Сменят финансирането на болниците

Новият екип на здравното министерство подготвя нова методика на финансиране на болничната помощ, съобщиха от министерството.

Обратно в новината

Коментари - Сменят финансирането на болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

работата по клинични пътеки е най -тъпото нешо което можеше да бъде измислено,такова източване на здравната каса пада.Лекари и сестри са принудени да сиадят хляба не с истинска медицина а с химикалка.За какво здравеопазване става дума.И защо ще се изплащат всички харчове на болниците от изработените пътеки.Какво е калкулирано в цената на една пътека ,чий труд,водата.тока или консумативите.По-гол простотия незнам..............

Докторите които им стиска работят без договори със здравната каса.Масова практика в Разград е да се приемат болни в отделенията само ако са платили на лекрят или са му дали направление.Шефовете на отделенията са првърнали отделенията на частни.Нкой не поиска в общината да чуе приживе д-р.Цанков.В държавната болница не трябва да работят лекари които имат частни клиники.Това не са лекари а мафиоти.

Да дойдат в Бургас да видят за какво става въпрос - безумия: бившата съпруга на бившия изп.директор , Стоева си е направила ЧАСТНА ЛАБОРАТОРИЯ В ДЪРЖАВНАТА МБАЛ - Бургас, познайте къде се пращат бедните пациенти. Г-н МИНИСТЪР , това се случва във вашата ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА.Същата госпожа си управлява сама и държавното отделение по патология.КЪДЕ Е МЗ.

до 1111111111 ми разбира се че ще печелиме цървул такъв - нали затова съм учил - да карам мерцедес и да живея в Бояна- като не ти изнася ходи се лекувай в Патагония.......и ти си имал възможност да учиш още от училище - що не си станал доктор-аман от завистници ПС готините коли , мацки и къщи ги имат само ДОБРИТЕ И КАДЪРНИТЕ лекари - неможе да си некадърен и да печелиш добре- това е за всяка професия А които взема пари на ръка - на съд- за това съм ЗА със всички пациенти- тука спор НЯМА-всички искаме да живееме в нормална държава където работливия , знаещия и можещия печелят добре - било то зидар, селскостопанински производител, заварчик , автосервизджия или лекар- какъвто си изберете :)Всички искаме качествени услуги - никои не е балама!

e lapa4i

Дами и Господа, НЕНОРМАЛ Е ДА ИМА ТОЛКОВА МНОГО БОЛНИЦИ В ЕДНА БЪЛГАРИЯ!!!! Вие, разбира те ли, че някакви малки болници без никакъв капацитет дърпат неприлично много средства от държавата.... Тази реформа отдааавннааа трябваше да се случи, просто на никой не му се нарушаваха чисто партийни и чисто икономически интереси!!!!!! ГЕРБ са единствените, които тръгват по правия път - разбере те ги. В манталитета на българина е да плюе всички и всичко. Спрете!! Погледнете!!!!!! Ще разберете!! Не става въпрос за приватизация на болници! Става реч за стопиране на точене на средства - КОИТО ИДВАТ ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ!! Тези, които работят в системата ще ме разберат.

Не мога а разбера какво плачете непрекъсанато като вдовица за х-й.Собственик може да бъде и Асан от Мало Бучино защото е регистриран като търговец по Търговския закон,а ръковоителят на аптеката заължително трябва да е магистър фармацевт и да работи само в една аптека.Такъв е в момента закона и не виждам за какво роптаете. Всички които имат регистрирана фирма могат да упражняват определена дейност,преди или след получаване на лиценз,само за вашата дейност да не става.Правилата и законите са за всички и вашето съсловие с нищо не е по различно за да не ги спазва.Бизнес се прави с пари и всеки фармацевт,който ги има да си направи аптека,а другите ще работят на месари,мутри,тенекед и т.н.Такъв е животът в целия свят.

