6-годишно дете падна от 10 м край Балдуиновата кула

6-годишно дете е паднало от високо в района на Балдуиновата кула на Царевец във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - 6-годишно дете падна от 10 м край Балдуиновата кула | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужасна трагедия!!!! Преди няколко месеца водих и моето дете там! И сигурно само моят глас се чуваше: Стой до мен! Дай ръка! Не се отдалечавай! Опасно е! Трябва да се вземат мерки! Не бива да водим децата си на каишка, като кучета.

Напълно съм съгласен с БУЛ. И аз съм ходил там и знам какво е да се качваш по тази стълба до върха на кулата, а да не говорим за слизането. Някой може да те бутне, без да иска, и край! Най-малко, трябва да се сложат добри перила на тази стълба. А всичко, нарушаващо автентичността, трябва да изчезне от Царевец! Не трябва основната цел да е печеленето на пари!

Ами какво да кажем за даскалите,които водят там големи групи деца.Ито на различна възраст.За ученическите екскурзии това е най-честата дестинация.

горкото

Цялата крепост е опасна за деца - и не само. Била съм там със синовете си. Бях на тръни докато не напуснахме главнат порта на връщане. Стъпалата не са обезопасени, от недовъзстановените сгради стърчат арматурни железа, няма обезопасителни огради никъде. На това красиво място нищо ново не е направено от десетилетия. Горките родители и дано детенцето има късмет. Някой трябва да се замисли за безопасността на обикновените туристи, а не само да събира такси на входа и да пуска Звук и светлина, когато има кой да плати солидни суми.

Дано адаша се оправи ! Дано !!!

Дано да се оправи детето,и то без последствия! А незнам вече от кой зависи и в нашата страна да започнем да се грижим за хората,да обезопасяваме нещата...! На запад виждаме как има светлини и предупредителни знаци,задето след 1-2 километра някакви работници подсртигват тревата (или храсите) край пътя. Забележете -НЕ НА ПЪТЯ , А БЛИЗО ДО НЕГО. А у нас,някой и насред пътя нещо да прави,шофьорите няма как да разберат,докат не го връхлетят..ужас и безумие. На запад и кулите са обезопасени ,и всичко. Там е немислимо да допускаш външни посетители на място,което крие опасности за живота,или здравето на човека...!

сигурно си взимала дозата никотин или кофиен ако не и двете заедно

г-н Църков не се оправдавайте че,се губи автичноста когато става въпрос за човешки живот.Скоро бях там много е опасно.Всички посетители си плащат и вие сте длъжен да осигорите безопасност.Трябва да ви се потърси отговорност,докато не е станала друга трагедия.ДАНО МИЛОТО ДЕТЕНЦЕ ОПРАВИ.....

Детенце се води за ръка.Не е признак на безкрайна обич да му се позволява всичко.Нека всички да му пожелаем да се оправи напълно!

Преди месец бях там с моите деца.г-н Църков много е опасно,не опреквайте майката.Не се оправдавайте че,автентичнота е пречката да не обезопасите някои места.Нали вие най добре знаете

Преди 2 месеца бях там и честно казано едва минах по дяланите стълби широки 50 см

Цъ-цъ-цъ!!!Дано оживее детенцето, а тази родителка за какъв чеп е там и къде блее вместо да бди над детето на такова рисково място. Това да не ти е разходка в парка!?!? Ба си идиотската история!

Очаквам следващото падане да е там. Едва ли ще издържат едноцоловите водопроводни тръби. Престъпна небрежност и блъскане в гърдите. Никаква готовност за посрещане на голям туристопоток

дано се оправи детенцето

Не гледам американски сапунки,а живея до детска площадка и виждам безхаберието на някой майки.Знаете ли колко често падат деца от катерушките или ги удрят люлките,докато мамчетата си клюкарят или си разглеждат покупките.Имам две пораснали деца и знам каква е отговорността.Но тя е преди всичко на родителите.На българина все някой друг му е виновен!

Дано да се оправи момченцето! Каква беда. Дръж се миличко! И на родителите му подкрепа. А иначе - кулата си е опасна за качване. Но! Предполага се, че българите са умна нация.... Дано да не се ревизира това мнение. Нали преди да се започне изкачването хората виждат какви са стълбите, парапетите, и площадките между етажите. И, като виждат, преценяват дали ще се справят. За детенце трябват още повече усилия.... При всички положения общината трябва да предупреди за опасността именно за деца... Абсолютно небрежно отношение от общината. Защото родителите трябва да преценяват, но и общината трябва... поне да предупреди. Не е време да говорим за родителите на детенцето сега.

Чалгарът от Бълхария винаги ще намери виновника в лицето на държавата. Няма да признае, че държавата - това са хората, и ако има повече отговорност в поведението си, а също и при възпитанието на децата си подобни нелепи инциденти няма да се случват.

Абе ти сериозно ли си вярваш? Небезопасното място трябваше да е направено безопасно от общината! А другият, който приказва, че обезопасяване щяло да намали историческата автентичност на обекта, е пълен малоумник! Щом е отворено за широката публика и взимат пари за посещението, значи трябва да вземат мерки клиентите да бъдат в безопастност!

