si napravia gavra s tiah.6te po4na da hodia po lekari i v parvia moment v koio triabva da si platia....JALNA VI MAIKA MINISTRI...NE V STRASBURG AMI NA ONIA SVIAT 6TE VI ZAVLEKA....

Това е поредното издевателство с народа.Какво като си плащам здравните осигуровки ,като в момеента съм болна и си плащам за всикчо.Страна на олигарсите всички останали сме слуги.Няма такава страна.

В момента съм болна.Здравно осигурена съм.Ама ефект никакъв.Моля се на джипито за талон.....а вече и не и се моля... и навсякъде си плащам.

Да се разгледа въпроса - пенсионер по болест взема пенсия,заплата и не плаща ДОД.Чудно ли ви е защо е този наплив за пенсионери .Процент от заплатата или процент от пенсията или да си плащат ДОД.Измислете го да е в зависимост от процента инвалидност а не както сега.

Народа се издуха пари няма.Малките градове мизерстват.СИГА ЛИСЕ СЕТИХА ЗА ТОВА.

И само в това ли ще се състои реформата?

Estestweno 4e wseki ste pla6ta i trjabwa da pla6ta. Nedai si boze njakoi ot otworkowzite se razbolee i trjabwa da si pla6ta le4enieto (naprimer hemoterapija) 6te trjabwa apartamenta si da prodade i pak edwa li 6te mu stignat. Drug e waprosat za korumpiranite lekari. Neka ne swarzwame dwete ne6ta wzaimno. Njama ni6to ob6to mezdu pla6tane na zdrawna osigurowka i korupcija w zdraweopazwa6tata sistema. Parwoto trjabwa da se pla6ta i to ot wseki, a wtoroto trjabwa da se izkoreni. Kak towa 6te se postigne e drug wapros i w blizkite 5 godini ne wizdam kak 6te stane. Bog da ni e na pomo6t.

Преди години нивите са имали цена и прадядо ти е могъл да плати лечението на прабаба ти. Сега земята струва 0.20 стотинки за квадратен метър /200 лева за декар/. умишлено се държи на ниски цени за да не можеш да я продадеш, а да ти я изкупят без пари. Най-скъпото нещо е земята, защото тя остава и след прабабите и след нас. А здравното осигуряване в сегашния му вид е пълна порнография. Не може цял един живот да плащаш и когато остарееш и ти се наложи да ползваш, пак да плащаш. Ти лекар ли си. Да ти дам една нива пък ти ми внеси здравния данък с глобите и ме лекувай. Така става ли?

Държавата майка ми взима т.н. задължителни здравни осигуровки. Но ако ми се наложи да ида на лекар си плащам всичко от потребителската такса, до изследванията. Или няма направление когато аз имам нужда от такова и си плащам.Плащам си и престоя в болницата, че и лекарствата, превързочните материали, естествено без документ. Е ,питам аз защо съм задължена да се осигурявам? Наложи ми се операция- платих си. И вместо новият министър да седи в кабинета да направи анонимна анкета и да се увери в реалните неща, а не да живее но Олимп. Какво ми дава здравната осигуровка? Дори нямаме съдова хирургия в града и най-близкото отделение е на 300 км. каква здравна система, какви осигуровки. Който е болен да си плаща и да не се налага да даваме веднъж всеки месец на една продъденена система от която всеки краде. Да има ценоразпис- плащаш и толкова. За целият стаж който съм работила а той не е малък да ми преведат парите в личен здравен фонд и аз да си го ползвам.И този фонд да се онаследява както е в Германия . Там който е здравно осигурен лекарствата които ме ги предписва личния лекар са абсолютно безплатни, няка списъци и разни наши тъпотии.Сигурно и там крадат ама с мярка, а тук е най-крадливото племе на планетата.