Единствената цел е да се подготвят за приватизация болниците. Да се налеят колкото може пове4е средства в тях и да се обявят 4е са губещи и да отидат за приватизация. Това е схемата и тя действа отдавна. Прилагана е за какво ли не. После идва ред на училищата, ВиК, малкото което е останало като дъжавна и общинска собственост и накрая за десерт - недвижимите имоти на всички българи. Страхотно бъдеще ни чака. На печелившите - честито.

a znete li kakvo stava v razgrad, UZAS I BEZUMIE bolnicata Napusnaha desetki specialisti za 2-3 g. Dr Mitkova krade kato za svetovno!

В повечето болници изпълнителните директори,са политически назначени,за да пращат част от огромните комисионни към съответните политици или централи.Баташки,как и останалите бандити от предишния парламент,бяха недосегаеми.И този простак се накраде здраво.Дано някога видим раздаване на правосъдие.За това всъщност,жадува цял един народ.

Пазарното здравеопазване противоречи на действащата Конституция.Това е нагла система за търгуване със здравето на населението и за увеличаване доходите на лекарите-търговци.В резултат от здравната реформа населението се топи и боледува повече от всякога до сега.А лекарската клетва се превърна в пълна безмислица и е по-добре да се замени с търговси кодекс.

За неплатени здравни осигуровки да се наказва. Защото в момента граждани и гражданки и 10% да го направят здравното осигуряване, един работещ българин издържа 1 дете, един пенсионер и един безработен ром. Значи парите от здравни осигуровки са крайно , крайно недостатъчни. И лекарите са наясно с това. Затова , когато идеш в болница, първо те питат какво работиш , или какво работи съпругата, и тогава започват да те лекуват, ако станете спонсори.!!!!!!!!!! предложение - двойно държавно финансиране за редките болести и скъпоструващото лечение, особено за децата. Стига сме събирали пари за дечица , за които държавата може да осигури лечение. Трето предложение- парите за ТЕЛК да НЕ се вземат от бюджета за здравеопазване. Чет предложение - обърнете се към пациентските организации - те има на какво да ви научат, господа управляващи.

Уважаеми ЕТ /т.е. доктори/ що се косите че ще са частни болниците? Единствената разлика е, че няма да има директно в джобче или поне ще се ограничи, но нашите доктори не се оплакват, заплатите им са 5/пет/ цифрени. Стига ревахте, много сте нагли, защото сте осъзнали, че можете да спекулирате със здравето на хората.

Гответе се за приватизация на болниците. вече е готова приватизацията на първа, втора, четвърта градски болници в София и АГОШейново. Д-р Костов си свърши работата в Шейново. Подготви я за приватизация. Сега ще видите ГЕРБ какво здравоопазване ще ви осигури- от скъпо, по- скъпо.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 1. ЛЕКАР ДАРАБОТИ НА ДЪРЖАВНО ИЛИ ЧАСНО .НЯМА ПРАВО И НА ДВЕТЕ . 2.ДА СЕ СЪЗДАДАТ БОЛНИЦИ В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ ФИНАНСИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА . 3. ПОЛИКЛИНИКАТА ДА БЪДЕ КАТО ДЖИПИ НО КОГАТО ПАЦИЕНТА ВЛЕЗЕ ПЛАЩА НА РЕЦЕПЦИЯ 2 ЛЕВА НО ДА ИМА ВСИЧКО ЗА ЛЕЧЕНИЕТО МУ Т Е ЛЕКАРИ , ТЕХНИКА ЗА ДИАГН ОСТИКА .аКО ПОЖЕЛАЕ ДРУГ ЛЕКАР НАВЪН ТОГАВА ДА ИМА НАПРАВЛЕНИЕ . 3.ДА СЕ ВЪВЕДЕ КАРТА НА ВСЕКИ КОИТО СЕ ОСИГУРЯВА СЪС СНИМКА И ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ СИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ ИЛИ НЕ . дА ИМА ЦЕНОРАЗПИС ЗА ВСЯКА УСЛУГА КАТО ПЛАЩАНЕ СТАВА НА РЕЦЕПЦИЯТА А НЕ ПРИ ЛЕКАРЯ .