Колкото и едно дете да е палаво и жизнено това не оправдава този родител който го и изпуснал.То е все пак на 6 години и не може да е било неудържимо.Съвременн възпитание на децата само со кротце, со благоизлиза често много скъпо на родителите и преди всичко на самите деца .Трябва да се изпълнява цялата рецепта и то съвестно и веднага ,на място, колкото и да вдигат врява и да се месят от страни всякакви защитници.Така ще спестим и на децата си стадания в бъдеще защото живота не галя с перо.

Естествено, че е виновна майката..колкото и да е обезопасено, едно 6 - годишно дете винаги може да се нарани или да падне, особено на такова място..Плюс това, знам от сигурни източници, че се е качвало по стълбите и се е каурнало настрани..а защо никой не го е държал за ръка?..Това е нелепо, и в случая нито Царевец, нито кмета са виновни...

Тази кула трябва да се затвори, докато не бъде обезопасена, а на отговорните за това лица да им се търси отговорност и да бъдат съдени. Идиоти! Толкова ли са малоумни да не се сетят, че може да стане някой инцидент - особено с малки деца. Пълни идиоти, които трябва да си понесат наказанието за небрежността.

Как ше се затваря кулата ве?! Вие с гъзъ си ли мислите? Стискам палци детето да се оправи и да се направи проверка, дали може кулата да се обезопаси допълнително. Според мене, виновна е майката!

Не на всякое семейство се случват и още не се е разминало на детето! Аман от малоумници, ей! АМАН!

да да ясно, ходи сега да си гледаш американските сапунки, за да може после пак да ни кажеш как го правили Хамериканците! Случват се такива неща на всяко семейство, за щастие му се е разминало на детето

дано да се оправи детенцето господ да го пази.

Несериозно ми се струва да се очаква от дете на 6 години да чете предупредителни надписи. Поставянето пък на обезопасителни съоръжения би намалило историческата автентичност на обекта. Децата си имат РОДИТЕЛИ, които да се грижат за тях и да ги пазят от злополука. Никой друг не е виновен за инцидента.

Дано се оправи детенцето!Но ако това се беше случло в САЩ, веднага щяха да се намесят съответните организации и да потърсят отговорност от майката.Нейна остовна задача е да се грижи за детето,за неговата безопасност. Децата са любопитни и палави,и качвайки го на това небезопасномясто и трябва да е изцяло фиксирано върху детето.Защо винаги търсим виновните наоколо, а не потърсим вината в нас.

Deteto ne e vinovno!!! Molja se skoro da ozdravee bez posledici!

дано детето да е добре!! Истината е че там е много опасно аз ходих скоро с мойте племенници и е доста опасно .... няма никакви обезопасявания или надписи. Мойте племенници са на 10 и 14 години и въпреки това лично аз умрях от страх... просто за децата незнам ..... дано се намери някой да осъди общината за да се вземат някакви мерки от към безопастността!

Bog da te pazi slanchize!

как може да е паднало ли?! Само който не се е качвал на последния етаж на Балсуиновата кула може да се чуди как може да е паднало, това е едно много опасно място, където човек изобщо не може да очаква, че е необезопасено, от отворите в стените падаш направо надолу, особено за малки деца, които абсолютно не могат да очакват смъртната опасност и родителите им, които не очакват някой да остави такива дупки в стената необезопасени! Внимавайте много там, за да не пострадате и вие.

Господ да го опази!

Дано се оправи, и късмет.

Лошото е че там има такива нелепи инциденти доста честичко. Дали пак няма виновен?

горкото детенце да се оправи

bog da e s deteto!!! da se ipravi i da ima 6tastlivo detstwo!!!

Благодаря на редакторите, че са поправили заглавието! Не видях постинга си, но той не беше много за пред хора, така че добре не са го пуснали... Стискам палци на детето да се оправи !

Бе, мамка ви журналистическа! Докога ще правите едни тъпи и извратени изречения - 6-годишно падна от 10 м край Балдуиновата кула? Какво е паднало - коте, куче, теле? Идиоти използвайте ПОДЛОЗИ, мамка му стара, вече се вбесявам като ви чета неграмотните изкилифинчени заглавия ! Докато пиша това още три заглавия по-надолу Разследват бивши министри и висши чиновници , Откриха влакови релси в морето и Намушкан се събуди и посочи нападателя си. Не твърдя , че ми е перфектен българският, но ВИЕ журналистите съзнателно го деформирате !Същата история и по вестниците и по телевизиите!

защо не качвате коментарите

Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Какво е това заглавие полетя? Все едно с делтапланер или с криле.Може ли да пишете такива заглавия,когато едно дете бере душа от недоглеждането на възрастните...

Сменете веднага заглавието на статията. Идиотщина е това!

Какво е това заглавие, бе, вие хора ли сте изобщо?! Става дума за дете, не за нещо шестгодишно изобщо! Знам, че няма да ме публикувате, както винаги, когато ви критикувам идиотския стил, но поне се замислете, че това шестгодишно утре може да бъде вашето!...

подкрепям мнението от 8:38. Журналиста написал статията заслужава поне съд. Проклет боклук.