Намериха туристка, изчезнала край Седемте рилски езера

Сигнал за изгубена жена край Седемте рилски езера са получили в Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК, съобщи дежурният в централата на ПСС Христо Велков.

Обратно в новината

Коментари - Намериха туристка, изчезнала край Седемте рилски езера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм ходила на езерата от 3 години, засщото не живея в Бълария, но това е едно от любимите ми места в България. Незнаех, че е построен лифт...лош ход... за съжаление българина няма култура и изхвърля боклуците където му падне. С построяването на лифта, това прекрасно място ще се превърне в кофа за боклук на мутреси, мутри, селяни и т.н.

Отдавна не съм била горе на езерата...Наистина ли е толкова зле хора? Имам предвид, не трябваше ли лифта да улесни достъпа и да увеличи туристопотока, вместо това май ще навредим на природата...Господи нищо не остана от майка България!

Как ще се изгуби там? Нали има пътеки надолу, само трябва да ходи по тях!

Тези, коИто се намират.. бе неграмотници

Дайте тогава да ги оставим тия загубилите се туристи да измрат та да няма кой да цапа и да им е за урок. Нека има хора дето да глобяват замърсителите ама забрана за туризъм .... не ми звучи добре.

Ходила съм на езерата преди години, там беше чисто, водата в езерата не се виждаше, толкова беше прозрачна. Уви, няма къде да заведа синовете си след години като пораснат, не остана природа в България, с която да се гордеят!

Трагик, в момента са дъновистките празници, със или без лифт винаги е било така, но ти вероятно знаеш, просто не си се сетил... или само просто.

Самото ти изказване, че няма указателни маршрути говори за твоето невежество драги ми травер. Огромното ти невежество! Явно си поредния пънещ се пред клавиатурата. Трагик - по нагоре го е казал.

Tazi turistka moje i da ia e opwrchil niakoi rilski prwch, a rodata e pomislila, che se e zagubila... Istoriata mwlchi. Turistkata swchto.

Само който не е ходил на седемте езера последните месеци няма как да разбере , че там вече е ПЪЛНА СВИНЩИНА. Вият се опашки по над 1000 човека за качване на лифта сутрин, а вечер в обратна посока - все разни мързели по джапанки, или пенсионери, или разни идиоти качили се горе да обядват, пъплят все едно са по ВитошКа. А най-грозното е, че тия хора не са се научили, че боклуците НЕ СЕ изхвърлят горе, примерно по Сухия рид... И точно това правят, като тъпи балканци, градски чеда от провенсалски тип, безотговорни към околната среда... Как да не стават инциденти, като горе се качват вече АБСОЛЮТНО НЕПОДГОТВЕНИ ХОРА, по джапанки и сандали, нарамили бутилки ракия и касетофони, има и жени на токчета, и миришещи отдалеч на скъпи парфюми. Какво се възмущавате на na - това е истината, а мутрите , мутресите и чалгаджиите се възмутиха, видно. иницдентите там за съжаление ще се увеличават лавинообразно, особено сега ,с наближаването на зимния сезон. и една весела случка отпреди две седмици : слушам си говорят двама лифт туристи на подчертан дълбокопровинциален диалект епа я видех пиет иезеръ, толку ли съ, ъ?

Нямам думи да опиша невежеството ти ... Знаеш ли? Мисля че планината е замърсена от хора които ходят често там (вероятно такива като теб) приходящите са по-малък замърсител защото отиват само по един път. Не мисли че тази природа е твоя запазена марка ... Както каза DEATH за планината ревете а за МОРЕТО ..... то не е природа и може да си изхвърляте Софийските задни.и и да о.ирате всичко наред. Жената е била туристка и това е. Не казвате че няма указателни маршрути за да се ориентира човек, а плюете наред.

Постоянно в прогнозата за времето съобщават да не се тръгва на планина тези дни.Да е слушала!

Сега пишман-туристката да си плати разходите по спасяването и за да и бъде за урок! Стига сме плащали от бюджета за спасяване на разни нехранимайковци сато лизбийките, отвличани от пирати и други.