Как може един гл.лекар да иска комисионна от 500 000 лв. за доставка на линеен ускорител ? За отговори д-р Баташки и д-р Игнатов /шеф на онкото в Варна / !!!

Да се помисли за това,че здравната каса се източва с фиктивно присъствие на болни в отделенията.,с диагнози за по-тежки заболявания от действителните,с рекетиране на хора,нуждаещи се от оперативни намеси или родоразрешения.Да се опита един от тримата на върха да се храни в болница поне една седмица.Да не забравят ,че лечението е комплексно-медикамен и подходяща диета ,съобразена с вида на заболяването.Ако един опериран получава за закуска фирия хляб с малко маргарин и чай,оцветен с прегоряла захар,на обяд супа без месо ,с тук-там плуващи доматени люспички и малко оризче или фиденце,сгъстена с брашно и 6-7 лъжици зелен фасул, а за вечеря половин ченийка домати с ориз,то това едва ли може да се нарича лечение.Доболничната помощ трябва да бъде изградена на регионален принцип и населението да се обслужва от интернисти и педиатри.Да се премахне вредната и опасна джипи система,при която се заплаща не въз основа но направените прегледи , а на записаните пациенти.Да се премахнат всякакви направления и хората да се насочват директно към специалистите.Същите да получават възнаграждение на база извършените прегледи и манипулации.Да се върне предишната система на поголовни профилактични прегледи-акушерски и проктологични.Да се увеличи наблюдението в женските консултации и се хоспитализират всички със застрашена бременност.Съвместно с МФ да се стимулира раждаемостта,като майките работещи или не получават средна за страната заплата до навършване на 3 годишна възраст на последното дете.Има и още много въпроси ,с които трябва да се занимае МЗ,но затова са необходими знания,средства и политическа воля.

Аз съм 20 години медицинска сестра, но промяна все още не съм видяла след 1989 година. Корупцията си съществува. сестрите стоят на почти минимални работни заплати. Санитарите не можеш да ги откриеш.Пак ще облагодетелстват лекарите. Пак ще работят в рамките на 8 часа на 5 - 6 работни места, пак ще закъсняват сутрин за работа по 1 - 2 часа и ще си ходят 2 - 3 часа предварително Ще идват в болниците само да си вземат фиша и ще си карат ч.п. Промяна няма да има повярвайте ми!!!!!Промяната е в ущърб на болните!!!!

Да се готви за затвора бившият доскорошен шеф на болницата в гр. Омуртаг д-р Ахмедов , злоупотребил и откраднал , над 2 000 000 лева в съучастие с борда на директорите на тази същата болница , които още не са сменени и продължават да злоупотребяват , под чадъра на общинският кмет и част от съветниците, всички до един от ДПС! Някой от стотиците примери на присвояване е , ремонт на 100 квадрата тоалетни с най- евтини плочки за 110 000 лева , поставяне на парно за 90 000 лв. , на което след 5 месеца му се прави ремонт пак за 90 000 лв. и много други , включително и отклоняване на пари за закупуването на 2 линейки , като купува една а парите за другата ги отклонява за себе си и т.н и т.н !

Цялото съсловие чака законодателна инициатива за промяна на закона за лекарствата и възтановяване на принципа : Една аптека- един фармацевт, каквато е нормалната европейска практика. Недопустимо е собственици на аптеки да бъдат месари, мутри , тенекеджии и др. Миналата година, червените боклуци , от девет кладенеца вода носеха, за да аргументират поправката на закона, но Европейския Съд отряза смехотворните жалби на Комисията, и жалките и нашенски подгласници от КЗК и месния омбутсман

най-накрая онзи дебел гомнохвъргач Баташки известен с баталиите си в предишния парламент си намери майстора!Видният червен побойник,с нечовешка простотия и бабаитлък ,който беше непрекъснато лансиран въпреки посредствеността си като лекар,беше известен в тово си качество на вечно заядлив таран в баталните сцени на червените провокатори!Сега ще трябва да се усъвършенства в качеството си на лекар ,а не на побойник!В тази страна вече стават доста положителни неща,което е похвално и неминуемо ще даде добри плодове!