От две години с дъщеря ми сме по болници и медицински светила. Всяка медицинска услуга сме си я заплащали в кеш, брой и на ръка въпреки, че цялото ни семейство до този момент е здравно осигурено.Похарчили сме за половин апартамент пари, а насрещен документ за тези здравни услуги никой не ни е дал дори за пет лева.Равносметка: дъщеря ми все още не е излекувана, останахме без пари и ще спрем да си плащаме осигуровките-то се оказа,че и да си ги плащаме пак си плащаме всичко... Сигурен съм,че нито един от лекарите не е платил и стотинка данък върху даденито му от нас пари. Министъра да си пълни касичката от собствените си рекетъорчета.Да не говорим, че дъщеря ми се разболя сериозно след нормална настинка и оказана висококвалифициран помощ от въпросните рекетъорчета. А на мен и семейството ми кой ще ми плати????

А НЗОК кога ще започне да плаща за ICD?

А кога ще започне НЗОК да плаща за ICD

Голяма каша е на българина в главата. Това осигуряване, застраховане, плащане , доплащане-тюрлюгювеч А иначе всеки разбира от здравеопазване, като и от политика и футбол. Един твърди, че от 30 години плащал осигуровки, ама не бил ползвал нищо. Здравното осигуряване е от 1999 година, преди това не го е имало изобщо. Друг не разбира разликата между цена на здравна услуга и подкуп, за да пререди другите в коридора. Мисли, че като сега ще бутне на някой доцент 500 лв и ще го лекуват без пари. навсякъде по света здравеопазването е най-скъпата услуга и плащането кеш е по силите на максимум 20% от населението. Още повече, че боледуват възрастни хора с ниски доходи.Ако няма някаква форма на здравно осигуряване-или здравни вноски или високи данъци оставаш на улицата. Преди 60 години прадядо ми е продавал ниви, за да плаща лечението на прабаба ми.

Уважаеми г-н Нанев и Митрев, още не стъпили в министелство и загубихте реалността под краката си! Ще вземете на босия цървулите - тази чули ли сте я? Ако имат пари хората ще се осигуряват. Мислете! - разкривайте работни места, не режете социалните програми, защото в много селища от това живеят - друго няма. Погнете лекарите - проверете Д-р Тихова например с колко аптеки е свързана, колко човека са минали реално на профилактични прегледи и колко фиктивно. Защо не праща пациентите си вместо в 7-пол. при добри специалисти в Студентска поликлиника или в Красна поляна при изкуфяла ендокриноложка

От 25 год плащам редовно осигуровки и после всички изследвания и прегледи пак си плащам. Докога ще внасяме осигуровки , за да се раждат безплатно циганчета, за да лекуват с месеци мутри и краедци на ел кабели?????

оперираха майка ми преди година и половина от жлъчка. Отчетахме се подобаващо на хирурга и екипа. След изписването получи силни и постоянни болки, последвали и от непрестанни визити в спешно, или при лекуващия лекар. Явно на това светило му писна от страдащата жена та направо ни изпъди. отказа назначаване на скенер и по-нататъшни изследвания. платихме за скенер и се оказа рак на панкреаса. Три дни преди да почине в адски мъки и отпуснаха морфин.Е ДА НИ Е ЗДРАВО МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ.И се се питам този зав. отделение дето я оперира и после отказа консултации с нея, как спи спокойно бе??????

Е ми докторите да спрат да източват касата и парите ще стигнат, не като отидеш на преглед да ти пишат всички възможни процедури... и пари на ръка да им даваме на горките, че са им малко.

Само за една година армията на здравно неосигурените се увеличи с 21 хиляди души........a тези не могат ли да помислят малко и да се сетят че тази бройка са хората които вече не живеят в БГ!!!!!!!! Аман от малоумни чиновници....аз съм един от тези и мога само да кажа че вместо да им плащам някакви стотинки за псевдо здравно осигуряване в момента давам по 120 евро на месец в чужда държава ама поне получавам това за което си плащам!!!!!!!!!