Спасе ,Спасе-е-е !Спасе!?! Жал ми е за тебе ,човече! Ако ще кажеш някаква глупост,по-добре нищо не казвай! Виждал съм учения на ПСС, Знам какво правеха след земетресението в Армения... А такива като теб ,които научават нещо за живота в планината от Американските детски филмчета за Ласи,мечето,кученцет по-добре да си гледат още филмчета вместо да плюят по тези достоини хора! Според теб редно ли е /недай си боже /да загинат още няколко души при провеждане на такава акция?

Ако тая е туристка - аз съм трамвай. бас ловя, че това е поредното дебело тресавище юрнало се към езерата с построения наскоро лифт... винаги съм бил противник на природозащитниците надигащи вой против това и онова, но преди 2 седмици се качвах на езерата по традиционния начин и като видях на какво е заприличало там - ми се заплака! И заплаках...

Спокойно - вече я намериха и се е прибрала у дома си (Инфо от бтв 08:35)

ДАно намерят жената,но наистина с джапанки не става в планината.

дано да намерят жената, но едва ли след като не са започнали търсенето веднага

Сега с този лифт ще се отвори голяма работа на планинските спасители. Кьораво и кьопаво се юрнаха по езерата, без да имат представа какво крие високата планина. В най-скоро време ще е*т мамата на едно от най-красивите кътчета на Рила.

я да проверят дали не е изчезнала заедно с с някой загубен Турист:))))

Защо ли туристи,които могат да са загубят в центъра на София,пъплят сами по планинитеи то в тези студено-мъгливи и дъждовни дни?

BRAVO,NA HUBAVO GO KAZA

planinata vzima, planinata dava, no koito ne vnimava tam si i ostava...

тва дет си написал нема нищо общо с темата... нищо лично ама, прочети си го пак... ако не верваш...

Абе, много си прост!

ABE TURIZMA NE E ZA VSIAKA USTA ZALUK,KOITO MNOGO NE OTBIRA DA SI SEDI DOMA!

вероятно е някоя бяла сестра. Дано е добре жената. Сега ще се почне с плюене на ППС-то

тъпанар

ПРАВИЛНО,КАКТО И НА МОРЕТО-МАЛКО МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ И ПОЧВАТ ДА СЕ ДАВЯТ,ТО НЯМА ЛОШО И РИБАТА ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИ,А НАЙ-ДОБРЕ СЕ ХРАНИ СЪС СЕЛЯНИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА.........

Не говорете като дилетант. Планината при седемте езера е непредсказуема дори лятно време. Застигали са ме мъгли при езеро Бъбрека и трудно съм се прибирал до хижата, а на Окото такъв студ съм брал през юли, и заедно с цялито си семейство сме се увивали с всички налични дрехи и сме треперели в мъглата. Добре че беше около обяд та ни се размина. Вярно е, че има и неопитни туристи и трябва да се внимава.

Голяма част от хората, използващи лифта до езерата не са добре екипирани,качват се с обувки с токчета и джапанки. Не бива да се бърка Рила планина с Южния парк в София.

gorkata dano ne i se e sluchilo neshto losho. dano vse pak spasitelniat ekip da reagira barzo

situaciata e dosta kofti no se vazmushtavam na spasitelniat ekip do petak tazi jena moje veche da e martva i neka im teji na savestta v 21 vek jiveem vse pak

Тази ще да е някаква кашкавал туристка дошла с лифта там. До миналата година нямаше проблеми идваха туристи. Сега я инфаркти или др глупости. Да си седят в къщи не им е мястото там на мутри мутреси и чалгаджии...

Zasrami se

Млада ли е? Хубава ли е? - Чукча в москва си загубил жената и отишъл при милиционера и му казва, че си загубил жената. Милиционерът го пита, какви характеристики има жената. Чукчата не разбира пита, какво е това характеристики. Милиционерът отговаря: Ами например моята е висока, стройна, руса, красива. Чукчата казва: Моята е ниска, грозна и кривокрака, дай да търсим по-добре твоята.

и аз много обичам планината и много ми се ходи, но времето наистина не позволява, трябва да се съобразяваме с атмосферните условия!