Да дойдат в МБАЛ Бургас-тогава да видият за какво става на въпрос-главата ще ги заболи.....

КЪДЕТО И ДА РАЗРОВИШ В ЧЕРВЕНОТО - ВОНИ !

Тази безотговорност и безхаберие, които царят в болниците трябва да бъдат прекратени.Необходим е да бъдат закрити много ненужни лечебни заведения, които съществуват, само поради обществената простотия и корупция, това е началото на реформата в болниците.

А какво добро дело са направили с изгонването на Баташки нямате си и идея ...

Естествено чв наши хора. Да не мислите че ще се промени нещо? Каквито ония такива и тия.

Хората ги интересува като им се наложи да ползват болниците да има кадръни лекари и техника а не каква е схемата на финансиране .Само че за нито една партия здравеопзването и образуванието не са приоритети а когато трябва да се режат разходи се реже винаги първо от тези две министерства .

Този Гайдов е доста известен с положителното си отношение към корупцията.

Да се смени тъмно-червеното ръкъводство на болниците.....

Ako ne se karde tolkova mnogo za vsi4ko 6te ima pari!

Нека да сменят финансирането и да глобяват лекарите,но за реални нарушения, а не за липсващ подпис на амбулаторен лист,защото едно джипи и 50 прегледа да направи днес извън профилактичните ,на него не му се плаща нищо-друго си е да му се плаща срещу този подпис-дори и 2 лв-тогава е финансово нарушение , ако е надписан прегледа.Нека господата от МЗ да помислят и за следдипломното обучение на младите лекари-скъпо,много скъпо-пак мама и тати издържаме ,затова бягат след вземане на специалност в чужбина.Сега за неосигурените-плати 120 лв,възстанови си правата,ползува клинична пътека за 1000 лв,после спира да плаща осигуровки.Тръби се-здравите солидарни с болните-той защо не е солидарен след като оздравее?Затова няма да стигат парите на НЗОК.Познавам двама души,които на два пъти си възстановяват така правата и казват ,че така им е по-евтино,отколкото да плащат всеки месец по 10,40 лв.

Голямо откритие за болниците! Че то се знае от години, че имат дългове и че се увеличават. А Веселин Иванов дали е този от МЗ, преди години работеше в касата. Защо не се дава повече информация за новоизбраните в Св. Георги? Има ли някакви критерии или го карат по старому - наши хора.

Смениха борда на директорите в Разград,смениха Миткова...и кво от това?

как само краде началника на медицинско снабдяване в мбал бургас ще ви се завие свят хора бичи здрави проценти от оборота не даваш пари няма порьчки за фирмата как да си плати болницата дьлговете като има такива КРАДЛИ

В РАЗГРАДСКАТА БОЛНИЦА Е УЖАС И БЕЗУМИЕ.Д-рМиткова краде като за световно.Зя 2-3г. прогони над 10 добри специалисти! Няма надежда!

Аз съм 20 години медицинска сестра, но промяна все още не съм видяла след 1989 година. Корупцията си съществува. сестрите стоят на почти минимални работни заплати. Санитарите не можеш да ги откриеш.Пак ще облагодетелстват лекарите. Пак ще работят в рамките на 8 часа на 5 - 6 работни места, пак ще закъсняват сутрин за работа по 1 - 2 часа и ще си ходят 2 - 3 часа предварително Ще идват в болниците само да си вземат фиша и ще си карат ч.п. Промяна няма да има повярвайте ми!!!!!Промяната е в ущърб на болните!!!!