то хубаво ,че си ги плащаме но като отидем с направление при един лекар той те праща при друг но срещу заплащане поне от 20 лева/минимум/ и ти изкарват хиледи болежки.Това за мен не са лекари те са кожудери все едно не са се клели да спасяват човешки живот,ако нямаш пари умираш.ТОВА НЕ Е МЕДИЦИНА

ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ ТЕЗИ, КОИТО НИ ОСТАВИХА БЕЗ РАБОТА, ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ ПО-ЛЕС8НО

БОЛЕН, ЗДРАВ НОСИ!?!

Първо: Честито на гласувалите за Б.Б. Второ:Заложник на грешно заложената Здравна Каца са пак най-бедните и емигрантите,повече от които -нелегални...и все за нещо и дължиш на тази скапана бананова република,а тя само за депутатите си се тревожи....

ТРЯБВА СПОРЕД МЕН ДА СЕ УПРОСТЯТ НЕПЛАТЕНИТЕ ВНОСКИ ДО ДАДЕНА ДАТА ЗАЩОТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЯМА НАМЕРЕНИЕ НИКОЙ ДА ГИ ПЛАТИ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ НЕ Е ПОЛЗВАЛ ЗДРАВНИ УСЛУГИ. сЛЕД ТАЗИ ДАТА ГЛОБИТЕ ДА СА СТРЯСКАЩИ И НЯМА НУЖДА ОТ НАЧИСЛЯВАНЕ НА ЛИХВИ ВЪРХУ ДЪЛЖАЩИ СУМИ ГЛОБИТЕ ЩЕ ГИ ПОКРИЯТ. БЕЗРАБОТНИ С ГОДИНИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТЕ РАБОТЯН НА ЧЕРНО ТОВА Е .

Тези капацитети това ли измислиха? Това ли е здравната реформа? Тичкайте да гласувате за тези малоумници.

Абе държавата има пари да плаща за да освободят докторите от Либия имаха пари да им дадат и на ръка по колко хиляди и те пак не доволни да не би държавата да ги я изпратила в либия те са отищли по собствено желание а после държавата си пати .Сега тая дето беще 9м в заатвора Данка пак държавата 500 000да не би да са малко .Бойко Борисов първо да наложи глоби на цялото старо правителство да им отнеме всичкото имущество в полза на Държавата да намери работа на всички безработни да увеличи пенсийте да увеличи детските да увеличи парите за раждания да увеличи минималната заплата да спре да дава помощи на кадърни пиянки да ги даде на учили безработни дъжавата да оправи всички вътрешни неща да има стандарт за храните да ядем салам какъвто сме яли преди 15г хляба също е некачествен а то не може да се посочи и нещо качествено пък тогава да погне безработните да си плащат осигуровките.Да несе издигат още от самото начало нека напратят нещо хубаво за народа защото той ги е избралСъс всички осигуровки отивам в гр Плевен за опирация на злъчка и доктора ме води в една стайчка и ми казва за парите нали сме се разбрали и аз оставих 250лв като поп и толкова това беше 2002г е такова ни е здравеопазването зПЛАЩАЙ НАРОДЕ .

Prestanete da davate za primer Amerika. Tia e s nai-kalpavata zdravna sistema, kakvato stana i nashata. Stiga sme gledali v kancheto na drugite. Ili Amerika sa novite ni gospodari, koeto e mnogo veroiatno. Obama e edna marionetka na Wallstreet. Toi raboti za golemite bankovi korporacii, kakto i vsichki preshestvashti go prezidenti. nali e dobrovolno osiguriavaneto. Zashto ne vzemat primer ot Evropeiska darjava, kakto e Germania. Osigurovkite sa v partidna bankova smetka i moje da se vazpolzvat vsichki ot semeistvoto. Predpochitam da si napravia zdravna zastrahovka, otkolkoto da plashtam na Zdravnata kasa. Neka proveriat vsicki kliniki i bolnici kak sa iztochili kasata. Da nakazvat golemite dlajnici, a ne horata. Da otide novia ministar v poliklinika i da vidi koi sa redovnite pacienti. Mnogo e lesno da se zaplashva s globa, no ne naroda koito gi e izbral. Vnasiat se v kasata, a ne se znae kolko i kakvo ti se polaga. A povecheto lekari lajat za kakvo li ne s tezi klinichni pateki. Az lichno sa potarpevsha ot tova.

я стига с тия новозеландски принципи, ами направете тъка, че всеки да разполага с внесените пари когато са му необходими а не да висим пред кабинетите като прошляци, всеки да е със собствена сметка както е навсякъде в развитите страни, а не да ме карате да плащам за хасан и сюлейман, а на мен да ми казват няма направление

stiga s toia solidaren princip, iskm si parite na individualna smetka

А бе защо не хванете най напред работодателите да си внесат каквото трябва на работниците си след което да има работа за всички и тогава ще говорим вие искате да си напълните хазнатас безработните дето се чудят с какво да си купят хляб .Защо не търсите работодателите дето не внасят здравни осигуровки дето не внасят социални осигуронки дето не подават никакви дани в персоналния регистър и прочие и пр.Може ли да работиш при работодаттел в момент в която ти му служиш вярно пък той за голяма отплата те води не платен отпуск в същия момент продължаваш да работиш след неплатегия отпуск той без знанието на работника без да има заповед си го прави на 4часов работен ден ей такива хванете иги разчекнетезащото те имат от някого сила и са защитени .Те не са единични случай те са много Аз съм безработна и съм без всякакви помощи нямам с какво да си плащам здравни осигуровки разписвам се в бюрото на труда за бог да прости това е пък и не виждам защо да ги плащам .не може ли така итака еново правителство да измисли с простите си гави нещо по приемливо за народа на какаво прилича за 3 не платени вноски солени санкций а за 10 не платени режат глави браво бе браво на тях браво на правителството на БОЙКОоще от самото начало си показва РОГАТА но да внимава много щото кат си покажат целите рога и ще ги ЩРАКНИМ сголямата гожица .............

Къде,бе неуважаеми министре в официални документи в тази страна прочете,че има ДАНЪК ЗДРАВЕ?

Тоя пък още не седнал на министерското кресло почнал да заплашва, ами нямам нищо против за глобите, нека ми прати една негова министерска заплата да си платя здравните осигуровки на семейството си, пък после мога и да ги плащам редовно, или нека ми ги плаща той щом като мисли че е възможно безработни хора да плащат солените му глоби и какво ще им вземе, телевизора ли или цървулите му, пожелавам му да не изкара мандата си, но с първата заплата да си купи самобръсначка че така на нищо не мяза. На цялото правителство пожелавам да вървят по дяволите всички до един во главе с надутия им премиер.

Интересно, как ще ги вземат тези глоби от безработните, които нямат никакви доходи? Запор върху имуществото ли ще им наложат?

Е ми докторите да спрат да източват касата и патите ще стигнат ,не като отидеш на преглед да ти пишат всички възможни процесури...

Ало докторе,ти добре ли си ?Какъв Обама, какви 1000$.В момента той се е амбицирал да направи промени в здравната реформа на Америка коята е по зле и от Ирак по времето на Садам.Няколко пъти вече получавам писма от екипа за предложения по здравната реформа.А в България какво стана след като падна Бай Тошо, само адвокати и доктори в народното събрание,видяхме им законите,едните съветници на престъпници,другите търговци в болниците,Аз искам да ми се плаща наем от болниците тъй като са построени с моите данъци , идва Сулю и Пулю и ми купува моята болница. Ха сиктир бе копеле ,баща ти крадеше преди,сега градеш ти.

Браво напълно съм съгласен с теб! Наскор се разболях о тръгнах по доктори и излседвания и ако ви кажа колко пари съм дал ? се замислих защо плащам 34 лева здр осигоровка ! Ами мислих и се замислих че от 10 години не съм ходил по доктори и болниции май хич да не съм дал4-5000 лева на т.н наречената здравна каса и какво от това?